Skocz do zawartości
Gmeru

TEST: OLED LG EG910V 55" Full HD

Rekomendowane odpowiedzi

OK, dzięki, w takim razie łyknę go w październiku. :-)

Skoro od października do teraz cena zleciała o ponad 30% to sądzę, że przez najbliższe 3 miesiące jeszcze trochę zleci i będzie bez większych promocji do wyjęcia na luzach za poniżej 6000 zł.

Na Allegro na pewno, najniższe ceny to obecnie 6150zł ,sam mam zamiar go kupić własnie w październiku :) Dla przykładu nowe ec930 ze starej serii na Allegro już 5200zł czyli jeszcze niedawno cena marzenie za OLEDy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo stare oledy mają całkiem sporo wad jeżeli idzie o jakość obrazu. Wystarczy spojrzeć na nie nieco bardziej krytycznym/obiektywnym okiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo stare oledy mają całkiem sporo wad jeżeli idzie o jakość obrazu. Wystarczy spojrzeć na nie nieco bardziej krytycznym/obiektywnym okiem.

Wątpię ,że sprzedawcy na Allegro mają na uwadze wady i ,że mają one przełożenie na cenę. To po prostu totalne wyprzedaże i Eg910v też pewnie bedzie tyle kosztował gdzieś w przyszłym roku albo wcześniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EG910 najprawdopodobniej szybciej niż pozniej zniknie z rynku, już od tego roku LG miał zaniechac produkcji FUL HD a skupiać sie jedynie na 4K! to że jeszcze są w produkcji nie znaczy że będą dalej

Edytowane przez Horacyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EG910 najprawdopodobniej szybciej niż pozniej zniknie z rynku, już od tego roku LG miał zaniechac produkcji FUL HD a skupiać sie jedynie na 4K! to że jeszcze są w produkcji nie znaczy że będą dalej

W wywiadach Gmera z premiery nowych oledów jest segment z brand managerem teewizorów LG w Polsce. Mówi on tam m.in., że eg910v będzie dostępny na rynku do końca 2016.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dięki Horacyl. Musze zobaczyć materiały na TV na żywo w sklepie. Porównać np. z Panasoniciem DX 750 październik lub listopad zakup.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wywiadach Gmera z premiery nowych oledów jest segment z brand managerem teewizorów LG w Polsce. Mówi on tam m.in., że eg910v będzie dostępny na rynku do końca 2016.

Tak, ale to już sierpień na karku tak wiec czasu już nie wiele

Dięki Horacyl. Musze zobaczyć materiały na TV na żywo w sklepie. Porównać np. z Panasoniciem DX 750 październik lub listopad zakup.

Równać to raczej nie ma co, tak jak by równać fita 125p do Mercedesa Sklasse :) brać a zadowolenie na 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątpię ,że sprzedawcy na Allegro mają na uwadze wady i ,że mają one przełożenie na cenę. To po prostu totalne wyprzedaże i Eg910v też pewnie bedzie tyle kosztował gdzieś w przyszłym roku albo wcześniej

Ale ja sprzedawców na tym serwisie aukcyjnym ma głęboko w poważaniu i w ogóle do nich się nie odnoszę. Chodzi mi o ten model tv i tylko tyle :)

Równać to raczej nie ma co, tak jak by równać fita 125p do Mercedesa Sklasse :) brać a zadowolenie na 100%

Może kolega rozwinąć tę tezę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja sprzedawców na tym serwisie aukcyjnym ma głęboko w poważaniu i w ogóle do nich się nie odnoszę. Chodzi mi o ten model tv i tylko tyle :)

Może kolega rozwinąć tę tezę?

Również jestem ciekawy porównania dx750 do oleda czy faktycznia jest taka przepaść ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do osób, które brały 910v w ME ... czy kod rabatowy jest tylko na produkty LG ? Wpisuje kod rabatowy przyznany w promocji i tylko i wyłącznie pokazuje mi przecenę na rzeczy LG ... Prośba o info, bo potrzebuje coś pilnie kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pytałem o to odbierając telewizor i powiedziano mi w sklepie, ze mogę to wydać na dowolne produkty. Przy czym ja nie dostałem kodu rabatowego tylko kartę podarunkową ME załadowana na całą kwotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie do osób, które brały 910v w ME ... czy kod rabatowy jest tylko na produkty LG ? Wpisuje kod rabatowy przyznany w promocji i tylko i wyłącznie pokazuje mi przecenę na rzeczy LG ... Prośba o info, bo potrzebuje coś pilnie kupić.

Kupiłem 910v w Mediaexpert przez internet odbierając go w sklepie otrzymałem kartę bonusową na 900zł. Ostatnio zapłaciłem kartą bonusową za kartę pamięci SAMSUNGA.

Karta-Bonusowa.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na allegro pękła granica 6000 jest już za 5900 ,są najtańsze nawet za 5800 ale coś podejrzane bo pisze ,że używany a w opisie ,że bez przebiegu godzinowego .Sklepy pewnie prędzej czy później też zjadą poniżej 6000(może po igrzyskach??) . Jak ktoś ma gotówkę to brać i się nie zastanawiać

Gdybym miał teraz kasę to już by do mnie jechał a tak to muszę czekać do Października. Mam nadzieję ,że do tego czasu nie zniknie ze sprzedaży albo magicznie nie zdrożeje. :)

W sumie podobno ma być w sprzedaży do końca roku ,ciekawe, czy najtańsze oferty zjadą w grudniu do 5k?? kto wie

Edytowane przez Danio31b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim kupisz poczytaj opinie użytkowników żebyś potem nie żałował. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem bardzo zadowolony ze swojego zakupu. A Ty masz ten tv, czy wypowiadasz się tylko na podstawie tego, co czytałeś na forum i widziałeś na zdjęciach planszy testowej 5%?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" ... poczytaj opinie użytkowników "

Radzi mój ulubiony Xisiek.

Tym razem nie namawia do czytania testów HDTVPolska a prowadzi do opinii użytkowników.

To poważna zmiana jakości u nadaktywnego ostatnio promotora TV f-my Panasonic.

Tyle napisał postów, że teraz ma fazę namawiania do czytania jego wpisów.

TURCJA ? Bardzo tanie panele 50 Hz. dominują u Panasa.

To oczywiste, że mamy już trzecią generację paneli OLED.

910-tka jest stara i tania. Rzadko, ale dostępna.

To taka alternatywa czy kupić wypasione DVD (576 linii) czy tani BD-player (1080 linii).

OLED, OLED i jeszcze raz OLED.

AMEN.

Edytowane przez 2015

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" ... poczytaj opinie użytkowników "

Radzi mój ulubiony Xisiek.

Widzę, że masz pełny dostęp do moderowania tego forum w czasie rzeczywistym.

END of LOVE.

Edytowane przez 2015

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Janiunio. Siśka czytasz - OK, Twoja sprawa.

Ale nie spoiluj, please ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK !!!

Czas na serial NARCOS ...

Podobno to coś wielbię.

CDA ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhhhh...

Jesli niektórzy nie kumają pomiarów (a przecież nie muszą), jeśli nie znają języka albo nie są biegli w obsłudze googla i jego translatora (a przecież nie muszą) to najlepiej aby chociaż zapoznali się z tym co pisane prostym językiem. To może pomóc im w dobrym wyborze pod własne potrzeby.

Problem jest taki, że niektórz mają przekonanie że OLED oznacza telewizor idealny,a tak (zresztą podobnie jak z PDP) nie jest. Kupują a później rozczarowanie.

Nigdy nie zrozumiem jak można zniechęcać ludzi do tego aby czytali i myśleli.No chyba, że pracuje się/albo ma interes w promowaniu LG.

PS.Nie każdy zrozumie co znaczy problem z przetwarzaniem dolnych rejestrów IRE.

Edytowane przez Xisiek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problem jest taki, że niektórz mają przekonanie że OLED oznacza telewizor idealny,a tak (zresztą podobnie jak z PDP) nie jest. Kupują a później rozczarowanie.

Oczywiście ,że nie jest idealny .Nie było, nie ma i nie będzie takiego telewizora.Ale jest najbliższy ideału :)

Widziałem wiele LCD nawet te topowe i co by tam nie dali, 8k, kwantowe kropki,HDR i bóg wie co jeszcze to po prostu widać ,ze to LCD, technologi nie przeskoczysz .Oled tym czasem przy pierwszym kontakcie zwala z nóg .Po prostu widać ,ze to coś nowego,wyjątkowego , żadne wady nie zniszczą pierwszego wrażenia :)

Edytowane przez Danio31b
  • Lubię 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście ,że nie jest idealny .Nie było, nie ma i nie będzie takiego telewizora.Ale jest najbliższy ideału :)

Widziałem wiele LCD nawet te topowe i co by tam nie dali, 8k, kwantowe kropki,HDR i bóg wie co jeszcze to po prostu widać ,ze to LCD, technologi nie przeskoczysz .Oled tym czasem przy pierwszym kontakcie zwala z nóg .Po prostu widać ,ze to coś nowego,wyjątkowego , żadne wady nie zniszczą pierwszego wrażenia :)

I to powinno wszystkim malkontentom wystarczyc bo to świeta prawda!

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem szczęśliwym posiadaczem tego modelu. Jeśli nie oglądacie 4K bo pewnie w 99% nie, jeśli nie korzystacie z dolby vision hdr bo pewnie nie, a oglądacie przekaz z telewizji naziemnej, cyfrowej ( NC+, POLSAT ), kablowej etc. to żaden telewizor nie będzie mógł z nim konkurować! Jeśli chcecie szpanować ze macie 4K a tak naprawdę nie macie materiału do jego oglądania to ten TV to najkorzystniejszy wybór. Zanim w powszechnym użytku będzie telewizja 4K, jeśli oczywiście będzie bo może umrzeć śmiercią jak telewizory 3D to zakupiony 910V bedzie nadawał się do wymiany. Jeśli ktoś planuje kupno TV dziś i ma na wydanie 6-8 tys to bezapelacyjnie 910V lub 9109 to to samo . Jeśli macie na wydanie 20 tys to kupienie np. E6V tudzież Oled Panasonica to szpanerstwo że mnie stać nic więcej.

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem szczęśliwym posiadaczem tego modelu. Jeśli nie oglądacie 4K bo pewnie w 99% nie, jeśli nie korzystacie z dolby vision hdr bo pewnie nie, a oglądacie przekaz z telewizji naziemnej, cyfrowej ( NC+, POLSAT ), kablowej etc. to żaden telewizor nie będzie mógł z nim konkurować! Jeśli chcecie szpanować ze macie 4K a tak naprawdę nie macie materiału do jego oglądania to ten TV to najkorzystniejszy wybór. Zanim w powszechnym użytku będzie telewizja 4K, jeśli oczywiście będzie bo może umrzeć śmiercią jak telewizory 3D to zakupiony 910V bedzie nadawał się do wymiany. Jeśli ktoś planuje kupno TV dziś i ma na wydanie 6-8 tys to bezapelacyjnie 910V lub 9109 to to samo . Jeśli macie na wydanie 20 tys to kupienie np. E6V tudzież Oled Panasonica to szpanerstwo że mnie stać nic więcej.

Sorry ale ten OLED bardzo ładnie ciagnie z internetu filmy 4k i wyglądają przepięknie, rozdzielczości 4K nie ma to fakt ale 10 bitowy panel zapewnia nie zapomniane wrażenia z oglądania 4K

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi