Danio31b 15 Napisano 1 Maja 2016 Najlepiej 5K choć 5500 byłbym w stanie jeszcze za niego dać, więcej nie wchodzi w rachubę .Jest szansa ,że tyle zejdzie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziku71 11 Napisano 2 Maja 2016 Ja bym obstawiał ze jak juz spadnie to max do 6000 ale też nie wiadomo na 5000 imo na 99% nie ma co liczyć. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danio31b 15 Napisano 2 Maja 2016 A ktoś wie do kiedy ten tv bedzie sprzedawany?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzikiraj 6 Napisano 2 Maja 2016 W sprzedaży jest od pół roku ,To końca roku na pewno.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nickson 0 Napisano 3 Maja 2016 (edytowane) Witam Nie śledzę wątków nt oled LG jako niedoinformowany w temacie zapytam Jak jest z usterkowością nowych matryc na bialym pixelu oled? tj żywotność, wypalone piksele, zmiana jakości w czasie, pojawiająca się nierównomierność. Pytam ponieważ jestem posiadaczem cudu marki LG Topowego LCD czasów minionych LX9500 i niestety urządzenie jest niedoskonałe tj po okresie około 4 lat użytkowania podświetlenie strefowe zdycha Niektóre ze stref zaczynają zmieniać barwę na fioletową pojawia się ogólna nierówność świecenia w obrębie każdej ze stref. Na szczęście ostatnia przypadłość jeszcze jest niewidoczna na co dzień. Po tych doświadczeniach stwierdzam że LG bez skrupułów potrafi wypuszczać na rynek niedopracowane urządzenia. Ich zapewniania o żywotności 30tys czy 50tys bywają teoretyczne i po 2 letniej gwarancji mogą zacząć się kwiatki. Z tego co wyczytałem LG szacuje żywotność bialego OLED na 30tys a później degradacja 50% Wiadomo że nie następuje ona nagle po 30tys a stopniowo wiec pytanie kiedy możemy się jej spodziewać? Mnie by interesowała kiedy nastąpi spadek jakości na poziomie 15-20% moze juz przy 10-15tys? No i jeszcze pytanie co znaczy spadek jakości? Degradacja jasności? Czy zmiana barwy? Nie chciałbym wydać 7tys i za 3 lata bujać się ze sprzedażą za grosze. Pytać nie zaszkodzi, ale obawiam się, że odpowiedź dostane za 2-3 lata a wtedy LG ulepszy to co miało już być doskonałe Edytowane 3 Maja 2016 przez Nickson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 3 Maja 2016 Z tego co ktoś pisał tutaj wynikało, że po 30.000 godzin jasność ma być nadal na tym samym poziomie i tego się będę trzymał oglądając swój tv Chyba że źle zrozumiałem, bo tych informacji o podobnej treści było już sporo Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nickson 0 Napisano 3 Maja 2016 Z tego co ktoś pisał tutaj wynikało, że po 30.000 godzin jasność ma być nadal na tym samym poziomie i tego się będę trzymał oglądając swój tv Chyba że źle zrozumiałem, bo tych informacji o podobnej treści było już sporo Sent from my iPhone using Tapatalk To ja bym się tak nie cieszył Degradacja jasności jest łatwiejsza do ewentualnej korekcji a rozjazd koloru to już lipa Niestety tv to chyba najbardziej eksploatujący się produkt elektroniki użytkowej. LG chyba chciało uspokoić klientów i podała te 30tys godzin Założyli że trzeba podać dość sensowny czas użytkowania który by uzasadniał wydanie sporej gotówki. Enigmatycznym 50% spadkiem jakości mało kto się interesuje Ale tak jak pisałem trzeba by poznać właściwości białego pixela oled i co w jego przypadku znaczy zużycie i jak się wtedy zachowuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 3 Maja 2016 Po 30.000 godzin jasność ekranu ma prawo spaść o 50% w stosunku do nowego TV. Gdzieś już o tym w tematach o OLED pisałem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nickson 0 Napisano 3 Maja 2016 Spoko czyli opacznie przeczytałem jakość/jasność. Tak czy siak żywotność oled będzie cały czas na tapecie w końcu to nadal jest nowość... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geffer 3 Napisano 4 Maja 2016 Panowie, na dniach zmieniam 55"ST60 od Panasonica, czas na wejście w świat OLED. Pytanie do Was, jaki uchwyt ścienny podejdzie po 910V ? Z tego co widzę, powinna większość uchwytów bez problemu pasować, pytanie czy dopłacać do dedykowanego LG OTW150. Jakieś rady. Nie zależy mi na żadnej regulacji. Najbardziej interesuje mnie kwestia "superflat" aby był jak najbliżej ściany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ins 4 Napisano 6 Maja 2016 (edytowane) Panowie. Mam zamiar w sobotę nabyć ten telewizorek. Przesiadać się będę z Panasonica TX-P50GT60 i mam nadzieję, że się nie zawiodę. Myślałem wcześniej o Samsungu JS9500 ale po plazmie człowiek nie może już patrzeć na LCD tak więc wybór padł na tego OLEDa. Telewizor zmieniam co 3/4 lata więc brak 4K w tym modelu jest dla mnie mało istotny. Telewizorek głównie do grania (filmów też sporo się obejrzy oczywiście) i tutaj chciałbym zapytać posiadaczy czy input lag nie przeszkadza. Moja plazma wg pomiaru ma również lekko ponad 40ms i nie odczuwam opóźnienia więc chyba powinno być dobrze nie ? EDIT:Często w grach lubię ustawiać tryb dynamiczny i czy w takim przypadku jest sens robić osobną, profesjonalną kalibrację ? Edytowane 6 Maja 2016 przez Ins Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geffer 3 Napisano 7 Maja 2016 Panowie, na dniach zmieniam 55"ST60 od Panasonica, czas na wejście w świat OLED. Pytanie do Was, jaki uchwyt ścienny podejdzie po 910V ? Z tego co widzę, powinna większość uchwytów bez problemu pasować, pytanie czy dopłacać do dedykowanego LG OTW150. Jakieś rady. Nie zależy mi na żadnej regulacji. Najbardziej interesuje mnie kwestia "superflat" aby był jak najbliżej ściany. Ktoś coś ? Lada dzień zaczynam remont i muszę na gwałt coś kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 7 Maja 2016 Z uchwytem może być problem, TV ma niestandardowe rozstawy wejść na śruby i chyba nie spełnia standardu VESA. Niech użytkownicy tego TV się wypowiedzą. Oryginalny dedykowany uchwyt kosztuje ok. 400 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziku71 11 Napisano 7 Maja 2016 (edytowane) E tam ja normalnie na starym uchwycie po 55w805b go zawiesilem. Zrobię potem fotę dam linka. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Maja 2016 przez Ziku71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
geffer 3 Napisano 7 Maja 2016 No właśnie jak to jest, stąd moje pytanie ponieważ mogę kupić ori OTW150 za 350zł więc de facto cena zbliżona do innych "niededykowanych" uchwytów do EG910V, zależy mi tylko aby był jak najbardziej "flat" względem ściany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 7 Maja 2016 (edytowane) O uchwytach,wieszakach było w wątku o LG 55 EC930. W 910 mocowanie jest takie samo... Edytowane 7 Maja 2016 przez marsellus_w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 7 Maja 2016 (edytowane) E tam ja normalnie na starym uchwycie po 55w805b go zawiesilem. Zrobię potem fotę dam linka. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Jako użytkownik tego TV jak oceniasz jego płynność w dynamicznych scenach filmowych oraz w sporcie??? Dzięki za info co do możliwości zastosowania standardowego wieszaka VESA. U mnie TV musi wisieć, a oryginalny uchwyt u mnie się nie nadaje (zbyt mała maksymalna odległość od ściany). Zastanawiam się nad zakupem tego TV zamiast TV LED 4K. Edytowane 7 Maja 2016 przez rafcio76r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 7 Maja 2016 U mnie TV musi wisieć, a oryginalny uchwyt u mnie się nie nadaje (zbyt mała maksymalna odległość od ściany). Zastanawiam się nad zakupem tego TV zamiast TV LED 4K. A jakiej odległości od ściany oczekujesz? Vogel W52070 oferuje 32cm, u mnie się świetnie sprawdza. Zapewne są i takie wieszaki, które dają większą odległość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafcio76r 44 Napisano 7 Maja 2016 U mnie wymagana odległość to 35cm od ściany. Mam już uchwyt w standardzie Vesa do TV od 32" do 75", który może być oddalony od ściany aż do 45cm. Stąd też było mojej pytanie o kompatybilność standardowych wieszaków (VESA) z LG EG910V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziku71 11 Napisano 16 Maja 2016 Tydzień temu pojawil mi się niebieski piksel świecący na czarnym tle. Zadzwoniłem do lg 4 dni później wpadł serwis w 30 min wymienili matrycę na nową... fachowo, milo i bardzo szybko załatwiona sprawa. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 16 Maja 2016 Tydzień temu pojawil mi się niebieski piksel świecący na czarnym tle. Zadzwoniłem do lg 4 dni później wpadł serwis w 30 min wymienili matrycę na nową... fachowo, milo i bardzo szybko załatwiona sprawa. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka No to teraz jeszcze zrobić kalibrację na nowej matrycy i będzie klasa. Druga na pewni Ci nie padnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziku71 11 Napisano 17 Maja 2016 (edytowane) nowa matryca nowy problem Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Maja 2016 przez Ziku71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 17 Maja 2016 Nieładnie Jak wysoko jest ustawiona jasność i podświetlenie led? Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziku71 11 Napisano 17 Maja 2016 (edytowane) Jasność 45-50% podswietlenie Led 40-100% cały czas ten sam efekt Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Edytowane 17 Maja 2016 przez Ziku71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wing 6 Napisano 17 Maja 2016 nowa matryca nowy problem Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka Wygląda na "uraz" mechaniczny - kompresja, np. podczas montażu ???-->> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach