100patrz 6 Napisano 15 Marca 2016 Z tego co kojarzę to 8-15mb/s to jest dobry do 720p Natomiast odpowiedni/porządny bitrate dla rozdziałki 1080p to zaczyna sie od 15. Generalnie jest zasada, ze jak jest słaby bitrate to cierpią w pierwszej kolejności detale w ciemnych scenach i tu masz ewidenty przykład tego. Ten bluray to jakiś badziew musi być po prostu. Pozdro! moze byc dysk do du*y w niektorych scenach na nim bitrate jest powyzej 20 a w niektorych nawet ponizej 6mb/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sterbid 27 Napisano 16 Marca 2016 dzisiaj widziałem na własne oczy telewizor LG oled z wypalonym na matrycy powidokiem. Telewizor popracował tylko rok i wypalił się na nim taki powidok. Jak widać technologia ta nie jest tak doskonała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtazo 9 Napisano 17 Marca 2016 A to wymień jeśli możesz dostępna technologie doskonałą, jestem jej poznania bardzo ciekawy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 29 Marca 2016 Szanowni, gdzie można sprawdzić ile godzin tv już przepracował? Grzebię po menu i chyba jestem ślepy Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 30 Marca 2016 Szanowni, gdzie można sprawdzić ile godzin tv już przepracował? Grzebię po menu i chyba jestem ślepy Sent from my iPhone using Tapatalk moze w menu serwisowym, w normalnym menu uzytkownika tez nie znalzlem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 30 Marca 2016 Było kiedyś dostępne w menu (EC930),ale jedna z aktualizacji zabrała możliwość podglądu przepracowanych godzin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 30 Marca 2016 moze w menu serwisowym, w normalnym menu uzytkownika tez nie znalzlem Pewnie trzeba mieć specjalnego pilota, żeby wejść w menu serwisowe. Na avs forums ludzie piszą o ilości przepracowanych godzin i byłem ciekaw, ile już u mnie nabiło Było kiedyś dostępne w menu (EC930),ale jedna z aktualizacji zabrała możliwość podglądu przepracowanych godzin. Widziałem na yt że jest taka opcja, ale to był firmware 04.00.29... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HunterX 0 Napisano 31 Marca 2016 Witam, zamierzam kupić telewizor do nowego mieszkania. Jak na razie ten oled jest faworytem. W tym tygodniu cena trochę spadła i można spokojnie kupić poniżej 7000. Czy na dzień dzisiejszy jest może jakiś inny telewizor, który byście polecili w tej cenie ? Co z nowymi telewizorami Samsunga z Quantum Dot ? czy warto poczekać czy się nie zastanawiać ? Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stanec 17 Napisano 31 Marca 2016 OLED to jest półka wyżej niż jakikolwiek LCD-LED, brać nie zastanawiać się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kvaun 0 Napisano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) OLED to jest półka wyżej niż jakikolwiek LCD-LED, brać nie zastanawiać się. dwa dni temu testowałem ten tv i przestrzegam! przed zakupem!, to jest tv na który jest tylko idealna czerń! po zapuszczeniu testu 5% gray to co zobaczyłem to był szok i naszła mnie myśl, jak można coś takiego sprzedawać za takie pieniądze, biel w tym tv to jakaś kpina, podłączyłem ten tv do kompa i nie dało się na to patrzeć! ten tv w ogóle nie nadaje się na jakakolwiek prace z PC ale to trzeba samemu zobaczyć, generalnie ja nie polecam tego tv a tym bardziej za takie pieniądze, jak wskoczyłem na mojego sharpa w moment wyleczyłem się z oleda, to już lepiej tą kasę zainwestować w jakiś dobry projektor. Pozdrawiam i przestrzegam przed jakimkolwiek nakręcaniem się, lepiej kupić za pobraniem i dogadać się z kurierem, dać mu na flachę i samemu zobaczyć na co tak naprawdę pójdzie tyle kasy a uwierzcie mi tyle to on na pewno nie jest wart. Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez kvaun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barnaba 1 067 Napisano 2 Kwietnia 2016 Sharp lepszy od oleda Czuję frustrację pewnego sprzedawcy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 2 Kwietnia 2016 ja też lubię takie posty z debilizmami - pewnie wątek pomylił no chyba że ma sharp'a elite ale one chyba były tylko w us - ale nawet wtedy oled musiał by być na trybie dynamicznym by przegrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Colibri75 8 Napisano 2 Kwietnia 2016 Juz przez chwile sie przerazilem bo zamowilem ten model, dzieki Panowie :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slawko1 91 Napisano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) dwa dni temu testowałem ten tv i przestrzegam! przed zakupem!, to jest tv na który jest tylko idealna czerń! po zapuszczeniu testu 5% gray to co zobaczyłem to był szok i naszła mnie myśl, jak można coś takiego sprzedawać za takie pieniądze, biel w tym tv to jakaś kpina, podłączyłem ten tv do kompa i nie dało się na to patrzeć! ten tv w ogóle nie nadaje się na jakakolwiek prace z PC ale to trzeba samemu zobaczyć, generalnie ja nie polecam tego tv a tym bardziej za takie pieniądze, jak wskoczyłem na mojego sharpa w moment wyleczyłem się z oleda, to już lepiej tą kasę zainwestować w jakiś dobry projektor. Pozdrawiam i przestrzegam przed jakimkolwiek nakręcaniem się, lepiej kupić za pobraniem i dogadać się z kurierem, dać mu na flachę i samemu zobaczyć na co tak naprawdę pójdzie tyle kasy a uwierzcie mi tyle to on na pewno nie jest wart. Przecież to samo masz na LCD, bo po wyjęciu z pudełka jest ustawiony tryb oczo[beeep]bny. I ten twój test 5% gray pokazał by to samo. Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez Slawko1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kvaun 0 Napisano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Colibri75 podłącz pod niego pc i sam zobaczysz. klaus71 chłopie, nie siej propagandy, najlepszym plusem tego tv to czerń i jest kapitalna! to bez dwóch zdań, ale tu masz recenzje jego pracy z pc http://obywatelhd.pl/index.php/2015/11/18/lg-eg910v-oled-dla-ludzi-plusy-i-minusy-test/ cyt: ...ale niestety ogólnie w kwestii pracy z PeCetem LG EG910V się nie sprawdza. Z dwóch powodów – przebarwień bieli wchodzącej w odcienie czerwieni (o której na końcu) oraz nieprzyjemnych przebarwieniach małych, czarnych czcionek. (na to nie da się patrzeć, to bym od siebie dodał) posiadam sharp lc-46le925e to stary model ale bez porównania lepiej świeci na nim pulpit i cała reszta. Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez kvaun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Colibri75 8 Napisano 2 Kwietnia 2016 Ok rozumiem z pc tylko mi tv nie jest do tego potrzebny. To tv do sypialni. Tylko pare filmow w tygodniu. Dlategp oled. Ale dzieki za info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kvaun 0 Napisano 2 Kwietnia 2016 Ok rozumiem z pc tylko mi tv nie jest do tego potrzebny. To tv do sypialni. Tylko pare filmow w tygodniu. Dlategp oled. Ale dzieki za info to będziesz pewnie zadowolony bo filmy z ta czernią wyglądają kapitalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macjuch 0 Napisano 2 Kwietnia 2016 I właśnie podałeś powód dla którego kupiliśmy lub kupujemy ten telewizor. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kvaun 0 Napisano 2 Kwietnia 2016 I właśnie podałeś powód dla którego kupiliśmy lub kupujemy ten telewizor. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ale to nie zmienia faktu , że biel i szarość kuleje, a wystarczy włączyć jakąś grę i mamy zonk, miałem chwile czasu pobiegać w Layers of Fear i broń cie panie wbić w pomieszczenie z elementami szarości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macjuch 0 Napisano 2 Kwietnia 2016 Podczas oglądania filmów tego nie zauważyłem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 2 Kwietnia 2016 Podczas oglądania filmów tego nie zauważyłem Bo przy filmach tego nie widać Po prostu niektórzy wolą oglądać plansze testowe zamiast delektować się świetną jakością obrazu z dobrego źródła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Colibri75 8 Napisano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) A tak troche zmieniajac temat. Cos nowszego w tej technologii jest...lub bedzie w ciagu najblizszych 2-3 tyg? Powiedzmy do 10 tys? Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez Colibri75 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kvaun 0 Napisano 2 Kwietnia 2016 Bo przy filmach tego nie widać Po prostu niektórzy wolą oglądać plansze testowe zamiast delektować się świetną jakością obrazu z dobrego źródła jeśli jakakolwiek przeglądarka internetowa np: Mozilla to plansza testowa to tu chyba jedynie odpisują handlarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 2 Kwietnia 2016 jeśli jakakolwiek przeglądarka internetowa np: Mozilla to plansza testowa to tu chyba jedynie odpisują handlarze Mogę zrobić zaraz fotkę swojej 910 wiszącej na ścianie, jeśli to Cie przekona że handlarzem nie jestem Nie próbowałem używać tego tv jako monitora do peceta, ale przy normalnym użytkowaniu nie dostrzegam opisywanych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macjuch 0 Napisano 2 Kwietnia 2016 jeśli jakakolwiek przeglądarka internetowa np: Mozilla to plansza testowa to tu chyba jedynie odpisują handlarze Nie wrzucaj wszystkich do swojego worka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach