Skocz do zawartości
Gmeru

TEST: OLED LG EG910V 55" Full HD

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co kojarzę to 8-15mb/s to jest dobry do 720p

Natomiast odpowiedni/porządny bitrate dla rozdziałki 1080p to zaczyna sie od 15.

Generalnie jest zasada, ze jak jest słaby bitrate to cierpią w pierwszej kolejności detale w ciemnych scenach i tu masz ewidenty przykład tego. Ten bluray to jakiś badziew musi być po prostu.

Pozdro!

moze byc dysk do du*y

w niektorych scenach na nim bitrate jest powyzej 20 a w niektorych nawet ponizej 6mb/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj widziałem na własne oczy telewizor LG oled z wypalonym na matrycy powidokiem. Telewizor popracował tylko rok i wypalił się na nim taki powidok. Jak widać technologia ta nie jest tak doskonała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to wymień jeśli możesz dostępna technologie doskonałą, jestem jej poznania bardzo ciekawy.

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni, gdzie można sprawdzić ile godzin tv już przepracował? Grzebię po menu i chyba jestem ślepy :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni, gdzie można sprawdzić ile godzin tv już przepracował? Grzebię po menu i chyba jestem ślepy :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

moze w menu serwisowym, w normalnym menu uzytkownika tez nie znalzlem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było kiedyś dostępne w menu (EC930),ale jedna z aktualizacji zabrała możliwość podglądu przepracowanych godzin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze w menu serwisowym, w normalnym menu uzytkownika tez nie znalzlem

Pewnie trzeba mieć specjalnego pilota, żeby wejść w menu serwisowe.

Na avs forums ludzie piszą o ilości przepracowanych godzin i byłem ciekaw, ile już u mnie nabiło :)

Było kiedyś dostępne w menu (EC930),ale jedna z aktualizacji zabrała możliwość podglądu przepracowanych godzin.

Widziałem na yt że jest taka opcja, ale to był firmware 04.00.29...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, zamierzam kupić telewizor do nowego mieszkania. Jak na razie ten oled jest faworytem. W tym tygodniu cena trochę spadła i można spokojnie kupić poniżej 7000. Czy na dzień dzisiejszy jest może jakiś inny telewizor, który byście polecili w tej cenie ? Co z nowymi telewizorami Samsunga z Quantum Dot ? czy warto poczekać czy się nie zastanawiać ? Z góry dzięki za odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OLED to jest półka wyżej niż jakikolwiek LCD-LED, brać nie zastanawiać się.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OLED to jest półka wyżej niż jakikolwiek LCD-LED, brać nie zastanawiać się.

dwa dni temu testowałem ten tv i przestrzegam! przed zakupem!, to jest tv na który jest tylko idealna czerń! po zapuszczeniu testu 5% gray to co zobaczyłem to był szok i naszła mnie myśl, jak można coś takiego sprzedawać za takie pieniądze, biel w tym tv to jakaś kpina, podłączyłem ten tv do kompa i nie dało się na to patrzeć! ten tv w ogóle nie nadaje się na jakakolwiek prace z PC ale to trzeba samemu zobaczyć, generalnie ja nie polecam tego tv a tym bardziej za takie pieniądze, jak wskoczyłem na mojego sharpa w moment wyleczyłem się z oleda, to już lepiej tą kasę zainwestować w jakiś dobry projektor.

Pozdrawiam i przestrzegam przed jakimkolwiek nakręcaniem się, lepiej kupić za pobraniem i dogadać się z kurierem, dać mu na flachę i samemu zobaczyć na co tak naprawdę pójdzie tyle kasy a uwierzcie mi tyle to on na pewno nie jest wart.

Edytowane przez kvaun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sharp lepszy od oleda ;) Czuję frustrację pewnego sprzedawcy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też lubię takie posty z debilizmami - pewnie wątek pomylił

no chyba że ma sharp'a elite ale one chyba były tylko w us - ale nawet wtedy oled musiał by być na trybie dynamicznym by przegrać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dwa dni temu testowałem ten tv i przestrzegam! przed zakupem!, to jest tv na który jest tylko idealna czerń! po zapuszczeniu testu 5% gray to co zobaczyłem to był szok i naszła mnie myśl, jak można coś takiego sprzedawać za takie pieniądze, biel w tym tv to jakaś kpina, podłączyłem ten tv do kompa i nie dało się na to patrzeć! ten tv w ogóle nie nadaje się na jakakolwiek prace z PC ale to trzeba samemu zobaczyć, generalnie ja nie polecam tego tv a tym bardziej za takie pieniądze, jak wskoczyłem na mojego sharpa w moment wyleczyłem się z oleda, to już lepiej tą kasę zainwestować w jakiś dobry projektor.

Pozdrawiam i przestrzegam przed jakimkolwiek nakręcaniem się, lepiej kupić za pobraniem i dogadać się z kurierem, dać mu na flachę i samemu zobaczyć na co tak naprawdę pójdzie tyle kasy a uwierzcie mi tyle to on na pewno nie jest wart.

Przecież to samo masz na LCD, bo po wyjęciu z pudełka jest ustawiony tryb oczo[beeep]bny.

I ten twój test 5% gray pokazał by to samo.

Edytowane przez Slawko1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Colibri75 podłącz pod niego pc i sam zobaczysz.

klaus71 chłopie, nie siej propagandy, najlepszym plusem tego tv to czerń i jest kapitalna! to bez dwóch zdań, ale tu masz recenzje jego pracy z pc http://obywatelhd.pl/index.php/2015/11/18/lg-eg910v-oled-dla-ludzi-plusy-i-minusy-test/

cyt: ...ale niestety ogólnie w kwestii pracy z PeCetem LG EG910V się nie sprawdza. Z dwóch powodów – przebarwień bieli wchodzącej w odcienie czerwieni (o której na końcu) oraz nieprzyjemnych przebarwieniach małych, czarnych czcionek. (na to nie da się patrzeć, to bym od siebie dodał)

posiadam sharp lc-46le925e to stary model ale bez porównania lepiej świeci na nim pulpit i cała reszta.

Edytowane przez kvaun

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok rozumiem z pc tylko mi tv nie jest do tego potrzebny.

To tv do sypialni. Tylko pare filmow w tygodniu.

Dlategp oled.

Ale dzieki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok rozumiem z pc tylko mi tv nie jest do tego potrzebny.

To tv do sypialni. Tylko pare filmow w tygodniu.

Dlategp oled.

Ale dzieki za info

to będziesz pewnie zadowolony bo filmy z ta czernią wyglądają kapitalnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I właśnie podałeś powód dla którego kupiliśmy lub kupujemy ten telewizor.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I właśnie podałeś powód dla którego kupiliśmy lub kupujemy ten telewizor.

ale to nie zmienia faktu :), że biel i szarość kuleje, a wystarczy włączyć jakąś grę i mamy zonk, miałem chwile czasu pobiegać w Layers of Fear i broń cie panie wbić w pomieszczenie z elementami szarości... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas oglądania filmów tego nie zauważyłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas oglądania filmów tego nie zauważyłem

Bo przy filmach tego nie widać :)

Po prostu niektórzy wolą oglądać plansze testowe zamiast delektować się świetną jakością obrazu z dobrego źródła ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak troche zmieniajac temat. Cos nowszego w tej technologii jest...lub bedzie w ciagu najblizszych 2-3 tyg? Powiedzmy do 10 tys?

Edytowane przez Colibri75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo przy filmach tego nie widać :)

Po prostu niektórzy wolą oglądać plansze testowe zamiast delektować się świetną jakością obrazu z dobrego źródła ;)

jeśli jakakolwiek przeglądarka internetowa np: Mozilla to plansza testowa :) to tu chyba jedynie odpisują handlarze :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli jakakolwiek przeglądarka internetowa np: Mozilla to plansza testowa :) to tu chyba jedynie odpisują handlarze :lol:

Mogę zrobić zaraz fotkę swojej 910 wiszącej na ścianie, jeśli to Cie przekona że handlarzem nie jestem :P

Nie próbowałem używać tego tv jako monitora do peceta, ale przy normalnym użytkowaniu nie dostrzegam opisywanych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wrzucaj wszystkich do swojego worka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi