pawelll 118 Napisano 8 Stycznia 2016 Miał być płaski FHD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macjuch 0 Napisano 8 Stycznia 2016 Miał być płaski FHD. jak już wysłałem post to pomyślałem o tym, ale nie da się wykasować czegoś już napisanego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlaczego 2 Napisano 8 Stycznia 2016 (edytowane) ustawianie obrazu w 910 jest prawie nie osiągalne = zmiana jednego zwala proporcje z innego ustawienia = więc na "oko" to lotooo z przyśpieszaczem też mam mieszane uczucia - biorąc ustawienia w tryb manual i ustawiając wartości zerowe inne mam efekty gdy wyłączam globalnie !!! odnośnie super pilota = owszem tak ale gdy pojawiają się submenu z informacjami dodatkowymi np. w Hbb to po bocznych ikonach mysz nie biega a jedynie nawigować można kursorami a wówczas naciśnięcie rolki=entera i tak wywoła informację z okna głównego, więc chyba nie bez powodu lg już testuje wersję WebOs_3.0 w której min. to poprawiają oraz NARESZCIE pracują nad multi-oknami do równoległego podglądu obrazu z różnych źródeł !!! tzw. PIP, PAP itp. Jak dla mnie słabą stroną jest nagłośnienie mimo że ponoć harmann-a ale bardzo blado wypada w odniesieniu do mojego dotychczasowego sprzętu = myślę że jedną z głównych przyczyn jest umieszczenie głośników z tyłu i rozszczelnienie do dołu i do góry w wąskiej obudowie. p.s. czy udało się wam podpiąć bezprzewodową klawiaturę po BT ? jeżeli tak to jaką z padem czy bez ? ze słuchawkami przewodowymi mam patent że wpinam je w nagrywarkę i ściągam sygnał w dół jak do nagrywania = słuchawki na kablu mają swój potencjometr więc mam regulację niezależną. a dla tych co nie wiedzą kiedy używa się dobrych i wygodnych słuchawek = KIEDY CHCESZ SPOKOJNIE OBEJRZEĆ TO NA CO MASZ OCHOTĘ = CZYLI GDY PRAWIE CAŁY DOM ŚPI. A NAJLEPSZE NA KONIEC. 910 składają u nas w POLSCE a mamy na nią najwyższą obecnie cenę !!! Łotwa, Czechy, nawet Słowacja /choć w euro/ po przeliczeniu ma taniej bo z dostawą 7200 - 7400 brutto pln. i niech ktoś mądry mi to wytłumaczy = im dłuższy transport tym taniej ??? Edytowane 8 Stycznia 2016 przez dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 9 Stycznia 2016 Tak będzie dopóki będziemy się na to godzić. Ja po prostu nie kupuję czegoś o czym wiem ze jest droższe niż w sąsiednim kraju. I ostatnio w MM jakiemuś kierownikowi który twierdził ze taniej się nie da to powiedziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gebolek 0 Napisano 9 Stycznia 2016 Panowie macie jakiś patent na ustawienie płynności ruchu? Dobija mnie to szarpanie, klatkowanie obrazu. Nie mogę dojść z tym do ładu. Posiadam jeszcze 55ax900 gdzie obraz jest płynny. Bez takiego szarpania lub podwójnych konturów jak w Lg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 9 Stycznia 2016 Tak będzie dopóki będziemy się na to godzić. Ja po prostu nie kupuję czegoś o czym wiem ze jest droższe niż w sąsiednim kraju. I ostatnio w MM jakiemuś kierownikowi który twierdził ze taniej się nie da to powiedziałem. Pozostaje kupić w innym kraju. ( ten kierownik pewnie Cię obśmiał) Sporo miałem takich klientów,którzy w ten sposób narzekali (teraz ich prawie nie ma). Trochę to śmieszne bo np rzeczony model z tematu kosztuje u naszych sąsiadów 1996euro czyli 8722PLN.( EC 930 można kupić taniej,EG 960 też , a 65ec970 jest u nas tańsza o 500euro) Teraz dolicz sobie paliwo,czas,wielce prawdopodobne problemy z serwisem,problemy ze zwrotem gdyby coś z TV było nie halo...itd... Śmieszy mnie jak ktoś przy takich kwotach chce zaoszczędzić 300-400pln...albo tak mu się wydaje. Ale mówią,że na Szeszelach na bezcłówce to w ogóle jak za darmo jest 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macjuch 0 Napisano 9 Stycznia 2016 @marsellus_w a w jakim mieście rządzisz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) marcellus_w - chyba się nie rozumiemy. Nie chodzi o to, że chciałbym pojechać np. do Niemiec albo Czech po TV czy inny sprzęt. Chodzi o to, że zachodnie sieci (a niemieckie szczególnie, ale i producenci niektórzy też) traktują nas jak Murzynów którym można wcisnąć świecidełka za każde pieniądze. Ostatnio np. Lidlu był jakiś sprzęt domowy za np. 200 PLN (super promocja). Tyle, że w Niemczech bez promocji cena to 35 EUR I są to różnice których nie wytłumaczysz różnicami w VAT, podatkach itp. Mam w tym względzie własne doświadczenia zawodowe. Światowe koncerny w mojej branży jeszcze kilka lat temu miały w Polsce marże na poziomie 50-60 procent w ostatnim czasie dość mocno zjechały z cenami ale i tak te same produkty można kupić we Francji czy Niemczech 15-20% taniej. Za to w krajach takich jak Kazachstan czy Rosja ceny są prawie dwa razy wyższe niż u nas. Edytowane 9 Stycznia 2016 przez pawelll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 9 Stycznia 2016 Panowie macie jakiś patent na ustawienie płynności ruchu? Dobija mnie to szarpanie, klatkowanie obrazu. Nie mogę dojść z tym do ładu. Posiadam jeszcze 55ax900 gdzie obraz jest płynny. Bez takiego szarpania lub podwójnych konturów jak w Lg. udalo sie komus wylaczyc tryb real cinema ? moze to pomoze, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macjuch 0 Napisano 9 Stycznia 2016 Czy u wszystkich posiadaczy tego TV są takie problemy z płynnością? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wampirek 24 Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Czy u wszystkich posiadaczy tego TV są takie problemy z płynnością? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie zaobserwowałem u siebie nadmiernego szarpania w normalnych materiałach typu bluray albo jakiś rip z bluraya. W Telewizji z dekodera nc+ też jest OK. Odpaliłem sobie pred chwilą film BBC o Ziemi, odcinek o górach i jak był przelot kamery nad górami to w jednym momencie na dole ekranu trochę niepłynnie się przesuwały, ale identyczny efekt widziałem ostatnio w kinie. Gdy się nie wpatruję specjalnie żeby takie rzeczy dostrzec za wszelką cenę to ich nie widać. Teraz latają orły, kamera dosyć szybko się przesuwa i obraz ani nie klatkuje ani nie ma artefaktów ani nie skacze. Z płynnością nic nie kombinowałem, wszystko jest ustawione tak jak w rekomendacjach z rtings albo pogomix, już nie pamiętam które mam na tym wejściu ustawione. Tak czy tak czekam na profesjonalną kalibrację, chociaż w sumie i tak jestem bardzo zadowolony z tego tv No, sam WebOS mógłby działać płynniej, bo czasem mnie wkurza powolność w załadowaniu menu ustawień, a jak jest odpalony Netflix to w ogóle zamula na maksa. Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 9 Stycznia 2016 przez Wampirek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 9 Stycznia 2016 @marsellus_w a w jakim mieście rządzisz? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Poznań marcellus_w - chyba się nie rozumiemy. Nie chodzi o to, że chciałbym pojechać np. do Niemiec albo Czech po TV czy inny sprzęt. Chodzi o to, że zachodnie sieci (a niemieckie szczególnie, ale i producenci niektórzy też) traktują nas jak Murzynów którym można wcisnąć świecidełka za każde pieniądze. Ostatnio np. Lidlu był jakiś sprzęt domowy za np. 200 PLN (super promocja). Tyle, że w Niemczech bez promocji cena to 35 EUR I są to różnice których nie wytłumaczysz różnicami w VAT, podatkach itp. Mam w tym względzie własne doświadczenia zawodowe. Światowe koncerny w mojej branży jeszcze kilka lat temu miały w Polsce marże na poziomie 50-60 procent w ostatnim czasie dość mocno zjechały z cenami ale i tak te same produkty można kupić we Francji czy Niemczech 15-20% taniej. Za to w krajach takich jak Kazachstan czy Rosja ceny są prawie dwa razy wyższe niż u nas. U nas dochodzą skomplikowane przewalutowania.Marże są z 5% czasami mniej,nawet 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 9 Stycznia 2016 Te "skomplikowane przewalutowania" to właśnie nic innego jak sposób na zakamuflowanie faktycznych kosztów i marż. W końcu podatki należy płacić (jeżeli już nie uda się ich uniknąć) w Niemczech a nie w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzikiraj 6 Napisano 9 Stycznia 2016 Te "skomplikowane przewalutowania" to właśnie nic innego jak sposób na zakamuflowanie faktycznych kosztów i marż. W końcu podatki należy płacić (jeżeli już nie uda się ich uniknąć) w Niemczech a nie w Polsce. Muszę przyznać że ciekawy temat poruszyłeś ..Może teraz obecna władza zrobi z tym prządek ..Za bardzo już sobie te "Wielkie sklepy "pozwalają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macjuch 0 Napisano 9 Stycznia 2016 Jak wprowadzą podatek od hiper czegoś to będzie jeszcze drożej. Oni raczej na tym na stracą, tylko my, bo gdzieś sobie to bedą musieli odbić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 9 Stycznia 2016 Czy u wszystkich posiadaczy tego TV są takie problemy z płynnością? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk w moim przypadku nierownomiernosc ruchu widze tylko na westernach z DVD i Bluray (tru motion wylaczone), we wszystkich innych mediach da sie wszystko poskromic uzywajac tru motion uzytkownika, nie ma tak jak w samsungu kiedys (moze nawet jeszcze i teraz) ze ustawiasz motion plus na wyrazny/clear i teoretycznie mozesz zapmniec o tej opcji, moze z nadjesciem nowego softu wszystko sie poprawi moj soft 4.0.30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
100patrz 6 Napisano 9 Stycznia 2016 w moim przypadku nierownomiernosc ruchu widze tylko na westernach z DVD i Bluray (tru motion wylaczone), we wszystkich innych mediach da sie wszystko poskromic uzywajac tru motion uzytkownika, nie ma tak jak w samsungu kiedys (moze nawet jeszcze i teraz) ze ustawiasz motion plus na wyrazny/clear i teoretycznie mozesz zapmniec o tej opcji, moze z nadjesciem nowego softu wszystko sie poprawi moj soft 4.0.30 udalo mi sie wylaczyc real cinema, po krotkim kombinowaniu, ale bez zmian, sprobuje z innym odtwarzaczem bluray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlaczego 2 Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) U nas dochodzą skomplikowane przewalutowania.Marże są z 5% czasami mniej,nawet 0. zdecydowanie nie w przypadku 910v widać to w prostym przypadku na stronie MM i saturn cena 9`999pln choć euro-agd 8`999 w sklepach "mało_powierzchniowych" 7`990 nawet z transportem więc z tym przewalutowaniem to nie chodzi o kurs euro/złoty tylko o "przesunięcia magazynowe" i ukrycie dla naszej obsługi faktycznej ceny zakupu bo osobiście nie wierzę że taka ciemnota pracuje w sieciówkach aby na oficjalnym rynku nie kupić za 7`990 dodać 5% i otrzymać 9`999 a tak na poważnie to sieci i tak kupują taniej niż "mała dystrybucja" reszta to kreatyna księgowość i polityka marketingowa. ale żeby ciekawiej podobne zjawisko widzę w krajach ościennych = w sieciach podobnie jak u nas raz na +, innym razem na - , a u małych dystrybutorów ceny jeszcze niżej niż u nas w kraju pamiętajcie jeszcze o tym, że 910v jest montowana u nas, więc...? a co do płynności to nie ma zasady ale zauważyłem zasadę, że zw. jest to z pasmem do obrobienia w trybach sd nie widziałem przy 1080i się pojawia i to nie jakoś w sposób regularny = szczególnie tv przy fhd i dobrym źródle znów nie widać nie pamiętam jak było przy Hbb i transmisjach z netu pamiętajcie, że w trybie ręcznych ustawień pojawiają się dwa suwaki jeżeli dobrze zrozumiałem to inny mają charakter jak w samsungach może trzeba podpytać guru kalibracji ? co do zamulania to pewnie będzie jak w nagrywarkach lg że jak zapełnia się pamięć (nawet na HDD w nagrywarce) jest co raz większe opóźnianie i zwłoka w reakcji na każde polecenie !!! w mojej nagrywarce z blue-r. opóźnienia nawet do 5-7 sec na wywołanie funkcji. po oczyszczeniu pamięci znowu przyśpiesza = czasem żartuję, że prawie jak windows - raz do roku format i wszystko od nowa tu w tv zainstalowane aplikacje pewnie także zaczynają dużo "ważyć" i system "walczy" Edytowane 9 Stycznia 2016 przez dlaczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 9 Stycznia 2016 (edytowane) Co do sklepów małopowierzchniowych i ceny 7999 to raczej nie jest to dystrybucja LG Polska. Obecnie cena zkupu to niewiele mniej niż podana przez Ciebie 7999 w detalu. Wiadomo,że duże sieci mają tzw "warunki wsteczne" i inne opłaty od dystrybutorów.Nie mogę napisać jak te mechanizmy działają dokładnie bo to tajemnice handlowe. Ktoś na forum zresztą kupił 910 za 7199 w jakimś sklepie internetowym z Poznaniu i nie dostał nawet fv/paragonu tym samym został bez gw. Są w PL dystrybutorzy kórzy kupują i sprzedają sprzęt refublished nie mówiąc o tym klientowi.... Edytowane 9 Stycznia 2016 przez marsellus_w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelll 118 Napisano 9 Stycznia 2016 marcellus_w - prezentujesz godną szacunku lojalność wobec pracodawcy, ale nie przesadzaj z argumentami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 9 Stycznia 2016 Oj tam Oj tam To nie lojalność to doświadczenie życiowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macjuch 0 Napisano 9 Stycznia 2016 W razie jak kto by szukał to w Saturnie Szczecin są dwie sztuki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlaczego 2 Napisano 9 Stycznia 2016 macjuch tylko po ile w tym szczecinie ? - właśnie nam się o to przede wszystkim rozchodzi - właśnie o to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macjuch 0 Napisano 9 Stycznia 2016 Po np 8500 jak zakupisz przez internet z opcja instalacji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlaczego 2 Napisano 9 Stycznia 2016 no widzisz i tu się poślizgnąć można bo cenowo możesz przez internet poklikaj i znajdziesz na naszej ziemi ojczystej nawet za 8000 z kalibracją lub dostawą i przynajmniej na to czekają ci mniej wymagający a ci bardziej zacięci znający słabości 910-tki /brak gniazda słuchawkowego, ślizganie się obrazu, super czerń ale już nie super biele, brak multi_okienek=PIP, brak usb_3.0, brak kamery/skypa, dźwięk na średnim poziomie ze względu na formę obudowy, świetny pilot radiowy ale nie zawsze logicznie w opcjach działający, problem z podpięciem słuchawek, klawiatur, padów po BT więc tacy bardziej świadomi się zastanawiają czy brać starszą i tańszą wersję czy poszukać lub poczekać na cenę adekwatną do oszczędności moim zdaniem adekwatny poziom cenowy tego modelu to poziom 6000-7000pln = moim skromnym zdaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach