Skocz do zawartości
Gmeru

Nowa bogatsza oferta platformy nc+ już od października

Rekomendowane odpowiedzi

Od 1 października w ofercie platformy nc+ pojawią się trzy nowe kanały, a dziewięć kolejnych będzie dostępnych w jakości HD. Tym samym abonenci nc+ będą mieli dostęp do 76 kanałów HD. Początek października jest też okresem przełączenia się ze standardu nadawania DVB-S/MPEG-2 na DVBS-2/MPEG-4, tak by wszyscy abonenci nc+ mogli się cieszyć najlepszą jakością obrazu i dźwięku HD.

1 października 2015 do bogatej oferty kanałów platformy nc+ dołączą trzy nowe stacje. Będą to:

• Nat Geo People HD (pozycja 141)pełen emocji kanał dokumentalno-rozrywkowy, skierowanyprzede wszystkim do kobiet. Oferta programowa przeznaczona dla wszystkich, których źródłem inspiracji są prawdziwe historie i barwne opowieści o ludziach, którzy realizują swoje pasje.
  • ATM Rozrywka (pozycja 144)kanał o charakterze rozrywkowo – filmowym. W ramówce można znaleźć przede wszystkim filmy, seriale, programy rozrywkowe i muzyczne - wśród nich m.in. "Świat według Kiepskich", "Pierwsza miłość", "Awantura o kasę" czy "Gra w ciemno".
  • NTL Radomsko (pozycja 145)ramówka stacji oparta jest na produkcjach własnych, uzupełnionych o ciekawe propozycje pozyskane z TVN oraz od innych producentów zewnętrznych. NTL prezentuje lokalne spojrzenie na tematy ważne dla każdego.

Abonenci nc+, od 1 października będą też mieli dostęp do aż 76 kanałów w jakości HD. Od tego dnia dziewięć kanałów zmieni sposób nadawania na najwyższą jakość obrazu i dźwięku HD. Chodzi o kanały:

• Disney Channel HD (pozycja 97)

• Travel Channel HD (pozycja 86)

• TV4 HD (pozycja 8)

• Polsat2 HD (pozycja 10)

• Polsat Play HD (pozycja 119)

• Polsat Cafe HD (134)

• CBS Europa HD (pozycja 184)

• Extreme Sports HD (pozycja 122)

• Fightbox HD (nowa pozycja 179).

To jeszcze nie koniec zmian. Abonenci nc+ będą mieli także możliwość oglądania kanałów Filmbox w nowej odsłonie, gdyż Filmbox HD i Filmbox Extra zmieniły swoje nazwy. Flagowy kanał z rodziny Filmbox, oferujący filmowe i serialowe premiery Filmbox Extra zmienił nazwę na Filmbox Premium (pozycja 176). Natomiast kanał Filmbox HD nazywa się teraz Filmbox Extra HD (pozycja 175), jest to kanał z filmami i serialami w jakości HD.

Z pierwszym dniem października platforma nc+ sfinalizowała też proces przejścia na standard nadawania DVB-S2/MPEG-4 i stopniowego wyłączania standardu DVB-S/MPEG-2, który był używany od początku istnienia telewizji cyfrowej w Polsce. Pozwala to dostarczać kanały telewizyjne w jeszcze lepszej jakości, utrzymując najwyższe na polskim rynku standardy, a także umożliwia wygenerowanie miejsca na kolejne kanały i rozwój usług.

Abonenci, którzy nadal nie wymienili swojego starego dekodera SD ciągle mogą to zrobić całkowicie bezpłatnie. Nowy dekoder można odebrać w punktach sprzedaży nc+, a szczegóły dotyczące wymiany można znaleźć na dedykowanej stronie: www.ncplus.pl/wymiana-sd-na-hd.

Na wszelkie pytania odpowie też zespół konsultantów pod specjalnym numerem telefonu 22 334 60 02.

Informacja prasowa

Kliknij tutaj aby zobaczyć całą treść artykułu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby przejść na standard DVB-S2/MPEG-4 muszę wymienić mój starszy dekoder HD na najnowszy ?

nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta ostatnia zmiana tylko mnie wk....a !

NC+ jak się okazuje jest platformą reżimową, i przesuwając TV Republika na odległy kanał pokazała, że jest politycznym narzędziem PO. Kupowałem platformę cyfrową, pluralisytczną, różnorodną, a dostałem jak się okazuje, narzędzie propagandowe tylko "jednej słusznej" opcji. Za 2 m-ce kończy się umowa i dam sobie spokój z tym dziadostwem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ty pewnie marzyłeś o zakupie dekodera z Torunia,a reżim zmusił cię do NC+...

Sory,ale nie mogłem się powstrzymać-mogę przyjąć upomnienie na klatę!!!Pozdrawiam

• Lubię 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oo dzieki Brytt , nareszcie!! wreszcie jakaś uczciwa platforma!, kończę z Polsatem i kupuje NC+ , oczywiście z wykasowaną Republiką ..szkoda , że PO tak mało wykorzystuje platformę do walki z dziadostwem..:(

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Bogu jeszcze dwa miesiące i mam koniec umowy.Place prawie 200zl mc ,nigdy więcej nc plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Bogu jeszcze dwa miesiące i mam koniec umowy.Place prawie 200zl mc ,nigdy więcej nc plus.

No to dałeś sie wydoić elegancko. Ale to Twoja wina, a nie nc+ :):P .

Za 120 zł można mieć fulla maxa.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dałeś sie wydoić elegancko. Ale to Twoja wina, a nie nc+ :):P .

Za 120 zł można mieć fulla maxa.

Pozdro

Sprostowanie, można było mieć.

O mniej więcej miesiąca platforma zmieniła politykę i już nie daje takich promocji.

Co więcej ludzie chcący przedłużyć umowę nawet nie mogą tego zrobić na dotychczasowych warunkach, więcej do poczytania na dvhk w odpowiednim dziale.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam czekam na koniec umowy i rezygnuje z NC+. Płacę około 100 zł za multiroom i chyba wszystkie pakiety bez niektórych extra kanałów. Niby wszystko ok i jestem zadowolony, ale położyli u mnie światłowody na ulicy i za 40 zł mogę mieć tyle samo kanałów co w NC+. Do tego całkiem fajne dekodery Korbox (Android, możliwość podłączenia bezpośrednio do światłowodu). NC+ nie ma szans przy takiej konkurencji.

Wysłane z Note 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem zadowolony z ich oferty. Za spory pakiet oraz dodatkowo pełny Canal+ płacę 75 zł miesięcznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja właśnie dziś przedłużyłem umowę i mam w tej samej cenie co do tej pory (plus 5 złotych rabatu na chyba połowę trwania umowy i HBO gratis do końca roku).Kanały te same co dotychczas...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem zadowolony z ich oferty. Za spory pakiet oraz dodatkowo pełny Canal+ płacę 75 zł miesięcznie.

Ja też jestem zadowolony, ale skoro mogę mieć to samo za 40 zł to czemu nie? :)

Wysłane z Note 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem zadowolony, ale skoro mogę mieć to samo za 40 zł to czemu nie? :)

Wysłane z Note 3

U jakiego operatora taki pakiet masz za 40 zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U jakiego operatora taki pakiet masz za 40 zł?

Debacom lub Wieszowa Net. Najwyższy pakiet na ich stronie. Fakt, że nie porównywałem każdego kanału, ale te co mnie interesują są dostępne. Myślę, że oferta dobra.

Wysłane z Note 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te światłowody to kładą w całej wschodniej Polsce w ramach programu Unijnego. Światłowód prowadzony jest dosłownie do każdego domu , gospodarstwa. Ja też czekam na takowe podłączenie na dniach i dużo przez to oszczędzę. W sumie za 49 zetów będę miał internet 100MB telewizję HD z perspektywą nawet na 4K . Do tej pory za to wszystko tylko w postaci Neostrady która w porywach osiąga tylko 1MB i dwa tunery NC płace ponad 210 złotych. Oj będzie się w tym temacie działo bo wiele osób zacznie odchodzić od dotychczasowych operatorów którzy nie będą w stanie dorównać tak konkurencyjnej ofercie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te światłowody to kładą w całej wschodniej Polsce w ramach programu Unijnego. Światłowód prowadzony jest dosłownie do każdego domu , gospodarstwa. Ja też czekam na takowe podłączenie na dniach i dużo przez to oszczędzę. W sumie za 49 zetów będę miał internet 100MB telewizję HD z perspektywą nawet na 4K . Do tej pory za to wszystko tylko w postaci Neostrady która w porywach osiąga tylko 1MB i dwa tunery NC płace ponad 210 złotych. Oj będzie się w tym temacie działo bo wiele osób zacznie odchodzić od dotychczasowych operatorów którzy nie będą w stanie dorównać tak konkurencyjnej ofercie.

Witaj.

Życzę Ci jak najlepiej ale niestety raczej nie będziesz miał tak "różowo:" jak Ci się wydaje.

Po pierwsze nie MB a Mb.

Po drugie ofert na 100Mbit z pełnym pakietem TV i telefon ma kosztować 69,99zł przy umowie podpisanej na 24 miesiące.

Po trzecie na mapce jakoś Orange nie chwali się żeby na razie oferta ta obejmowała coś więcej niż kilka/kilkanaście dużych miejscowości w Polsce.

Co do prędkości to podobno będą oferowali nawet 600Mbit i wszystko ma być w technologii FTTH.

Więcej informacji tutaj: http://pclab.pl/news66111.html

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Canal + tam nie widzę.

Pozdro

C+ jest osobno do kupienia. Kwestia tego co kto potrzebuje. Mi jest całkowicie zbędny...

Wysłane z Note 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żaden z operatorów SAT nie wprowadził od 10 lat ciekawego kanału.

Nadal top to MGM HD.

Ja tam pamiętam 4 niezłe kanały filmowe od N-ki.

Dziś z tego nic nie zostało.

Gratulacje dla udziału CANAL+ w konfiguracji z N w eliminacji z SAT dostępu do ciekawej sztuki filmowej.

Więcej mamy od SOLORZ GROUP. Za free.

Ciekaw kino to dziś mamy na TVP KULTURA.

Ma być w HD na DVB-T. Oby jak najszybciej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam czekam na koniec umowy i rezygnuje z NC+. Płacę około 100 zł za multiroom i chyba wszystkie pakiety bez niektórych extra kanałów. Niby wszystko ok i jestem zadowolony, ale położyli u mnie światłowody na ulicy i za 40 zł mogę mieć tyle samo kanałów co w NC+. Do tego całkiem fajne dekodery Korbox (Android, możliwość podłączenia bezpośrednio do światłowodu). NC+ nie ma szans przy takiej konkurencji.

Wysłane z Note 3

No dobrze ale jaki to pakiet i Medium , Extra czy Mega i cena docelowa czy na początek promocja na 3-6 m-cy?. Kanały C+ Cinemax i HBO masz poza pakietem. Ciekawe.

Masz internet i telefon w ofercie i ewentualnie jaki , chciałem porównać z UPC.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobrze ale jaki to pakiet i Medium , Extra czy Mega i cena docelowa czy na początek promocja na 3-6 m-cy?. Kanały C+ Cinemax i HBO masz poza pakietem. Ciekawe.

Masz internet i telefon w ofercie i ewentualnie jaki , chciałem porównać z UPC.

Pozdrawiam

Jeżeli pytasz mnie jaki mam teraz to nie mam pojęcia. Rodzice oglądają TV, ja u siebie mam tylko projektor. Co do oferty światłowodowej to jest taka: http://www.wieszowanet.pl/materialy/_upload/tv/Lista_kanalow_maxHD.png

Internet 1000/40 Mb/s. Telefonu stacjonarnego nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1000 MBps downloadu ???

Ile masz realnie? Chyba sie przeprowadzę "do bloków".

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi