Skocz do zawartości
Maciej Koper

TEST: Samsung JS9000 55" SUHD Ultra HD 4K 3D LED LCD Tizen

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie niby banalne pytanie ale czym czyścić ten telewizor??

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem, dzisiaj chciałem sobie podłączyć PC pod TV Samsung JS9000 przez amplituner Marantz SR6010, karta graficzna GTX1070 STRIX kablem HDMI 2.0, niestety uzyskałem tylko 4k 30p 4:4:4 lub 4k 60p 4:2:0 jak chcę dać 4k 60p 4:4:4 to niestety na TV nic się nie wyświetla – brak sygnału. Próbowałem obejść amplituner i podłączyłem PC bezpośrednio pod TV taki sam efekt. W TV włączyłem HDMI UHD Color (wybrałem PC przy porcie4) i powinno być wtedy 444 na porcie pod który został podłączony kabel. Co robię źle? TV jak i Marantz obsługują 444 60p 4k. Jedyne co mi przychodzi do głowy to zły kabel… kupiłem z pół roku temu miał być HDMI2.0, ale z czego kojarzę to 1.4a max 4k 30p, więc to chyba jest 2.0.  kabel ma długości 8m, może za długi? Sterowniki aktualne + oprogramowanie na TV i w Marant

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Od ponad roku mam ten tv ale 65" 

Tv jest po profesjonalnej kalibracji i od jakiegoś czasu zauważyłem problemy z obrazem a dokładnie z szybkimi scenami

Auto Motion Plus mam ustawiony od początku na użytkownika i 10/5  no i w wielu scenach występują dziwne artefakty, takie rozmycie i ruch wokół obiektu

ciężko to wytłumaczyć a na youtubie tego za wiele nie ma ale pare filmików znalazłem jak to wygląda

jedyną opcją żeby się tego pozbyć jest przełączenie Auto Motion Plus na Wyłączone lub Wyraźny ale jednak trochę brakuje wtedy płynności
i pytanie czy tak było od początku a ja się w ostatnim czasie wyczuliłem na tym punkcie i zauważam to coraz częściej  :) czy coś się dzieje złego z telewizorem?

Bardzo był bym wdzięczny za jakąkolwiek odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi