mmpeg-4 338 Napisano 18 Stycznia 2015 Nowa linia LG full HD na 2015 rok będzie miała oznaczenie LF, poniżej ramka z wykazem modeli : http://forum.setcombg.com/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8/54836-lg-lcd-oled-tv-2015-a-3.html Odnośnie wyglądu tych nowych TV nic nie znalazłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikimike 0 Napisano 26 Stycznia 2015 Szanowni, Mam pytanie o ustawienia po kalibracji dla modelu LG 42LB670V ten z YouTube nie spełnia moich oczekiwań bo pojawiają sie migające plamy po wprowadzeniu tych ustawień - innych nie mogę znaleźć a bardzo mi na tym zależy. Czy ktos zna może jakieś miejsce gdzie takowe dane znajdę? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RHJG 104 Napisano 26 Stycznia 2015 Witam na próbę wpisałem te ustawienia z YT i żadnych migających plam nie ma.Po co się męczyć zadzwoń do Maćka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikimike 0 Napisano 27 Stycznia 2015 Nie wiem jak opisac te plamy - pojawiaja sie na twarzach albo szyi osob na ekranie - sa to "ruchome" plamy tak jakby telewizor generował i przekolorywal na bialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 28 Marca 2015 (edytowane) Pełna linia modelowa LG na 2015 rok : http://www.flatpanelshd.com/article.php?subaction=showfull&id=1427260185 EDIT: Z poniższej tabelki (z funkcją zaznaczania dla jakich modeli mają być wyświetlone dane) wynika że w tym roku żaden model Full HD nie posiada funkcji ''Local dimming'' czyli lokalnego wygaszania stref, no ale może to tylko błąd w druku miejmy nadzieję. Za to wszystkie modele Ultra HD posiadają Local dimming. Edytowane 28 Marca 2015 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) W Saturnie właśnie pojawił się chyba najtańszy model z nowej linii z tzw wygaszaniem stref : http://www.saturn.pl/krakow-galeria-krakowska/produkty.html?query=+LG+43UF671V&kat_id= Około 1200zł dopłaty za rozdzielczość UHD względem podobnie oznaczonego zeszłorocznego poprzednika (też z wygaszaniem stref) full HD. Na razie też nie wiadomo czy będzie dostępny w końcu pełnowartościowy upłynniacz tj regulacja DE BLUR, bo w ubiegłorocznych modelach LCD UHD właśnie tego zabrakło. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 10 Kwietnia 2015 W przyszłym tygodniu oficjalna prezentacja. Wtedy zaczynamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Pojawiła się recenzja (i filmik) nowego modelu LG UF850 65'' : http://tweakers.net/reviews/3967/lg-uf850-65-inch-meer-gebruiksgemak-dankzij-webos-2.html Jak na ten rozmiar i biorąc pod uwagę problemy z ciemniejszymi rogami w poprzednim roku to chyba jest pewien postęp : http://ic.tweakimg.net/ext/i/imagelarge/2000592940.jpeg Dla porównania podświetlanie z mniejszego ubiegłorocznego modelu : http://tweakers.net/reviews/3523/5/lg-670v-42-inch-televisie-de-webos-generatie-is-hier-beeldverwerking-en-beeldeigenschappen.html Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez mmpeg-4 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 11 Kwietnia 2015 Po oficjalnej prezentacji modeli w Polsce, która nastąpi za kilka dni będziemy chcieli zabrać się za UF950 i UF850. To w pierwszej kolejności. Potem cała reszta. W tym roku LG wkroczy na nasz portal mocnym krokiem mmpeg-4 jak masz tylko kolejne ciekawe wieści to podrzucaj. Będzie później można porównać nasze odczucia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Szanowni, Mam pytanie o ustawienia po kalibracji dla modelu LG 42LB670V ten z YouTube nie spełnia moich oczekiwań bo pojawiają sie migające plamy po wprowadzeniu tych ustawień - innych nie mogę znaleźć a bardzo mi na tym zależy. Czy ktos zna może jakieś miejsce gdzie takowe dane znajdę? Pozdrawiam Kalibracja może być dla danego egzemplarza, nie dla modelu. Gdyby dało się wszystkie modele skalibrować takimi samymi ustawieniami to miałbyś je wgrane od producenta. Skoro więc wpisałeś coś z nieznanego źródła to nie dziw się, że są problemy Umów się na kalibrację własnego telewizora jeśli chcesz uzyskać optymalny efekt. Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez Maciej Koper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 14 Kwietnia 2015 (edytowane) Chyba wygląda na to że w tym roku, ponad 4 tysiące zł (w tej cenie jest UHD i wygaszanie ale bez 3D ) nie wystarczy na najtańszy TV 3D z wygaszaniem stref : http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe,_LG,f1.bhtml Edytowane 14 Kwietnia 2015 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fkydyby 0 Napisano 25 Kwietnia 2015 (edytowane) Podepne sie tutaj z pytaniem. Nie zakladam nowego watku w co gdzie kupic, gdyz w zasadzie wszystko dotyczy LG.Jak pisalem w innym temacie, oczekuje na nowego OLEDa w 4k, a bol glowy sprawia zakup mniejszego tv 40-47caliPoczatkowo zaczalem rozwazania od Samsunga 46H7000, by przez LG 47LB670V, skonczyc na LB731V. Z tego co wyczytalem roznica w zasadzie w odswiezaniu 800Hz.Caly czas jednak czekalem i czekam na nowa serie 2015. I w zasadzie w ostatnich kilku dniach zaczalem sie zastanawiac nad 42LF652V. Nie potrzebuje 4k, raz ze wzgledu na wymiary tv, dwa na przeznaczenie (tv do sypialni, takze raczej ukierunkowania na zwykle ogladanie tv).Pytanie wiec, czy warto czekac na nowa serie LG'ka, czy moze LF652V jest juz sam w sobie warty zakupu, ciezko mi porownac po specyfikacji, jedyny plus dla mnie laika, to webOS 2.0. Poza tym odswiezanie Picture Mastering Index 900Hz w porownaniu do Motion Clarity Index 800Hz w 731. Niestety poza wartosciami numerycznymi reszta mi nic nie mowi.Ewentualnie na co innego zwrocic uwage? Albo co powiedziec o LF631V? Chociaz chcialbym przed OLED'em przetestowac juz jednego LG'ka za mniejsza cene. Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez fkydyby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 25 Kwietnia 2015 Poczatkowo zaczalem rozwazania od Samsunga 46H7000, by przez LG 47LB670V, skonczyc na LB731V. Z tego co wyczytalem roznica w zasadzie w odswiezaniu 800Hz. Różnica w odświeżaniu? Musisz poczytać, bo jesteś o krok od dokonania złego zakupu. H7000 od obu LG różni się przede wszystkim matrycą. Przeczytaj artykuł http://hdtvpolska.com/topic/33783-ips-czy-va-dwa-typy-matryc-lcd-jak-wybrac-odpowiednia-dla-siebie/#entry341029%C2'> zastanów się czego potrzebujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fkydyby 0 Napisano 25 Kwietnia 2015 Różnica w odświeżaniu? Musisz poczytać, bo jesteś o krok od dokonania złego zakupu. H7000 od obu LG różni się przede wszystkim matrycą. Przeczytaj artykuł zastanów się czego potrzebujesz Pewnie tradycyjnie zle nazewnictwo z mojej strony:) w kazdym badz razie "Optymalizacja ruchu oferuje większy współczynnik, wynoszący 800 Hz... daje nam to informację, że Smart TV wykorzystuje matrycę o częstotliwości 200 Hz, a nie 100 Hz jak pozostałe, niższe modele" - to mialem na mysl Co do tego co potrzebuje, to czytalem juz i wasz test serii H7000 i kilka zagranicznych, na avf, dgvs czy hdtvtest - wszedzie opinie podobne, zachwalajace troche bardziej H7000, z minusow jak dobrze pamietam slabe katy widzenia pojawiajace sie w kazdym tescie (w moim przypadku, nieistotny czynnik). Dlaczego wiec odszedlem od H7000? Po wizycie w EuroRTV bodajze, gdzie pokazali mi 'palete kolorow a'la tecze' jak zwal tak zwal, na ktorej ewidentnie widac bylo paski zamiast przejsc miedzy kolorami. Wiem nie tak to sie zapewne nazywa + wykonanie plastik vs metal? LGka Stad tez zaczalem szukac dalej i padlo na jednego z LG 670 /730 - jak rozumiem trop kompletnie bez sensu. Tutaj z kolei znalazlem ze bardzo slaba czern, wrecz siwy kolor w warunkach ciemnosci. Nadrabia niby kolorami + webOSem. Do czego potrzebuje to jak pisalem wczesniej, typowy tv do wlaczenia rano i wieczorem przed snem. Wszelkie DVD/BluRaye docelowo odpalana beda na Oledzie za te kilka miesiecy. A skoro tv potrzebny do tv cyfrowej to porownujac cene (ktora nie jest czynnikiem decydujacym) wydawalo mi sie ze warty prawie 1500 mniej LG, bedzie lepszym rozwiazaniem, jak rozumiem bylem w bledzie ? Problem z H7000 na dzien dzisiejszy jest taki, ze jego dostepnosc (46') jest wrecz znikoma, ceneo z 1 sklepem, dostepny jedynie wlasnie w wybranych sklepach EuroRTVagd za nieco mniej niz 4000. Zapewne wynika to z nowej serii tv na rynku, ale tutaj jak LG tak i Samsung, bez testow serwisow jak wasz, nie mam najmniejszego pojecia co jest warte uwagi. Podsumowujac rozumiem ze z grona tych wymienionych tv Samsung 46H7000 zdecydowanym zwyciezca ? Czy jest cos na rynku lepszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 26 Kwietnia 2015 Co do tego co potrzebuje, to czytalem juz i wasz test serii H7000 i kilka zagranicznych, na avf, dgvs czy hdtvtest - wszedzie opinie podobne, zachwalajace troche bardziej H7000, z minusow jak dobrze pamietam slabe katy widzenia pojawiajace sie w kazdym tescie (w moim przypadku, nieistotny czynnik). Dlaczego wiec odszedlem od H7000? Po wizycie w EuroRTV bodajze, gdzie pokazali mi 'palete kolorow a'la tecze' jak zwal tak zwal, na ktorej ewidentnie widac bylo paski zamiast przejsc miedzy kolorami. Wiem nie tak to sie zapewne nazywa + wykonanie plastik vs metal? LGka A znalazłeś w którejkolwiek z tych recenzji opis tego problemu? Nie, a wiesz czemu? Bo nie istnieje Jeśli zauważasz coś czego nie napisałem w teście to na 95% jest to spowodowane albo fabrycznymi ustawieniami, albo po prostu dany materiał tak właśnie wygląda. Co ty byś chciał ocenić w sklepie coś na sklepowo-losowych ustawieniach i cudzym materiale? Użyj przynajmniej ustawień, których podałem w teście dopiero później oceniaj i nie będzie żadnych "kolorów a'la tęcza"". Wykonanie LG może jest lepsze, ale z doświadczenia wiem, że zwraca się uwagę raczej na to co jest na ekranie, a nie na ramkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 12 Maja 2015 Pojawiła się pierwsza opinia Polskiego użytkownika nowego modelu LG 43UF7787 : http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-43uf7787.bhtml#opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Loginn 0 Napisano 14 Czerwca 2015 Wiadomo jaka matryce ma LG LF650V ? VA czy IPS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Nowy test modelu LF630V, równomierność podświetlania nie najgorsza : http://tweakers.net/reviews/4029/6/lg-43-inch-lf630v-webos-2-op-hdtv-zonder-poespas-beeldeigenschappen.html Pierwsza strona testu : http://tweakers.net/reviews/4029/1/lg-43-inch-lf630v-webos-2-op-hdtv-zonder-poespas-inleiding.html Edytowane 15 Czerwca 2015 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Loginn 0 Napisano 10 Lipca 2015 Wiadomo jaka matryce ma LG LF650V ? VA czy IPS ? 50/60 hz czy 100/120 hz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RHJG 104 Napisano 10 Lipca 2015 http://www.topicsconnect.com/maria-eugenia-davila/videos/lg-lf650v-webos-tv-preview-input-lag-check-watch-Z045aU1pdHhaQlE.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Loginn 0 Napisano 10 Lipca 2015 Nie widze tam informacji o ktore pytalem a pozatym nie znam jezyka wiec moglem cos przeoczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 10 Lipca 2015 Na początku przyszłego tygodnia wrzucimy test 950V. Jednak już teraz mogę napisać, że to jeden z najlepszych tv tego roku. I to na IPS! A WebOS to dla mnie praktycznie najlepszy system obecnej generacji telewizorów. Jak to działa.... przepaść między zeszłym rokiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qazar 385 Napisano 12 Lipca 2015 Gmeru co masz na myśli mówiąc jeden z najlepszych? Pod względem obrazu? Czy OS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 12 Lipca 2015 Obrazu a OS to w ogóle na mega wypasie. Dzisiaj pewnie albo najpóźniej jutro wrzucimy test. To taki lite AX900 obrazowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vonkomar 0 Napisano 13 Sierpnia 2015 Witam. Zastanawiam się nad zakupem modelu LG 50LF652v, telewizora używam głównie do wyświetlania obrazu z konsoli, więc interesuje mnie jaki imput lag ma ten model? Niestety narazie na żadnej stronie nie znalazłem takich informacji. Pisałem nawet do działu obsługi LG dostałem odpowiedź :"Uprzejmie informujemy, iż czas opóźnienia wejścia telewizora nie jest specyfikowany przez producenta." Może ktoś juz testował ten model i wie coś na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach