marsellus_w 62 Napisano 21 Września 2015 Kupiłem se 930tke. Jak będą jakieś pytania śmiało... Wieszam na ścianie,odpalam,reszta wrażeń później.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtazo 9 Napisano 21 Września 2015 Dziasiaj jest juz możliwość uaktualnienia softu tego, ktory daje funkcje webOS'a 2.0 Pytanie do M. Koper czy po tym upgrade suwaki cms 20 dzialaja juz poprawnie? Pozdrawiam użytkowników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 21 Września 2015 Nie wiem, jak złapię jakiegoś w ręce na kalibracji to sprawdzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PsiCore 19 Napisano 22 Września 2015 Dziasiaj jest juz możliwość uaktualnienia softu tego, ktory daje funkcje webOS'a 2.0 Pytanie do M. Koper czy po tym upgrade suwaki cms 20 dzialaja juz poprawnie? Pozdrawiam użytkowników Ponoć działa (ludzie z hifi.de) już mają, ale polskiej wersji nie ma - LG support nie ma pojęcia, kiedy się pojawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 22 Września 2015 Wersja "lokalna PL" nie istnieje. Wgraj wersję de i nam napisz o skutkach. Wybierz opcję pl przy instalacji. Będzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
netquest 22 Napisano 22 Września 2015 Wgrałem dziś wersję 05.00.04 czy są jeszcze nowsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 22 Września 2015 Sorry, Pobierasz wersję po internecie więc chyba najnowszą. Napisz czy jest szybsze menu ? Jakie masz źródła sygnału HD TV jak mama i tata wyjdą z domu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 22 Września 2015 Trudno mi ocenić szybkość nowego menu bo tv mam od wczoraj a soft wygrałem dzisiaj. Czerń powala. Można się zakładać o cokolwiek,ale nikt nie będzie w stanie stwierdzić czy tv jest wyłączony czy wyświetla bezgwiezdne niebo w filmie,po prostu czerń absolutna. Wczoraj testowałem na Obvilion i szczenę zbieram do teraz... Biel ok nie widać efektu wpadania w róż. Na słabych kanałach jak np VH1 Classic jest dobrze nie ma pikselozy,przejścia tonalne ok. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
netquest 22 Napisano 22 Września 2015 (edytowane) Napisz czy jest szybsze menu ? Jakiegoś dużego przyspieszenia nie zauważyłem. Ale nie ma tych irytujących "przycięć" po których nie wiadomo czy TV odebrał sygnał z pilota czy nie. Do szybkich zmian ustawień służy menu rodem z webOS2.0, duże ułatwienie przy zabawie początkującego użytkownika. W tej chwili nie wiem czy jest to OS2 czy OS wzorowane na OS2. EC930V mam od 10 dni, to jest trzecia wersja softu ( druga aktualizacja ) . jak mama i tata wyjdą z domu ? Przyznam, że się uśmiałem. Ale to z powodu mojego wieku. Jakie masz źródła sygnału HD? HDMI 1 Tuner DigiCorder ISIO S 1T HDMI 2 amplituner Onkyo SR875 z : - BD Pioneer - HD DVD Toshiba XE1 - PS3. I jeszcze Nintendo Wii. Edytowane 22 Września 2015 przez netquest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 22 Września 2015 z powieszeniem na wieszaku były jakies problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
netquest 22 Napisano 22 Września 2015 Mój stoi, ale przy zakupie oferowano mi jakiś przystosowany zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 22 Września 2015 Żadnych. Wieszasz na dwóch śrubach. Dla równowagi i żeby się nie bujał dałem dodatkowe dwie śruby.które stykają się z obudową a opierają się na podkładkach silikonowych.Nie zostawiają śladu na obudowie i nie pozwalają jej porysować. Tv jest bardzo lekki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotekpsotek 8 Napisano 23 Września 2015 Czerń powala. Można się zakładać o cokolwiek,ale nikt nie będzie w stanie stwierdzić czy tv jest wyłączony czy wyświetla bezgwiezdne niebo w filmie,po prostu czerń absolutna. No bo jak jest czerń, to diody OLED są wyłączone, czyli telewizor tak jakby też. Swoją drogą ciekawe jak bardzo spada pobór mocy przy wyświetlaniu bezgwiezdnego nieba. Bo rozumiem, że w takiej sytuacji cała matryca nie pracuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PsiCore 19 Napisano 23 Września 2015 Jak sprawdzić, czy tv ma martwe piksele? Kilka razy zauważyłem białe piksele, ale później jakby znikały. Przy ilu martwych pikselach wymieniają tv na nowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 25 Września 2015 Gdy wyłączam TV po kilku godzinach ekran gaśnie zaświeca się logo na dole tv a sam "pstryk" czyli całkowite wyłączenie następuje po około minucie. Też tak macie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PsiCore 19 Napisano 26 Września 2015 Gdy wyłączam TV po kilku godzinach ekran gaśnie zaświeca się logo na dole tv a sam "pstryk" czyli całkowite wyłączenie następuje po około minucie. Też tak macie? Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 28 Września 2015 Jak sprawdzić, czy tv ma martwe piksele? Kilka razy zauważyłem białe piksele, ale później jakby znikały. Przy ilu martwych pikselach wymieniają tv na nowy? Jeden z naszych klientów uzyskał wymianę przy 8 pikselach,ale to było w pierwszych wersjach 980 jak kosztowały jeszcze 22k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2015 44 Napisano 28 Września 2015 (edytowane) Bawiłem się wczoraj długo tym modelem w sklepie EURO. Menu zasuwa jak błyskawica. Zarówno w starszym FW jak i z najnowszym. Panowie z EURO umożliwili via net aktualizację FW. Trwało to 50 minut. SOUND piorunujący jak na TV ! Po tym zadałem mu z pena kilka próbek. Także dema wszechczasów czyli wyjęte z SAMSUNG SUHD 2015. To nie te wersje z YT tylko oryginały od SAMSUNGa. 36 Mbps HEVC. Ta fasolka czy smażony krab lub łosoś ... "Kolorowa żywność" MASAKRA !!! Lepiej niż na SAM SUHD 9000 65/55". Widać w OLED lekkość reprodukcji video bo brak angażowania procka AV w lokalne wygaszanie. Widać brak systemów podświetlania. OLED ich nie ma bo każdy z czterech sub-pixeli jest samodzielnym źródłem światła. Fajna zabawa była. Ciekawi mnie UHD na OLED ale takich TV w sklepach jeszcze nie ma. Moja opinia: 930 LED LG to = OLED TV to Hi-End Video TV. Dodatkowo jestem zaskoczony niebywałą szybkością menu i natychmiastowym dojściem do opcji regulacyjnych. TV bardzo trudny do kupienia w wersji "nówka". Brak podaży w sieci EURO/MSH. Z pewnością trzeba zrobić własne nastawy pod filmy BD FHD. Pod 100% czerń. No to czekamy na OLED dla ubogich czyli 9100. Ja tam mam faworyta: FLAT 55" 9500.Pewnie na wiosnę. ps 1.: marsellus: masz jakiś sklep RTV ? Piszesz, że "jeden z Waszych klientów ... " NO I GRATULUJĘ posiadania OLED TV ! Edytowane 28 Września 2015 przez 2015 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
netquest 22 Napisano 28 Września 2015 (edytowane) 36 Mbps HEVC. Ta fasolka czy smażony krab lub łosoś ... ??? Chyba niemożliwe kolego bo to jest FHD. Panowie z EURO umożliwili via net aktualizację FW. Trwało to 50 minut. Jakiś wolny net mają w Euro. Trwa to około 7 minut. Edytowane 28 Września 2015 przez netquest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 28 Września 2015 (edytowane) Dźwięk jest do [beeep].To jest największy minus tego tv.Moja stara (plazma) gra lepiej. Obraz powala to racja.Obejrzałem właśnie Mad Maxa i jest petarda. Sklepu nie mam,tylko pracuję sobie w takim jednym. 9100 będzie droższy niż 930. "TV bardzo trudny do kupienia w wersji nówka" Ja kupiłem nówkę.Jak chcesz nówkę daj znać. MM/Saturn mają kilka nówek i to już w regularnej cenie 7999pln Edytowane 28 Września 2015 przez marsellus_w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotekpsotek 8 Napisano 29 Września 2015 Też mi się wydaje, że z 930-tką nówką nie ma żadnego problemu. We Wrocławiu w MM widziałem ten tv, handlowiec twierdził, że mają jeszcze kilka w ogóle nierozpakowanych TV. Ja też jestem przeczulony na punkcie local dimming - zawsze mi to przeszkadza w telewizorach lcd... Wcześniej miałem plazmę, więc może to dlatego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
filipczarek80 7 Napisano 29 Września 2015 (edytowane) Witam, planuję kupić 930tke i zamierzam głównie oglądać filmy jak i grać za pomocą podłączonego komputera z tąd moje pytania. Czy przebarwienia na białym tle są mocno widzoczne? Czy grając w trybie gry obraz sporo traci w porównaniu do normalnego trybu oglądania i czy nie występuje smużenie np. piłki grając w fife czy pesa w trybie gry? Czy korzystanie z PC w normalnym trybie tv (tryb gry wyłączony) np. do oglądania filmów mkv czy przeglądania stron internetowych, wynoszący wtedy input lag lekko powyżej 100 nie jest uciążliwy? Z góry dziękuję za odpowiedz. Edytowane 29 Września 2015 przez filipczarek80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marsellus_w 62 Napisano 29 Września 2015 U mnie przebarwienia nie występują ( albo ich nie widzę). W fife nie grałem.W Wolfenstainie problem nie występuje. Nie korzystam z PC-gram na PS3/4. Imputlag masz podany w teście na pierwszej stronie-przeczytaj się dowiesz ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maciek1707 9 Napisano 29 Września 2015 Input lag przy oglądaniu stron internetowych ma marginalne znaczenie. Jedynie przy ruchach myszy jest możliwy do zaobserwowania ale niekoniecznie uciążliwy, przy 100ms jest praktycznie nie do zauważenia. Dla graczy ma on znaczenie ze względu na szybkość reakcji np. strzał oddany o 100ms później może oznaczać przegraną, a o te 100ms później zobaczy wroga. Pomimo, że gracz może nie widzieć opóźnień w jakimś stopniu wpływa na grę. Powtarzam, w przypadku oglądania stron nie ma on znaczenia, jedynie jeżeli zaobserwujesz opóźnienia ruchów myszy może być uciążliwe, jednak nie przy 100ms. Jeśli chodzi o filmy to nie ma żadnego znaczenia. Kodeki wprowadzają dużo większe opóźnienia i nie jest to widoczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PsiCore 19 Napisano 30 Września 2015 (edytowane) Czy przebarwienia na białym tle są mocno widzoczne? To chyba zależy od egzemplarzu - ja mam lekkie po lewej stronie ekranu, ale nawet na śnieżnych klimatach nie przeszkadzają aż tak mocno (chyba że ciągle patrzysz w tamtą stronę i ich szukasz ). U mnie przebarwienia nie występują ( albo ich nie widzę). Wydaje mi się, że to normalny problemów oledów poprzedniej generacji, więc może jesteś szczęśliwcem, który po prostu ich nie widzi Jaką masz datę produkcji? Edytowane 30 Września 2015 przez PsiCore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach