Skocz do zawartości
kajzer

Czy można zamienić turbodekoder z enki?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jestem posiadaczem od ładnych paru lat turbodekodera z nki 500GB.

Prosta sprawa czy jest możliwość zakupu jakiegoś dekodera innego, szybkieg i przełożenia do niego karty?

Pytam ponieważ ten turbodekoder już tak tragicznie chodzi, że się wytrzymać nie da.

Każda zmiana kanału to dobre pare jak nie parenaście sekund czekania, soft niby najnowszy ale i tak zamula jak nie wiem co...

Chyba, że są jakieś triki, żeby ten złom ożywić troche

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem posiadaczem od ładnych paru lat turbodekodera z nki 500GB.

Prosta sprawa czy jest możliwość zakupu jakiegoś dekodera innego, szybkieg i przełożenia do niego karty?

Pytam ponieważ ten turbodekoder już tak tragicznie chodzi, że się wytrzymać nie da.

Każda zmiana kanału to dobre pare jak nie parenaście sekund czekania, soft niby najnowszy ale i tak zamula jak nie wiem co...

Chyba, że są jakieś triki, żeby ten złom ożywić troche

Idź do punktu i wymień dekoder na nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też czasami gruchot się zawiesza, traci sygnał na drugiej antenie itp...Pomaga reset ale wkurza.

Chętnie bym wymienił na nowy ale co powiedzieć w serwisie, jak oczywiście u nich będzie działał wzorcowo? ;)

Może znacie jakieś konkretne rozwiązanie w Warszawie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idź do punktu nc+ i wymień na nowy. Powiedz prawdę i tyle. Wymienią ci na taki sam sprawny i tyle w temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jak to robią na miejscu i bez problemów to OK ale coś nie wydaje mi się, żeby to tak gładko poszło :P

Szkoda, że nie można wymienić na inny dekoder i tylko przełożyć kartę bo jak się rozglądałem to jest sporo mocnych,szybkich dekoderów pod wzgledem sprzętu, które zjadają ten dziadowski turbodekoder enki na śniadanie.

Dziwne, że już tyle lat jest ten turbodekoder i nie wprowadzili nic nowego - konkretnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekoder enki nie jest wcale taki dziadowski nie wiem z czym porównujesz.

Jest nowy dekoder w ence więc nie wiem o czym piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój mediaBOX+ po ostatniej aktualizacji (m.in. VOD za sms), również zamula.

Zmiana programów działa wyraźnie wolniej, na tle tego co było wcześniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi