bestman101 8 Napisano 6 Października 2015 Prawdziwe Kino plus wyłączenie wszelkich polepszaczy i jest żyletka. Testowałem na 48calach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anexion 0 Napisano 13 Października 2015 ...może ktoś ma na to jakiś idealny przepis... Ja ustawiłem według tego: https://www.avforums.com/threads/panasonic-as640-tx-48as640-reviewers-recommended-best-settings.1888454/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anexion 0 Napisano 14 Października 2015 Sorry, że post pod postem, ale już nie mogłem edytować. ...Też macie problemy z odtwarzaniem plików mkv? Bo większość tnie... Trafiłem na pierwszy plik, który tnie. Jest to Child.44.2015.PL.720p.BluRay.x264-ZTR Próba odtworzenia tak zawiesiła TV, że musiałem rwać pendrive na siłę z gniazda i wyjmować przewód z sieci. Po takiej zagrywce TV ruszył, ale pamięć przenośna wymagała naprawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anexion 0 Napisano 16 Października 2015 I znów piszę post pod postem... Znalazłem dane swojego filmu: Format : MatroskaWersja formatu : Version 4 / Version 2Rozmiar pliku : 3,66 GBCzas trwania : 2h 17 min.Całkowita przepływność bitów : 3.816 Kb/s Format : AVCFormat/Informacja : Advanced Video CodecProfil formatu : High@L4.1Ustawienia formatu, CABAC : TakUstawienia formatu, poklatkowy : 12 klatekID kodeka : V_MPEG4/ISO/AVCCzas trwania : 2h 17 min.Przepływność bitów : 3.292 Kb/sSzerokość : 1.280 pikseliWysokość : 534 pikseleProporcje obrazu : 2,40:1Tryb wyświetlania klatek : StałySzybkość wyświetlania klatek : 23,976 kl/sColorSpace : YUVChromaSubsampling : 4:2:0BitDepth/String : 8 bitówRodzaj skanu : Progresywnybity/(piksele*ramki) : 0.201Rozmiar strumienia : 3,15 GB (86%)Biblioteka zapisująca : x264 core Format : AC-3Format/Informacja : Audio Coding 3Format_Settings_ModeExtension : CM (complete main)Ustawienia formatu, bez endiana : BigID kodeka : A_AC3Czas trwania : 2h 17 min.Rodzaj przepływności : StałaPrzepływność bitów : 448 Kb/sKanały : 6 kanałówRozmieszczenie kanałów : Front: L C R, Side: L R, LFECzęstotliwość próbkowania : 48,0 KHz Ktoś widzi jakieś podobieństwo do danych Kolegi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
anexion 0 Napisano 17 Października 2015 Czy jest tu jakiś Moderator, który mógłby zmienić ustawienia edytowania? To znaczy wydłuzyć mozliwość edycji posta? Przed chwilą uruchomiłem ten film na Samsungu H6400. Film wyświetla się prawidłowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartmeces 1 Napisano 23 Stycznia 2016 Tata kupił w Listopadzie ten tv bardzo fajny model wszystko ładnie działa .Polecam Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiedan 0 Napisano 29 Stycznia 2016 Witam forumowiczów, posiadam model tx 39 as 650 , na stronie Panasonica podają że posiada on matrycę VA(są słabe kąty widzenia) jednak niezupełnie taką samą jak w as640 ponieważ tryb 3d jest pasywny. W związku z tym mam pytanie-czy ustawienia obrazu mogę wzorować na as640? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rott319 1 Napisano 9 Lutego 2016 Czy do telewizora można podłączyć bezprzewodowe słuchawki radiowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbatkowy 2 Napisano 25 Października 2016 (edytowane) Czym się różni TX-55AS640E ? od TX-55CS630E? Bo tylko taki jest teraz dostepny do kupienia. Edytowane 25 Października 2016 przez herbatkowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 25 Października 2016 AS640 jest na pewno 120Hz. Nie wiem jak CS630. Trzeba by sprawdzić, czy ma funkcję intelligent frame creation w menu obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mmpeg-4 338 Napisano 24 Listopada 2016 (edytowane) Nowy Polski test Panasonica TX-50DS630E : '' Krótko mówiąc, Panasonic TX-50DS630E jest najlepszym 50-calowym telewizorem Full HD, jaki m'ożna obecnie kupić w sklepach w naszym kraju.'' http://www.tvtest.pl/panasonic-50ds630e-test/ EDIT: Tam w tym teście jest wskazówka pokazująca poziom ostrości w ruchu w różnych tryby IFC, trzeba tam je zaznaczać i wtedy można zobaczyć jej wskazania dla danego trybu. Edytowane 24 Listopada 2016 przez mmpeg-4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rott319 1 Napisano 29 Czerwca 2019 Gdzie można sprawdzić ilość godzin pracy TV ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arniczek 0 Napisano 1 Kwietnia 2022 Mam soundbara Creative Stage V2 podłączony przez hdmi arc oraz dodatkowo kablem optycznym do TV i głoś idzie przez soundbar /na dekoderze polsatu lub w aplikacji tv YT na optyku lub arcu/. Natomiast na netflixie brak dzwięku. Soundbar obsługuje kodowanie PCM /nie obsługuje DD DTS+ itp// To włączam netflixa potem w tv menu dziwek SDIF zmieniam z AUTO NA PCM. NA SOUNDBARZE ustawiam żeby odtwarzał przez wejście optyczne i nie działa to samo przez hdmi arc W apce netflixa próbowałme zmieni audio z polski 5.1 na polski i też nic nie daje. Może macie pomysł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach