Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ok Panowie nie wiedziałem. Próbowałem kiedyś odtworzyć filmy z telefonu na tv w 4k i miałem komunikat o nieobsługiwanym formacie stąd też myślałem, że chodzi o konflikt rozdzielczości.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, samsungus napisał:

Ok Panowie nie wiedziałem. Próbowałem kiedyś odtworzyć filmy z telefonu na tv w 4k i miałem komunikat o nieobsługiwanym formacie stąd też myślałem, że chodzi o konflikt rozdzielczości.

No tak, oczywiście, nie ma żadnego problemu, szkoda tylko ze hołdujesz podstawowej zasadzie; „nie znam się, ale się wypowiem”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja tak zupełnie z innej beczki : czy ktoś już wie co wniósł soft 2900 ? Usunęli jakieś apki ? Ci co wrzucili mogą potwierdzić że to stabilne i nie dzieją się jakieś cyrki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, piotr_the napisał:

Gościu jest trollem , tv się uruchamia to wiadomo , że wszystkie technologie wspomagające obraz nie będą działać . Doczytaj do końca jak go tam cisną . Gościu uważa , ze projektor jest lepszy od tv ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Posiada ktoś jeszcze ten model w rozmiarze 40"

- kurz, niebieskie przebarwienia na matrycy to wada tego modelu?
- clouding i vertical banding jest obecny? sczzególnie na banding mam uczulenie czyli pionowe brudne pasy przy szybkich ruchach kamery
- aplikacje smart działają jeszcze mimo upływu lat?
- naziemnej DVB-T2 raczej nie obsłuży?
- Podświetlenie jest krawędzwiowe czy direct? z tego co widzę to jednak direct, bo diody z tyłu
- Czytałem też że nie bardzo się nadaje do dynamicznych scen np. sport czy szybkie akcje w filmach bo traci ostrość i są przyciecia oraz że tylko w trybie film nie ma efektu samoczynnego ściemniania tv.

rozważam zakup używki 40" do małej sypialni do max. 700/800zł

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, 

Czy jest możliwość odpalenia 1080p na YouTube na tym telewizorze?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli apka YouTube wbudowana w tv nie odtworzy 1080p. A jakiś inny sposób jest?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, nyggga napisał:

Czyli apka YouTube wbudowana w tv nie odtworzy 1080p. A jakiś inny sposób jest?

Jeśli nie z wbudowanej to z zewnętrznej...

Edytowane przez Nygus
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie mi czy to możliwe. Jutro wjeżdża mi na chatę nowy 65OLED934 więc postanowiłem dzisiaj sprzedać mój dotychczasowy UE55H6400. Wcześniej wkurzał mnie efekt "brudu" na ekranie. Najbardziej widoczny na meczach piłki nożnej i w scenach z dużą ilością bieli.
Dziś czyszcząc Samsunga wpadłem na pomysł aby go odkurzyć odkurzaczem. Zacząłem od otworów wentylacyjnych z tylu obudowy. Następnie rogi i wzdłuż krawędzi ekranu tworząc z dłoni coś w rodzaju wentyla.

Efekt taki, że obraz jest idealny i te "plamy" zniknęły. Czy to złudzenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, nadchodzi czas wymiany tego właśnie modelu . Jaki 65' polecacie ? Do max 5tys. Czy przez te 6 lat odczuje duża zmianę na plus ? I czy między 48' a 65' jest duża różnica ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi