Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Hej wszystkim
Dzisiaj wyskoczyło info o nowym sofcie. Ktoś już wrzucał ? Jakieś zmiany, nic nie wysadzili w powietrze ?
Pozdro

A jaki numer aktualizacji bo u mnie poprzedni stary soft to 2870 a nic nowego nie widzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Może mi jakoś po prostu ten 2870 w stosunku do innych kolegów później wyskoczył. Pytałem ale chwila nieuwagi, błysnęło, nie spłonęło i wjechał 2870.

Nie widzę żadnych zmian. Na razie stabilnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znów męczą powiadomieniem o aktualizacji i znów jak przez całe istnienie tego tv wiadomo, że nic nie polepszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dzięki Tobie zauważyłem, że mam już 2880. Jednakże w działaniu tv nic nowego nie odnotowałem.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwarancja mi się już skończyła jakiś czas, a ja teraz widzę na matrycy podczas wyświetlania jasnych obrazów jakieś cienie. Wydaje mi się, że mam do czynienia ze wspominanym często na tym forum kurzem. Jak dobrze pamiętam jedynym ratunkiem jest wymiana matrycy. Czy ktoś z Was orientuje się jaki to mniej więcej koszt takiej wymiany?
Jednocześnie mam pytanie czy ktoś ma problemy z przeglądarką internetową w TV? Notorycznie wyskakuje mi czarny ekran z 2 opcjami do wyboru:
1 przejdź do strony głównej
2 odśwież poprzednią sesję
Oczywiście bez względu, którą opcję wybiorę TV zawiesza się z czarnym ekranem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co pamiętam koszt wymiany jest lekko idiotyczny więc jak Cię zacznie to już mocno wku..iać to wyślij go ekspresem przez okno. Niestety ale to chyba będzie najlepsze wyjście biorąc pod uwagę to że wymienisz matrycę za ciężką kasę a temat powróci znowu za rok, dwa. Moim zdaniem bez sensu. Wpakowaliśmy się wszyscy trochę z tym TV (pomijając jego parametry versus cena - tutaj zgoda - to był dobry wybór) i jak i u mnie pojawią się plamy to bez zastanowienia wypierniczę go na śmietnik i zakończę przygodę z tym TV.

• Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O właśnie, uprzedziłeś moje kolejne pytanie o to czy defekt znika bezpowrotnie. To faktycznie nie ma sensu rzeźbić w
Od jakiegoś czasu dojrzewam do decyzji o zakupie nowego tv. Od lat zawsze wierny Samsungowi jednakże tym razem lepiej się przygotuję do tej transakcji i chyba wezmę pod uwagę Soniacza, LG.
Pytanie czy jest obecnie na rynku coś godnego uwagi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 5.11.2017 o 22:37, samsungus napisał:

Pytanie czy jest obecnie na rynku coś godnego uwagi?

Na rynku jest cała masa świetnych TV, na pewno lepszych niż H6400, pytanie tylko jaką kasę chcesz przeznaczyć na nowy TV...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie jednak odpuszczę zakup nowego TV. Musiałbym kupować 4K, a tu jeszcze na dobre nie weszło fullHD. Poza tym 55" jednak chyba za duży, bo gdy u rodziców jestem i widzę obraz na ich 42" starszym Samsungu to mnie skręca z zazdrości;) obraz żyleta.

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, Mr.Hankey napisał:

Na rynku jest cała masa świetnych TV, na pewno lepszych niż H6400, pytanie tylko jaką kasę chcesz przeznaczyć na nowy TV...

I tu chyba jest problem. W średniej klasie cenowej (nie mówimy o "premium" za 10kPLN) szczególnie FHDjest wyraźny regres, od czasu H6400 a potem Sony W805 praktycznie wszystkie nowsze są gorsze. A i większość 4K nie jest lepsza (szczególnie w zakresie kontrastu). Oczywiście osobną kwestią jest OLED - tu w tej chwili A7 wydaje się sensowną alternatywą.

A co do wielkości. Niektórzy twierdzą, że ekran nigdy nie jest za duży. W rozsądnych granicach (tak do 65") się z tym zgadzam. Gdy kupowałem 42" wiedziałem że to mało ale 8 lat temu różnica w cenie do 50" była nieakceptowalna. Teraz do 55" ceny są w miarę wyrównane.

Edytowane przez pawelll
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.
Mam jedno pytanie, posiadam ten telewizor i czy on obsłuży karty DVB S2 ? Np tą z nc+?

Wysłane z mojego XT1635-02 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dnia 5.11.2017 o 00:12, samsungus napisał:

Jednocześnie mam pytanie czy ktoś ma problemy z przeglądarką internetową w TV? Notorycznie wyskakuje mi czarny ekran z 2 opcjami do wyboru:
1 przejdź do strony głównej
2 odśwież poprzednią sesję
Oczywiście bez względu, którą opcję wybiorę TV zawiesza się z czarnym ekranem.

U mnie to samo, dodam  że jeszcze jakiś czas temu udawało się puścić jakąś transmisję która nadawała na żywo na YT w tej chwili czegoś jej tam brakuje i nie może odtworzyć. Z chęcią wywaliłbym tą pseudo przeglądarkę na śmietnik, ale czasem się przydaje. Szkoda, że nie ma żadnej alternatywy. Myślałem że koleje aktualizacje jakoś to ponaprawiają, ale widać nic z tego niestety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie czy kalibrował już ktoś z Was ten model?

Wisu już chyba ponad rok może by warto było wydać parę stów kojarzy ktoś dosłownie ile rozumiem, że kierować się do Pana Maćka ?  Zadowoleni jesteście widzicie te zmiany ?

Druga sprawa czy gdy Pan Maciej zrobił by taką usługę a na miejscu stwierdził, że jest kurz pod matrycą to po wymianie wchodzi w grę tylko ponowna kalibracja czy już nie ma potrzeby ?

Trzecie ostatnie niestety dla laika TV bardzo ciężki temat chcę kupić rodzica nowy TV 55 do max 3tyś jesteście wstanie coś polecić w dobrej cenie jest Samsung UE55MU6102  ale czy dalej się pakować w samung czy może coś innego warunki w sumie nie duże smrt TV i raczej 4k oczywiście tylko YT. Czy może ten zaproponowany prze zemnie to lipa bo cena naprawdę niska 2500zł za 4k możliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja skorzystałem z gotowych zapodanych ustawień na którymś z forum. Nawet nie wiem czy angielskojęzycznych. Następnie przez lata użytkowania czasem sam sobie jeszcze coś podregulowywuję.

Jeśli chodzi o 2 pytanie myślę, że najpierw lepiej usunąć matrycę z kurzem, a następnie zrobić kalibrację.

Odnośnie 3 zagadnienia. Mój następny tv napewno nie będzie już Samsungiem. Skłaniam się ku LG. W sumie na Twoim miejscu dla rodziców poszukałbym LG. Lepsze menu i jakość obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A możecie polecić jakiś konkretny modem LG??

Siostra też ma LG nowszy niż dziadek H6400 w 4k i obraz jest na prawdę chyba lepszy niż owy Samsung...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy ile chcesz przeznaczyć kasy. Ja bym brał taką 55" LG OLED55B7V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to odpada. W sumie moi rodzice mają starego LCD Samsunga 42" i powiem, że jestem w szoku jakością obrazu ilekroć u nich jestem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie ja poprzednio miałem LE40A856. Obraz był żyleta nawet w czasie transmisji meczów piłkarskich. Żadnych komet, efektów teatru itp. udziwnień. Wątpię by Ci się udało kupić jeszcze gdzieś taką nówkę. Nie pamiętam jaki model mają moi rodzice, ale na pewno byk kupiony jakieś 3-4 lata po moim jednakze to był chyba niższy model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi