mrstatler 10 Napisano 9 Października 2014 Dziś dostałem info z Panasonic Polska Szanowny Panie, dziękujemy za kontakt z Centrum Obsługi Klienta Panasonic. W odpowiedzi na wiadomość uprzejmie informujemy, iż telewizory z serii AX900 będą dostępne w sprzedaży z końcem miesiąca października 2014r. Nie posiadamy informacji co do ceny w/w produktu, zachęcamy do kontaktu ze sprzedawcami dużych sieci sklepowych np. Saturn czy Media Expert. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 9 Października 2014 I to się zgadza - listopad. My niestety mamy na razie bana na pisanie (embarga nie przeskoczymy). NIESTETY ale spokojnie. Wiemy już wszystko i naprawdę warto czekać. W domowych warunkach jest tak dobrze jak na IFA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fido2001 37 Napisano 20 Października 2014 W systemach Media-Markt mają już te modele wpisane wraz z cenami. Za 55 cali ok 16 399 PLN brutto, natomiast model 65 cali 22 950 PLN brutto. W Krakowskim MM powinien być dostępny jeszcze przed zaduszkami =D Pozdrawiam. Rafał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 20 Października 2014 Tak jest! Wiecie gdzie będzie test? tylko czekać. Jest szansa, że może i ten tydzień. Najgorsze, że mamy już gotowy hehe. Ciągle embargo. Cena za 55" wydaje się ok w stosunku do tego co oferuje ten model. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrstatler 10 Napisano 20 Października 2014 (edytowane) Na stronach japońskich 55 jest za jakieś 12k pln Jacek N3 Edytowane 20 Października 2014 przez mrstatler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 701 Napisano 20 Października 2014 Cena za 55" wydaje się ok w stosunku do tego co oferuje ten model. no ale w stosunku do oleda 55 cali który po upustach kosztuje około 9500zł to chyba jakikolwiek tv postawimy obok to będzie słabo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 20 Października 2014 @Klaus71 zapominasz że OLED to FullHD a ten Panasonic to 4K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 701 Napisano 20 Października 2014 no fakt - zatem czekam na oleda 65 cali 4k od lg i jego cenę - jest szansa że będzie niższa niż 20kzł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fido2001 37 Napisano 21 Października 2014 Obawiam się że tak jak każda nowa technologia OLED posiada i jeszcze długo będzie posiadać choroby wieku dziecięcego. W mojej opinii bezpieczny zakup będzie możliwy za mniej więcej 2-3 lata.... Po za tym technologia OLED od LG nie bardzo podoba mi się. Zamiast prawdziwych LEDów kolorowych wszystkie są białe - zabarwione jedynie na RGB. Nie wiadomo jakie to przyniesie rezultaty w wysterowaniu kolorów. Nie wiadomo jak z trwałością barwników barwiących obudowy LEDów. Do tego stroboskop... (...) jak za kilka lata okaże się że sprzedawane obecnie OLEDy są w porządku będzie można pomyśleć o zakupie... Pamiętam jak jeden z bogatszych sąsiadów kupił plazmę zaraz na początku jak się pojawiły. Zapłacił za nią 60 000 PLN !!!! Po niespełna 2 latach obraz był tak tragiczny, z powidokami, degradacja barw, itd... Moje KURO zaś które ma 7 lat i jest to tylko 720pma lepszy obraz od wszystkich LCDków jakie do tej pory widziałem... Żadnych ubytków w jakości wyświetlanego obrazu... Gdzieś w zakamarkach mej duszy, pląta się cicha myśl, która szepcze że ktoś gdzieś po cichu nadal pracuje i stara się rozwinąć technologię plazm. Że jeszcze za jakiś czas ponownie o Plazmach usłyszymy... Zakup nowego TV planowałem na bliżej nie określony czas. Ponieważ chciałbym powiesić mojego KURO w sypialni a do salonu wsadzić cośnowego, myślałem aby zaopatrzyć się kiedyś w jakieś sprytne 65 cali... Jednak po tym co przeczytałem o Panasłonikach z serii AX900,zmieniłem zdanie. Kupuję na święta, na raty bo za gotówkę zwyczajnie mnie nie stać. Nie kupuję 65 cali bo tej ceny nawet w ratach moja Małżonka nie zaakceptuje.będę musiał zadowolić się 55 calami. TV oglądam z odległości 3.5m więc nie powinno być źle... Po za tym przeskok z 42 na 55 będzie i tak zauważalny Pozdrawiam. Rafał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jasiek_31 187 Napisano 21 Października 2014 no fakt - zatem czekam na oleda 65 cali 4k od lg i jego cenę - jest szansa że będzie niższa niż 20kzł To sobie jeszcze ze dwa lata poczekasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
peter77 0 Napisano 21 Października 2014 Obawiam się że tak jak każda nowa technologia OLED posiada i jeszcze długo będzie posiadać choroby wieku dziecięcego. W mojej opinii bezpieczny zakup będzie możliwy za mniej więcej 2-3 lata.... Po za tym technologia OLED od LG nie bardzo podoba mi się. Zamiast prawdziwych LEDów kolorowych wszystkie są białe - zabarwione jedynie na RGB. Nie wiadomo jakie to przyniesie rezultaty w wysterowaniu kolorów. Nie wiadomo jak z trwałością barwników barwiących obudowy LEDów. Do tego stroboskop... (...) jak za kilka lata okaże się że sprzedawane obecnie OLEDy są w porządku będzie można pomyśleć o zakupie... Pamiętam jak jeden z bogatszych sąsiadów kupił plazmę zaraz na początku jak się pojawiły. Zapłacił za nią 60 000 PLN !!!! Po niespełna 2 latach obraz był tak tragiczny, z powidokami, degradacja barw, itd... Moje KURO zaś które ma 7 lat i jest to tylko 720p ma lepszy obraz od wszystkich LCDków jakie do tej pory widziałem... Żadnych ubytków w jakości wyświetlanego obrazu... Gdzieś w zakamarkach mej duszy, pląta się cicha myśl, która szepcze że ktoś gdzieś po cichu nadal pracuje i stara się rozwinąć technologię plazm. Że jeszcze za jakiś czas ponownie o Plazmach usłyszymy... Zakup nowego TV planowałem na bliżej nie określony czas. Ponieważ chciałbym powiesić mojego KURO w sypialni a do salonu wsadzić coś nowego, myślałem aby zaopatrzyć się kiedyś w jakieś sprytne 65 cali... Jednak po tym co przeczytałem o Panasłonikach z serii AX900, zmieniłem zdanie. Kupuję na święta, na raty bo za gotówkę zwyczajnie mnie nie stać. Nie kupuję 65 cali bo tej ceny nawet w ratach moja Małżonka nie zaakceptuje. będę musiał zadowolić się 55 calami. TV oglądam z odległości 3.5m więc nie powinno być źle... Po za tym przeskok z 42 na 55 będzie i tak zauważalny Pozdrawiam. Rafał. witam,co do CALI , powiem Ci że Ja przesiadłem się ze starego SAMSUNGA LCD 32 cale na plazmę 65st60 cali ,a przymierzałem się jak ty do 55 i mam 3.3m do TV, kląbym do dziś gdybym wziął 55 ,pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mrstatler 10 Napisano 21 Października 2014 Ja na 55" 4k przeznaczyłem 100 pln. Tylko jakieś super hiper bajery skłonią mnie do wydania 12k, ale więcej już nie ma mowy. Wybór był między hu8500 samsung, 9109 philips, ax900 panasonic. Cena 16k jest za duża. TV chce kupić do świąt. Ehhhh Jacek N3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Immortallord 0 Napisano 23 Października 2014 Na początku witam wszystkich Powiem tak 16k jak za nowość to w miarę normalna cena po nowym roku pewnie zejdzie do 13 jak już na dobre wejdzie na rynek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 3 Listopada 2014 Zamykam temat by.... zaprosić Was do najlepszego testu AX900 jaki mogliśmy dla Was przygotować: http://hdtvpolska.com/topic/33804-test-panasonic-55-65-ax900-ultra-hd-4k-55ax900-65ax900-tx-65ax900-tx-55ax900/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach