szynas222 0 Napisano 15 Stycznia 2014 Jaki polecacie70le74070le83570le857 lub jakis inny jeszcze sharpa??Czy roznice w obrazie sa duze? Bo ceny telewizorow dwoch pierwszych sa teraz atrakycyjne...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 15 Stycznia 2014 Juz było pisane ... żaden. Pozdro 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 15 Stycznia 2014 http://hdtvpolska.com/topic/31956-telewizor-3d-60-70/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 27 Stycznia 2014 Ja tam żadnych argumentów nie widzę. Temat podjęty w stylu typowego sprzedawcy Panasonica. Zero argumentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 28 Stycznia 2014 Ja tam żadnych argumentów nie widzę. Temat podjęty w stylu typowego sprzedawcy Panasonica. Zero argumentów. Po prostu niektóre rzeczy są ewidentne i nie wymagają długich komentarzy, a jeśli ich chcesz to poszukaj sobie w moich historycznych postach. Jeśli dla Ciebie nasza wiarygodność jest na poziomie sprzedawcy ze sklepu to kup sobie Sharpa, tylko jeśli masz duże okna to zamuruj je najpierw, bo będziesz miał ochotę rzucić telewizorem, gdy pójdziesz do znajomego i zobaczysz jakiś dobry ekran - Sony W905, LG LA740, Panasonic ST60, który wcale nie kosztuje więcej, a przepaść w jakości obrazu mierzy się w galaktykach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 29 Stycznia 2014 Czytałem twojego bloga i dalej nie widzę uzasadnień, prócz tego że komuś jakiś magik pomieszał w ustawieniach. Mam sharp, co prawda nie quattro. Jestem bardzo zadowolony z jakości obrazu, po ustawieniu pod siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 30 Stycznia 2014 Uzasadnienie znajdziesz, ale nie na blogu tylko na forum, w postach historycznych. Pokrótce, Sharpy z matrycą Quattron: - najgorsze obecnie na rynku odwzorowanie barw, spowodowane nieliniowością matrycy (przez żółty subpiksel) - słabe systemy kompensacji ruchu (upłynniacze), powodujące efekt teatru, artefakty i/lub skokowość obrazu - kąty widzenia przeciętne, obraz robi się mleczny pod kątem - słabo-przeciętny kontrast, typowo ok. 2500:1 po kalibracji bieli do D65 - wysoka cena, z racji tego, że to high-end u Sharpa - nie widziałem modeli z dobrą równomiernością podświetlenia jak np. u Sony, zawsze clouding - model najnowszy tj. LE857 ma jeszcze gorszą liniowość niż poprzedni (LE840). Przez to dostajemy buraczkowo-błękitną tęcze na ciemnych odcieniach szarości, próba korekcji powoduje natychmiastowe zlewanie się odcieni Sharpy z matrycą trójchromatyczną: - przeciętne odwzorowanie barw - słabe systemy kompensacji ruchu (upłynniacze), powodujące efekt teatru, artefakty i/lub skokowość obrazu - przeciętne kąty widzenia - słabo-przeciętny kontrast, typowo ok. 2500:1 po kalibracji bieli do D65 Produkty Sharpa mają też fatalne menu, działa powolnie i wygląda przestarzale. O ile quattrony nie są godne polecenia wcale, tak niższe modele z matrycami trójbarwnymi są atrakcyjne ze względu na świetny stosunek rozmaru do ceny. Jeśli ktoś stawia na wysoką jakość obrazu, a nie na duży rozmiar to proponuję omijać Sharpa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cretino 27 Napisano 30 Stycznia 2014 (edytowane) PAnie Macku ... ale co PAn sie produkuje przeciez to są efekty mieszania przez magików w ustawieniach .... przeciez ten czlowiek ma wszystko pod siebie ustawione i jest luks i o co Wam chodzi? z takim rozumowaniem debilnym jak Ty raf7775 to kazdy moze napisac, ze jak mu pasuje to znaczy, ze Tv jest lux ..... porownywac telewizory mozna tylko stosujac kryteria obiektywne i mierzalne an ie to co sie komu podoba bo w takim wypdaku to niczego by nie mozna porownywac .... jesli mnie popierdoli i zaczna m isie podobac 75 letnie grachle bez zebów to bedzie znaczylo, ze cala reszta co woli 18nastki to sa idioci? mniej wiecej na takim poziomie sa argumenty Pana raf7775 ..... a moze te 75 letnie grachle tez maja cos popierdolone w ustawieniach i jakby je pod siepie pan raf7775 poustawial to nagle zaczely by sie Wam wszystkim podobac? Edytowane 30 Stycznia 2014 przez Cretino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 30 Stycznia 2014 Tak Cretino możesz już opuścić to forum przynajmniej na miesiąc. Z takim językiem długo tutaj nie zagościsz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 31 Stycznia 2014 No cóż. Jestem debilem, bo właśnie oglądam władcę pierścieni na moim 60" 651k i jestem z jakości obrazu bardzo zadowolony. Pozdrawiam. Ps. Ulepszacze obrazu są zbędne, bo tylko psują fajny obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 31 Stycznia 2014 Bardzo się cieszymy, że jesteś zadowolony, przecież o to chodzi w tej całej zabawie Ja bym nie był bo już widziałem lepsze, ot tyle... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 1 Lutego 2014 (edytowane) Ja nie twierdzę, że nie ma lepszych. Ale jest coś takiego, jak stosunek jakość do ceny i pod tym względem, chyba nie ma lepszej oferty. Edytowane 1 Lutego 2014 przez raf7775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 1 Lutego 2014 No jeśli chodzi o LE651 to faktycznie nie ma lepszej konkurencji pod względem rozmiaru do ceny (nie jakości do ceny). Ja nie ganię ani tego modelu, ani LE740. Patrz dwa posty wyżej o co mi chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 1 Lutego 2014 (edytowane) Ja myślę, że rozmiaru i jakości do ceny. W ocenę jakości wliczam 5 letnią gwarancję, którą dostałem w cenie telewizora. Edytowane 1 Lutego 2014 przez raf7775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 1 Lutego 2014 to jaki model i za ile kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anatol 1410 2 Napisano 1 Lutego 2014 W ocenę jakości wliczam 5 letnią gwarancję, którą dostałem w cenie telewizora. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------- W ocenę "JAKOŚCI" wchodzi gwarancja Telewizora ???.....a co ma gwarancja do JAKOŚCI odbioru..? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 1 Lutego 2014 Ma. Do jakości produktu, jako całości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 1 Lutego 2014 Model pisałem wyżej Cena 4500zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anatol 1410 2 Napisano 1 Lutego 2014 Ma. Do jakości produktu, jako całości. Nawet 100-letnia gwarancja jest bezwartościowa , jeżeli jakość odbioru jest mierna.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raf7775 15 Napisano 1 Lutego 2014 (edytowane) To ty tak twierdzisz. Ja twierdzę inaczej. Jeszcze jest kwestia taka. Co wy oglądacie na tych telewizorach. Bo jak kanały sd, to podobno plazma lepiej sobie radzi. Ja w ogóle nie oglądam sd. Tego moje oczy nie wytrzymują. Edytowane 1 Lutego 2014 przez raf7775 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onlooker 0 Napisano 1 Października 2014 Pytanie jednak nadal aktualne bo pojawił się nowy model Sharp LC-70UD20ECzy ktoś może coś dobrego o nim napisać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 2 Października 2014 (edytowane) Nie licz, że prędko ktokolwiek napisze o nim coś mądrego, bo profesjonalne portale testujące (hdtvtest, avforums, rtings, fullhd.gr) itd generalnie nie biorą się za sharpy, a my dopiero będziemy mogli się wypowiedzieć jak spotkam się z osobą posiadającą takowego. To co znajdziesz w internecie to na pewno pseudo testy osób które mają w nich interes i pomniejszych blogerów, którzy są już zbyt podnieceni faktem, że dostąpili łaski otrzymania tego telewizora do testu Edytowane 2 Października 2014 przez Maciej Koper 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onlooker 0 Napisano 2 Października 2014 Czyli szukając tv w kalibrze 70"-75" pozostanie do wybory tylko Samsung albo Samsung? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misiek4 0 Napisano 1 Grudnia 2014 Maciek, jezeli LC-80UQ10E to "kupa", to ktory model Twoim zdaniem jest warty zainteresowania w przedziale wielkosci 75-80 cali (full hd lub ew. 4k)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 1 Grudnia 2014 Jaki budżet? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach