Skocz do zawartości
Gmeru

Onkyo TX-NR525 i TX-NR626 dostępne w całej Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Polski oddział firmy Onkyo poinformował o wprowadzeniu do sprzedaży na terenie naszego kraju dwóch urządzeń z najnowszej oferty amplitunerów Onkyo.

Modele TX-NR5252 i TX-NR626 dostępne są już są w sprzedaży detalicznej na terenie całego kraju. Oba urządzenia objęte są gwarancją producencką na terenie Polski którą realizuje firma E.I.C. Sp. z o.o..Polski oddział firmy Onkyo poinformował o wprowadzeniu do sprzedaży na terenie naszego kraju dwóch urządzeń z najnowszej oferty amplitunerów Onkyo.

Modele TX-NR5252 i TX-NR626 dostępne są już są w sprzedaży detalicznej na terenie całego kraju. Oba urządzenia objęte są gwarancją producencką na terenie Polski którą realizuje firma E.I.C. Sp. z o.o..

Ceny detaliczne amplitunerów wynoszą:

TX-NR525 – 2199,-

TX-NR626 – 2699,-

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Onkyo TX-NR525:

Urządzenie posiada pięć wzmacniaczy o mocy 130W/6Ω każdy zrealizowanych w szerokopasmowej technologii WRAT (pobór mocy 400W). Amplituner wyposażony jest w sześć wejść HDMI akceptujących sygnał 4K i 3D oraz jedno wyjście z powrotnym kanałem audio (ARC). Zdolność do odbiory tysięcy stacji radiowych dostępnych w Internecie, a także możliwość korzystanie z serwisów muzycznych i z plików audio znajdujących się na dyskach, zapewniają użytkownikowi nieograniczony dostęp do ulubionej muzyki. Dodatkowo TX-NR525 posiada dwa porty USB, a do znajdującego się na froncie można bezpośrednio dołączyć iPoda/iPhone’a. Za idealne dopasowanie brzmienia systemu do warunków akustycznych pomieszczenia, w którym jest on użytkowany dba technologia Audyssey MultEQ®. Szereg funkcji takich jak: Zone 2 (Line out), InstaPrevue®, OSD, Hybrid Standby oraz Phase-Matching Bass Boost zapewniają miłośnikom kina domowego łatwą obsługę urządzeń i wspaniałe doznania akustyczne. Amplitunerem można sterować i dostarczać mu plików dźwiękowych z iPhone’a i telefonów wyposażonych w system Android.

Więcej o Onkyo TX-NR525 »

Dodany obrazek

Dodany obrazek

Onkyo TX-NR626:

TX-NR626 to siedmiokanałowy amplituner, który wyposażony jest w technologie Wi-Fi i Bluetooth. Urządzenie posiada siedem wzmacniaczy o mocy 160W/6Ω każdy zrealizowanych w szerokopasmowej technologii WRAT (pobór mocy 600W). TX-NR626 wyposażony jest w Zone 2 z wyjściem głośnikowym i niskopoziomowym oraz w wejście gramofonowe. Amplituner posiada sześć wejść HDMI akceptujących sygnał 4K i 3D oraz dwa wyjścia w tym jedno z powrotnym kanałem audio (ARC). Nowy Onkyo pozwala cieszyć się tysiącami stacji radiowych dostępnymi w sieci, muzyką z serwisów Internetowych, a także zawartością plików zapisanych na dyskach wpiętych w sieć. Port USB pozwala na wykorzystanie sygnału cyfrowego bezpośrednio z iPoda/iPhone’a. Za idealne dopasowanie brzmienia systemu do warunków akustycznych pomieszczenia, w którym jest on użytkowany, dba technologia Audyssey MultEQ®. Szereg funkcji takich jak: Zone 2 (głośnikowe i Line out), InstaPrevue®, OSD, Hybrid Standby, MHL, Bi-Amping, skalowanie do 4K (z wejścia HDMI), praca z 4Ω obciążeniem oraz Phase-Matching Bass Boost zapewniają miłośnikom kina domowego łatwą obsługę urządzeń i wspaniałe właściwości brzmieniowe. Amplitunerem można sterować i dostarczać mu plików dźwiękowych z iPhone’a i telefonów wyposażonych w system Android.

Więcej o Onkyo TX-NR626 »

Kliknij tutaj aby zobaczyć artykuł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy jestem dlaczego Amplitunery Onkyo nie występują w polskich testach, w magazynach Audio, Audio-Video i Hi-Fi i Muzyka. Co miesiąc te magazyny czytam i jak jest test Amplitunerów to zawsze brakuje Onkyo ? Szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście jestem fanem Yamahy ale ostatnio kupiłem ze względu na implementację spotify mini wieże Onkyo o całkiem audiofilskim "zacięciu" i musze przyznać że po pierwszych testach jestem zaszokowany wysoką jakościa dźwięku i funkcjonalnościa sprzętu. Chyba będzie mała zdrada w rodzinie i moja Yamaszka zamieni się z nadchodzącym Onkyo TX-NR 828 któy zapowiada się mega ciekawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy jeszcze nie miałem okazji tak naprawdę do porządku posłuchać Amplitunera Onkyo. No ale prasa zachodnia się nimi zachwyca. O polskiej prasie niestety tego nie można napisać. A szkoda. Jak widzę Amplitunery Onkyo w sklepach to muszę przyznać że fajnie wyglądają, ale mam wrażenie że są przeładowane bajerami. A co do dźwięku Amplitunerów Onkyo to nie wiem czy fajnie grają, a chciałbym się dowiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Onkyo przeładowane bajerami?<br />To patrz na Pioneera :-) <br />Sam uzywam Onkyo od dłuższego czasu i jeśli umrze mój obecny amplituner to kolejny również będzie ze stajni Onkyo. (jedyny problem to to, ze teraz w ramach oszczędności dokłada się zbędne bajery, a oszczędza na jakości elektroniki; no ale to dotyczy wszystkich producentów)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A jak jest z dźwiękiem w Onkyo jeżeli chodzi o dźwięk z filmów i koncertów ?

Ciągle jestem ciekawy dlaczego w polskich pismach jak jest test Amplitunerów do Kina Domowego to zawsze brakuje Onkyo ? No bo jak jest jakiś test Amplitunerów to jest w nim Yamaha, Marantz, Denon, Pionner, Harman-Kardon no a Onkyo brakuje ? Jestem ciekawy jakby Onkyo wypadło w takim teście ?

A z tymi bajerami to przy Onkyo mam takie wrażenie ? Może ten spis funkcji takie wrażenie mi robi ?

Edytowane przez grzegorz288

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ciekawy jestem dlaczego Amplitunery Onkyo nie występują w polskich testach, w magazynach Audio, Audio-Video i Hi-Fi i Muzyka. Co miesiąc te magazyny czytam i jak jest test Amplitunerów to zawsze brakuje Onkyo ? Szkoda.

Dystrybutor współpracuje z HiFi Choice - tam pojawiają się dość często...

oszczędza na jakości elektroniki; no ale to dotyczy wszystkich producentów)

Inni oszczędzają jeszcze bardziej, całkiem wysokie modele są wzbogacone o brak trafo i tranzystorów mocy. Onkyo oszczędza chyba tylko w najtanszych modelach, wyższe maja normalne transformatory...

Edytowane przez musti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak jest z dźwiękiem w Onkyo jeżeli chodzi o dźwięk z filmów i koncertów ?

Ciągle jestem ciekawy dlaczego w polskich pismach jak jest test Amplitunerów do Kina Domowego to zawsze brakuje Onkyo ? No bo jak jest jakiś test Amplitunerów to jest w nim Yamaha, Marantz, Denon, Pionner, Harman-Kardon no a Onkyo brakuje ? Jestem ciekawy jakby Onkyo wypadło w takim teście ?

A z tymi bajerami to przy Onkyo mam takie wrażenie ? Może ten spis funkcji takie wrażenie mi robi ?

Hm Onkyacze zawsze były uważane za mocarne do kina i spora część ludzi na forum wywodzi się z czasów sławnej 905 ; ) Ja tam też zawsze siedzę na mocnym Onkyo. Ogólnie w moich kręgach znajomych/forum zazwyczaj pojawia się amplituner Onkyo jako spięcie wszystkiego w całość. Chociaż ja już się pogubiłem w tych ilościach modeli. Kiedyś było prosto a teraz co roku coś nowego i się nawarstwia...

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto zerknąć bo szykuje się nowy król wśród ampli.

http://www.hk.onkyo.com/en/products/info?pro=TX-NR828

Co prawda nowa Yamaha rx-v 1030 ma być równiez mocna w funkcje ale dopóki nie potwierdzą spotify w ampli Yamahy to ja zdecydowanie celuję w Onkyo. Małym apli jestem tak zachwycony że nie sądzę żeby ten mnie rozczarował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm Onkyacze zawsze były uważane za mocarne do kina i spora część ludzi na forum wywodzi się z czasów sławnej 905 ; ) Ja tam też zawsze siedzę na mocnym Onkyo. Ogólnie w moich kręgach znajomych/forum zazwyczaj pojawia się amplituner Onkyo jako spięcie wszystkiego w całość. Chociaż ja już się pogubiłem w tych ilościach modeli. Kiedyś było prosto a teraz co roku coś nowego i się nawarstwia...

Dziękuję za informację. Może kiedyś zaryzykuję i kupię Onkyo. Chociaż nie mam miejsca na pełny zestaw głośników 5.1, no ale w stereo też może grać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warto zerknąć bo szykuje się nowy król wśród ampli.

http://www.hk.onkyo.com/en/products/info?pro=TX-NR828

Co prawda nowa Yamaha rx-v 1030 ma być równiez mocna w funkcje ale dopóki nie potwierdzą spotify w ampli Yamahy to ja zdecydowanie celuję w Onkyo. Małym apli jestem tak zachwycony że nie sądzę żeby ten mnie rozczarował.

A widziałeś ten Amplituner Yamahy ?

http://www.tophifi.pl/index.php?site=list&skey=products&produkt_id=2308&action=detail

Wygląda jak Aventage, ale to nie jest Aventage.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dystrybutor współpracuje z HiFi Choice - tam pojawiają się dość często...

Zgadza się tam są testy Amplitunerów Onkyo. Szkoda że Amplitunerów Onkyo nie ma w innych polskich pismach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widziałeś ten Amplituner Yamahy ?

http://www.tophifi.pl/index.php?site=list&skey=products&produkt_id=2308&action=detail

Wygląda jak Aventage, ale to nie jest Aventage.

Tak widziałem. Nie ma tego w żadnym katalogu póki co. Seria Aventage odświeżona na 2013/2014 ma sie pojawić przed IFA2013 wiec zapewne gdzieś lipiec/sierpień

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super sprzęty robi Onkyo, różnice w dzwieku HD są moim zdaniem żadne w porównaniu z innymi, Yamaha posiada najwięcej trybów Cinema DSP, chyba z 32 a Onkyo 4. Nie o to jednak chodzi, chodzi o jakość dźwięku stereo a tu już różnice sa w porównaniu do innych i Onkyo zawsze wypadało bardzo dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

w stereo wg mnie lepiej yamaha ajeszcze lepiej marantz. w kinie onkyo i yamaha super marantz slabiej.

Edytowane przez vandel1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie uważam odwortnie w stereo nie czuć różnicy zwłaszcza że stereo słucha się w zasadzie na pure direct. Jeżeli chodzi o kino to oba brzmią inaczej ....subiektywnie oceniając dźwięk z Onkyo jest "mięsisty" a dźwięk z Yamahy potężny więc kwestia gustu a przede wszystkim kolumn.

W stereo jeżeli słuchasz pure direct to w 70% jesteś zdany na kolumny

apropos review:

http://www.avforums.com/reviews/Yamaha-RX-A1020-7-Channel-AV-Receiver-Review_497/Review.html

http://www.avforums.com/reviews/Onkyo-TX-NR818-AV-Receiver-Review_403/Review.html

czyli obecne konie pociagowe serii zmienane nowymi modelami w tym roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi