Skocz do zawartości
Gmeru

Xbox One: następca Xboxa 360! Microsoft odkrywa karty.

Rekomendowane odpowiedzi

Podczas prezentacji była plansza, z funkcjami m.in. HDMI in/out. Może będzie funkcja PVR 1080p ? Chyba, że to do podłączenia drugiej konsoli ;)

Czy Sony będzie miało jakieś $ za to, że nowy Xbox będzie posiadał Blu-ray ?

Żarcik: Następny next-gen Xbox'a będzie się zwał Xbox Two ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konsola jak konsola, nic ciekawego. Reszta zależy od gier, a tu może być inaczej. Cierpliwości to dopiero początek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh... A gdzie ten wielki X na górze, he he.

Różne rzeczy już widziałem w latach '80 ale to, to coś tutaj! Dżizas! I do tego ta nazwa :/

Widze tu nazwe w stylu XI ( na miare 21 wieku ) lub X'I ( iks ai ) lub XIQ- wybaczcie chłopaki ale mam małą polewke- ;))

Oby to naprawde latało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

prezentacja slabsza od sony wedlug mnie, najciekawszy moment to chyba Steven Spielbeg i Halo tv series, moze byc ciekawe, obowiazkowy kinect to tez dla mnie slaby pomysl, ciekawe czy bez niego konsola sie wogole uruchomi, tv fajnie tylko jak ktos nie ma dekoderow sat albo cabel tylko karty cam w tv to co? teraz czekam na itv od apple, bo cale te tv w nowym x to walka o ten rynek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że Sony po prostu jeszcze przemilczało parę faktów bo skoro EA rezygnuje z passów to zapewne walka z używkami będzie na każdej konsoli...

Myślę, że takie bebechy zmieścić w małe pudło będzie nierealne i PS4 też będzie big... trochę jak NES wygląda ;p Będą pewnie miniaturyzować z czasem czyli klasyczne posunięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Rozbroiła mnie na łopatki nazwa nowego X'a no to się wysilili Xbox One. Ludzie przecież to juz było, był PS One!

playstation-1-psone-pal-controller-leads

Czy nikt z M$ choć przez moment o tym nie pomyślał ? A w sieci tak wrzało jaką to numeracje nadadzą, 720, 4 itp.

Jedynie co mnie zaciekawiło to HDMI in/out - ciekawe

"And One to rule them all" ;)

Rozumiem, że 'All-in-ONE' wpłynęło na wybór nazwy, ale faktycznie trochę sobie w stopę strzelają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No już wiadomo, że to pod przystawkę związaną z TV. Wyżej info...

A nazwa z [beeep]...

<Marzenia mode="On">A gdyby tak dowolny tuner dało się pod to podłączyć i sterować kinectem? :) </Marzenia>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też o tym myślałem.... ale jak piszesz: marzenia no bo jak...ale kto wie ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie ma się co zachwycać "Nowymi" konsolami, widać że firmy które stworzyły "Nowe" konsole, zjadają własny ogon. Jak na razie to tylko bezwartościowy sprzęt. Bo to gry sprzedają konsole. No bo co mi po konsoli która nie ma dobrych gier ? A jak na razie, gry na "Nowe" konsole to nic ciekawego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A może po to jest wejście HDMI, aby podłączyć jakiś dekoder i cieszyć się TV na konsoli :) Wtedy byłaby możliwość operowania głosem i takie tam pierdoły. Czas pokaże.

Edit:

Ups, nie zauważyłem wypowiedzi wyżej, była mowa o tym samym :)

Edytowane przez sprzegielnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale do tej pory były wielkie zabezpieczenia w związku z takimi sprawami... a oni tutaj nagle wrzucają coś takiego jak HDMI IN. Jakby tak z czasem hakerzy coś zmajstrowali to niezłe rzeczy mogłyby być ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Producent tunera musiałby przygotować software który by na to pozwolił, sterowanie po HDMI przez klocka wysyłającego odpowiednie kody 'przetłumaczone' z komend kinecta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pitole... to jest tak proste jak Xbox1 ; ) Powrót do korzeni. X Kloc ; )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo to jest taki HTPC z dedykowanym softem.

apu ma mieć zdaje się TDP 100wat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejny oficjalny komunikat: aktywacja gry na innej konsoli będzie kosztować tyle ile nówka sztuka. Do czego to doszło... masakra jakaś. Koniec używek? Ciekawe jak allegro itp. będą wyglądać pod tym względem za parę lat jeżeli chodzi o nowe konsole...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może zrekompensują to ceną. plus jakieś promocje a'la steam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest pierwsza recka : D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jest pierwsza recka : D

Tak profesjonalnego testu byście sie nawet z Maćkiem nie powstydzili

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

konsolę kupuje się przede wszystkim do grania, jeśli ta opłata za używki się potwierdzi, to nie wróżę dobrego początku dla tej konsoli. Mało gier będzie z początku i cena samej konsoli. Jeżeli nie będzie poza graniem jakichś naprawdę ciekawych funkcji multimedialnych to w takiej sytuacji lepiej będzie chyba kupić 360, bo raz że tańszy, a dwa więcej gier. Bo w jakiś gigantyczny przeskok graficzny nie wierzę, zresztą - jak dla mnie - nie jest potrzebny. Już w tej chwili jakość grafiki i szczegółowość jest na wystarczającym poziomie. Popatrzmy na serię Uncharted z PS3, przecież granie to nie oglądanie filmu. Ja pamiętam dobrze czasy Atari, C64 i Amigi 500 i przyznam, że dawniej się lepiej bawiłem przy Giana Sisters, Mortal Kombat2, Worms, Robbo, Flashbier, Flashback, eh te czasy zmiany dyskietek i przegrywanie kaset....... piękne czasy, nawet gdy gra nei chciała się wczytać kilak razy z rzędu.

Edytowane przez kanti
  • Lubię 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra, dobra, chwilunia ale na filmiku jest wyraznie ze to produkt od sonego, na zadku ma logo sony hi hi

Wiec to musi byc ps4

:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kanti aż łza się w oku kręci... C-64

Tapnięte z SGS II

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam caly czas schowane Commodore 128 ze stacja dyskietek 5,25", joystick i dwa pudla dyskietek z grami :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi