Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki za informację, podejrzewam, że bzyczenie będzie bardziej słyszalne w 55" niż w 50" a interesuje mnie ten większy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodajmy, ze bzyczek słychać tylko jak jest bardzo jasna plansza. Na ciemnym tle jest cisza...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmobilizowaliscie mnie chłopaki!

Cena od 8k do 12k.

Osiem koła za 65" jest ok! :)

Vt65" dopiero od 14k :(

Edytowane przez Tommaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taki komunikat:

"DLA TEGO MATERIAŁU NIE MA OPCJI 3D" - a zapodałem 1080p 30Hz ( tak w ramach testu)

ktoś może coś dopowiedzieć na ten temat

ps.

z musztardowymi twarzami sobie poradziłem: w ustawieniach zaawansowanych dałem gamme na 0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko do znawców: jaki wieszaczek polecacie do 50ST60? Nie chce wtopić jak kolega parę stron wstecz, a ze nigdy nie korzystałem z tego typu rozwiązań to proszę o pomoc. Z góry dzięki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanko do znawców: jaki wieszaczek polecacie do 50ST60? Nie chce wtopić jak kolega parę stron wstecz, a ze nigdy nie korzystałem z tego typu rozwiązań to proszę o pomoc. Z góry dzięki :)

ja kupiłem Uchwyt ART LCD AR-22PL za 55 zeta z dostawą (widzę że teraz trochę podrożał) i jestem zadowolony

jest trochę gimnastyki z podłączaniem kabli (uchwyt mało odstaje od ściany) ale plazma wisi bardzo stabilnie

miejsca na wtyczkę od prądu wystarczająco

oczywiście to wszystko pod warunkiem że chcesz uchwyt bez jakiejkolwiek regulacji (ja tak chciałem, jakoś do ruchomych nie mam zaufania, a norożnikowego nie potrzebowałem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za info. Wyglada solidnie. Chodzi mi najbardziej o miejsce na wtyczke zasilajaca, ale jak piszesz, ze jest wystarczajace to ok.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, a mozecie polecic cos ruchomego do 50" ? Nie chce, zeby telewizor sie opuscil po wysunieciu ramienia, a z drugiej strony nie mam ochoty wydawac 1000zl na Vogel's-a. Testowal ktos Vivanco z serii Titan? Cena wydaje sie akceptowalna (max 350zl chce przeznaczyc) i maja testy TUV na 3x deklarowany ciezar...pytanie tylko czy test polegal jedynie na sprawdzeniu wytrzymalosci czy tez na tym czy uchwyt sie nie wygina przy tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja do swojego p50st60 kupiłem Maclean MC-564. Potrzebowałem takiego z uwagi na specyfikę miejsca w którym miał wisieć telewizor (wnęka o szerokości 120cm). Kosztował mnie z przesyłką 170zł. TV wisi bardzo pewnie, a jednocześnie daje się łatwo wysuwać i obracać. Trzeba tylko dobrze podokręcać wszystkie śruby (a nie tylko tą z gałką) służące do regulacji kąta w pionie...

Edytowane przez tyszeq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie chinski jak wiekszosc u nas :) Nie opuszcza Ci sie na pelnym wysunieciu? 10cm odleglosci min. troche sporo, ale zawsze moge poszukac innych tego typu. Dzieki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam p50st60 od kilku dni. Tak na szybko:

-zamula przy przechodzeniu z okna głównego do aplikacji i tak samo wlączenie aplikacji trwa długo pogoda, zdjęcia itp.

-po podlaczeniu dysku usb brak menu folderów tylko wszystko wrzucone do jednego wora- brak jakiegoś drzewka- wizualnie to wygląda jak z poprzedniej epoki

-aplikacja do telefonu viera bezuzytyczna

-probowałem ustawień kalibracji z netu ale obraz gdzie wystepuje snieg ma czerwony odcień. Do tego wydaje się, że raz wprowadzone ustawienia własnych obrazu np dla telewizji nie są zapamietywane dla filmów z dysku lub youtuba ( trzeba od nowa wprowadzać)

- pióro dotykowe bezużyteczne

-z telewizora słychać ciche bzyczenie (a miało być tak cicho w porównaniu do innych plazm)

-podczas przesyłania filmów przez dlna lubia czasami haczyć i przycinac

-pilot ma za blisko położone obok siebie przyciski kierunkowe oraz home, apps- często się mylą

- przegladarka zamula

Na + na pewno obraz- mimo wszystko telewizor kupuje sie do oglądania. Tym niemniej szału nie ma. Ja tu nie widzę niczego specjalnego przy tym modelu (poszczególne funkcje duzo lepiej się sprawuja w innych telewizorach). Jestem średnio zadowolony z zakupu i zastanawiam się czy nie oddać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Viera remote wg. mnie bardzo fajna sprawa. Przesylanie zdjec czy odpalanie youtuba (po sparowaniu) odbywa sie szybko i sprawnie. A ustawienia skopiowales na wszystkie wejscia? Menu/obraz/dostosowanie kopii. Co do odcienia czerwonego to pobaw sie tylko ustawieniem balansu bieli lub zamow pelna profesjonalna kalibracje. Co do usb i widoku folderow to sie z toba zgadzam, dziwnie to wyglada. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, ze tomi3000 robi tu lekkie zamieszanie. 1 post i od razu zmieszanie z błotem dobrego ( jak nie b.dobrego TV )? Hmm...

Jak napisał mufek wszystko się spokojnie da zrobić. Czytać trzeba co już zostało napisane, bądź postudiować instrukcje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 55 st 60 smiga wszystko nic nie przycina .Telewizor daje kopa na filmach ale to zasluga kalibratora Macieja .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-probowałem ustawień kalibracji z netu ale obraz gdzie wystepuje snieg ma czerwony odcień.

Dlatego należy wykonywać kalibrację indywidualną, bo każdy egzemplarz zachowuje się inaczej. Gdyby było inaczej, to cały proces kalibracji byłby zbędny, bo producent wpisałbym optymalne nastawy i po temacie, ale tak to niestety nie działa.

Telewizor to zbyt wiele elementów składających się na obraz końcowy, żeby systemy były w 100% powtarzalne.

Do tego wydaje się, że raz wprowadzone ustawienia własnych obrazu np dla telewizji nie są zapamietywane dla filmów z dysku lub youtuba ( trzeba od nowa wprowadzać)

Gdybyś przeczytał instrukcję, bo byś wiedział, że każde wejście ma swój komplet nastaw. Co jest zresztą logiczne, bo przecież na różnych wejściach możemy podłączać różniące się media obrazowe, które dają różne poziomy poszczególnych parametrów obrazu, jasności, kontrastu itd.

Ale dla wygody użytkownika, jest w menu zaimplementowana taka funkcja jak kopiowanie i definiowanie nastaw, co nieco upraszcza proces konfiguracji dla każdego kolejnego wejścia. No ale do tego, żeby o tym wiedzieć, to też trzeba poczytać instrukcję. Ale tylko twardziele nie czytają instrukcji.

Zgadzam się w 100%, to tylko marketingowy gadżet. Kompletnie bezużyteczny. No chyba co najwyżej w firmach, które chcą używać telewizora jako tablicy interaktywnej przy prezentacjach.

-z telewizora słychać ciche bzyczenie (a miało być tak cicho w porównaniu do innych plazm)

I jak na mój gust jest ciszej, co nie znaczy że cicho. Tak to już jest, że elektronika daje znać o swojej pracy.

-pilot ma za blisko położone obok siebie przyciski kierunkowe oraz home, apps- często się mylą

- przegladarka zamula

To jest cały czas tylko telewizor, a nie komputer. Zresztą z bardzo dobrym obrazem telewizor. W innych telewizorach, z podobnego przedziału cenowego, może i funkcje multimedialne potrafią działać sprawniej, za to obraz kuleje. Coś za coś.

A jak chcesz i jedno i drugie, to znaczy super obraz i super funkcje multimedialne, to cóż, trzeba po prostu kupić wyższy model, oczywiście za większą kasę.

Na + na pewno obraz- mimo wszystko telewizor kupuje sie do oglądania.

Otóż to, dokładnie to samo napisałem wyżej.

Tym niemniej szału nie ma.

Nie wiem czego oczekiwałeś. Ale moim zdaniem w tym przedziale cenowym to obraz jest po prostu wzorcowy. Nie wiem jaki by ten obraz musiał być, aby wzbudził w Tobie "szał".

Ja tu nie widzę niczego specjalnego przy tym modelu (poszczególne funkcje duzo lepiej się sprawuja w innych telewizorach). Jestem średnio zadowolony z zakupu i zastanawiam się czy nie oddać.

A zauważyłeś, że to praktycznie najniższy model z obecnej serii plazm FHD Panasonica? Bo kręcisz nosem, jak byś kupował Zkę i Cię rozczarowała :). Naprawdę, należy mierzyć możliwości sprzętu i jakość obrazu na jego cenę i pozycjonowanie na rynku, także przez samego producenta w jego linii produktowej. Przecież czymś te wyższe modele muszą się wyróżniać. Tu masz świetną jakość obrazu i średniej klasy funkcje, w bardzo rozsądnej cenie. Chcesz lepsze funkcję, ale bez pogorszenia jakości obrazu, musisz głębiej sięgnąć do kieszeni. Zależy Ci na lepszych funkcjach, ale bez wzrostu ceny, stracisz na jakości obrazu.

Coś za coś, Twój wybór, każdy ma jakieś priorytety. Widocznie nie trafiłeś ze swoimi po prostu w odpowiedni model.

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, instaluje aplikacje z marketu viera i nie mam ich nigdzie. Dlaczego tak sie dzieje ?

Pobral ponad 5 i zadnej nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznaje bez bicia, ze st60 kupilem troche w ciemno po obejrzeniu w realu tylko st50 oraz porownaniu obrazu z innymi plazmami. Generalnie to najbardziej chodzilo mi o jakosc obrazu i tu przyznaje, ze st60 nie rozczarowuje a wręcz przeciwnie. Nawet na normalnych ustawieniach jest dobrze a na skalibrowanych danych z netu jeszcze lepiej ale tylko na obrazach ciemnych i kolorowych. Zalecaaja wypalic plazme przez 100h zanim sie wezmie za kalibracje wiec jeszcze o tym poczytam. Dzieki za ino o tej migracji ustawien- musialo mi to gdzies umknac.

Od nowego sprzetu elektronicznego oczekuje przynajmniej plynnego dzialanie. Nawet nie musi byc tak wzorcowe jak na sprzetach appla. Wystarczy, zeby bylo androidowo poprawnie. Otworzenie aplikacji czy zmiana ekranu glownego na aplikacje, ktore odbywa sie w kilka sekund a nie natychmiast to jak dla mnie porazka. Przy obecnej wydajnosci elektroniki chocby nawet w komorkach i pc w porownaniu do ich cen nie dam sobie wmówic, ze do tv za 4k nie da się włozyc szybszego procka. Podejrzewam jednak, ze to kwestia slabej optymalizacji sprzetu pod wzgledem oprogramowania bo nie wierze, ze dzisiejsza elektronika otwiera aplikacje tak wolno i dziala z takimi zawiechami.

Czym innym jest aplikacja do telefonu viera, ktora dalej twierdze, ze swoja uzytecznoscia jest na poziomie piora, a czym innym jest parowanie aplikacji youtube z telefonu z apka telewizora- nie mylmy pojec (parowanie dziala poprawnie, choc zdarzala sie mnie wywalac na tv do menu glownego).

Rozsmiesza mnie argument, ze skoro st60 to prawie najnizszy model, to ma prawo sie zawieszac i poszczegulne funkcje maja prawo dzialac slabo. Jak dla mnie to, ze jakas funkcja zostaje oddana do uzytku bez wczesniejszego jej dopracowania jest po prostu niedorobka. No chyba, ze optymalizacja oprogramowania i instalacja szybszego procka to wystarczajacy argument, zeby nazywac jakis tv modelem z gornej polki i wolac za niego 8k.

Szał to dla mnie było odpalenie po raz pierwszy ipada jak wyszedl i zobaczenie, ze mozna zrobic sprzet, na ktorym wszystko chodzi NIESKAZITELNIE. Nie wiedzialem, ze tak mozna wtedy. To bylo juz ponad 3 lata temu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam p50st60 od kilku dni. Tak na szybko:

-zamula przy przechodzeniu z okna głównego do aplikacji i tak samo wlączenie aplikacji trwa długo pogoda, zdjęcia itp.

-po podlaczeniu dysku usb brak menu folderów tylko wszystko wrzucone do jednego wora- brak jakiegoś drzewka- wizualnie to wygląda jak z poprzedniej epoki

-aplikacja do telefonu viera bezuzytyczna

-probowałem ustawień kalibracji z netu ale obraz gdzie wystepuje snieg ma czerwony odcień. Do tego wydaje się, że raz wprowadzone ustawienia własnych obrazu np dla telewizji nie są zapamietywane dla filmów z dysku lub youtuba ( trzeba od nowa wprowadzać)

- przegladarka zamula

Na + na pewno obraz- mimo wszystko telewizor kupuje sie do oglądania. Tym niemniej szału nie ma. Ja tu nie widzę niczego specjalnego przy tym modelu (poszczególne funkcje duzo lepiej się sprawuja w innych telewizorach). Jestem średnio zadowolony z zakupu i zastanawiam się czy nie oddać.

Wszytko się zgadza oprócz jednego "szczegółu" obraz skalibrowany, niszczy dowolny LCD i tyle mi wystarczy, bo TV kupuje do oglądania filmów czy gier a nie do przeglądania Internetu czy głupich gierek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi