Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W vt, gt, zt mialo niby nie byc buga 50 hz a jest i to taki sam jak w st.

możesz to poprzeć jakimś rzetelnym linkiem czy to tylko twoje przemyślenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@maderos

to jak tam odczucia"bugu 50hz" w porównaniu do gt20 ?

jest mniejszy przy wyłączonym IFC?

i czy na IFC MIN widzisz jakieś ślady tego bugu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz to poprzeć jakimś rzetelnym linkiem czy to tylko twoje przemyślenia?

St60 posiadam w domu, vt60 widziałem/testowałem w sklepie. Co do vt60 to Maciek w swoim live teście również potwierdza, że bug 50hz dalej istnieje (obejrzyj cały test, jest o tym mowa)Co do zt to nie miałem okazji przetestować, ale jeżeli ma te same bebechy (prócz matrycy bo ta wiadomo...)co vt (na 99% ma to samo) to na 100% bug 50hz dalej istnieje.

Ps

Osobiście bug 50hz mi nie przeszkadza i nie zwracam na to uwagi.

klaus71

W st60 i vt60 muszę dać na pośrednie aby całkowicie wyeliminować bug 50hz, jednak ja juz dostrzegam wtedy mały teatrzyk i jadę z ustawieniami min.

Edytowane przez mufek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@maderos

to jak tam odczucia"bugu 50hz" w porównaniu do gt20 ?

jest mniejszy przy wyłączonym IFC?

i czy na IFC MIN widzisz jakieś ślady tego bugu?

No ja jadę cały czas na IFC min i jest ok. Teraz już trzeba się wpatrywać aby coś zobaczyć. Co do całkowitego wyłączenia, powiem tak, ze nawet nie próbowałem :D...może podświadomość mi podpowiada żeby tego nie robić :D

Dzisiaj testowałem 3D...no tu już widzę sporą różnicę na korzyść ST. Chociażby to, ze po wykryciu sygnału 3D ( SBS itd ) sam sie przełącza na 3D. Poza tym 3 ustawienia dotyczące migotania podczas oglądania w dzień ( tak to sobie tłumaczę ) - auto, 100hz i 120hz. Przy 120hz szczątkowe migotanie ( chodzi o migotanie widziane kątem okna, jak podczas patrzenia w tv zezujemy np w okno!)

No a już ekran główny to bajer :D

Jak coś jeszcze mi się przypomni to skrobnę...

Edytowane przez Maciej Koper
złe cytowanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, w wersji 50" jest VESA 300x400 jak w poprzednich 50" od Panasonica? Szukam uchwytu, a dla serii ST60 producent nie chwali sie VESA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, Vesa 300x400.

Wystrzegaj sie uchwytów tylu super-slim. Ja kupiłem taki 15mm od ściany i musiałem go sztucznie oddalać montując tulejki, bo kabel od zasilania odstaje 2 cm -.-

Edytowane przez yashek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Maciek rozwieje moje przemyślenia, ale wydaje mi się że bug 50 hz dotyka też materiał 3d odtwarzany na pleyerze plazmy (wtedy orginalny materiał (np. 24 klatki)jest odtwarzany w 50 hz) i powduje to podówjne kontury o zabarwieniu zielonym...

Edytowane przez qazar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczorajszy seans wieczorny Mrocznego rycerza umocnil mnie w przekonaniu, ze miedzy moim bylym 42gt20 a obecnym 50st60 jest przepasc. Obraz jaki mi sie ukazal zagwarantowal opad szczeny. Trudno mi sobie wyobrazic, ze w wyzszych modelach moze byc jeszcze lepiej. Ilosc szczegolow, wyrazistosc, kolory itd, ltd byly wrecz porazajace. Wrzucilem sporo filmow na bd, ktore dobrze pamietam z seansow na gt20 i szok byl za kazdym razem ogromny. Przez te niecale 3 lata o ile dobrze pamietam technika poszla daaaleko do przodu. Aha, ogladane na starym, najprostszym bd panasa bdt100, wiec mozna sobie wyobrazic jak ten tv zagra z lepszym odtwarzaczem. I to tyle poki co.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@maderos, nie koniecznie zagra lepiej droższy BDP. Jeśli odtwarzacz nic od siebie nie wnosi tylko wypuszcza dokładnie to co zapisane na płycie jakość bedzie taka jak ma być nawet w porównaniu z najdroższymi. Mówię tu o 1080p/24 bo jeśli idzie o jakieś koncerty głównie nagrane w 1080i to tak, tu te droższe mają pole do popisu. Generalnie w BDP wyłącz wszystkie ulepszacze, filtry itd.

Miłego użytkowania ST60,

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Blurejku mam włączone tylko Advanced chroma. Myślałem, że jednak jest różnica w jakości obrazu miedzy rożnymi BDP.

Co do TV, nie pamiętam dokładnie, ale wydaje mi się, że sygnał wychodzący z Wiwy 5 był 1080p/60Hz niezależnie od pliku, tu mam 1080p/24Hz...Ale jak mowie, mogę się mylić( pamieć już nie ta), nie mam jak tego sprawdzić teraz. Poza tym, widzę różnicę w płynności obrazu na korzyść nowego TV. Pomimo wyłączenia IFC jakby judder się zmniejszył i to bardzo. Czy inni tez maja takie odczucie?

Edytowane przez maderos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie może jak zlikwidować taka dziwną przypadłość :

oglądam jakiś program i twarze bohaterów w lekko ciemnej scenie wydają się być takie "musztardowe". próbowałem zmienić ustawienia ale nie udało mi się tego zlikwidować.

dziwnie to wygląda. jak scena się rozjaśnia to wszystko wraca do porządku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kompresory po stronie nadawcy lubią płatać psikusy .... na BD też tak masz ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz, tylko problem znika jak np. wcisnę info na pilocie i wtedy to znika.

bawiłem się i ustawieniami trochę to zlikwidowałem: podświetlenie panela- ale nie dokońca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy w zestawie z tymi promocyjnymi 50st60 jest też to "elektroniczne pióro dotykowe" ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ktorej promocji piszesz? U mnie byl caly komplet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak ogólnie o tych promocjach gdy 50st60 jest za około 3700zł.

bo może są takie w których tego wynalazku nie dają?

np. w Saturnie nic nie piszą że pióro jest w zestawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdziwilbym sie jakby nie dali kompletu. Wystarczy zapytac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanie czy słyszy ktoś w tegorocznej serii ST60 głośne/przeszkadzające w nocnym oglądaniu bzyczenie/buczenie z tv, miałem wcześniej G30 50" i tam było to słychać bardzo wyraźnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja słyszę, ale jest ciszej niż w mojej poprzedniej plaźmie. Ale brzęczyk wciąż jest...

Ktoś wspomniał, ze wbudowane głośniki są kiepskie, otóż ja się nie zgodzę. Grają dobrze, czyściej niż w gt20,lepiej słychać lektora itd. Poza tym, subek daje rade :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanie czy słyszy ktoś w tegorocznej serii ST60 głośne/przeszkadzające w nocnym oglądaniu bzyczenie/buczenie z tv, miałem wcześniej G30 50" i tam było to słychać bardzo wyraźnie?

Przy słuchaniu na skali głośności 10-12 wieczorem, nic nie słychać, poniżej już tak, choć nie jest to uciążliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A własnie, zauważyliście, że skala głośności poszła w górę i to bardzo? Wcześniej na gt20 musiałem czasem na 40 dawać głośność, tu już na 20 się robi głośno...wieczorem często mam na 4-5 TV i muszę jeszcze ściszać tunerek od enki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi