Bartez85 0 Napisano 11 Kwietnia 2013 Witam, Zastanawiam się nad kupnem tego telewizora. Niestety nie potrafię znaleźć w internecie żadnych recenji z nim związanych. Domyślam się, że po prostu jest bardzo nowy i jeszcze nie każdy ma do niego dostęp. Może wśród forumowiczów ktoś już go posiada bądź bawił się ustawieniami i jest w stanie powiedzieć, czy jest to dobry wybór. Będę na nim oglądał filmy blu ray, grał na ps3/xbox 360, podłączony na stałę komputer do oglądania filmów i gier a także sport z telewizji. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cymmeryjczyk 0 Napisano 11 Kwietnia 2013 Raczej na pewno jest lepszy od większości Philipsów A już bankowo pod względem multimediów, reszta jest dla mnie tajemnicą. Szczególnie ciekaw jestem jaki ma input lag ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
novi61 0 Napisano 22 Kwietnia 2013 Może podpowiem, że do połaczenia się z internetem (bezprzewodowo) wystarczy aktualizacja software. Miałem wersję 1005 i "za boga" nie chciał się połączyć, po aktualizacji (przez USB-z pendrive) sam się połączył. A ten "input lag" jak łatwo zmierzyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysie 0 Napisano 7 Maja 2013 Zakupiłem niedawno ten TV i ogólnie jestem zadowolony. Nie mam niektórych składników menu, które są wymienione w instrukcj. Otóż nie mam możliwości wyłączenia sterowania głosem bo nic takiego w menu nie widnieje. Może ktoś ma podobnie lub wie co z tym zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 7 Maja 2013 Hm ale masz 6500? Ten telewizor wedle opisu nie ma np. głosu czy gestów ale w instrukcji rzeczywiście jest info. Pewnie zrobili taką uniwersalną. Dziwne... Głos jest w F7000, F8000 itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysie 0 Napisano 7 Maja 2013 (edytowane) Mam 6500 i na pewno ma sterowanie głosem. Gestami też podobno jest ale trzeba dokupić kamerkę. W menu do sterowania głosem mam wybór języka oraz samouczek. Brakuje włączenia/wyłączenia oraz rozpoznawania głosu. Po włączeniu TV pojawia się ikona sterowania głosem. Ogólnie słabo to działa i dlatego chciałbym wyłączyć. Edytowane 7 Maja 2013 przez krzysie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 7 Maja 2013 W instrukcji masz napisane gdzie to jest: http://downloadcenter.samsung.com/content/UM/201303/20130316094115068/[POL]X12DVBEUF-0313.pdf Przeszukaj sobie ją po frazie "głosu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysie 0 Napisano 7 Maja 2013 (edytowane) Co mam przeszukać? Pisałem, że w menu TV nie ma dwóch punktów i napisałem dokładnie jakich. Instrukcję znam. Jak wrócę do domu to zobaczę dokładniej tę fukcję. Edytowane 7 Maja 2013 przez krzysie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 237 Napisano 7 Maja 2013 Ma bo właśnie sprawdziłem u źródła. Rzeczywiście. A na www nie za bardzo się chwalą. Dopiero od 7 i 8. Zobacz dokładnie to menu bo w instrukcji jest w menu ta funkcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysie 0 Napisano 7 Maja 2013 Mówiłem, że ma ale w menu instrukcji "Funkcje Smart > Rozpoznawanie głosu" są cztery składniki. Ja w TV mam tylko dwa. Wyżej opisywałem, których u mnie jest brakuje. Brakuje włączania/wył opisywanej funkcji oraz "Włącz dźwięk telewizora". Firmware jest najnowszy - 1012. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandel1 77 Napisano 7 Maja 2013 pozostaje menu serwisowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysie 0 Napisano 7 Maja 2013 Taaa, tylko gdzie to znaleźć a poza tym TV jest na gwarancji i lepiej tam nie grzebać. Zgłosiłem problem w internetowym serwisie ale jak na razie cisza. Nie kwapią się do kontaktu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falek4 0 Napisano 11 Maja 2013 W serii F6500 nie można włączyć i wyłączyć sterowania głosem z poziomu menu ponieważ aby aktywować polecenia głosowe musisz wcisnąć na pilocie smart touch klawisz, który odpowiada za tą funkcję i włącza mikrofon zainstalowany w pilocie, jeśli go nie wciśniesz to nie możesz tej funkcji używać. W serii 7&8 jest taka opcja w menu zainstalowana w celu dezaktywacji sterowania głosem z poziomu mikrofonów zainstalowanych w TV. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysie 0 Napisano 13 Maja 2013 (edytowane) Dziękuję za wyjaśnienie. Być może rzeczywiście jest tak jak piszesz a instrukcja obsługi napisana jest dla różnych modeli TV. Tylko dlaczego serwisant, który był u mnie po zgłoszeniu problemu nic takiego nie mówił. Ma się jeszcze pojawić po zgłębieniu problemu. Sądzę, że i on nie wszystko wiedział bo telewizory są nowymi modelami. Poza tym TV powinien odpowiadać głosem chyba, że ta seria również tego nie ma? Skąd posiadasz takie informacje? Pozdrawiam. Edytowane 13 Maja 2013 przez krzysie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falek4 0 Napisano 13 Maja 2013 Nie za bardzo wiem co rozumiesz przez "odpowiadać głosem". Ten model ma sterowanie za pomocą komend głosowych czyli np. mówisz do pilota kanał w górę, zwiększ głośność itp. Pogadać jak z kumplem niestety z nim się nie da; A w czym jest problem? Co zyskasz przez możliwość wyłączenia sterownia głosem z poziomu menu? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysie 0 Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) Jak wspominałem brakuje dwóch składników podmenu sterowania głosem. W instrukcji jest napisane, że możesz wybierać między głosem męskim i żeńskim więc zorieowałem się, że TV potwierdza komendy głosem. Ale czy w F6500 tak ma być tego nie wiem. Nie ma nic napisane, że ten czy inny model różnią się tym. Pozdrawiam. Edytowane 14 Maja 2013 przez krzysie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
falek4 0 Napisano 17 Maja 2013 Z Twoim TV jest wszystko ok. Tylko w serii 7&8 są cztery składniki w zakładce rozpoznawanie głosu ale wyboru między męskim a żeńskim tam nie ma, żaden z modeli nie potwierdza komend. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysie 0 Napisano 18 Maja 2013 (edytowane) Dzięki za zainteresowanie ale jednak się mylisz. W tej zakładce są trzy składniki. Jest jeszcze włączenie/wyłączenie funkcji. Widziałem osobiście w sklepie. Być może najnowszy soft coś schrzanił bo w sklepie był starszy. W maju były już dwa uaktualnienia. Z komendami ok ale wyższe modele chyba to mają? W instrukcji wyrażnie jest napisanie o wyborze głosu męskiego lub żeńskiego. Pozdrawiam. Edytowane 18 Maja 2013 przez krzysie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lis22 13 Napisano 12 Stycznia 2014 Od ok, miesiąca posiadam UE40F6770 i ogólnie jest ok, obraz z Blu - Ray jest dobry, można sobie go odpowiednio ustawić, jest jednak problem z oglądaniem tv na razie mam tylko kanały z kablówki w SD i oprócz samego faktu słabej jakości obrazu mam problem z czarnym kolorem: tzn. wydaje mi się, że czerń jakby dominuje nad innymi kolorami, przez co wszystko inne staje się ciemniejsze - jasne sceny wyglądają bardzo dobrze, ciemne już nie, gdyż wszystko wydaje się być ciemniejsze .... na BD nie rzuca to się tak w oczy ale na kanałach tv już tak + błyszcząca matryca, wszystko się odbija czy jak załatwię sobie kanały w HD to problem z ową czernią choć trochę zmaleje, czy jest to już standard dotyczący tego typu matrycy?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maciej Koper 1 175 Napisano 13 Stycznia 2014 czy jak załatwię sobie kanały w HD to problem z ową czernią choć trochę zmaleje, czy jest to już standard dotyczący tego typu matrycy?. Masz problem w ustawieniach telewizora.... Ustaw kontrast i jasność na wartości fabryczne i wywal syf zwany korekcja czerni w menu zaawansowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbycho45 55 Napisano 13 Stycznia 2014 Dokładnie zrób tak jak pisze mod w poście powyżej. Poza tym ustaw: tryb film, podśw. 10, kontr. 85, jasność 44-46, ostrość 22, kolor 52 a w ustawieniach zaawansowanych wyłącz wszystkie polepszacze i będzie lepiej. Resztę ustawień musisz ustawić pod siebie chyba że skalibrujesz tv profesjonalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sligier 0 Napisano 20 Marca 2014 Witam, Może ktoś się już spotkał, albo ma pomysł jak sobie poradzić z takim o to problemem - mam UE55F6500 do którego poprzez HDMI podłączony jest amplituner (HKTS AVR70) do którego z kolei kolejnym HDMI (pod HDMI2) podłączony jest tuner UPC. Także aby móc oglądać telewizję źródło w amplitunerze musi być zawsze ustawione na HDMI2 - logiczne! Pilotem od TV poprzez Anynet mogę obsługiwać zarówno amplituner jak i dekoder UPC (co prawda nie wszystko, ale najważniejsze funkcje) i wszystko byłoby z grubsza cacy, gdyby nie jeden irytujący fakt. Mianowicie włączając TV za pomocą pilota do TV, włącza się również ampli (super!) i bezpośrednio po włączeniu ampli tak jak było wyłączone ustawione jest na źródło HDMI2, po czym po jakiś kilku sekundach zmienia się na źródło TV... aby móc kontunuować oglądanie telewizji trzeba za pomocą pilota do amplitunera przestawić z powrotem źródło w ampli na HDMI2... Jeśli właczę sam amplituner to on się zawsze włącza na źródle na którym ostatnio pracowało (w tym wypadku HDMI2) i samo się nie zmienia, dopiero po włączeniu telewizora, TV niejako wymusza zmianę źródła na amplitunerze, choć pod to źródło nic nie jest podłączone i tak za każdym razem po włączeniu, pomimo tego że niby jednym pilotem mogę sterować tymi wszystkimi urządzeniami i tak muszę wziąść pilota od amplitunera i przełączyć to cholerne źródło z powrotem na HDMI2... Szukałem już chyba wszędzie, kombinowałem z ustawieniami, ale nie mogę sobie z tym poradzić... Czy ktoś się spotkał z takim problemem, albo ma pomysł co zrobić? Pozdrawiam Sligier Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach