grundig 492 Napisano 17 Października 2023 (edytowane) Wlasciciel telewizorow Panasonic i tcl mieszka w USA ale mogl pojechac do Kanady i kupic telewizor Panasonica np OLED.W USA nie ma juz w sprzedazy telewizorow Panasonic ale duzo osob kupuje w kanadyjskich sklepach z dostawa do domu.Troche dziwne ze wybral telewizor tcl ale porownanie jest dobre.Wygrywa telewizor plazmowy Panasonic. W Kanadzie mozna jeszcze kupic telewizory Panasonic. Plazma to przede wszystkim wiecej szczegolow.Jeszcze jeden przyklad, zrzut ekranu z tego filmu.Przygladamy sie, w telewizorze plazmowym widac wiecej szczegolow na pierwszym i drugim planie,Na drugim planie w telewizorze plazmowym widoczne sa chmury na horyzoncie .W QLED nie sa widoczne chmury Qled to tez lcd, to bardzo slaba technologia mam na mysli jakosc obrazu.Wygrywa plazma. OLED zblizyl sie do Plazmy ale telewizory plazmowe pod wzgledem jakosci obrazu sa najlepsze.Kolejnosc jest taka na pierwszym miejscu PDP czyli PLAZMA, na drugim miejscu OLED , pozniej LCD i inne podobne przetwory. Edytowane 17 Października 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 17 Października 2023 (edytowane) na pewno obraz z kanałów SD i HD na tej plaźmie wygląda fajnie - 2 lata temu jeszcze oglądałem na G20 (powiedzmy na działce) i obraz był bardzo dobry na kanałach SD i HD od canal+ nie dziwię się że w stosunku do przeciętnego lcd to i owszem może wypadac nawet lepiej świetne kąty, "plastyka" obrazu jest bardzo dobra zwłaszcza jak bitrate nie za duży w hd, czerń też dość przyzwoita i nie ma bloomingu no ale do oleda nie ma co porównywać - i jak ktoś lubi ciemny obraz to w oledzie zjedzie z "podświetleniem" na 10-20% i będzie miał obraz plazmowy Edytowane 17 Października 2023 przez klaus71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 492 Napisano 17 Października 2023 (edytowane) Ja tez mam telewizor OLED i moglbym przeciez napisac ze jest najlepszy ale rzeczywistosc jest inna , plazma sprawdza sie lepiej. Co wybierasz? telewizor po prawej czy lewej stronie? Edytowane 17 Października 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 17 Października 2023 (edytowane) wg zdjęcia to się nie porównuje tv - i jak wygląda obraz w ruchu. co z tego że na lewym jest ostra tablica rejestracyjna jak dla mnie tam jest jakiś fioletowo/zielony mega ghosting na oponach i karoserii. zakładam że to naturalna przypadłośc tej plazmy bo panas od serii G10 miał straszny falsecontouring na sygnale 50hz (chyba nazywano to też bugiem 50hz, ale dla mnie to po prostu był koszmarny falsecontouring). i dla mnie w tym trybie panas st60 nie nadawał się do oglądania - totalny crap - musiałem kombinowac by tv działał w trybie 60hz bo tylko wtedy nadawał się do oglądania, Edytowane 17 Października 2023 przez klaus71 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 492 Napisano 17 Października 2023 (edytowane) Mozesz sprawdzic na filmie.W kazdej chwili gdy zrobisz stopklatke na filmie numery rejestracyjne na samochodach w telewizorze plazmowym sa ostre i wyrazne . Edytowane 17 Października 2023 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 699 Napisano 17 Października 2023 (edytowane) w ruchu na plaźmie masakra - niebieskie obwódki wokół kół - dlatego u mnie st60 tylko zabawił 3 lata i zastąpił go oled - zero falsecontouringu, czerń smolista, no i biały który w końcu nie był szary jak na plaźmie Edytowane 17 Października 2023 przez klaus71 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 492 Napisano 17 Października 2023 Mam plazme i oled i bardziej jestem zadowolony z plazmy.Gdyby byly produkowane telewizory plazmowe 4k to kupilbym plazme. Na filmach ktore mozna obejrzec w internecie bardzo duzo osob uwaza ze plazma jest lepsza od OLED.Podzielam ich zdanie ale dla innej grupy osob nawet lcd jest lepsze od plazmy i oled.Na tym mozna zakonczyc . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 688 Napisano 17 Października 2023 2 godziny temu, grundig napisał: Mam plazme i oled i bardziej jestem zadowolony z plazmy. Mam Skodę i Bentleya, no i bardziej zadowolony jestem ze Skody. To tak by brzmiało przekładając na język motoryzacji. Co sadzić o autorze takiej tezy każdy już sam sobie może ocenić 👍 3 godziny temu, klaus71 napisał: w ruchu na plaźmie masakra - niebieskie obwódki wokół kół - dlatego u mnie st60 tylko zabawił 3 lata i zastąpił go oled - zero falsecontouringu, czerń smolista, no i biały który w końcu nie był szary jak na plaźmie Dokładnie. To jest największa wada plazm Panasonica, która dla mnie przekreśla je zupełnie w dzisiejszych czasach. Tylko, ze aby dojść do takiego wniosku trzeba mieć dobre oko i nie być handlarzem. 👌 3 godziny temu, grundig napisał: Mozesz sprawdzic na filmie.W kazdej chwili gdy zrobisz stopklatke na filmie numery rejestracyjne na samochodach w telewizorze plazmowym sa ostre i wyrazne . Ty naprawdę jesteś taki bystry czy po prostu chcesz zaśmiecić ten wątek kolejny raz? 🤔 To trochę tak jakbyś ocenial osiągi sportowego auta stojąc na parkingu! 🙃 Brawo! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 492 Napisano 17 Października 2023 (edytowane) Telewizory plazmowe nie sa produkowane od 10 lat, nie musisz sie martwic ze spadnie popyt na kulawe nowe lcd. Jest grupa osob dla ktorych plazma to lepszy wybor niz lcd. Plazma to przede wszystkim wiecej szczegolow.Jeszcze jeden przyklad, zrzut ekranu z tego filmu.Przygladamy sie, w telewizorze plazmowym widac wiecej szczegolow na pierwszym i drugim planie,Na drugim planie w telewizorze plazmowym widoczne sa chmury na horyzoncie .W QLED nie sa widoczne chmury Na drugim zrzucie z ekranu tez widac wiecej szczegolow w telewizorze plazmowym.Telewizor lcd jest dla osob ktore maja slaby wzrok lub nie zwracaja uwagi na szczegoly. Edytowane 17 Października 2023 przez grundig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 496 Napisano 17 Października 2023 Do czego ty porownujesz? LCD to wymarla technologia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach