Skocz do zawartości
Mario

MEGA-TEST: Panasonic TX-P55VT60 TX-P50VT60 model 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasciciel   telewizorow   Panasonic i tcl  mieszka  w USA  ale  mogl pojechac  do Kanady i kupic  telewizor Panasonica np  OLED.W USA nie ma  juz w sprzedazy telewizorow Panasonic ale    duzo osob kupuje w  kanadyjskich sklepach z  dostawa  do domu.Troche  dziwne ze  wybral telewizor tcl ale porownanie  jest dobre.Wygrywa  telewizor plazmowy Panasonic.

W Kanadzie mozna jeszcze kupic  telewizory Panasonic.

Plazma  to  przede  wszystkim wiecej szczegolow.Jeszcze jeden przyklad, zrzut  ekranu z    tego filmu.Przygladamy sie, w telewizorze plazmowym widac  wiecej szczegolow na pierwszym i drugim planie,Na   drugim planie w telewizorze plazmowym widoczne  sa  chmury   na horyzoncie .W QLED nie sa widoczne chmury

af90036fb27dd.png

Qled to tez lcd, to bardzo slaba  technologia mam na mysli jakosc obrazu.Wygrywa  plazma.

OLED zblizyl sie do Plazmy ale telewizory plazmowe pod wzgledem jakosci obrazu sa najlepsze.Kolejnosc  jest taka  na pierwszym miejscu  PDP czyli PLAZMA, na drugim miejscu  OLED , pozniej LCD i inne podobne przetwory.

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pewno obraz z kanałów SD i HD na tej plaźmie wygląda fajnie - 2 lata temu jeszcze oglądałem na G20 (powiedzmy na działce) i obraz był bardzo dobry na kanałach SD i HD od canal+

nie dziwię się że w stosunku do przeciętnego lcd to i owszem może wypadac nawet lepiej

świetne kąty, "plastyka" obrazu jest bardzo dobra zwłaszcza jak bitrate nie za duży w hd, czerń też dość przyzwoita i nie ma bloomingu 

no ale do oleda nie ma co porównywać - i jak ktoś lubi ciemny obraz to w oledzie zjedzie z "podświetleniem" na 10-20% i będzie miał obraz plazmowy

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez mam telewizor  OLED i moglbym przeciez napisac ze   jest najlepszy  ale   rzeczywistosc jest inna , plazma sprawdza sie lepiej. Co wybierasz? telewizor  po prawej czy lewej stronie?

96b588250e91b.png

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg zdjęcia to się nie porównuje tv - i jak wygląda obraz w ruchu.

co z tego że na lewym jest ostra tablica rejestracyjna jak dla mnie tam jest jakiś fioletowo/zielony mega ghosting na oponach i karoserii.

zakładam że to naturalna przypadłośc tej plazmy bo panas od serii G10 miał straszny falsecontouring na sygnale 50hz (chyba nazywano to też bugiem 50hz, ale dla mnie to po prostu był koszmarny falsecontouring). i dla mnie w tym trybie panas st60 nie nadawał się do oglądania - totalny crap - musiałem kombinowac by tv działał w trybie 60hz bo tylko wtedy nadawał się do oglądania,

Edytowane przez klaus71

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz sprawdzic   na filmie.W kazdej chwili  gdy zrobisz stopklatke na filmie   numery rejestracyjne  na samochodach w telewizorze plazmowym  sa ostre i wyrazne .

Edytowane przez grundig
  • Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ruchu na plaźmie masakra - niebieskie obwódki wokół kół - dlatego u mnie st60 tylko zabawił 3 lata i zastąpił go oled - zero falsecontouringu, czerń smolista, no i biały który w końcu nie był szary jak na plaźmie

Edytowane przez klaus71
  • Plusik 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam  plazme i oled i  bardziej jestem  zadowolony z plazmy.Gdyby byly produkowane  telewizory plazmowe  4k  to kupilbym plazme.

Na filmach  ktore mozna obejrzec w internecie    bardzo duzo osob uwaza ze  plazma   jest lepsza od OLED.Podzielam ich  zdanie ale dla innej grupy osob nawet lcd  jest lepsze od plazmy i oled.Na  tym mozna zakonczyc .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, grundig napisał:

Mam  plazme i oled i  bardziej jestem  zadowolony z plazmy.

Mam Skodę  i Bentleya, no i bardziej zadowolony jestem ze Skody. To tak by brzmiało przekładając na język motoryzacji. Co sadzić o autorze takiej tezy każdy już sam sobie może ocenić 👍

3 godziny temu, klaus71 napisał:

w ruchu na plaźmie masakra - niebieskie obwódki wokół kół - dlatego u mnie st60 tylko zabawił 3 lata i zastąpił go oled - zero falsecontouringu, czerń smolista, no i biały który w końcu nie był szary jak na plaźmie

Dokładnie. To jest największa wada plazm Panasonica, która dla mnie przekreśla je zupełnie w dzisiejszych czasach. Tylko, ze aby dojść do takiego wniosku trzeba mieć dobre oko i nie być handlarzem. 👌

3 godziny temu, grundig napisał:

Mozesz sprawdzic   na filmie.W kazdej chwili  gdy zrobisz stopklatke na filmie   numery rejestracyjne  na samochodach w telewizorze plazmowym  sa ostre i wyrazne .

Ty naprawdę jesteś taki bystry czy po prostu chcesz zaśmiecić ten wątek kolejny raz? 🤔

To trochę tak jakbyś ocenial osiągi sportowego auta stojąc na parkingu! 🙃 Brawo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telewizory  plazmowe nie sa  produkowane od  10 lat, nie musisz sie martwic  ze spadnie  popyt na kulawe nowe lcd.   Jest  grupa  osob  dla ktorych   plazma   to lepszy wybor niz  lcd.

Plazma  to  przede  wszystkim wiecej szczegolow.Jeszcze jeden przyklad, zrzut  ekranu z    tego filmu.Przygladamy sie, w telewizorze plazmowym widac  wiecej szczegolow na pierwszym i drugim planie,Na   drugim planie w telewizorze plazmowym widoczne  sa  chmury   na horyzoncie .W QLED nie sa widoczne chmury

af90036fb27dd.png

Na  drugim zrzucie z ekranu tez widac wiecej szczegolow w telewizorze plazmowym.Telewizor lcd jest dla osob ktore maja slaby wzrok lub nie zwracaja uwagi na szczegoly.

0e930151d8193.png

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi