mobor 233 Napisano 20 Lutego 2013 Napewno nie w 4k Pewnie HD ready + upscal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mylagos 14 Napisano 20 Lutego 2013 Naprawdę ciekawe pytanie Ciekawi mnie czy można to jakoś w ogóle zmierzyć. Myślę, że rozdzielczość jest taka aby nie było widać pikseli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 21 Lutego 2013 Jesteśmy po pierwszych testach wersji 65" Ogólnie to (moim zdaniem) taki HX955 na sterydach czyli 4K. Jest piękny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robert5 2 Napisano 18 Marca 2013 Sony ceny LCD TV 2013Sony rusza w przyszłym tygodniu ze sprzedażą w USA i w Europie nowych telewizorów. Modele telewizorów 4K pojawić się mają w czerwcu. Linia W900 sprzedawana będzie w cenie 3299$ za 55 cali. Linia W802 sprzedawana będzie w cenie 1799$ za 47 cali, pojawi się również model 55 calowy. Linia W650 sprzedawana będzie w cenie 799$ za 32 cali. Linia R550 sprzedawana będzie w cenie 1399$ za 50 cali, pojawią się również modele z ekranami o wielkości 60 i 70 cali. Linia R520 sprzedawana będzie w cenie 1999$ za 60 cali, pojawi się również telewizor z ekranem o przekątnej 70 cali. źrodło : nowetrendy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 19 Marca 2013 W Polsce modele 4K będą na wakacje. Pozostałe bliżej kwiecień-maj. Źródło: Sony w Polsce ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras65 0 Napisano 14 Maja 2013 W sklepach już pojawił się http://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/sony-kd-55x9005.bhtml#opis . Cena jak narazie zaporowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mario 32 Napisano 14 Maja 2013 Tam już jest od miesiąca... Wirtualnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HDTK 12 Napisano 15 Maja 2013 Dla zwolenników 4K proponuje najpierw poczytać z czym to się je, żeby w przyszłosci nie żałować gdy się już pokażą playery i pierwsze filmy 4K na jakiś krążkach. Okazuje się bowiem że te pierwsze modele 4K nie są raczej za bardzo przyszłościowe, chodzi o HDMI, standaryzację itd, itp. Z resztą poczytajcie sami, podstawowa lektura dla 4Kfreaksów:) http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1366264710 wyglądu to mu odmówić nie można, super wygląda, ciekawe jak te głośniczki dzwonią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 15 Maja 2013 Dzwonią mega ale chyba trudno się dziwić. To są normalne GŁOŚNIKI bo jest dużo miejsca. Więc gra jak dość dobry zestaw stereo kina domowego od producenta typu Sony, Samsung czy LG. Na pewno nie jak telewizor ; ) Co do dostępności w euro to bez jaj ; ) Oni jak zwykle już duuużo wcześniej wrzucają ale tv będą dostępne fizycznie w wakacje. Co do 4K to rzeczywiście z tym HDMI może być dziwnie. Też o tym myślę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ggregg 1 Napisano 21 Maja 2013 Test z warszawska Starowka na francuskim forum : http://www.homecinema-fr.com/forum/post177615320.html#p177615320 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
telemaniak 1 Napisano 15 Lipca 2013 widziałem te 4K w trojmiejskim MM na 65". jak dla mnie nie widac wielkiej różnicy z odległości 3 kroków. ogólnie wyglada tak samo jak zwykłe HD - leciało jakies zapętlone demo sonego. tv w cenie 28,900. mała różnica widoczna dopiero z 60-70cm od ekranu. jak dla mnie 4K to naciaganie ludzi....różnicy aż tak wielkiej brak by iśc w ta strone. zauważyłem jedna rzecz: nawet na demo z meczu piłkarskiego kamera była ustawiona na sztywno i nie można było zobaczyc jak wyglada ten obraz w ruchu. wszystkie sceny z kamerą statyczną. jesli już się ruszała to bardzo, bardzo powoli. coś tu smierdzi..... z tym, 4K Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM! 11 Napisano 19 Lipca 2013 ...zauważyłem jedna rzecz: nawet na demo z meczu piłkarskiego kamera była ustawiona na sztywno i nie można było zobaczyc jak wyglada ten obraz w ruchu... Zobacz film http://www.youtube.com/watch?v=t56ooXC9VmY 1:50 i masz kamerę w ruchu. Jakość oryginał to jest 4K. Sprawdź w sklepie odpalając nawet z YT a zobaczysz jaka jest różnica miedzy FullHD a 4K - jak dla mnie widać to nasycenie szczegółami ale ... no właśnie - wszystko zależy od materiału jaki jest zapętlony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 21 Lipca 2013 Proszę Was... kto pisze, że nie ma różnicy to po prostu tak naprawdę nic jeszcze nie widział w 4K na poważnie. Cały sekret to materiał a jak wiemy jest go ultra mało. Ale spokojnie. Tylko czekać na IFE. Jestem wręcz przekonany, że będzie się działo w temacie 4K a wiosna zaraz zaraz ; ) Zleci czas bardzo szybko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zimny_ 1 Napisano 6 Sierpnia 2013 IFA zbliża się wielkimi krokami - popieram zdanie Gmeru - będzie się działo w temacie 4K. Dla mnie sam upscaling do 4K jest już na dobrym poziomie. Jak wchodziło FHD, wiele było przeciwników - podobnie teraz. Ja jestem przekonany do 4K:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mylagos 14 Napisano 27 Sierpnia 2013 To jak rozwinie się temat 4K będzie naprawdę ciekawe. Sam miałem możliwość niestety tylko oglądać przed rokiem upscalowany materiał na parze VPL-VW1000ES + BDP-S790 i to już wyglądało na akceptowalny poziom. Jeśli chodzi o czas to hmmm, w tym roku pewnie będzie już tego więcej na IFA, ale osobiście uważam, że trochę dłużej będzie trzeba poczekać na rozpowszechnienie tej rozdzielczości ( a już na pewno w polskich realiach). Nie żebym bym zaraz posądzany o jakiś sceptycyzm - myślę, że 4K jest dobrą drogą i kolejnym przystankiem, ale wszystko trzeba robić i wprowadzać z głową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
locutus231 0 Napisano 23 Września 2013 ceny spadają jeszcze misiac tewmu było 30 tys Uploaded with ImageShack.us Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 224 Napisano 1 Października 2013 Posty o 55" przeniosłem do tematu o 55" i 65": http://hdtvpolska.com/topic/30909-testujemy-sony-x9-telewizor-4k-ultra-hd-kd-55x9005a/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach