Skocz do zawartości
Gmeru

Największy telewizor LCD Samsunga - 75 cali startuje w Stanach! UN75ES9000

Rekomendowane odpowiedzi

NewsJuż w sierpniu do sklepów na terenie US trafi największy i najwyższy model z serii telewizorów LCD Samsunga czyli 75 calowy model UN75ES9000. Cena będzie wynosić około $10,000. Póki co nie ma informacji na temat Europy. Jedną z ciekawszych cech to grubość, która wynosi jedyne 8mm. Podświetlenie modelu ES9000 to krawędziowe podświetlenie LED z technologią local dimming. Oczywiście podobnie jak w serii ES8000 będziemy mówić i machać do ekranu :). Oby model ES9000 okazał się lepszy niż testowany przez nas nie dawno jego młodszy brat (MEGA-TEST).

samsungun75es9000.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde tak sobie mysle ze samsung zawojowal swiat cienka ramka i jak moze zmienic swoj design np za 3 lata. chyba tylko podstawa i jeszcze bardziej cienka ramka!!!chyba ze juz ramek nie bedzie!!!!jezeli chodzi o design to ta kostrukscja jest jak stare bmw 5 -budzi emocje!!!

Edytowane przez zerga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nie wróżę mu powodzenia skoro 80" Sharpa bez problemu można juz kupić w naszym kochanym kraju za 23 tys zł czyli ok. 7000 USD. I jeszcze ten Sharp całkiem nieźle świeci.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmeru, skąd ty wytrzasnąłeś cenę 10 tys USD za ten TV? Toż to chore ... popatrzcie tutaj: http://www.amazon.co...D/dp/B005LYRYNG .

BTW cos co u nas kosztuje 23 tys zł (a listowo 30 tys) tam kosztuje 13 tys (a listowo 16,5 tys). Stawiam, że opłaci się zaimportować płacąć shipping, cło i VAT>

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te stawki, jeszcze troche a polski rynek upadnie na dobre .doja nas jak krowy w mleczarni.brutalne prawo rynku tam gdzie najwiecej pieniedzy tam jest taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego ja się naszej lichwie sklepowej nie dałem, sporą część sprzętu (projektor + końcówki mocy, okablowanie) ściągałem z USA. Na sąsiednim forum HDTV właściciel sklepu z Olsztyna a jednocześnie administrator to mi dożywotniego bana zaserwował jak trochę prawdy o cwaniaczkach napisałem jak nas doją....Oczywiście niewygodne posty szybko usunięto...

Edytowane przez Deimos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlategoz z tamtego forum spalilem gume. odrazu idzie tam odczuc handel i faworyzowanie poszczegolnych marek.ja tez nie robilem zakupow w Polsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak trzymać! :hura: I nie dać się dymać cwaniaczkom!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlategoz z tamtego forum spalilem gume. odrazu idzie tam odczuc handel i faworyzowanie poszczegolnych marek.ja tez nie robilem zakupow w Polsce.

A już myślałem, że tylko ja mam takie odczucia, choć przyznam zaglądam tam czasem i czytuję różne rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A już myślałem, że tylko ja mam takie odczucia, choć przyznam zaglądam tam czasem i czytuję różne rzeczy.

słynne dawaj na priv i działamy chyba kazdy wie o kogo chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi