Skocz do zawartości
Kokosz79

Plusy i minusy VT50, GT50 i ST50.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Ze wzgledu na to, ze tegoroczne plazmy Panasonica sa juz jakis czas dostepne na rynku, proponuje w tym temacie, wszystkich wlascicieli modeli: VT50, GT50 oraz ST50 o swoje opinie na temat wad i zalet tych telewizorow.

Licze na posty ludzi, ktorzy posiadaja ten tv lub mieli z nim stycznosc. Miejmy nadzieje, ze choc po czesci bedziemy w stanie pomoc potecjalnym nabywcom.

Z gory dzieki.

Pozdrawiam,

Kokosz79.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

65VT30 ma ciemniejszy panel niż mój poprzedni 65VT20.

A ty co, z Panasonica jesteś? Świeżak i tak już chcesz pomagać?

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Panasonica TX-P50ST50 tydzień temu, po tym jak moja stara, ośmioletnia plazma padła. Jest to telewizor Kompletny! Ma wszystko co jest potrzebne do korzystania z multimediów na najwyższym poziomie. Kapitalny obraz, b.dobry dźwięk, WiFi i LAN po którym można przesyłać z komputera pliki audio video i odtwarzać na TV.Bogata oferta filmowa z Internetu pozwala cieszyć się olbrzymią ilością filmów i programów za free. Zauważyłem że na tym forum lansowane są telewizory Sony, którym przypisuje się magiczną jakość odtwarzania materiałów 24p, a deprecjonuje inne firmy.. Panasonic nie ma najmniejszych problemów z wyświetlaniem takich pozycji.! System IFC ma liczne regulacje i działa rewelacyjnie. Moim zdaniem nie ma na rynku nic lepszego od tego tv w relacji jakość/cena. Potwierdzają to również liczne testy zamieszczane w sieci. Po podłączeniu telewizora do sieci można dokonać aktualizacji jego oprogramowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pmcomp

Nie, jestem z konkurencji i chce zobaczyć jaką pozycje ma Panasonic na Polskim rynku :) A tak na poważnie, to chce troszkę wysilic właścicieli tych modeli do tego, żeby napisali tu swoje opinie. Ja jestem szczęśliwym ( jak narazie :) ) posiadaczem 55VT50 i myśle, ze warto byłoby zamieszczać tu posty z opiniami, które mogą komuś pomoc w podjęciu decyzji przy zakupie telewizora.

Brytt

Wielkie dzięki za wypowiedz ;)

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak tylko, że tematy o tych modelach są osobne i zastanawiam się jaki jest cel tworzenia kolejnego. Ale spoko niech sobie powisi. A najwyżej za jakiś czas rozlokuje się dyskusje na poszczególne tematy. Zaraz na forum pojawi się nasz test ST50. Będą tam też odniesienia do VT50. A GT50? Jakoś nie widzę wielkiego zainteresowania tym modelem. W sumie spokojnie by wystarczył ST50 i VT50.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz? No to fajnie z chęcią poczytamy. Racja GT50 to dziwoląg jakiś i w przyszłym roku juz tej serii nie będzie. Takie padło info na CES.

Gmeru, test ST50 dzisiaj?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pmcomp

Nie, jestem z konkurencji i chce zobaczyć jaką pozycje ma Panasonic na Polskim rynku :) A tak na poważnie, to chce troszkę wysilic właścicieli tych modeli do tego, żeby napisali tu swoje opinie. Ja jestem szczęśliwym ( jak narazie :) ) posiadaczem 55VT50 i myśle, ze warto byłoby zamieszczać tu posty z opiniami, które mogą komuś pomoc w podjęciu decyzji przy zakupie telewizora.

Brytt

Wielkie dzięki za wypowiedz ;)

Pozdrawiam.

Rewela ... to napisz coś SAM !!!

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze względu na to, ze sam założyłem ten temat ( teraz muszę w nim pisać jak najwiecej postów ;) ) a posiadam 55VT50, wypadałoby coś o nim napisać.

Panasonica VT50 mam od ponad miesiąca, zastapił miejsce Pioneera PDP-LX5090, który jest niesamowitym telewizorem (ale niestety nie ma 3D :( ), tak więc oczekiwania były na starcie bardzo duże. Muszę przyznać, ze przez pierwsze kilka dni myślałem, ze dałem babola z tą zamianką. W pierwszy dzień, po podłączeniu tv, obraz na nim był jak z tamtego swiata, każdy sygnał HD, jaki mu zapodalem, wyglądał jak SD. Na szczęście po kilku dniach zaczął pokazywać co sobą reprezentuje. Od tamtej pory, z dnia na dzien jest tylko lepiej, oczywiście przez ten czas zauważyłem kilka drobnych wad (których nigdy nie uswiadczylem na Kuro), takich jak: powidoki (które z dnia na dzień są coraz mniej widoczne) czy problem 50Hz (który udało mi się zminimalizować do prawie minimum zmieniając ustawienia IFC) ale poza tym nie mam żadnych problemów z liniami po prawej stronie ekranu czy tez plamami widocznymi na matrycy. Te wady które tu wymienilem, nie są aż tak straszne, żeby odrazu skreslac model VT, tak jak to niektórzy robią na innych forach. Dla kogoś kto ma ten model myśle, ze największe znaczenie bedzie miec wspaniały obraz (szczególnie przy trybie THX Cinema), czy tez niesamowite 3D (jak obejrzałem Avatara, to mi szczeka odpadła) aż nie mogę się doczekać, kiedy dam mój tv do kalibracji :) o tych dodatkach typu internet itp. Nie pisze, bo nie maja one dla mnie znaczenia.

Podsumowując, śmiało (z własnego doświadczenia) mogę polecić ten telewizor prawdziwemu kinomaniakowi, dla którego liczy się najlepsza jakość wyświetlania filmów, bo ten model napewno taką oferuje.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Kokosz79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj zaktualizował się soft do v.1.256. Od zakupu telewizora miałem dwie aktualizacje. Mam wrażenie że powiększyła się liczba aplikacji internetowych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz na forum pojawi się nasz test ST50. Będą tam też odniesienia do VT50. A GT50? Jakoś nie widzę wielkiego zainteresowania tym modelem. W sumie spokojnie by wystarczył ST50 i VT50.

Kiedy będzie ten test ?

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Edytowane przez andsie1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy będzie ten test ?

Pozdrawiam,

AndrzejS@

Jeszcze kilka dni potrzebujemy, Andrzeju ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Poczekam . Zastanawiam się nad 65VT lub 65ST.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) Racja GT50 to dziwoląg jakiś i w przyszłym roku juz tej serii nie będzie. Takie padło info na CES. (...)

A ja tam od razu dziwoląg ;) To taki VT50 ale bez tafli szkła z przodu, brakiem możliwości nagrywania audycji na kartach SD oraz brakiem pilota z touchpadem. O szczegółach w reprodukcji obrazu mówią poniższe cytaty (za hdtvtest.co.uk):

"If you’re familiar with their 2012 Plasma lineup, think of the GT50 as a VT50 with a slightly plainer design and a less cutting-edge anti-reflective filter. Those are basically the only significant differences we could see, and whether you end up with an ST50, GT50 or VT50, it’s win-win, because they’re all brilliant."

"Is the GT50 worth the extra over the already excellent ST50? You decide: the GT50 and VT50 are both slightly dimmer than the ST50, although probably due to their THX Certification, they produce better picture quality out of the box, whereas the ST50′s slight green tinge needs to be adjusted out by an experienced calibrator for the best quality. The GT50 does also feature slightly better overall picture quality than the ST50, with more shades of gradation, although the difference is pretty subtle in our opinion. And, the ST50′s picture quality could be judged better by many due to the fact that it can go brighter in its most configurable picture modes."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi