hkowalczyk 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Menu serwisowe jest :-) Dzięki. Pierwsze co zrobiłem to wyłączyłem auto-aktualizację tak dla bezpieczeństwa. Jedno co mnie zdziwiło to że w menu jest szare Przywrócenie Ustawień Fabrycznych ? Soft 5.11.08 Nie zwracałem wcześniej na to uwagi. Chcąc wgrać nową listę zawsze musiałem robić reset bo robił się syf. A jak jest u was? Szary przycisk przywrócenia ustawień fabrycznych miałem gdy włączony był Tryb Hotelowy, po wyłączeniu było ok. Może to pomoże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rojek 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Witam fakt w załączonym trybie hotelowym musi być wyłączona usługa ustawień fabrycznych ale to sie zdarza w niektórych softach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
keriz 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Też o tym czytałem u Rosjan żeby to przywrócić ustawienia fabryczne musisz się cofnąc jeszcze raz i wgrac softy od 4.04.11 po kolei od któregoś tam softu muszę to poszukać na ich stronach ja mam ustawienia fabryczne aktywne. 04 04 11, 05 11 12, 05 01 10 a potem te docelowe Kto się orientuje jakie zmiany wnosił kolejny sowtware. od 04.04.11 ? Czy nie wystarczy zaraz po wgraniu 09.00.00 wgrać soft 05.11.08 - a nie jak tu czytam każdy po kolei? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rojek 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Kto się orientuje jakie zmiany wnosił kolejny sowtware. od 04.04.11 ? Czy nie wystarczy zaraz po wgraniu 09.00.00 wgrać soft 05.11.08 - a nie jak tu czytam każdy po kolei? Jeżeli masz nieaktywne ustawienia fabryczne to pomaga wgranie po kolei tych softów ale oczywiście możesz bezpośrednio wgrać ten soft który Cię interesuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DmNQ 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Cześć wszystkim jestem nowym posiadaczem tego telewizora , mam pare pytan na początek 1.podłączyłem tv do internetu, np youtube działa , a jest sposób żeby uruchomić filmy ze stron dla panów ? 2. Do czego służy menu serwisowe ? Zdąrzylem sie zorientować ze wgralem ten feralny soft i go nie włącze 3. Do czego służy funkcja DVR i THX ? Dziekuje za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesu1 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Masz http://downloads.tec...GP3BCM_5.11.12/ Dzieki za soft może się przydać :-) Wczoraj wgrałem jakąś starą listę i pojawił się reset ustawień fabrycznych. Ale fakt menu hotelowe włączone. Więc to jest to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Masz http://downloads.tec...GP3BCM_5.11.12/ ciekawe co ten soft wnosi nowego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom4sz 0 Napisano 27 Czerwca 2012 ciekawe co ten soft wnosi nowego?? Mam nadzieję , że nie blokuje menu serwisowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rojek 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Witam Ten soft nie blokuje to jest soft jeden z ostatnich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom4sz 0 Napisano 27 Czerwca 2012 Witam Ten soft nie blokuje to jest soft jeden z ostatnich Czyli można go bezpiecznie wgrywać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 27 Czerwca 2012 W jednym z plikow dostepnych na ww serwerze znalazlem cos co wyglada na histroie zmian firmware: 3.07.08 1. Add applied country for DVR-Ready model 3.07.16 1. LV470S, LW470S PV event finish 2. Improvments for Terracom DVB-T2 3. Modified that Live Update is not working, After Ireland Manual Tunning 3.07.19 1. EU 1Q 3D NSU FINAL for May (3.07.16) 2. Modified that turn on TV after turn off TV by remote control 3. ECC of L2 cashe is enabled 4. Add the power off function after 4 hours 5. Modified that Power did not operate about Touch assy 4.00.35 1. EU 2Q JUNE NSU S/W (4.00.34) 2. The network is disconnected when Power Off/on 3. Lock up when access the web borwser 4. The particular videos of web browser are not supported 5. RF 2d to 3d NR index setting 6. The particular CP (DVD FLY, Acetrax ordering change) 7. CTC_media CP logo change 8. Error when Password is exeeded over 12-digit in LG Apps 9. Price indication error in paid App 4.00.39 1. Change the default of 3D line in CCFL pannel 2. Low Power on speaker LK950S fixed 3. Broken spanish when E-streamer TrueMotion is progressing 4.04.10 1.Fixed ErP Issue of 42/47/55LV/LW models Luminance is high when TV in store-mode Store mode has higher luminance than home-mode It is in danger which can violate ErP On Power Limit Regulation 4.04.11 1. GP3 model S/W release for MP - Apply to M120 Module 5.10.02 1.Expasion of Satellite Countries in Europe 2.Sweden T2 Judder- Measure of T2 Judder in Sweden 3.Fix the problem about CAM OTA in Poland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lego570 0 Napisano 1 Lipca 2012 Mam pytanie, czy można zaktualizować soft aby posiadał flash playera 10? Pozdrawiam Zgadzam się z odpowiedzią forumowicza Pizzojad: nie można. Ale... Przeglądając opis głównego procesora użytego w telewizorze wyczytałem: "A 40 nanometer design that includes advanced video and audio decoders and excellent connected TV support such as OpenGL® ES 2.0 for Flash 10", co może oznaczać, że obsługa flash 10 jest możliwa sprzętowo, jednak nie została zaimplementowana programowo. Co zatem można zrobić? Po pierwsze pełny "włam" do oprogramowania (konto "root" + utworzenie środowiska do kompilacji aplikacji). Po drugie musiałby się znaleźć ktoś, kto to pociągnie dalej i wstawi odpowiedni soft do pamięci TV. Zadanie dosyć trudne ale wykonalne. Materiał źródłowy: http://www.broadcom.com/products/BCM35230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lego570 0 Napisano 7 Lipca 2012 (edytowane) Zmień pendriva albo sformatuj na nowo. Okazuje się, że kolega miał rację. Moje problemy z przywróceniem kanałów z pendrive polegały na tym, że TV jakoś nie upodobał sobie mojego pendrive marki Verbatim. Nigdzie indziej nie mam z nim problemu (nawet na innym modelu LG nie sprawia kłopotów), ale na LW570S nie chce poprawnie zapisywać plików. Zmieniłem pendrive (na baaardzo stary) i wszystko zaczęło działać jak należy. Przy okazji znalazłem sposób jak zachować zestaw kanałów przy zmianie kraju. Otóż przykładowo, jeśli mamy wybrany kraj Niemcy, a chcemy zmienić na Polska, to po zapisaniu "niemieckich" ustawień do pliku TLL edytujemy ten plik edytorem plików binarnych (np. Hex editorem zawartym w programie VirtualDub) i zmieniamy tekstowy kod kraju z jednego na drugi. Konkretnie: Niemcy mają kod DEU (na końcu pliku TTL znajdziemy odwrócony zapis "UED", tj. bajty 55 45 44), który zamieniamy na POL (czyli wpisujemy odwrotnie "LOP", tj. 4C 4F 50). Za tymi bajtami jest już tylko jeden bajt (00). Zapisujemy nowy plik na pendrive, wgrywamy i voila: kraj zmieniony a kanały zachowane. Przed wgrywaniem można jeszcze upewnić się czy dobrze zmodyfikowaliśmy plik. Pomiędzy starym a nowym plikiem powinno być dokładnie 3 bajty różnicy, zatem wywołując w oknie cmd (Windows) polecenie: fc /b xxLW570S-ZD00001.TLL xxLW570S-ZD00002.TLL otrzymamy wynik podobny do: Comparing files xxLW570S-ZD00001.TLL and XXLW570S-ZD0002.TLL 000B532C: 55 4C 000B532D: 45 4F 000B532E: 44 50 Powodzenia! Edytowane 7 Lipca 2012 przez lego570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 15 Lipca 2012 Naprawiono kilka programów bo np. gazeta.pl u mnie nie działało. Oprogramowanie tv nie poprawia aplikacji. Aplikacje aktualizowane sa niezaleznie, wystarczy wejsc w menu glowne, jesli pojawi sie komunikat: znaleziono nowa wersje oprogramowania, zostala pomyslnie zaktualizowana (czy cos takiego) to onacza, ze aplikacje tv zostaly zaktualizowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozi22 0 Napisano 17 Lipca 2012 (edytowane) uruchomił ktos HBO GO? ja nie posiadam umowy z zadnym wymienionych firm przy rejestracji w HBO GO , czy mozna jakos inaczej sie tam zarejestrowac zeby HBO GO uruchomic??? Edytowane 17 Lipca 2012 przez ozi22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gooold 0 Napisano 18 Lipca 2012 uruchomił ktos HBO GO? ja nie posiadam umowy z zadnym wymienionych firm przy rejestracji w HBO GO , czy mozna jakos inaczej sie tam zarejestrowac zeby HBO GO uruchomic??? Jedyny mi znany sposób to podpisać z kimś co jest wymieniony w rejestracji umowę aby oglądać filmy z HBO GO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 18 Lipca 2012 Jedyny mi znany sposób to podpisać z kimś co jest wymieniony w rejestracji umowę aby oglądać filmy z HBO GO. Doprecyzuje: podpisac umowe na pakiet hbo plus dokupic opcje GO. Np w cyfrze dla posiadaczy pakietu hbo lub maxpak opcja GO kosztuje 10zl Samego GO nie da sie wykupic. Chyba, ze ktos dogada sie z posiadaczem GO, a tamten udostepni mu dane do logowania. W GO mozna zarejestrowac po jednym z grupy urzadzen: PC, iOS, Android, Embedded. Jesli korzysta z GO np tylko na PC to nie ma przeszkod, aby zarejestrowac LG. W tym tygodniu bede sie tam rejestrowal wiec wkrotce zdam relacje. Kiedys testowalem GO na PC i iOS (poczatek dzialalnosci GO) dzialalo bardzo dobrze. Nie zdarzyl mi sie zaden problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Animal 0 Napisano 21 Lipca 2012 Ja zalogowałem się na HBO GO we wtorek /mam C+ z Pakietem HBO/i próbnie oglądałem kilka fragmentów filmów a w środę Piekielną zemstę/Drive Angry/.Gdy w piątek chciałem włączyc sobie HBO GO to pojawił się komunikat:" Server Error. 404-File or directory not found. The resource you are looking for might have been removed,had its name changed,or is temporily unavailable." Na note book-u działa mi nadal.P.Z C+ na mój telefon i wyjaśniający e-mail-a/typ TV,komunikat itp/otrzymałem taką odpowiedź -" Szanowny Panie, odpowiadając na e-mail, uprzejmie informuję, że Opcja HBO GO to usługa wideo na życzenie, świadczona z wykorzystaniem internetowej transmisji danych, polegająca na umożliwieniu Abonentowi dostępu do zbioru, zawierającego aktualizowane na bieżąco filmy i inne formy audiowizualne. Według Regulaminu z serwisu HBO GO można korzystać tylko na jednym urządzeniu z danych kategorii, tj. komputer, tablet, smartphone. W przypadku pojawienia się pytań, proszę o kontakt. Łączę wyrazy szacunku,-" Stąd moje pytanie .Czy pojawił się błąd w aplikacji TV 42LW570/S 3D i nie mamy dostępu do tej usługi czy wina jest u mnie a jak tak to co zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 22 Lipca 2012 Ja zalogowałem się na HBO GO we wtorek /mam C+ z Pakietem HBO/i próbnie oglądałem kilka fragmentów filmów a w środę Piekielną zemstę/Drive Angry/.Gdy w piątek chciałem włączyc sobie HBO GO to pojawił się komunikat:" Server Error. 404-File or directory not found. The resource you are looking for might have been removed,had its name changed,or is temporily unavailable." Mam to samo. To wina TV, byc moze aplikacja sie aktualizowala, LG cos zepsulo i przestala dzialac. Trzeba zglosic do LG. Kto Ci napisal w odpowiedzi takie bzdury? Przeciez to problem z aplikacja GO a nie z dostepem do tresci, wtedy wyskakuje komunikat o urzadzeniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
32LW570S 0 Napisano 22 Lipca 2012 Witam! U mnie to samo (32LW570S). Wcześniej kontaktowałem się już w LG w sprawie serwisu HBOGO, ponieważ nie działały programy z kategorii LIVE. Otrzymałem odpowiedź, że LG za to nie odpowiada, ponieważ nie jest dostawcą aplikacji HBOGO. Mail do HBO pozostał bez odpowiedzi już przez tydzień. Obecnie serwis nie działa w ogóle (error 404). Reasumując - totalna olewka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Animal 0 Napisano 23 Lipca 2012 (edytowane) Panowie! Dzisiaj otrzymałem 3 odpowiedzi na moje e-maile.Od HBO Dziękuję za wiadomość i zainteresowanie usługą oraz aplikacją HBO GO. Uprzejmie informuję, iż aplikacja na telewizory jest jeszcze w fazie rozwoju i została uruchomiona w celach testowych. W chwili obecnej trwają prace związane z dopracowaniem usługi tak, aby w najwyższym stopniu spełniała Państwa oczekiwania.Poinformujemy o komercyjnym uruchomieniu aplikacji HBO GO na telewizorach. od LG Dziękujemy za zgłoszenie. Uprzejmie informujemy, iż sprawa została już zgłoszona do działu technicznego naszej firmy, gdzie trwają prace nad jej rozwiązaniem. Prosimy zatem o wykonanie resetu fabrycznego telewizora wchodząc w Home-Ustawienia-Opcje-reset Ustawienia.Mamy nadzieję, że odpowiedź okazała się pomocna. W razie dodatkowych pytań prosimy o ponowny kontakt. Reset początkowo nic mi nie dał bo nadal był error servera ale po niedługim czasie ukazała się plansza -"HBO GO coming soon " Jednak uciekły mi przy resecie dobre ustawienia TV czy ktoś mógłby mi podać bo nie mam się czasu bawić.PS 2-gi e-mail od C+ zostawię raczej b/komentarza Edytowane 23 Lipca 2012 przez Animal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 23 Lipca 2012 Witam! U mnie to samo (32LW570S). Wcześniej kontaktowałem się już w LG w sprawie serwisu HBOGO, ponieważ nie działały programy z kategorii LIVE. Otrzymałem odpowiedź, że LG za to nie odpowiada, ponieważ nie jest dostawcą aplikacji HBOGO. Mail do HBO pozostał bez odpowiedzi już przez tydzień. Obecnie serwis nie działa w ogóle (error 404). Reasumując - totalna olewka... W tym temacie akurat LG raczej ma racje. Blad 404 jest typowy dla polaczenia z siecia a nie lokalnego uruchomienia aplikacji. Na pc GO uruchamiane jest jako aplikacja silverlight w oknie przegladarki. pozostaje czekac az hbo naprawi problem z aplikacja. Swiatelko w tunelu jest.... hbogo comming soon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
32LW570S 0 Napisano 26 Lipca 2012 Panowie! Dzisiaj otrzymałem 3 odpowiedzi na moje e-maile.Od HBO od LG Reset początkowo nic mi nie dał bo nadal był error servera ale po niedługim czasie ukazała się plansza -"HBO GO coming soon " Jednak uciekły mi przy resecie dobre ustawienia TV czy ktoś mógłby mi podać bo nie mam się czasu bawić. PS 2-gi e-mail od C+ zostawię raczej b/komentarza Miło, że HBO dało znać. Czy kontaktując się z HBO korzystałeś z formularza na hbo.pl? Ja tak zrobiłem i nie otrzymałem odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
32LW570S 0 Napisano 26 Lipca 2012 W tym temacie akurat LG raczej ma racje. Blad 404 jest typowy dla polaczenia z siecia a nie lokalnego uruchomienia aplikacji. Na pc GO uruchamiane jest jako aplikacja silverlight w oknie przegladarki. pozostaje czekac az hbo naprawi problem z aplikacja. Swiatelko w tunelu jest.... hbogo comming soon Tak, wiem, co znaczy error 404. Odpowiedź, o której pisałem dotyczyła braku możliwości odpalenia na telewizorze materiałów z kategorii LIVE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Animal 0 Napisano 26 Lipca 2012 Miło, że HBO dało znać. Czy kontaktując się z HBO korzystałeś z formularza na hbo.pl? Ja tak zrobiłem i nie otrzymałem odpowiedzi. Nie tylko z ich adresu e-mailowego-' info@hbo.pl i wysłałem ze swojej skrzynki pocztowej.natomiast do LG z ich formularza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach