Skocz do zawartości
zeoos

LG LW570 LW570S

Rekomendowane odpowiedzi

Przetestujcie takie coś:

przytrzymać HOME przez ok 5-7s aż zniknie menu, wpisać 1105 i OK, wybrać LG Hotel Model Setup,zmienić Hotel Mode Operation na YES i DVT Channel Update na Manual.

Powinno pomóc, dajcie odpowiedź czy tak jest.

Wielkie dzieki!!! przetestowałem i programy zachowują swoją kolejnosc, Discovery HD juz mi nie znika!!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie działa HbbTV z TVP 1 HD, uruchomili wreszcie serwis.

potwierdzam, wreszcie cos ciekawego zrobili z HbbTV.

mozna sobie skład piłkarzy zobaczyc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale w porównaniu do tego co oferuje czeska tv za pośrednictwem HbbTV to słabiutko nasza polska "misyjna" telewizja się popisała.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja troszkę z innej beczki

Przeglądam ten wątek i inne strony w sieci, ale nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązani mojego problemu :(

Kupiłem niedawno dysk sieciowy (NAS), uruchomiłem na nim usługę serwera multimedialnego i wszystko działa bardzo ładnie ale...

nie mogę zmusić TV do odczytu napisów (zarówno txt jak i srt sprawdzałem), jak w ramach testów ten sam film wrzuciłem na komp i odapaiłem nero media serwer wszystko jest ok.

Jest na to jakiś sposób?

Po DLNA nie dzialaja napisy, tylko z USB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś w ramach zabaw z HbbTV przeskanowałem od nowa kanały i TV wykrył mi całą masę dziwnych programów zarówno TV jak i radiowych (mieszkam w okolicach Wa-wy) na których miałem info "brak modułu CI", co to jest?

czy to TV mobilna która reklamuje polsat?

i czy jest jakaś szansa na oglądanie ich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś w ramach zabaw z HbbTV przeskanowałem od nowa kanały i TV wykrył mi całą masę dziwnych programów zarówno TV jak i radiowych (mieszkam w okolicach Wa-wy) na których miałem info "brak modułu CI", co to jest?

czy to TV mobilna która reklamuje polsat?

i czy jest jakaś szansa na oglądanie ich?

Tak to jest mobilna Solorza jak zapłacisz to będziesz oglądał

Edytowane przez Jerzy62

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. lista DVB-T juz sie nie zmienia po zmianie w menu hotelowym tej opcji na MANUAL.

ale co z tym PIN-em. Nie macie takich problemów.Moduł C+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LG LW570 LW570S

witam

mam problem w moim lg od momentu gdy zaczeli nadawac tvp 1hd i2 po pewnym czasie ogladania zniekształca misie dzwiek

jak przełacze na inny kanal i wroce spowrotem wszystko jest ok i tak wkolko

prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie odnosnie HBB TV czy u was tez po zmianie kraju na Niemcy i zmianie Hbb TV z 1 na 2 w menu serwisowym telewizor wyciął wam liste kanałów i zaczął kreatora jakby pierwszego uruchomienia a wiec wybór jezyka, karaju, wyszukiwanie listy kanałów i top tylko z ASTRY i SKY-D? moze powinienem to pominac i wszystko by zostało po staremu? a tak musiałem sie bawic TTile Editorem i ustawiac liste kanałow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe jak wyjdą testy lm760s. dla ciekawości ma IPSa i troszke za ciemno :(( miejmy nadzieje że w modelach 860 i 960 tego nie ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...czy u was tez po zmianie kraju na Niemcy...wyciął wam liste kanałów ...musiałem sie bawic TTile Editorem i ustawiac liste kanałow?

U mnie też tak było. Przeważnie tak bywa, że po zmianie kraju lista kanałów jest kasowana (nie tylko w telewizorach LG).

A ja z kolei mam pytanie o zapisywanie i wczytywanie listy kanałów. Zapisać kanały w pliku xxLW570S-ZD00001.TLL udało mi się bez problemów. Wczytywanie tego pliku już jednak nie przebiegło gładko, bo po "updating channel table" wyskakuje błąd "failed. try again'. Czy to norma?

Próbowałem też edytować listę kanałów, ale nie wiem, która wersja TIIEdit jest właściwa dla modelu LW570S. Znalazłem wersję 5.1 test1, która jako jedyna pokazuje wszystkie kanały łącznie z satelitarnymi, jednak proste otworzenie pliku i zapisanie bez zmian pod inną nazwą tworzy plik o innej wielkości (większy), więc są obawy czy w ogóle dobrze działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też tak było. Przeważnie tak bywa, że po zmianie kraju lista kanałów jest kasowana (nie tylko w telewizorach LG).

A ja z kolei mam pytanie o zapisywanie i wczytywanie listy kanałów. Zapisać kanały w pliku xxLW570S-ZD00001.TLL udało mi się bez problemów. Wczytywanie tego pliku już jednak nie przebiegło gładko, bo po "updating channel table" wyskakuje błąd "failed. try again'. Czy to norma?

Próbowałem też edytować listę kanałów, ale nie wiem, która wersja TIIEdit jest właściwa dla modelu LW570S. Znalazłem wersję 5.1 test1, która jako jedyna pokazuje wszystkie kanały łącznie z satelitarnymi, jednak proste otworzenie pliku i zapisanie bez zmian pod inną nazwą tworzy plik o innej wielkości (większy), więc są obawy czy w ogóle dobrze działa.

Moze po edycji listy kanałów w programie TTledit nie przenumerowałes listy kanałów

moze to jest przyczyna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Moze po edycji listy kanałów w programie TTledit nie przenumerowałes listy kanałów

W ogóle nie ruszając zapisanego pliku (a więc bez użycia TIIEdit) przy odtwarzaniu miałem takie oto historie:

step2receivefromusb.jpg

Hmm, ale przy drugiej próbie już tego błędu nie było. Nie wiem co o tym myśleć.

Jest jednak problem z przywróceniem kanałów satelitarnych: identyfikatory są usuwane i nawet nie można dodać nowych; pozostaje tylko reset i ponowne skanowanie. Cały czas mowa o pliku nie poddanym żadnej edycji.

Edytowane przez lego570

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie,

jak u wam wyglada podswietlenie matrycy zaraz po wlaczeniu tv?

sa jakies jasne plamy w rogach tv?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Łukasz Perek,

NIe, nie można.

Edytowane przez Pizzojad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy już była o tym mowa ale jest nowa wersja oprogramowania 05.12.05 . Automatycznie jej nie wykryło ale ręcznie poszło. Nie wiem czy coś nowego wprowadza, bo oprócz tego, że skasowało mi zegarek i date, to nic innego nie zauważyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie DTS'y dalej nie obsługuje? ;) Już straciłem na dzieję - szkoda, że nie mozna zamówić chociaż dodatkowo płatnego wsparcia dla inny formatów niż te domyślne. W sumie to mógłby być dobry biznes :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwaga!!! Nowy soft blokuje możliwość zmian w menu serwisowym.Po wgraniu nie ma możliwości zmian w tool option 3 i 5 czyli nie będzie można odblokowac DVR i THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu nie zmienisz już tych opcji i serwis będzie wiedział (jak padnie TV) że włączyłeś zablokowaną opcję i unieważni gwarancję.Ratunkiem może być wgranie starszego softu przez USB (jeżeli nie zablokowali możliwości zejścia na niższy soft) ale trzeba go posiadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi