luk_wolf 0 Napisano 6 Marca 2012 NO tak, YouTube działa znacznie lepiej, jednak wpisywanie nazw zwykłym pilotem to jest jakiś dramat, odechciewa sie korzystania z aplikacji. Niech ktoś mi powie dlaczego kuźwa nie można korzystać z klawiatury numerycznej - wpisując tekst jak w telefonie? Na co mi te literki pod cyferkami na pilocie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesu1 0 Napisano 6 Marca 2012 Ja mam MagicMotion więc jest prościej ale masz rację, że wpisywanie z klawiatury numerycznej było by prostsze.U bracika na Samsungu C650 chodzi to naprawdę super (nie wspominając już o smartTV gdzie jest o niebo więcej możliwości). Było by jeszcze lepiej gdyby udało się uruchomić zwykłą klawiaturę bezprzewodową. Może kiedyś pojawi się alternatywny soft do tych tv z taką funkcjonalnością :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pizzojad 9 Napisano 6 Marca 2012 baa, Naprawdę bajka to jest przy wpisywaniu adresów www za pomoca programu remote control na androida - pojawia się normalna klawiatura i można pisac. Zastanawiam sie dlaczego na innych programach w tym TV ten sposób nie jest obsługiwany. Straszna partyzantka odchodzi z softem na ten TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
voytecs 0 Napisano 6 Marca 2012 Nowa wersja YouTube o wiele lepiej się nim posługiwać :-) Problem z pobraniem LgApps :-( Dalej brak vod.tvp.pl, tvnplayer, iplex, itp :-( Przeglądarka internetowa dalej nie obsługuje nowego flasha :-( ... Przy odtwarzaniu z DLNA mkv + srt nie wyświetla napisów ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kryb 0 Napisano 8 Marca 2012 Witam, mam problem z napisami przy wyświetlaniu *.mkv odtwarzane z dysku podpiętego do USB TV - brakuje polskich liter tylko jakieś krzaczki. Zmieniam w ustawieniach wyświetlania od standardowych przez Łacińskie, Tureckie, Greckie itd i nic ( Czy może napisy są źle kodowane (?). FIlm odtwarzany vlc pod Windows 7 napisy są OK. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 0 Napisano 8 Marca 2012 A napisy txt czy srt? Często przy przerabianiu na srt trzeba ustawić odpowiedni rejon. Ewentualnie pobawić się i zamienić wszystkie ogonki na bez ogonkowe literki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kryb 0 Napisano 9 Marca 2012 I takie i takie zazwyczaj. No wlasnie chyba jakaś stronę kodowa trzeba zmienić tylko nie wiem jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LocutusOfBorg 0 Napisano 12 Marca 2012 Dziś pobrał się soft do TV v. 5.11.08 - ktoś wie jakie zmiany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luk_wolf 0 Napisano 12 Marca 2012 (edytowane) jest nowy soft, ale jakoś widocznych zmian nie zauważyłem. szkoda, że w dalszym ciągu brak w smart tv tvn playera i iTVP.pl Edytowane 12 Marca 2012 przez luk_wolf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LocutusOfBorg 0 Napisano 14 Marca 2012 No i dalej brak obsługi DTS, choćby przekazania do optyka ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dysann1 0 Napisano 19 Marca 2012 Na innym forum wyczytałem, że nie będzie już aktualizacji flash w przeglądarkach w modelach na 2011 czy ktoś coś o tym słyszał ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kryb 0 Napisano 20 Marca 2012 A jakie to inne forum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dysann1 0 Napisano 20 Marca 2012 A jakie to inne forum? http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2187348.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielnia 1 Napisano 21 Marca 2012 UWAGA UWAGA UWAGA sposób na powrót do poprzedniej wersji firmware wejść w USTAWIENIA:OPCJE i naciśnij 9 siedem razy i tv się wyłączy i włączy i mamy poprzednią wersje ten sposób przełącza między dwoma firmware jeśli zrobi się to ponownie wróci do najnowszej wersji firmware 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kryb 0 Napisano 22 Marca 2012 no magia drzew normalnie!!!! ale THX za info:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mielnia 1 Napisano 23 Marca 2012 Software File(Version 05.01.10 and 05.11.07) na stronie LG pojawiła się nowa wersja 05.11.07 z datą modyfikacji 2012-03-22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesu1 0 Napisano 23 Marca 2012 A ja mam od 12 marca soft ver. 05.11.08 w TV. Sam się zaktualizował. LG ma spore tyły w publikacji softu. Chociaż to trochę dziwne bo w ciągu tygodnia była aktualizacja dwa razy? I jeszcze szkoda że LG nie podaje jakie zmiany wprowadzili :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gulonus 0 Napisano 29 Marca 2012 Czy na tej otwartej przeglądarce działają filmy online z takich serwisów jak: http://www.kino.pecetowiec.pl/ ekino.tv http://kinolive.pl/ no i serwisy typu redtube? Kumpel ma jakiegoś nowego Sonego z internetem i u niego to jest wielka kiszka w tym temacie. Jak to wygląda tutaj? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 2 Kwietnia 2012 Czy na tej otwartej przeglądarce działają filmy online z takich serwisów jak: http://www.kino.pecetowiec.pl/ ekino.tv http://kinolive.pl/ no i serwisy typu redtube? Kumpel ma jakiegoś nowego Sonego z internetem i u niego to jest wielka kiszka w tym temacie. Jak to wygląda tutaj? Nie dzialaja, bo w tv jest za stary flash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bracki7 0 Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam:) Chciałem się podzielić pierwszymi doświadczeniami z DVR. Pojęcia nie mam, dlaczego LG robi coś co potem jest zablokowane. Dodatkowo jest ładnie spolszczone. Nie wiem. Tak czy inaczej, po skonstruowaniu kabelka z MONOFONICZNYM jack'iem na jednym końcu a diodą (dużą - małe mi nie działały) wymontowaną ze starego pilota na drugim końcu, podłączeniu tego wszystkiego do laptopa jako słuchaweki wyemitowaniu pliku WAVE, udało mi się wejść do EZ_ADJUST menu i włączyć DVR. Fajna metodą sprawdzenia czy to ogólnie działa i jak mocno, jest popatrzenie na podłączone diody przez wyświetlacz jakiegoś aparatu cyfrowego. Od razu widać, czy działa czy nie. Z dyskiem 320GB działa pięknie. Szkoda, że brakło miejsca na magicznego pilota ale i na to jest rada, bo chyba nawet w tym samym dziale EZ-Adjust menu mozna włączyć HUB USB a prądu wystarczy na dwa urządzenia. Tym bardziej, że ja akurat mam dysk 3,5" który ma własne zasilanie. DVR działa pięknie. Po włączeniu telewizora od razu zaczyna nagrywać aktualnie włączony kanał, zatem po chwili można swobodnie cofać a od razu można dać pauze. Również nagrywanie ze standardowego pilota jest możliwe. Całe menu nagrywania włącza się poprzez naciśnięcie prawego przycisku obok przycisku MENU. Możemy tam zacząć nagrywać od razu, mamy dostęp do listy nagranych programów jak i do podglądu TimeShift. Bo trzeba rozróżnić dwa tryby nagrywania. jeden to świadomy nasz wybór, nagrywanie włączamy podczas oglądanie lub programujemy je wcześniej (przy wyłączonym telewizorze tez działa, nie włącza się ekran ani głośniki tylko sam tuner), a drugi to nagrywanie na potrzeby TimeShift'u. Różnica pomiędzy nimi jest taka, że pierwsze zostaje na liście nagranych pozycji a drugie nie. W razie pytań - zapraszam, chętnie odpowiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesu1 0 Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam:) Chciałem się podzielić pierwszymi doświadczeniami z DVR. Pojęcia nie mam, dlaczego LG robi coś co potem jest zablokowane. Dodatkowo jest ładnie spolszczone. Nie wiem. Tak czy inaczej, po skonstruowaniu kabelka z MONOFONICZNYM jack'iem na jednym końcu a diodą (dużą - małe mi nie działały) wymontowaną ze starego pilota na drugim końcu, podłączeniu tego wszystkiego do laptopa jako słuchaweki wyemitowaniu pliku WAVE, udało mi się wejść do EZ_ADJUST menu i włączyć DVR. Fajna metodą sprawdzenia czy to ogólnie działa i jak mocno, jest popatrzenie na podłączone diody przez wyświetlacz jakiegoś aparatu cyfrowego. Od razu widać, czy działa czy nie. Z dyskiem 320GB działa pięknie. Szkoda, że brakło miejsca na magicznego pilota ale i na to jest rada, bo chyba nawet w tym samym dziale EZ-Adjust menu mozna włączyć HUB USB a prądu wystarczy na dwa urządzenia. Tym bardziej, że ja akurat mam dysk 3,5" który ma własne zasilanie. DVR działa pięknie. Po włączeniu telewizora od razu zaczyna nagrywać aktualnie włączony kanał, zatem po chwili można swobodnie cofać a od razu można dać pauze. Również nagrywanie ze standardowego pilota jest możliwe. Całe menu nagrywania włącza się poprzez naciśnięcie prawego przycisku obok przycisku MENU. Możemy tam zacząć nagrywać od razu, mamy dostęp do listy nagranych programów jak i do podglądu TimeShift. Bo trzeba rozróżnić dwa tryby nagrywania. jeden to świadomy nasz wybór, nagrywanie włączamy podczas oglądanie lub programujemy je wcześniej (przy wyłączonym telewizorze tez działa, nie włącza się ekran ani głośniki tylko sam tuner), a drugi to nagrywanie na potrzeby TimeShift'u. Różnica pomiędzy nimi jest taka, że pierwsze zostaje na liście nagranych pozycji a drugie nie. W razie pytań - zapraszam, chętnie odpowiem. Masz rację działa fajnie ale tylko na DTV, analog i Sat niestety już nie. A jeśli uruchomisz HUB to przestaje właściwie działać MagicMotion. To tyle. A tak właściwie to jestem ciekaw czy ktoś zrobił pełną rozpiskę wszystkich ustawień co robią i jak wpływają na komfort oglądania TV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michalf1 0 Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam, Chciałem zapytać jakie rozdzielczości 3d odtworzy ten telewizor? 1. w trybie side-by-side? 3840x1080? 2. w trybie up-and-bottom? 1280x1440 , 1920x2160? Pytam bo ostatnio w sklepie próbowałem odtworzyć takie z pendrive na Samsungu D8000 i nie poszły, choć to mogła być wina starego oprogramowania. Ciekawi mnie jak ten model LG sobie z nimi poradzi. Z góry dzięki za informacje. Filmy brałem z http://www.3dtv.at/Movies/Index_en.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
liscypis 0 Napisano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam, czy te karty działają w LG lw570s (Karta sieciowa NetGear Next Wireless 802.11n RangeMax USB 2.0 Dual Band (2.4GHz or 5GHz) (WNDA3100-200PES) v2), (Linksys AE2500, Wireless-N USB Dual-Band adaptér). Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez liscypis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) Filmy brałem z http://www.3dtv.at/M...s/Index_en.aspx Telewizor nie odtwarza filmow z tej strony, ale prawdopodobnie nie przez rozdzielczosc, a przez nieobslugiwany profil VC-1 AP@L4. Z VC-1 obsluguje tylko profile Simple i Main, a z Advanced tylko Level3. Jak znajde troche czasu, zrobie konwersje i potwierdze (sprawdzalem na szybko). Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez Marcin1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
walosek 6 Napisano 12 Kwietnia 2012 Kto ma ten tV LG, mógłby pobrać plik stąd: http://www33.zippyshare.com/v/56263624/file.html i zrobić test płynności obrazu, tzw judder. Jest to 2-minutowy fragment filmu Capitan America. Gdy jest zbliżenie na twarze żołnierzy strasznie niepłynnie idzie obrac. Jestem Ciekawy jak na tym TV? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach