Marcin1234 0 Napisano 25 Stycznia 2012 Telefon jest podłaczony przez wifi do netiaspot, tak samo jak telewizor. Tv wyswietla informacje o kluczu parującym ale juz go nie podaje a telefon przez to go nie widzi. Masz może jakieś rozwiązanie? Telefon parujesz z tv na dowolnym wejsciu (nie moze byc w menu). Klikaj polacz i ew wracaj i znow polacz, az wyswietli sie kod. Musi dzialac, jesli tv wykrywany jest w telefonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 25 Stycznia 2012 Witam Kolego ja mam siłę na tym transporderze 80 a jakość 100 i ten problem u mnie wyskakuje To nie jest problem regulacji anteny (jestem instalatorem anten i to przeszło 20 lat także doświadczenie w ustawianiu anten mam) podejrzewam u mnie problem albo z głowicą sat albo z sterownikami do tej głowicy może LG zmieniło model głowicy w nowych modelach? nie wiem tak że raczej problem jakości sygnału raczej upada. Ponadto mam pytanie mam oprogramowanie w TV 05.10.02 i chciałem zmienić na to nowe z strony LG 05.01.10 z pendriva ale telewizor wyświetla uwagę że ma nowsze oprogramowanie jak to zmienić bo to na stronie jest z 16.01.2012 Pozdrawiam 05.01.10 to starsze oprogramowanie niz 05.10.02 (1 jest przed 10 wiec mimo umieszczenia pliku z nowsza data na stronie jest to starsza wersja (byc moze LG wycofalo z jakiegos powodu 05.10.02). Moj tv wyprodukowany jest we wrzesniu 2011 i dziala ten transponder. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rych333 0 Napisano 25 Stycznia 2012 Artrus. O jakim sygnale mówisz ? Z tunera wewnętrznego, zewnętrznego z cyfrowej naziemnej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rojek 0 Napisano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Wydaje mi sie ze problem z transponderem 11411 moze byc po stronie oprogramowania modułu CAM cyfry+. Kto ma starszy soft ma problem kto ma nowszy nie. Ja mam 3.03 lub 3.30 cos mi sie tak kojarzy i mam problem. Wie ktos jaka jest najbardziej aktualna wersja oprogramowania moduły od cyfry+??? Witam Tu nie chodzi o odkodowanie tych kanałów tylko brak sygnału ja mam moduł z cyfry+ ten starszy sprzed 3 lat i ten moduł jest w porządku problem występuje z nowymi modułami. Na tych modułach te kanały nie chodzą. U mnie nie wiem od czego to zależy raz sygnał jest i jest wszystko w porządku kanały chodzą chwilę później brak sygnału jest komunikat i nie chodzą.Na tunerze z cyfry nie ma tego problemu PaceHD z dyskiem. Jeżeli chodzi o sygnał to jakość jest w granicach 98-100%. niektóre kanały mają 60% i jest wszystko ok.. Antena ustawiona na mierniku jest idealnie czasza 85cm. Tak ,ze podejrzewam że problem występuje albo programowy albo z głowicą sat. Pozdrawiam Edytowane 26 Stycznia 2012 przez rojek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 0 Napisano 26 Stycznia 2012 U mnie ten modułC+ soft 4 odbierał transp. 11411, chociaż czasami "przycinał" obraz tzn. pojawiały się kostki. Ale ze względu na beznadziejną edycję programów oraz brak możliwości nagrywania programów satel. wolę używać zewn. tuner tvsat. Aktualnie uzywam SagemcomINY87 i jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsus 0 Napisano 27 Stycznia 2012 Artrus. O jakim sygnale mówisz ? Z tunera wewnętrznego, zewnętrznego z cyfrowej naziemnej ? Np: film formatu 4:3 z dysku usb, z tunera CYFRY+ udało mi się rościągnąć obraz 4:3 na całą powierzchnię ekranu poprzez zmianę parametru opcji TV2 w menu tunera HD. We wszystkich innych przypadkach w proporcjach obrazu opcja [PEŁNA SZEROKOŚĆ] jest nieaktywna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obelix13 3 Napisano 2 Lutego 2012 Czy moglbys podlaczyc kamere do pc-ta i podac vendor id i device id? Chcialbym poszukac jakiegos zamiennika bo cena tej kamery troszke powala. Sorry że tak długo nie odpisałem Vendor id 0x9005 device id 0x043E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 0 Napisano 5 Lutego 2012 Panowie pytanie. Dzisiaj byłem w sklepie i oglądałęm 5500. Teraz pytanie, czy w 570 też trzeba być na poziomie tv, żeby obraz był ok. Gdy stałem w sklepie w okularach powyżej tv, obraz był bez efektu 3d. Drugie pytanie czy grając w gry z ps3 w 3d lub oglądając film 3d w 720p obraz jest czysty czy dalej mamy "przeplot"?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 701 Napisano 5 Lutego 2012 jak stoisz powyżej to pojawia się mega crosstalk najlepiej być "w linii" ze srodkiem tv by było optymalnie. na konsoli jak jestes blisko to też widać co drugą czarną linię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver666 0 Napisano 6 Lutego 2012 Czyli nawet gry na ps3 są "oszukane"?. Staruszkowi jednak nie będzie to przeszkadzać, ważne że będzie mógł w większym gronie obejrzeć 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klaus71 1 701 Napisano 6 Lutego 2012 nie są oszukane - tak po prostu pasyw ma - wielu to nie przeszkadza i dla takich osób jest pasyw. w aktywie masz za to crosstalk i ciemny obraz. należy sprawdzić i brać to co mniej wkurza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gmeru 2 225 Napisano 6 Lutego 2012 Nawet o tym dzisiaj pisałem ; ) http://hdtvpolska.com/topic/25776-mega-test-lcd-sony-bravia-kdl-40ex720-40ex725-kontra-samsung-smart-tv-d6000-d6100/page__view__findpost__p__268540 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AR-kadius 51 Napisano 10 Lutego 2012 tzn, chciałem bardziej rozjaśnić obraz, bo wydawał mi się zbyt ciemny i... po wejściu w regulację jasności była ona już ustawiona na 100%! bo był włączony inteligentny sensor który ustawia jasność w zależności od jasności w pomieszczeniu,tak więc słabo się bawiłeś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darjo63 0 Napisano 12 Lutego 2012 Ten TV nie odtwarza dzwięku DTS przez USB. Przez sieć taki plik bedzie odtwarzany skokowo. Pozostaje Ci tylko konwersja dżwieku do formatu AC3 lub kupno odtwarzacza sieciowego i podpięcie go przez HDMI i wszystko hula (ja tak odtwarzam filmy na Asusie OPlay a dzięk puszczam po optyku na amplituner)Lecz z napisami też nie mogę sobie poradzić w filmach 3D SBS dlatego puszczam tylko z lektorem.Może ktoś pomoże z tymi napisami? Witam. Ja 3D SBS w większości odtwarzam na arivie hd 110 i po złożeniu obrazu w 3d napisy się robiły podwójne. Do przeróbki napisów używam programu 3D-Subtitler . Sprawdza się znakomicie.(przerabia format srt.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rojek 0 Napisano 12 Lutego 2012 Witam Na stronie LG jest nowe oprogramowanie do naszych TV "Firmware_latest_version_5.10.05" Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesu1 0 Napisano 12 Lutego 2012 Ciekawe jakie zmiany ? Dziś mały teścik :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
voytecs 0 Napisano 23 Lutego 2012 Witam. Próbował juz ktoś z Was użyc telefonu jako pilota. PObrałem z Android Market aplikacje LG tv remote i kiedy jestem w jakims sklepie rtv znajduje mi kilka modeli lg ale ze swoim lw570 nie moge sie niestety połaczyc. szkoda bo jak na sklepach się tym bawie to fajna sprawa. Ktoś moze ma podobny problem albo wie jak go rozwiącać? Mam podobny problem. Aplikacja LG TV Remote nie jest niestety zgodna z moim telefonem (HTC Desire), ale zainstalowałem dwie inne LG Remote oraz Smart TV WiFi Remote i żadna z nich nie znajduje telewizora (LG 32LW570S). TV podpięty kablem i oczywiście w tej samej podsieci IP co telefon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fred67 0 Napisano 24 Lutego 2012 Chciałem dodatkowo dorzucić kilka informacji może się przydadzą. Podłączyłem czytnik kart pod usb z kartą 2 Mb SD. Rozpoznano ją jako dysk SSD. Została sformatowana i udało się uruchomić TIMESHIF. Najdłuższe nagranie to 1,5 godziny dłużej nie próbowałem. Na innym czytniku niestety nie działało. Prawdopodobnie działa tylko na niektórych czytnikach. Nagrywania pozostałe nie działają z powodu braku miejsca na dysku. Ciekawe czy komuś udała się uruchomić to z większymi kartami np. 32 Mb posiadam tylko małe karty max 4 Gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
humorzasty 0 Napisano 24 Lutego 2012 Witam.Zauważyłem że na niektórych wejściach jest możliwość skalowania obrazu na tzw. "pełny ekran" , jednak nie mam tej możliwości przy odbiorze analogowej kablówki. Czy jest możliwość włączenia tej funkcji? Z góry dzieki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofi 0 Napisano 25 Lutego 2012 Witam. Obserwuję ten wątek i zastanawiam się na kupnem LG. Interesuje mnie jednak efekt tzw. "teatru" widoczny np. w telewizorach philipsa. Z tego co wiem związany jest z "nadpłynnością" i zastosowanymi rozwiązaniami dodawania klatek. Czy w tym modelu widoczny jest ten efekt, czy można nim operować, tzn. wpływać na jego poziom i decydować za pomocą odpowiednich ustawień parametrów - np. funkcja włączona -> efekt jest bardzo widoczny, regulacja poziomu funkcji -> efekt większy lub mniejszy, funkcja wyłączona -> brak efektu teatralności? Czy działa to na wszystkich źródłach (gniazdach) dostarczanego sygnału? Od działania tego efektu uzależniam zakup tego modelu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 25 Lutego 2012 (edytowane) Witam. Obserwuję ten wątek i zastanawiam się na kupnem LG. Interesuje mnie jednak efekt tzw. "teatru" widoczny np. w telewizorach philipsa. Z tego co wiem związany jest z "nadpłynnością" i zastosowanymi rozwiązaniami dodawania klatek. Czy w tym modelu widoczny jest ten efekt, czy można nim operować, tzn. wpływać na jego poziom i decydować za pomocą odpowiednich ustawień parametrów - np. funkcja włączona -> efekt jest bardzo widoczny, regulacja poziomu funkcji -> efekt większy lub mniejszy, funkcja wyłączona -> brak efektu teatralności? Czy działa to na wszystkich źródłach (gniazdach) dostarczanego sygnału? Od działania tego efektu uzależniam zakup tego modelu. Pozdrawiam. Tak, efekt ten jest obecny przy wlaczonej opcji TruMotion. Ale nie zawsze, zalezy to od jakosci odtwarzanego obrazu. Mozna nad tym panowac zmieniajac parametry Trumotion badz calkowicie to wylaczyc. Prawdopodobnie dziala to na wszystkich zrodlach sygnalu, prawdopodobnie, bo nie testowalem wszystkich, a na tych co sprawdzalem dzialalo. Co do efektu, jest on praktycznie w kazdym tv lcd z opcja poprawiania obrazu. Edytowane 25 Lutego 2012 przez Marcin1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofi 0 Napisano 26 Lutego 2012 Marcinie 1234, czy możesz uszczegółowić swoją odpowiedź? Na jakich źródłach działa to TruMotion? W moim przypadku będzie to TV satelitarna (prawdopodobnie) 'n', bo takową posiadam podłączoną przez hdmi. Będzie jeszcze bluray LG, którego już mam kilka lat. Co to znaczy "zależy od jakości odtwarzanego obrazu"? Czy na kanałach hd, które daje n-ka będzie to widoczne? Lubię ten efekt i chciałbym mieć możliwość użycia go. Niestety mój leciwy już JVC32P80 sprzed kilku lat nie jest 100hz i pomimo różnych polepszaczy nie daje takiego efektu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcin1234 0 Napisano 26 Lutego 2012 (edytowane) Marcinie 1234, czy możesz uszczegółowić swoją odpowiedź? Na jakich źródłach działa to TruMotion? W moim przypadku będzie to TV satelitarna (prawdopodobnie) 'n', bo takową posiadam podłączoną przez hdmi. Będzie jeszcze bluray LG, którego już mam kilka lat. Co to znaczy "zależy od jakości odtwarzanego obrazu"? Czy na kanałach hd, które daje n-ka będzie to widoczne? Lubię ten efekt i chciałbym mieć możliwość użycia go. Niestety mój leciwy już JVC32P80 sprzed kilku lat nie jest 100hz i pomimo różnych polepszaczy nie daje takiego efektu. Pozdrawiam. Na hdmi mozna modyfikowac ustawienia TruMotion. Im lepsza jakosc ogladanego obrazu (hd) i malo dynamiczne sceny tym bardziej efekt widoczny (przy ustawieniu TruMotion na wysokie). Nie mam n-ki tylko cyfre, najbardziej widoczny efekt jest na kanalach canal+ hd (te maja najlepsza jakosc hd), choc nie na wszystkich filmach. Telewizor polecam, mam 47". Wg mnie najlepszy w kategorii jakosc/cena, a i pewnie w kilku innych Edytowane 26 Lutego 2012 przez Marcin1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nazgi 0 Napisano 5 Marca 2012 Dziś TV wykrył nowy firmware 05.11.06. Ciekawy jestem jakie zmiany ze soba niesie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesu1 0 Napisano 5 Marca 2012 Nowa wersja YouTube o wiele lepiej się nim posługiwać :-) Problem z pobraniem LgApps :-( Dalej brak vod.tvp.pl, tvnplayer, iplex, itp :-( Przeglądarka internetowa dalej nie obsługuje nowego flasha :-( Obiecano poprawienie obsługi tunera sat ale nic nie zmienione. No i nie ma jeszcze na stronie LG ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach