Skocz do zawartości
axl2000

"Pochwalcie" się swoimi zestawami :)

Rekomendowane odpowiedzi

A na co narzekasz ? ? ?

Na stabilny soft, np.:

- pliki wrzucane za pomocą sieci nie pojawiają się

- JukeBox po restarcie jest pusty

- wiesza sie podczas pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misam

jezeli mozna to napisz co to za kolumienki tylne (jaki montaz) oraz jaki producent sofy/naroznika.

Sam przygotowuje sie do modernizacji salonu.

wloDek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misam

jezeli mozna to napisz co to za kolumienki tylne (jaki montaz) oraz jaki producent sofy/naroznika.

Sam przygotowuje sie do modernizacji salonu.

wloDek

Witam

Kolumienki to Monitor Audio BXFX, mocowanie proste bezpośrednio do ściany. Głośniczki pośiadają specjalne uchwyty.

Jeśli chodzi o narożnik to, byłem w Kalwari Zebrzydowskiej i zamówiłem sobie na wymiar.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pięknie, ale żadna firma na świecie nie zaleca tak nisko umieszczać kolumn kanałów surround.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko pięknie, ale żadna firma na świecie nie zaleca tak nisko umieszczać kolumn kanałów surround.

Deimos,czy w Twoim świecie dzięń bez krytyki jest dniem straconym ???

Misam pokój wygląda cudownie,wszystko fajnie zrobione,kanapa wymiata ;)

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

misam brawo.

Oldboy ale Deimos ma rację.

Też mi się wydaje że lepiej by było, gdyby były trochę wyżej.

misam warto sprawdzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Misam glosniki surround tez mam na wysokosci uszu wiadomo ze soprany rozchodza sie kierunkowo takze zawieszenie ich wyzej spowoduje ze dzwiek bedzie latal ponad glowa i niebedzie slyszalny w 100 procentach pozatym bardzo fajne nowoczesnie urzadzone mieszkanie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie przed powieszeniem tylnich jak i bocznych kolumn miałem ogromny dylemat.Oczywiście mnóstwo prób na różnych wysokościach, jak i czerpanie wiedzy na ten temat w necie.I oczywiście jeszcze bardziej rozbolała mnie głowa( zdania podzielone).

Więc postanowiłem zadzwonić do Audio Center Poland, czyli dystrybutora owych głośniczków.Tam usłyszałem iż najlepiej będzie, jak powiesze je na wysokości głowy, tak też uczyniłem i jestem z tego rozwiązania bardzo zadowolony, bo nie będe ukrywać,że bardziej mi to spasowało jeśli chodzi o miejsce do umocowania jak i same walory odsłuchowe.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to i ja sie wreszcie ujawnie - metraz maly, wiec sporo kompromisow. Ale jestem zadowolony:

fba27b35e30346d0med.jpg

52f6403c5c219942med.jpg

81ddab14dcd140cfmed.jpg

1a40fe1a3e11fd77med.jpg

c113cec81b5e4849med.jpg

41a2de9874f4e8f0med.jpg

fe43fd51fccf12a8med.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki masz metraż i jaka wielkość ekranu ?

AS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokoj ma 4x4 z dodatkowa wneka 2x2 na ktorej rozwija sie ekran. Szerokosc ekranu 2.4m.

NIe ma porownania do telewizora (mam 47''). Zupelnie inna jakosc ogladania.

Edytowane przez long_28y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanowiłem zrobić na facebook'u stronę z naszymi pokojami kinowymi. Będę tam od czasu do czasu wrzucał wasze dzieła z forum by świat zobaczył jak to się robi w Polsce : > . Bo naprawdę wiele z nich kopie ***e ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ ^_^ pokój kolegi misam wykorzystałem na stronę startową :D bo bardzo mi się podoba.

ps. Jak wrzucacie foto to możecie trochę opisać swój sprzęt bo nie zawsze ze zdjęć wynika co na nich jest : )

• Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuciłbym swoje zdjęcia ale u mnie jest mega słabo w porównaniu do reszty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam, każdy robi na miarę możliwości, miejsca, czasu itp! Po sprzęcie widać, że "biedy" nie ma haha ; ))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na dobre się przeprowadzę, w końcu na swoje, to wrzucę też fotki w jaki sposób to wygląda u mnie :) Sprzęcik jak to pewnie niektórzy stwierdzą - budżetowy (patrz sygnaturka) ale po prostu na taki mnie stać :)

Efekty końcowe niestety przed zimą 2013/2014 z uwagi na mozolne prace wykończeniowe realizowane z bieżących oszczędności :P

pozdro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raffal nie przejmuj sie u mnie tez szalu nie ma ale na wrzesien planuje zmiane wystroju i wtedy bede atakowal nowymi fotami.bede drugi na facie zaraz po misamie :closedeyes: he he to zarcik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawales jakis podklad po czarna farbe? W sklepie polecaja mi podklad w kolorze szarym.

Wczesniej nie zwrocilem uwagi na kanape. Co to za model i gdzie to mozna kupic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, to ja po przeprowadzce uporządkowałem trochę swój sprzęt. Brakuje Bluray (czekam na IFA) żeby zdecydować czy kupuję oppo czy może coś tańszego tylko dla obrazu. Pomyślimy. Do dźwięku i tak planuję nowy ampli yamahy który ciągnąłby z NASa pliczki więc trochę nie widze sensu 3500 na Oppo.

Dumny jestem z kabelków. Ładnie udało się to wszystko uporządkować. Choć moja żona chciałaby jeszcze żeby miało jeden kolor :P (Mebelki własnego projektu)

http://picasaweb.goo...feat=directlink

Edytowane przez mjasinsk
  • Lubię 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego mjasinsk super to wszystko wygląda - podświetlane przednie maty pochłaniające - super efekt. Mebelki też robią wrażenie. Jedyne co mógłbym zasugerować to dywan troszkę w stronę zestawu coby zniwelować pierwsze odbicia od frontów. Zaintrygował mnie tylni dyfuzor - napisz coś więcej, też własne dzieło?

Edytowane przez bobw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he he to taka zmyła bo myślę że mówisz o moim kaloryferze pomiędzy tylnymi kolumnami który przy okazji jest pokryty specjalną farbą i oprócz wyglądu w tym niestety niezbyt akustycznie dobrym pomieszczniu znacząco korzystnie wpływa na odbicia dźwięku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc to " dyfuzoryfer" - świetnie pomyślane i najważniejsze , że spełnia swoją podwójną rolę. Dla poprawy akustyki spróbuj z tym przesunięciem dywanu , zobacz czy będzie jakiś efekt. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi