Skocz do zawartości
axl2000

"Pochwalcie" się swoimi zestawami :)

Rekomendowane odpowiedzi

peyo111 te kolumny to wharfedale evo 40. z jaką Yamahą grają i jak się sprawdzają??

Nie narzekam, ale to evo 30 :D .do pokoju 25m2 wystarczaja. Yamka to RXV 661 bez dekoderow DH niestety

Daje lepsze zdjecie.

d497891e72079bc6m.jpg

276348846a024847m.jpg

794adcbba85ad1acm.jpg

6e64a94746c368abm.jpg

Edytowane przez peyo111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

img6673t.th.jpg

img6689.th.jpg

A to mój zestaw, wieczorową porą:

plazma 58" Samsung 58B680

Yamaha RX-V663 + DVD-S663 + NS50 + NS-P60 + SW030

PS3

Cyfra HD

PopcornHour

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma jak zaje..... wielki ekran :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba Admin powinien rozpatrzyc baaardzo stara prosbe o wylaczenie tematow - pokoje telewizyjne albo nasze set-upy i domowe pokoje kinowe, bo troszke zbaczamy z tematu....

Co do setymentalnych zestawow to pamietam kto rozwijal moja milosc do takiego typu elektroniki. Moj Staruszek. On zaczynal od szpulowcow i wlasnorecznie budowanych lampowych odbiornikow radiowych. Jak juz biegalem po swiecie byly segmenty DIORA plus ALTUSY plus (dla mnie wtedy) wypas tv SHARP-a plus video JVC. Pozniej byly jakies segmenty technics-a. A ktoregos pieknego dnia (jak sklepy BALTONA oferowaly cudenka z Japonii) Staruszek kupil wieze SONY plus druga PANASONICA i rzeczywiscie... czar prysł....

Dlatego tez popieram zdanie ze zbieranie segmentow naprawde uczy pokory i uczy poznawac swoj sprzet od podstaw, kupno gotowego zestawu ze sklepu Ampli plus dvd plus 5.0 to nie to samo.

Ah... to byly czasy :( dostrajanie VIDEO zeby nie skakal obraz i nie szumiał, pierwsze bajki z satelity... bezcenne.

Pozdr

D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja moze sie tez pochwale ale patrzac na wasze sprzety to nie ma czym :)

planuje zakup stolika z wieszakiem zeby ladnie ten sprzet wygladal ale tez mysle o TV jakims 55-60" to moze z tym stolikiem sie wstrzymam ale czas pokaze :) i dotego przyjdzie jakis popcorn hour :)

30411097.th.jpg89009530.th.jpg43812976.th.jpg87442252.th.jpg

55008187.th.jpg73791051.th.jpg60084157.th.jpg39598642.th.jpg

Edytowane przez jordanek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

male zmiany u mnie ;-) jeszcze maskownica na kable i uchwyt na central i koniec

p1020753u.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy centralny leży na ampli, czy tylko ja mam takie wrażenie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może i ja się pochwalę choć nie wiem czy jest czym.

Taki zestawik:

- Sony KDL-40x3500

- Yamaha RX-V459

- Yamaha DVD661

- Yamaha NS50F + NS-C55 + NS-E55 + YST-SW012

- Vectra HD (p.platynowy + 8mb).

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/17685d99ba8186e2.html

Edytowane przez slawkor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajne F1nki ;-)

a powiedz mi co to za uchwyt pod centralny ?? gdzie kupic taki fajny ?

Edytowane przez jordanek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem w komplecie z uchwytem do TV, to jest firmy ART. Tanie a solidnie wykonane więc polecam, ja za całość dałem ok. 150 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny program w TV ; p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taaa widać, że kolega nie zna dodatków blokujące reklamy :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nie znam, tylko dopiero robiłem format i jeszcze nawet nie miałem czasu na takie rzeczy. Ale dzięki za przypomnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakiej wysokości powinno się wieszać na ścianie telewizor?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam zawieszony troszeczkę wyżej niż chciałem, ale już się przyzwyczaiłem. Niestety mam wszystko tak rozmieszczone na ścianie, że inaczej by się nie dało. Natomiast moim zdaniem TV powinien być na wysokości wzroku w momencie gdy siedzimy na kanapie czy też fotelu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bez reklam ciezko sie utrzymac

fajnie to wyglada, jednak mi sie zdaje ze za wysoko, no chyba ze sie ma fotel wysoki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysokotonowe prawie na tej samej wysokości - prawidłowo :). Jedynie przyczepię się do zbyt szerokiej bazy stereo - głosy rybek w akwarium "wypływają" po za ekran :)

Edytowane przez Soundtrax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samir, a po co trzymasz naklejki na amplitunerze? zresztą nie tylko ty ...

a tv jest rzeczywiście za wysoko. w przypadku monitorów komputerowych górna krawędź powinna być na wysokości oczu by się oczy i kark nie męczyły.

u mnie ekran kończy się ~70 cm nad podłogą (inaczej nie może) i uważam, że jest trochę za wysoko. najlepiej mi się ogląda na stojąco :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tv jest rzeczywiście za wysoko. w przypadku monitorów komputerowych górna krawędź powinna być na wysokości oczu by się oczy i kark nie męczyły.

u mnie ekran kończy się ~70 cm nad podłogą (inaczej nie może) i uważam, że jest trochę za wysoko. najlepiej mi się ogląda na stojąco :)

Ja czytałem że wzrok powinien być na środku ekranu , jak widać są różne szkoły chociaż dla mnie chyba bardziej logiczne jest że wzrok na środku ekranu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekran powinien być tak umiejscowiony żeby oglądający nie musiał za bardzo podnosić głow, bo to niewygodne i męczące. Kwestia wysokości jest wiec ruchoma. Np ja mam ekran tj dolną krawędź ma wysokości oczu. I jest ok. A mówimy o ponad 100". Istotne może być w tym wypadku ze siedzący jest oddalony od ekranu o ponad 4m.

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie ekran kończy się ~70 cm nad podłogą (inaczej nie może) i uważam, że jest trochę za wysoko. najlepiej mi się ogląda na stojąco ;)

Jak już wspomniałem, nie mogłem inaczej tego zrobić, ale w zasadzie wcale mi to nie przeszkadza,no może odrobinkę na początku, ale to tylko kwestia przyzwyczajenia, która w moim przypadku trwała 1 dzień. A co do naklejki to rzeczywiście zapomniałem jej zerwać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi