Skocz do zawartości
Gmeru

Oficjalny Dekoder Cyfry+ do telewizji HD

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='emigrant' post='21601' date='11.11.2006, 20:13 ']
no no

drim 8000 + nbox z dyskiem i mozna ogladac na 2 fronty(szkoda ze nie naraz z 2 tunerow :blink: ) :lol:
[/quote]

A no właśnie zapomniałem. Przecież w C+ sama kara nam wystarczy :lol: oj szkoda, że ta cholerna karta w N jest powiązana ; / tak jeden dekoder i już sporo HD w PL. No ale wszystkiego mieć nie można ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' post='21602' date='11.11.2006, 22:32 ']
A no właśnie zapomniałem. Przecież w C+ sama kara nam wystarczy :blink: oj szkoda, że ta cholerna karta w N jest powiązana ; / tak jeden dekoder i już sporo HD w PL. No ale wszystkiego mieć nie można ;)
[/quote]

Slyszalem dzisiaj w pracy ze chlopaki z Politechniki juz te karte rozgryzli. To Ci sami ktozy wpadli pare lat temu za kopiowanie kart Cyfry. Nie wiem ile w tym prawdy, ale wcale bym sie niezdziwil :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='andsie1' post='21594' date='11.11.2006, 20:29 ']
Proszę o rozwagę i umiar w doborze słów. Nie obrażajmy się wzajemnie. Każdy z nas pisze jak umie, a to wcale nie oznacza, że ma mniejszą wiedzę i należy takie osoby piętnować. Większość z nas popełnia błędy językowe lub gramatyczne i nie wszyscy jesteśmy uczniami prof. Miodka. Liczy się strona merytoryczna i to, co kto ma do napisania w konkretnym temacie a nie zasobność portfela. Nie każdego stać na sprzęt za kilkadziesiąt tysięcy złotych a to wcale nie oznacza, że nie ma prawa do rozwijania swoich zainteresowań i zabierania głosu w dyskusji.
Pozdrawiam Andrzej S.
[/quote]

Dlatego ja piszę swoje posty w edytorze tekstu, bo też nie jestem uczniem prof. Miodka, akurat w tamtym poście nie doszukałem się niczego merytorycznego tylko stwierdzenia "ja wiem najlepiej a inni się mylą" i to sformułowane w sposób raczej mało elegancki. Stąd moje ostrzejsze sformułowanie treści postu. Oczywiście każdy powinien zabierać głos, jeśli ma coś sensownego do przekazania. To że nie każdego stać na drogi sprzęt wiem doskonale, ale nie zwalnia to nikogo od odpowiedzialności za pisaną treść.

pozdrawiam

[quote name='Yuiren' post='21562' date='11.11.2006, 16:25 ']
Jak narazie to Ty obrazasz ludzi, wiec laskawie daj sobie na wstrzymanie.
Fanboyizm widze sie szerzy wszedzie, nie tylko w konsolach.

PS: stare dobre "nie masz argumentow ? zlap kogos na ort'ach"
[/quote]

A gdzie tutaj doszukujesz się obrazy kogokolwiek? Obrażony może się czuć najwyżej monitor. Fanboizm, dobre, uśmiałem się, może sprawdzisz co to słowo oznacza :D

pozdrawiam

Edytowane przez gronicki1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Yuiren' post='21616' date='11.11.2006, 21:59 ']
Slyszalem dzisiaj w pracy ze chlopaki z Politechniki juz te karte rozgryzli. To Ci sami ktozy wpadli pare lat temu za kopiowanie kart Cyfry. Nie wiem ile w tym prawdy, ale wcale bym sie niezdziwil ;)
[/quote]
Te chłopaki z politechniki to pewnie są już na emeryturach, lub legalnie pracują poza granicami kraju. :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro nie ma info o DSR 6201/91 to daję stronkę z DSR 3201/91 :D

dla przypomnienia

6201 niewiele się będzie różnił optycznie i mamy jakie takie pojęcie co nas czeka :lol:

[url="http://skysunsat.pl/zmiany-na-orbicie-podsumowanie-wrzesnia-2006-vt3018.htm?view=previous"]http://skysunsat.pl/zmiany-na-orbicie-pods...m?view=previous[/url]

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='daniel76' post='21586' date='11.11.2006, 20:37 ']
W gazetce nie ma fotki tego dekodera Gmeru. Jest tylko napisane jaki to będzie tuner ale podobno nie ma go w żadnych przeglądarkach internetowych. Albo zmienili symbol Mediasat Maxa na nowy albo to całkiem nowy box.
[/quote]

Faktycznie nie ma fotki ale sprawa mnie zaciekawiła i zadzwoniłem do C+. Szanowna Pani odpowiedziała, ze dekoder trzeba bedzie kupić a nie wynająć. Nie zna ceny. I nie wiadomo dokładnie kiedy to będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam
Jestem zainteresowany oferta HD Cyfry+ oraz ich dekoderem. Poszperałem trochę i znalazłem link:
[url="http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpproduct_selector.pl?slg=ENG&grp=TV_GR&cat=DIGITAL_TV_CA&sct=DIGITAL_SET_TOP_BOX_SU"]http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/..._SET_TOP_BOX_SU[/url]

z którego wynika że DSR 6201/19 jest nowym produktem Philipsa oferowanym na rynek Francji i prawdopodobnie Polski. Nawet na stronie Philipsa brak jest fotki. Mam nadzieje ze umieszczenie go obok produktów oferowanych na rynek amerykański nie jest przypadkowe:) (myąlę o jego mozliwościach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie na infolini sa w temacie HD tak zorientowane jak moja tesciowa w Javie, jesli teraz nic nie wiedza to postawie w ciemno, ze do swiat sie z dostawa dekoderow nie wyrobia <_<

Dlatego kto moze to niech dzwoni i rozpoczyna procedure rezygnacji (to dziala u operatorow handy), a na pytania dlaczego chcemy zrezygnowac nalezy odpowiadac, ze konkurencja ma fajna oferte itd. Wtedy moze sie ktos znajdzie z informacjami KIEDY i za ILE.

Mi pani powiedzial ze dekodery tez bedzie mozna wynajac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oby bo mnie jak załatwiałem premiowe plusy/500/ za HBO o pytanie o dekoder HD to ma być w grudniu ale tylko odpłatnie ale nie wiedziała za ile,biższe informacje mają się pojawić wkrótce.Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cyfra teraz nie jest skora do wypożyczania tunerów. Bo taki polaczek w krwi ma lepkie rączki i tunerek na gwoździe w półke i nie odda... Karte pies zerzarł i też nie odda... Ucieka przed krukiem 3 latka, a potem się dziwi, że nie chcą nowych tunerów wynajmować...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja wczoraj dzwonilem do BOK i koles powiedzial mi ze najprawdopodobniej te tunery beda w sprzedazy i ze bedzie go spobie mozna po prostu kupic na wlasnoc a nie jak do tej pory placic za wynajem

Koles rozwalil mnie za to stwierdzeniem ze np. Gwiezdne wojny w wersji HD to sa fajne ale jak sie ma telewizor full HD a nie HD Ready bo jak sie ma HD ready to jakosc bedzie niewiele wyzsza od tej ktora oferuja teraz w SD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
:) rozmawiałem dzisiaj z panią z infolinii i powiedziała że dekodery będą w BOK-ach w połowie grudnia-będzie je można kupić za 699(dla mnie lipa bo po zerwaniu umowy można go sobie schować do szafy bo nic się na nim nie zobaczy)-oraz wypożyczyć za 299(baz jakichkolwiek opłat miesięcznych za dzierżawę)-natomiast Pani nic nie wie o wprowadzeniu dekoderow z HDD w c+ w najbliższem czasie!!! :):):(:(:(

czyli nie będzie VOD i PVR :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='zyciowa' post='23041' date='19.11.2006, 08:55 ']
Wada tunera Philipsa DSR 6201/91 to jest brak obsługi standardu DVB-S2!!!!!!!!!!!!!
[/quote]
a tutaj jest napisane że tuner ma DVB-S/S2 www.cyfraplus.pl/cyfraplus.php?menu=278&artykul=1163597016776

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam czy ktoś widział już może jakiekolwiek zdjęcie tego nowego dekodera C+!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jeśli to będzie ten sam dekoder co we Francji (czyli Mediasat Max) to wygląda tak:
[url="http://www.relationblog.com/images/mediasatmax.jpg"]http://www.relationblog.com/images/mediasatmax.jpg[/url]

Ale to nie jest pewne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

temat mnie interesuje,ale nie wiem po co robisz śmietnik dublując temat :)

wejdź do sekcji C+HD i sam zobacz

pzdr

widzę,że byłeś tam i wpisywałeś się i zamiast tam pytać,zakładasz nowy temat???

Edytowane przez cHoDnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='cHoDnik' post='23261' date='20.11.2006, 16:35 ']
temat mnie interesuje,ale nie wiem po co robisz śmietnik dublując temat :)

wejdź do sekcji C+HD i sam zobacz

pzdr
[/quote]
po to że tam od dawna niema nic nowego -chodzi mi o jakieś konkrety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jedno z drugim nie ma absolutnie nic wspólnego. Można używać MPEG4 na transponderach DVB-S (tak właśnie C+ będzie nadawać swój pierwszy kanał HD), można też MPEG2 na DVB-S2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na wystawie SatKrak używali DVB-S
W gazece Plus+ jest napisane że, tylko jest DVB-S
Najlepiej jak ktoś miał specyfikację tunera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dużym salonie w którym chce kupić TV i zestaw kina domowego, poinformowali mnie, że odbiorniki cyfra+HD bedą dostępne u nich od 7.12 (to oficjalna informacja od dystrybutora c+). 6 grudnia maja do nich przyjechać. To tak a'porpos mojego pytania o możliwosc zobaczenia HD na Pionku 427 (poza n-ką).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to znaczy że 7.12.2006 trzeba spakować stery tuner i iść wymienić na 6201/91 :D:):):):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi