Skocz do zawartości
DrOzda

Wszystko na temat nowych wersji softu do nbox HDTV

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='paw' post='63006' date='11.10.2007, 20:53 ']podobno kolejny update hdmi[/quote]

A to dlatego mi się dzisiaj Nbox burzył że mój TV nie obsługuje HDMI i mam sobie zmienić TV :(
A jeszcze wczoraj obsługiwał :)
Na szczęście po krótkim zastanowieniu postanowił jednak pokazać obraz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem poprawili:
- odtwarzanie (po ostatniej aktualizacji zacinało się i rozjeżdżała się fonia z wizją)
- radyjek dołożyli i szybko się ładują

czego nie poprawili:
- po wyłączeniu LCD pojawia się problem HDCP po ponownym włączeniu wyskakuje komunikat "problem z sygnałem" czy coś takiego pomaga odtworzenie jakiegokolwiek nagrania lub hard reset
- na Sharpie 37GE1E problem z HDMI - nie ścisza :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='besson' post='63023' date='11.10.2007, 22:17 ']moim zdaniem poprawili:
- odtwarzanie (po ostatniej aktualizacji zacinało się i rozjeżdżała się fonia z wizją)
- radyjek dołożyli i szybko się ładują

czego nie poprawili:
- po wyłączeniu LCD pojawia się problem HDCP po ponownym włączeniu wyskakuje komunikat "problem z sygnałem" czy coś takiego pomaga odtworzenie jakiegokolwiek nagrania lub hard reset
- [b]na Sharpie 37GE1E problem z HDMI - nie ścisza :([/b][/quote]

Co znaczy nie ścisza? Bo nigdy nie było ściszania płynnego po HDMI. Nie możesz zrobić MUTE? Bo to tylko się dało po tym złączu zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
CZy tylko ja mam brak sygnału na paczce n'ki wszystkie fta dzialają normalnie a tu klops....
Nie wiem o co chodzi ale pobranie nowej listy kanałó rozwiązało kłopot. Należy przejść przez wszystkie etapy ustawienia anteny... w ustawieniach Edytowane przez lopi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Plynne sciszanie po HDMI to podstawa, nie rozumiem dlaczego tego nie moga zrobic.
Kathrein po HDMI wycisza idealnie wiec nie wiem o czym mowisz Gmeru.
Mnie tez denerwuje brak tej opcji, a to tylko kwestia softu

Pozdrawiam

braavoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś ewidentnie spi****li! U mnie akurat obraz po component powinien iść, nie po hdmi ale mam tylko FTA i dźwięk na TVN <3>. Na innych programach BRAK OBRAZU i dźwieku. A za 20 minut debata.... skląłbym ich przez telefon ale oczywiście żaden "konsultant" nie podnosi...
Miałem przez chwilę "pairing" na ekranie. Wyłączałem z prądu itd... i NIC, cholera jasna :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='jabba' post='63122' date='12.10.2007, 19:39 ']Coś ewidentnie spi****li! U mnie akurat obraz po component powinien iść, nie po hdmi ale mam tylko FTA i dźwięk na TVN <3>. Na innych programach BRAK OBRAZU i dźwieku. A za 20 minut debata.... skląłbym ich przez telefon ale oczywiście żaden "konsultant" nie podnosi...
Miałem przez chwilę "pairing" na ekranie. Wyłączałem z prądu itd... i NIC, cholera jasna :D[/quote]
przed samą debatą przestało działać, dobrze że mam jeszcze Cyfre+.
Okazuje sę że zaczeli po roku aktualizować uprawnienia, a nie mogli tego robić w nocy, totalna amatorszczyzna. :D

Edytowane przez Krzy$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Hehehe, a u mnie wreszcie zaczął działać VOD po HDMI i tuner rano włączam za pierwszym razem, a nie jak do tej pory po 10 on/off. Od 'wilekiej' zmiany softu z uruchomieniem LAN-a nie miałem obrazu na VOD po HDMI, a normalnie był. Widać przyszli po rozum do głowy ale tak to jest jak się bierze sprzęt z dwóch źródeł i potem trzeba suportować dwie równoległe linie. Podobno mam pecha i trafiła mi się ta rzadsza seria recordera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='BaX' post='63488' date='15.10.2007, 09:28 ']Hehehe, a u mnie wreszcie zaczął działać VOD po HDMI i tuner rano włączam za pierwszym razem, a nie jak do tej pory po 10 on/off. Od 'wilekiej' zmiany softu z uruchomieniem LAN-a nie miałem obrazu na VOD po HDMI, a normalnie był. Widać przyszli po rozum do głowy ale tak to jest jak się bierze sprzęt z dwóch źródeł i potem trzeba suportować dwie równoległe linie. Podobno mam pecha i trafiła mi się ta rzadsza seria recordera.[/quote]

Teraz jest znacznie lepiej!!!
VOD "chodzi" po HDMI, start nboxa bez problemu. Jest coraz lepiej........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

recorder mi sie właśnie zaktualizował ale nie zauwazylem nigdzie zadnej zmiany, nawet TVN HD dalej nie odbiera :lol: wie ktos co sie zmienilo?? patrzylem na stronie nki ale informacji o nowym sofcie brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Veyron' post='90456' date='11.03.2008, 16:23 ']recorder mi sie właśnie zaktualizował ale nie zauwazylem nigdzie zadnej zmiany, nawet TVN HD dalej nie odbiera :lol: wie ktos co sie zmienilo?? patrzylem na stronie nki ale informacji o nowym sofcie brak.[/quote]

No właśnie, też przed chwilą włączyłem Boxa, a tu taka niespodzianka:

[img]http://img530.imageshack.us/img530/4482/img0003za3.jpg[/img]

Nie tyle sama aktualizacja mnie dziwi co sposób którego wcześniej nie widziałem, a może po prostu nie trafiłem nigdy wcześniej na moment samej aktualizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Star Trek zawsze się włącza na ekranie podczas aktualizacji. :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jak ktoś ma nagrywarkę zewnętrzną niech spróbuje coś zgrać.... po scarcie. A Startrek to normalka :lol: Lepiej żeby prądu wtedy nie zabrakło.

Edytowane przez Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo wtedy w wyniku nagłego zaniku mocy, reaktor może wpaść w rezonans, zakłócić kontinuum temporalne i uszkodzić główny komputer. Pozostaje wtedy tylko odrzucić rdzeń i pójść na piwo. Albo bloodwine. :lol:

P.S. Mogliby te kinowe Star Treki zacząć wydawać w końcu na Blu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zauważyłem ze jest pamiec funkcji "opcja " tzn. jak włącze napisy na filmach to sa po ponownym właczeniu recordera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Mario' post='90492' date='11.03.2008, 19:35 ']No to jak ktoś ma nagrywarkę zewnętrzną niech spróbuje coś zgrać.... po scarcie. A Startrek to normalka :( Lepiej żeby prądu wtedy nie zabrakło.[/quote]

Rozumiem, widać zawsze trafiałem na aktualizację w nocy. [b]Znaczy się mam spokojnie podchodzić do zagadnienia.[/b]

[img]http://dept-info.labri.fr/~gavoille/img/spok.jpg[/img]

EDIT

Tak wygląda klasyczny offtop, proszę mi się tego nie uczyć :)

Edytowane przez SlawekR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
po tej aktualizacji softu zauwazylem cos, nie dziala okienko informacji na tvn24, naciskam ok jak zwykle i nic sie nie dzieje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Masz na mysli "elektroniczny" serwis TVN24 ? Jezeli tak to naszczescie wylaczyli go - teraz TVN24 nadawany jest w MPEG-2 z lepsza jakoscia (jezeli mozna mowic o dobrej jakosci) niz poprzednio w MPEG-4.

Teraz jedynie dostep z poziomu nPortalu - musisz miec podlaczony dekoder do internetu Edytowane przez tesbor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie po aktualizacji zaczęło działać ustawianie nagrania przez internet :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A ja mam do Was pytanie troszkę z innej beczki. Jak wicie, wgrywanie alternatywnego softu w Mediasatch powodowało pojawianie się pikselozy na ekranie w mniejszym lub większym stopniu. Obecnie mam możliwość oglądania np. TVP 1 z czarnego NBoxa oraz Philipsa Cyfry z HDD. Jak wiemy od pewnego czasu Nka korzysta z przekazu Cyfry. Niestety ten sam kanał w moim odczuciu dużo gorzej odbiera na NBoxie. Czy jest to właśnie związane z softem ?, generalnie słyszę dużo pochlebnych opinii o dekoderze który daje Neovision. Porównanie robię na Panasonicu 42P8 przy złączu HDMI. Proszę o Wasze opinie, przemyślenia w tym temacie. Edytowane przez igal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ostatniej odsłonie softu miała być dodana funkcjonalność ustawiania nagrywania przez internet, czy to ruszyło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ostatniej aktualizacji softu w NBoxie dzieją się straszne rzeczy... Przy przełączaniu kanałów często tracę obraz i dźwięk. Pomaga tylko zmiana kanału i powrót. Rwanie obrazu łącznie z całkowitym jego traceniem na 1-2 sekundy. Nie jest to wina anteny ponieważ mam cały czas 94/96 BER 2.8 E-3 a w pracy na instalacji 94/100 BER 1.8 E-3 i jest to samo.

Dostaliśmy do salonu wiadomość od ITI żeby nie wymieniać klientom Boxów ponieważ to i tak nie pomoże a nowy soft jest na prędce tworzony. Wczorajszy mecz ligi mistrzów był w niektórych momentach nie do oglądania... Trwa to już od 2 tygodni i dalej czekamy na nowy soft:) pozdrawiam pozostałych irytujących się;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi