Skocz do zawartości
pmcomp

muduł nCAM HD (tnkHD i "n na kartę") - lista kompatybilności z tunerami SAT i telewizorami SAT - lista w pierwszym poście

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

oto najnowasz lista TV SONY z wbudowanym tunerem SAT dostepne na rynku polskim, które współpracuja z modułem nCAM HD (nnk/tnk HD) w sposób automatyczny:

Modele na 2011:

KDL-32CX525

KDL-32EX525

KDL-40EX525

KDL-40EX725

KDL-46EX725

KDL-55EX725

Modele na 2012:

KDL-32EX655

KDL-40EX655

KDL-46EX655

KDL-32EX755

KDL-40EX755

KDL-46EX755

KDL-55EX755

KDL-40EX855

KDL-46EX855

KDL-55EX855

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Modul nCAM z TNK HD pojdzie bez problemu na panasonicu vt30e?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kathrein ufs925 - bez problemu choc na eurosporcie mam ciemnosc - cholera wie why...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Posiadam moduł Phoenix i kartę tnk SD. Niestety nie może mi zaktywować karty. Posiadam tuner Prof 7301. Szukam kogoś z doświadczeniem w tym temacie. Widzi kartę ale tylko przez moment. Z tunerem wszystko OK, a talerz na zeza Hotbird/Astra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie a czy działa z takim modelem LG 47LM660S bo znajomy własnie sobie kupił moduł ncam hd tnkHD i nie działa mu tylko wyszukało mu aktualizacje na moduł i na tym koniec uprawienia zostały wysłane dwa razy i nadal cisza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z TV 47LM615S jest wszystko OK

i powinno działać także z 42LS3400,42LS5400 bo bynajmniej soft jest ten sam.

Edytowane przez tlx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Działa prawidłowo z Technomate TM-6800HD czyli powinien też działać z TM-6900HD. Kanały przełączją się szybko. Działają napisy. Brak polskich znaków w EPG.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam TV LGPZ750S i moduł nCam. Użytkuję zestaw od około 9 miesięcy. Niestety ciągle mam problemy:

- często po włączeniu widzę napis "program kodowany"

- w czasie oglądania kanału potrafi pojawić się napis "kanał kodowany" - po restarcie tv zaczyna działać

- informację o potrzebie aktywacji karty

- często pierwszy kanał na liście ulubionych wędruje w inne miejsce.

- kanały przełączają się wolno

Dziś miałem napis "program kodowany" oraz info o aktywacji karty. Poskakałem po kanałach, w pewnym momencie kilka programów zaczęło działać, przy kolejnej zmianie kanału TV się wyłączył. Po włączeniu wszystkie kanały działały, ale pierwszy z listy zmienił położenie.

Takie cyrki są cały czas. Soft w TV i module aktualny. Moduł i karta widoczne są przez TV zawsze.

Gdzie tkwi przyczyna ? Brak kompatyblności ? Awaria TV ? Awaria modułu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem wątęk i chciałbym się upewnić, czy poprawnie z modułem nCAM
HD współpracują tylko nowsze telewizory z wbudowanym tunerem DVB-S2 i w
przypadku Panasonica TX-P42G15e wyposażonego w tuner DVB-S mogę
zapomnieć o prawidłowej współpracy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam inne pytanie (trochę nie w temacie ,ale nie znalazłem odpowiedniego) Chciałem zmienić "polsat" z modułem CAM na "N" również z modułem CAM, ale na ich stronie jest straszny bałagan i nie mogę się połapać w ofercie programowej i cenowej. W jednym miejscu jest że za 33 zł -59 kanałów w tym 22 HD ,w innym miejscu jest że te same kanały kosztują już 39 zł a w jeszcze innym że 19,9 + 19,9 i są inne kanały .W jednym miejscu jest że pakiet bez opłat działa każdorazowo 12 m-cy a w innym miejscu że tylko 1 m-c . Może mi ktoś wytłumaczyć jak jest naprawde.Chodzi mi o telewizję na kartę bez umowy z modułem Cam

Edytowane przez pintr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytałem wątęk i chciałbym się upewnić, czy poprawnie z modułem nCAM

HD współpracują tylko nowsze telewizory z wbudowanym tunerem DVB-S2 i w

przypadku Panasonica TX-P42G15e wyposażonego w tuner DVB-S mogę

zapomnieć o prawidłowej współpracy?

Sprawdź, widocznie z tym TV nikt nie testował. Powinien chodzić.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leniuszek:

http://n.pl/oferta/n-na-karte

http://n.pl/oferta/dekodery/modul-ncam

Tylko oferta "n na kartę".

Pozdro

NIe taki leniuszek

Widziałem tą ofertę ,ale również i tą :https://n.pl/nsklep/promocje/ownkomforthd/zamow?utm_source=telewizjanakarte.pl&utm_medium=DB&utm_campaign=oferta_na_wlasny_dekoder

I jeszcze znalazłem inną ,ale w tej chwili nie mogę jej znaleźć .Chodziło mi o rozbieżność w cenach i pakietach kanałów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź, widocznie z tym TV nikt nie testował. Powinien chodzić.

Pozdro

Jeśli tak jak napisał TV nie ma DVB-S2 a jedynie DVB-S to za wiele nie poogląda.

EDIT:

Sprawdziłem instrukcję obsługi dla modelu TX-P42GT30E i wynika z niej że ten TV ma obsługę DVB-S2 więc powinien działać.

Zagadką jest obsługa modułów CI+ - w instrukcji piszą o CI a o CI+ ani słowa ale to nie znaczy że ich nie obsłuży (w instrukcji mojego LG jest tak samo a moduł z HD+ w nim działał jak sprawdzałem).

Wspominam o CI+ bo co prawda moduły z N pracują w trybie legacy ale za chwilkę fuzja i nie wiadomo co przyniesie przyszłość.

Edytowane przez Pizzojad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe taki leniuszek

Widziałem tą ofertę ,ale również i tą :https://n.pl/nsklep/promocje/ownkomforthd/zamow?utm_source=telewizjanakarte.pl&utm_medium=DB&utm_campaign=oferta_na_wlasny_dekoder

I jeszcze znalazłem inną ,ale w tej chwili nie mogę jej znaleźć .Chodziło mi o rozbieżność w cenach i pakietach kanałów

Na module jest wylacznie oferta n na karte.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie jeszcze zaczekam ze zmianą ,bo w tej ofercie nie ma polsatu HD.Może jak się połączą z C+ to coś się zmieni.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze możesz zakupic moduł Polsatu ale sprawdż gdzie chcesz go włozyć bo sa z nim (tym nowym) kłopoty.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moduł polsatu własnie mam.I szczerze mam już dośc (nie tyle modułu ,bo ten działa dobrze ) ale samego polsatu ,ich systemu informatycznego i rozliczeniowego.Muszę praktycznie co 2 miesiące wydzwaniać do nich i prosić sie o ponowienie sygnału .Tłumaczenie jest zawsze takie same : że aktualizacja systemu ,że źle zaksięgowane, że niema środków na koncie (mimo że są,ale dopiero kolejny konsultant po 30 min rozmowy dopiero je znajduje),że zmiana pakietów ,że moduł nie zarejestrowany ( chociaż wcale nie musi być zarejestrowany)i bóg wie co jeszcze oni tam wymyślą.

Także chyba czas na zmiany ( mam nadzieje że lepsze) ,ale poczekam jeszcze chwilę i zobaczę ,może dodadzą polsat w HD i w zasadzie to by mi wystarczyło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczekaj jeszcze chwilę.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hallo Mod,

Kathrein UFS 922 DZIALA z modulem nCAM+ (TNK HD).

Sciaga aktualizacje bez problemu. Komunikacja z modulem (menu), nagrywanie, timeshift - takze OK.

Uzywam go juz od dawna, kiedys byl problem ktory znikal wraz z pierwsza (lub druga) aktualizacja FW. w camie.

Kathrein UFS922 jest juz od wersji FW.2.01 przystosowany do CI+ w "legacy modus" (niemieckie HD+),

mimo ze to odbiornik CI (bez +).

tomek-hd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,
bardzo uprzejmie proszę o informację dotyczącą kilku spraw związanych z TNK.
1. Mam teraz TNK SD. Czy będzie trzeba przestawiać antenę (talerz) aby skorzystać z TNK HD ?
2. Czy karta jest "sparowana" z modułem nCAM ? Czy mogę na Allegro kupić moduł z jakąś kartą i włożyć do niego moją starą kartę ?
3. Chciałbym kupić telewizor LG 42LN570S ( http://www.neo24.pl/?p=lg_42ln570s ). Na liście - pierwszy post - jest podobny model LG 42LW570S więc nie mam pewności czy zadziała.
4. Zauważyłem też taką informację - w pierwszym poscie - : "(TV mają specjalnie przygotowany soft pozwalający na wybranie operatora, automatyczne wyszukanie jego kanałów i stworzenie listy oraz automatyczne aktualizacje)". Więc jeśli TV nie ma wgranego softu to co to oznacza ?

Z góry dziękuję ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Mój szwagier kupił sobie n cam i telewizję na kartę ( moduł CI i karta ). Teraz już go nie chce i chce mi go dać. Ja mam u siebie kablówkę cyfrową kodowaną w takim samym systemie jak telewizja na kartę. Mam osobny dekoder i kartę. Czy będę mógł użyć modułu CI ncam do dekodowania kablówki po włożeniu do modułu mojej karty z kablówki ? Inaczej, czy moduł ncam dekoduje też sygnał z kablówki czy tylko satelitarny ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za "lajkonikowate" pytanie, ale mam tv szajsunga ue48h6400 i on ma gniazdo CI, ale nie ma wejscia tunera sat. W zwiazku z tym karta nCAM HD "n na kartę" nie zadziala, tak? To w takim razie jaka funkcjonalnosc ma to gniazdo?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi