siwyyy77 0 Napisano 31 Grudnia 2010 Dobra spytam inaczej; Chcę widzieć folder znajdujący się na partycji d laptopa (nazwa laptopa to Lapek) konto użytkownika wojtek hasła brak, jest ew do grupy domowej Co i jak wpisać poniżej; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irek39 3 Napisano 1 Stycznia 2011 (edytowane) Grupa domowa działa tylko z komputerami z Windows 7. Musisz ręcznie udostępnić folder i nadać prawa dostępu. Edytowane 1 Stycznia 2011 przez Irek39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwyyy77 0 Napisano 1 Stycznia 2011 No udostępniam ręcznie i nadaje prawa wszyscy odczyt/zapis, to chyba powinno wystarczyć ? czy coś jeszcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irek39 3 Napisano 1 Stycznia 2011 No udostępniam ręcznie i nadaje prawa wszyscy odczyt/zapis, to chyba powinno wystarczyć ? czy coś jeszcze? Musisz jeszcze wyłączyć "udostępnianie chronione hasłem" bo nie masz hasła na koncie użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milosnik 0 Napisano 2 Stycznia 2011 (edytowane) i włączyć konto gościa Edytowane 2 Stycznia 2011 przez milosnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 2 Stycznia 2011 Wgrałem sobie ten nowy soft do wer.H1 i jak miałem problem z obrazami płyt dvd tak dalej mam. (nie działają.) Poza tym wszystko jak w starym sofcie. Dołożyli kilka pierdółek. Ale dzięki za linka Może ktoś dać linka do dokumentu albo opisać jak w Dune wgrywa się soft z pliku? Pytam ponieważ Dune nie widzi w sieci tej wersji bety. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ITS 3 Napisano 2 Stycznia 2011 Może ktoś dać linka do dokumentu albo opisać jak w Dune wgrywa się soft z pliku? Pytam ponieważ Dune nie widzi w sieci tej wersji bety. Pozdro rozpakowany plik (.dff) wgraj na USB i uruchom tak jakbyś chciał uruchomić film Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 2 Stycznia 2011 rozpakowany plik (.dff) wgraj na USB i uruchom tak jakbyś chciał uruchomić film Dzięki. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Irek39 3 Napisano 2 Stycznia 2011 Powtarzam pytanie: czy można w Dune zmieniać pozycję napisów na ekranie,góra-dół,przy odtwarzaniu oryginalnych płyt Blu-ray? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ITS 3 Napisano 2 Stycznia 2011 Powtarzam pytanie: czy można w Dune zmieniać pozycję napisów na ekranie,góra-dół,przy odtwarzaniu oryginalnych płyt Blu-ray? W Prime 3.0 z ostatnim beta firmware już można. Cytat: - Added a possibility to adjust the vertical position of subtitles during Blu-ray playback. - Added a possibility to adjust the vertical position of PGS and VobSub subtitles during file playback. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
baczu 0 Napisano 3 Stycznia 2011 Witam. Pytanie laika - jak uruchomic tv internetowa w HDI - czy musze wpisac jakis adres? jesli tak - to czy mozecie podrzucic cos ciekawego? Z gory dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRaLto 0 Napisano 3 Stycznia 2011 Ze swojej strony dodam, że Dune Smart posiada możliwość łączenia po NFS, co jest najszybszą metodą streamowania plików. Dzięki pomocy HM udało mi się to odpalic, co nie jest w tym playerze intuicyjne. Z otoczenia sieciowego mozliwe są tylko połaczenia po SMB. NFS nalezy ustawić i skonfigurować ręcznie. Po NFS nie ma żadnych problemów z transferami na poziomie 50 Mbps (po sieci oczywiście). Popcorn C-200 przy tak duzych bitrateach potrafi się przyciąć (np. Aliens, Alien 3). Tu nie ma żadnych problemów. Pozdro Mógłbyś napisać jak zrobiłeś NFSa ? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek101 0 Napisano 6 Stycznia 2011 Witam, noszę się z zamiarem zakupu Dune Smart D1, lecz najlepiej już po zmianie plyty glownej. Mam w związku z tym kilka pytań: 1. Czy wiecie kiedy taki sprzęt się pojawi? Czy rozszerzenie funkcjonalności będzie tak duże, że warto poczekać? 2. Czy obecnie dostępny soft do Smart D1 umożliwia ściąganie plików (np PDF) z internetu poza torentami? 3. Jakie macie ogólnie doświadczenia z przeglądarką internetową. Czy faktycznie nie dziala JAVA i Flash? 4. Czy dobrze odtwarza pliki AVCHD? 5. Czy faktycznie po wgraniu nowego softu można bez uruchamiania telewizora odtwarzać muzykę, czyli wyświetlacz obsluguje katalogi i wyświetla nazwy utworów? Jeśli ktoś posiada zdjęcie wyświetlacza z tą nową funkcją, to poproszę o wrzucenie na forum. 6. Czy myśleliście o zastosowaniu dodatkowego wyświetlacza jako, nazwijmy to poglądowego (panel lcd np. 8-10")? Czy byloby cokolwiek na nim widać? Pytanie może dziwne, ale do czasu gdy nie zastosują w urządzeniu innego wyświetlacza, może sprawdziloby się takie rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmcomp 1 498 Napisano 6 Stycznia 2011 Mógłbyś napisać jak zrobiłeś NFSa ? Z góry dzięki. Post #177. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Knight of Ni 0 Napisano 8 Stycznia 2011 wiadomo coś, kiedy pojawią się smarty z nową sigmą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ITS 3 Napisano 8 Stycznia 2011 Witam, noszę się z zamiarem zakupu Dune Smart D1, lecz najlepiej już po zmianie plyty glownej. Mam w związku z tym kilka pytań: 1. Czy wiecie kiedy taki sprzęt się pojawi? Czy rozszerzenie funkcjonalności będzie tak duże, że warto poczekać? 2. Czy obecnie dostępny soft do Smart D1 umożliwia ściąganie plików (np PDF) z internetu poza torentami? 3. Jakie macie ogólnie doświadczenia z przeglądarką internetową. Czy faktycznie nie dziala JAVA i Flash? 4. Czy dobrze odtwarza pliki AVCHD? 5. Czy faktycznie po wgraniu nowego softu można bez uruchamiania telewizora odtwarzać muzykę, czyli wyświetlacz obsluguje katalogi i wyświetla nazwy utworów? Jeśli ktoś posiada zdjęcie wyświetlacza z tą nową funkcją, to poproszę o wrzucenie na forum. 6. Czy myśleliście o zastosowaniu dodatkowego wyświetlacza jako, nazwijmy to poglądowego (panel lcd np. 8-10")? Czy byloby cokolwiek na nim widać? Pytanie może dziwne, ale do czasu gdy nie zastosują w urządzeniu innego wyświetlacza, może sprawdziloby się takie rozwiązanie. Ad 1- niewiele zmian. Na razie nie widzimy specjalnego powodu dla którego warto by czekać. Chipset jest po prostu szybszy, ma oficjalny Gigalan, RMVB, lepsze wsparcie dla 3D. Ad 2 - nie i nie będzie to możliwe Ad 3 - tak, większość stron otwiera się poprawnie. Zaawansowany flash czy Java nie zadziała. Ad 4 - tak, z różnych kamer. Problemów raczej nie ma jeśli tylko producent kamery nie wymyślił sobie dziwnego opakowywania plików M2TS (jak np niektóre modele JVC z plikami TOD) Ad 5 - gdzie to wyczytałeś? Ad 6 - raczej nic na tym nie zobaczysz. Lepszym rozwiązaniem byłoby użycie tabletu do zarządzania odtwarzaczem. Można tak robić z niektórymi odtwarzaczami. Np Xtreamery bardzo fajnie się tak obsługuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
windmill 4 Napisano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Ad 5. Podobno nowa alfa softu to obsługuje? edit Ad 6. Nowe ampli, które kupiłem ma dwa wyjścia HDMI; jedno pójdzie na projektor a drugie na monitor kompa, do nawigacji po zasobach przy odtwarzaniu muzyki. Edytowane 8 Stycznia 2011 przez windmill Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stecko 13 Napisano 8 Stycznia 2011 ITS Dzieki za garść info. Sam mysle o zakupie smarta D1 lub D2 na nowej sigmie. Ale widac ze nie jest az tak wiele lepsza od starszej. Rmvb to mi raczej nie potrzebne bo kto teraz oglada marnej jakosci rmvb:) Menu 3d te mi nie potrzebne wazne zeby playerek smigał bezproblemowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krog 1 Napisano 8 Stycznia 2011 .. Ad 6 - raczej nic na tym nie zobaczysz. Lepszym rozwiązaniem byłoby użycie tabletu do zarządzania odtwarzaczem. Można tak robić z niektórymi odtwarzaczami. Np Xtreamery bardzo fajnie się tak obsługuje. Czy dobrze zrozumiałem, że Xtreamerem będzie mógł zarządzać mój Ipad? Nie poprzez jego podpięcie w tym nowym iXtreamerze do złącza, ale jako pilot coś ala' Sonos? Czyli do Xtreamera mam podpięty dysk, na dysku powiedzmy płytotekę .flac i przy pomocy IPada będę mógł ta płytotekę zarządzać, odtwarzać, wyświetlać okładki, etc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ITS 3 Napisano 8 Stycznia 2011 Czy dobrze zrozumiałem, że Xtreamerem będzie mógł zarządzać mój Ipad? Nie poprzez jego podpięcie w tym nowym iXtreamerze do złącza, ale jako pilot coś ala' Sonos? Czyli do Xtreamera mam podpięty dysk, na dysku powiedzmy płytotekę .flac i przy pomocy IPada będę mógł ta płytotekę zarządzać, odtwarzać, wyświetlać okładki, etc? Xtreamerem można zarządzać przez przeglądarkę WWW. Prócz zwykłej obsługi pilota (tak jak np oprogramowanie Dune dla iPhone) jest pełna obsługa urządzenia przez WWW. Możesz przeglądać zasoby a potem uruchomić wybrany plik. iPad zadziała. W iXtreamerze złącze pod iPad'a, iPody i inne wynalazki Apple jest tylko po to aby je ładować lub odtwarzać materiały bezpośrednio z nich. Bez konieczności kopiowania na dysk Xtreamera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bubu54142 0 Napisano 9 Stycznia 2011 Ad 5 - gdzie to wyczytałeś? Przeczytaj post nr. 198 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek101 0 Napisano 9 Stycznia 2011 Ad 1- niewiele zmian. Na razie nie widzimy specjalnego powodu dla którego warto by czekać. Chipset jest po prostu szybszy, ma oficjalny Gigalan, RMVB, lepsze wsparcie dla 3D. Ad 2 - nie i nie będzie to możliwe Ad 3 - tak, większość stron otwiera się poprawnie. Zaawansowany flash czy Java nie zadziała. Ad 4 - tak, z różnych kamer. Problemów raczej nie ma jeśli tylko producent kamery nie wymyślił sobie dziwnego opakowywania plików M2TS (jak np niektóre modele JVC z plikami TOD) Ad 5 - gdzie to wyczytałeś? Ad 6 - raczej nic na tym nie zobaczysz. Lepszym rozwiązaniem byłoby użycie tabletu do zarządzania odtwarzaczem. Można tak robić z niektórymi odtwarzaczami. Np Xtreamery bardzo fajnie się tak obsługuje. Wielkie dzięki za odpowiedź. Ad 1 - czy 1Gb LAN nie jest wystarczającą przyczyną by poczekać? AD 2 - chodzi o ograniczenia prawne, czy możliwości sprzętu? Ad 5 - post nr 197, a nie 198 jak pisal mój poprzednik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Blacklio 1 Napisano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Wielkie dzięki za odpowiedź. Ad 1 - czy 1Gb LAN nie jest wystarczającą przyczyną by poczekać? Dla mnie jest wystarczającym powodem żeby czekać na B2/D2/H2, tylko mam C-200 więc spokojnie mogę czekać Edytowane 9 Stycznia 2011 przez Blacklio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ITS 3 Napisano 9 Stycznia 2011 Wielkie dzięki za odpowiedź. Ad 1 - czy 1Gb LAN nie jest wystarczającą przyczyną by poczekać? AD 2 - chodzi o ograniczenia prawne, czy możliwości sprzętu? Ad 5 - post nr 197, a nie 198 jak pisal mój poprzednik. po gigalan w odtwarzaczach nie nalezy spodziewac sie zbyt wiele. nie sa to transfery tak wysokie jak sie da osiagnac w przypadku NASow lub PCtow. pdfy itp - pdf'y sa otwarte wiec nie ma tutaj wplytu ograniczenie prawne. bardziej sprawa oprogramowania. co do wyswietlacza - sprawdzimy z softem we wtorek/srode. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ITS 3 Napisano 9 Stycznia 2011 Dla mnie jest wystarczającym powodem żeby czekać na B2/D2/H2, tylko mam C-200 więc spokojnie mogę czekać masz C200 - czy wiec widzisz jakas znaczaca roznice przy wlaczeniu giga i bez giga? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach