FCAM 0 Posted March 5, 2011 Witam, Czy można podpiąć zewnętrzny dysk pod gniazdo esata Dune SMART D1 i przekopiować filmy na dysk wewnętrzny i jak by wyglądała szybkość transferu danych? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ITS 3 Posted March 6, 2011 Można. Jest to zdecydowanie najszybszy sposób kopiowania danych. Quote Share this post Link to post Share on other sites
FCAM 0 Posted March 6, 2011 Witam Czy Dune SMART D1 czyta napisy wbudowane w plikach .ts / chodzi mi o filmy nagrane na tunerze Dreambox /? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ITS 3 Posted March 6, 2011 Witam Czy Dune SMART D1 czyta napisy wbudowane w plikach .ts / chodzi mi o filmy nagrane na tunerze Dreambox /? wrzuć gdzieś plik do sprawdzenia to damy znać. ewentualnie na nasz ftp jesli nie masz gdzie. ale po szczegóły to już na priva proszę. Quote Share this post Link to post Share on other sites
eidos 0 Posted March 7, 2011 ... Dzis sprobuje jeszcze podpiac Dune przez HDMI do wzmacniacza ale nie jest to dla mnie rozwiazanie, gdyz nie zawsze chce wlaczac wzmacniacz by ogladac filmy z Dune. ... OK. Podlaczenie przez HDMI i zabawa ustawieniami formatu wyjsciowego (PCM lub RAW) daje spodziewany efekt. Przy ustawieniu RAW mam dzwiek oryginalny, przy ustawieniu PCM (Multi-Channel PCM). Wrocilem do optyka i nadal to samo - niezaleznie od ustawienia PCM czy RAW mam tylko dwa kanaly w PCM, mimo iz testowany plik ma audio Dobly Digital 5.1. Ciekawostka jest jednak fakt, ze przy ustawieniu RAW dostaje na wyjsciu PCM ale tylko dwa kanaly - muzyka w moim przypadku. Nie slychac wogole dialogow. Jakies pomysly? Quote Share this post Link to post Share on other sites
slaq 0 Posted March 7, 2011 Witam, Czy po podłączeniu Tunera DVB-T działa PVR, programowanie nagrywania z TV? Jaki jest format zapisu i czy jest możliwość przekopiowania nagranych programów np. do kompa i odtwarzanie na nim? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ITS 3 Posted March 7, 2011 Witam, Czy po podłączeniu Tunera DVB-T działa PVR, programowanie nagrywania z TV? Jaki jest format zapisu i czy jest możliwość przekopiowania nagranych programów np. do kompa i odtwarzanie na nim? Można nagrywać z DVB-T. Nagranie to plik o zawartości takiej w jakiej jest sygnał - jeśli nadawany w MPEG4 - to MPEG4 itp. Po prostu zapis cyfrowy sygnału. Oczywiście pliki mozna kopiować, przenosić, edytować. Quote Share this post Link to post Share on other sites
slaq 0 Posted March 7, 2011 Można nagrywać z DVB-T. Nagranie to plik o zawartości takiej w jakiej jest sygnał - jeśli nadawany w MPEG4 - to MPEG4 itp. Po prostu zapis cyfrowy sygnału. Oczywiście pliki mozna kopiować, przenosić, edytować. To jeszcze powtórzę pytanie, które jakiś czas temu pozostało bez echa, a tylko to powstrzymuje mnie obecnie przed zakupem: Czy wiadomo coś na temat planowanego terminu wypuszczenia do sprzedaży tunerów DVB-C? Myślę, że w mojej kablówce powinno działać, bo nie ma parowania karty CONNAX z tunerem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
grisza959 0 Posted March 15, 2011 Kilka stron wcześniej ktoś poruszał problem przewijania w plikach.W dniu dzisiejszym byłem u znajomego ,który niedawno zakupił Dune HD Max.Istotnie z przewijaniem jest problem i to w zasadzie we wszystkich plikach.Działa tylko przewijanie w przód a nie działa przewijanie w tył.Zanaczę ,że chodzi mi o przewijanie 2,4,8,16 i 32 krotne.Możliwe jest natomiast przewijanie do ustalonego konkretnie miejsca nagrania według "timera" zarówno w przód jak i w tył. Czy zauważyliście te przypadłości w Dune ? Jak można sobie z tym poradzić.Wygląda to na błąd oprogramowania Quote Share this post Link to post Share on other sites
ITS 3 Posted March 16, 2011 To jeszcze powtórzę pytanie, które jakiś czas temu pozostało bez echa, a tylko to powstrzymuje mnie obecnie przed zakupem: Czy wiadomo coś na temat planowanego terminu wypuszczenia do sprzedaży tunerów DVB-C? Myślę, że w mojej kablówce powinno działać, bo nie ma parowania karty CONNAX z tunerem. Na razie nadal cisza. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ITS 3 Posted March 16, 2011 Kilka stron wcześniej ktoś poruszał problem przewijania w plikach.W dniu dzisiejszym byłem u znajomego ,który niedawno zakupił Dune HD Max.Istotnie z przewijaniem jest problem i to w zasadzie we wszystkich plikach.Działa tylko przewijanie w przód a nie działa przewijanie w tył.Zanaczę ,że chodzi mi o przewijanie 2,4,8,16 i 32 krotne.Możliwe jest natomiast przewijanie do ustalonego konkretnie miejsca nagrania według "timera" zarówno w przód jak i w tył. Czy zauważyliście te przypadłości w Dune ? Jak można sobie z tym poradzić.Wygląda to na błąd oprogramowania Wgrany był jakiś możliwie nowy soft? Można jeszcze wykonywać skoki w plikach w przód i tył - bardzo wygodne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert1603 0 Posted March 16, 2011 Mi nie działa przewijanie do tyłu tylko w plikach m2ts. Ale pytanie z innej beczki. Radio udało mi się uruchomić, mnóstwo nowych stacji, o których w życiu nie słyszałem. Ale jak można uruchomić Tv internetowe. Te dwa ruskie serwisy nie działają do końca tak jak należy. Jeden potrzebuje hasła, a drugi wyświetla tylko menu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted March 17, 2011 (edited) Trzeba zagadac z żydami żeby załatwili Iplę Edited March 17, 2011 by mobor Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert1603 0 Posted March 17, 2011 Z tego wynika, że bardziej interesują się rynkiem rosyjskim niż naszym. Szkoda. Pobawiłem się yaDIS. Fajny bajer. Opisałem sobie trzy dyski. Dla oka całkiem przyjemnie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ITS 3 Posted March 17, 2011 Z tego wynika, że bardziej interesują się rynkiem rosyjskim niż naszym. Szkoda. Szefem DUNE jest Rosjanin więc co w tym dziwnego? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ernestwp 1 Posted March 18, 2011 ... Pobawiłem się yaDIS. Fajny bajer. Opisałem sobie trzy dyski. Dla oka całkiem przyjemnie. Mozesz w paru zdaniach napisac o co chodzi z "yaDIS" ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robert1603 0 Posted March 18, 2011 Krótko mówiąc przedstawia graficznie twoje zasoby filmowe na dyskach. Na tym forum w temacie "grafika dla dune" można o tym trochę poczytać. Co prawda skupia się to na innym programie - Zappiti, ale efekt jest podobny. Każdy ma swoich przeciwników i zwolenników. Efekty yaDIS można zobaczyć wpisując w googlach yaDIS Dune i wybierając wyświetlanie grafiki. A chodzi w tym wszystkim o to, aby mieć zbajerowane menu swoich filmów i pochwalić się przed kolegą, żeby mu szczęka opadła (co przerobiłem na własnej skórze). Quote Share this post Link to post Share on other sites
ernestwp 1 Posted April 3, 2011 OK. Podlaczenie przez HDMI i zabawa ustawieniami formatu wyjsciowego (PCM lub RAW) daje spodziewany efekt. Przy ustawieniu RAW mam dzwiek oryginalny, przy ustawieniu PCM (Multi-Channel PCM). Wrocilem do optyka i nadal to samo - niezaleznie od ustawienia PCM czy RAW mam tylko dwa kanaly w PCM, mimo iz testowany plik ma audio Dobly Digital 5.1. Ciekawostka jest jednak fakt, ze przy ustawieniu RAW dostaje na wyjsciu PCM ale tylko dwa kanaly - muzyka w moim przypadku. Nie slychac wogole dialogow. Jakies pomysly? Tez mam ten efekt , z optyka idzie stereo, nie moge wymusic 5.1. Komus sie udało to zmienic ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ernestwp 1 Posted April 3, 2011 (edited) ... Ad 4 - nie, puszczaliśmy i materiał o bitrate 56MB/s i było OK Smart B1 - > Czy prawdą jest że przyczyna przycinania juz przy ok 30 MB/s jest utworzony 'dysk' systemowy na karcie SD zamiast na osobnej partycji dysku ? Na tej partycji odlkladane sa pliki tymczasowe z plyty BL i chyba jest to powodem mniejszej wydajnosci. Edited April 3, 2011 by ernestwp Quote Share this post Link to post Share on other sites
mobor 233 Posted April 4, 2011 Nie chyba a na pewno Quote Share this post Link to post Share on other sites
pgrzegor 1 Posted April 5, 2011 (edited) 1. Czy powodem tego przycinania jest fakt, że karta SD nie nadążą z zapisem/odczytem? 2. Czy są karty pamięci/USB które nadążą z tymi operacjami? 3. Co radzicie, czy lepiej zrobic partyce systemową na karcie pamięci, czy na dysku twardym jesli nie odtwarzamy filmów BL (pamięć systemowa chodzi cały czas to moze lepiej niech chodzi pamięć USB, dysk twardy wówczas będzie dłużej działał bez awarii)? Edited April 5, 2011 by pgrzegor Quote Share this post Link to post Share on other sites
ITS 3 Posted April 5, 2011 1. Czy powodem tego przycinania jest fakt, że karta SD nie nadążą z zapisem/odczytem? 2. Czy są karty pamięci/USB które nadążą z tymi operacjami? 3. Co radzicie, czy lepiej zrobic partyce systemową na karcie pamięci, czy na dysku twardym jesli nie odtwarzamy filmów BL (pamięć systemowa chodzi cały czas to moze lepiej niech chodzi pamięć USB, dysk twardy wówczas będzie dłużej działał bez awarii)? Po co Ci pamięć systemowa na SD? Nie dość, że masz zapchany czytnik SD który może się czasami przydać to jeszcze sterczy kolorowa karta z przodu urządzenia. Brzydko i mało funkcjonalnie. Zamień to na flash USB z tyłu. A gdzie wyczytałeś, że dysk nie przejdzie do standby jak ma na sobie partycję systemową??? Quote Share this post Link to post Share on other sites
bankroot 13 Posted April 6, 2011 Po co Ci pamięć systemowa na SD? Nie dość, że masz zapchany czytnik SD który może się czasami przydać to jeszcze sterczy kolorowa karta z przodu urządzenia. Brzydko i mało funkcjonalnie. Zamień to na flash USB z tyłu. A gdzie wyczytałeś, że dysk nie przejdzie do standby jak ma na sobie partycję systemową??? Bez przesady z tą brzydotą i małą funkcjonalnością .... Wyobraźmy sobie sytuację, gdy posiadasz zbyteczną kartę SD a nie masz USB (tak było w moim przypadku). Kupisz specjalnie USB ? Po co ? Podawane przez Was 30 i 56 MB/s to chyba jakaś pomyłka. Podzielcie to najpierw przez 8 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ITS 3 Posted April 6, 2011 Bez przesady z tą brzydotą i małą funkcjonalnością .... Wyobraźmy sobie sytuację, gdy posiadasz zbyteczną kartę SD a nie masz USB (tak było w moim przypadku). Kupisz specjalnie USB ? Po co ? Podawane przez Was 30 i 56 MB/s to chyba jakaś pomyłka. Podzielcie to najpierw przez 8 Bez problemu idą pliki o nawet wyższym bitrate. Udostępnić Ci plik testowy? Quote Share this post Link to post Share on other sites
moonfall84 18 Posted April 6, 2011 Pragnę zauważyć że MB/s to nie to samo co Mb/s. Quote Share this post Link to post Share on other sites