Skocz do zawartości
VAMET

IcyBox MP3011HW

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba naprawde wziac pod uwage cene tego urzadzenia w porownaniu do innych - wspolczynnik tego co dostajemy za to za co zaplacimy wychodzi bardzo korzystnie. Mozna sie spinac i szukac idealnego rozwiazania, ale na taki gadzecik bez stresu mozna sobie pozwolic. Przetestowac w domu i w razie czego sprzedac na allegro bez wiekszej straty. Zadne ryzyko ;-) To nie Dune HD za 2000PLN czy inny Dreambox 8000 za 4000PLN.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Tez mam iceBox,a MP30, od 2 miesiecy i......spelnil moje oczekiwania-odtwarza wszystko co mu sie podaje w pelnym HD, hd redy itd... mnie poza filmami interesowalo jak odtwarza audio i... jest ok przez HDMI i passtrough idzie pelny dziek w 5,1-7,1 - stereo super (Flac), szkoda ze nie ma wyzszej wersji flac(24b/96 khz-24b/192khz)/ pare razy mi sie zawiesil ?? i :)) brak klawiasza restartu- trzeba wylaczyc z sieci to blad ?- ogolnie sprzet super za tak mala cene - polecam

Nie działają Ci pliki Flac 24/96? 24/192 nia powinny ale 24/96 idą dobrze na Arivie 210 a to praktycznie identyczny odtwarzacz. Nie jestem tylko pewien czy na wyjściu cyfrowym nie wysyła 48khz, ale nie potrafię tego spradzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc zakupiłem Icka :)

Na plus

- szybkie menu jak na mój gust

- jak już dysk się usiedział (Samsung 1,5TB) to konstrukcja cicha i imho wystarczająco odprowadzająca ciepło

- dobry pilot bo nie trzeba strasznie celować

- odtwarza wszystko co mu zapodałem mp3/divx/mkv/dts

- niezła przepustowość po lan jak na taką konstrukcje - rzędu 4,8MB/s

- menu proste ale może zbyt proste

- szybko znajduje dyski/peny itp

- działa radio internetowe

- bardzo fajnie i szybko skaluje obraz

- obraz IMHO bardzo dobry i nic nie tnie

Na minus

- zbyt duża czcionka w menu/brak możliwości zmniejszenia

- brak możliwości zmiany czcionki w napisach - podobno ma to być zmienione

- mp3 po optyku w trybie passthrough mi nie idzie !? [beeep] bo trzeba przełączać w menu

- nie poradziłem sobie na razie z sambą - kompy nie widzą odtwarzacza - działam po ftp

- jak dla mnie zbyt mała obudowa no ale to już normalka - miniaturyzacja

Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze na a zwłaszcza long_28y'emu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też zakupiłem i powiem tak : odtwarzacz jest wypasiony bo na amplitunerze zapaliła mi się nowa lampka hd mstr co spowdowało wielkiego banana na mej facjacie :). Dźwięk jaki poleciał to już poezja !! Nie czepiam sie menu bo działa szybciutko ! torentów nie bede uzywał więc wszystko jest okej przeczytał jak narazie kilkanaście filmów !

pojawił sie na stronie icka nowy soft datowany na 17 grudnia , czy ktoś juz testował ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy a tak poza tematem,

w jaki sposób, jakim programem zrobić obraz płyty blu ray z zabezpieczeniami by móc odtworzyć ją na takim urządzeniu?

Edytowane przez J-B

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też zakupiłem i powiem tak : odtwarzacz jest wypasiony bo na amplitunerze zapaliła mi się nowa lampka hd mstr co spowdowało wielkiego banana na mej facjacie :). Dźwięk jaki poleciał to już poezja !! Nie czepiam sie menu bo działa szybciutko ! torentów nie bede uzywał więc wszystko jest okej przeczytał jak narazie kilkanaście filmów !

pojawił sie na stronie icka nowy soft datowany na 17 grudnia , czy ktoś juz testował ?

changenote v.4972

1. Solved bug: BitTorrent problems

2. Solved bug: support format HDD from Western Digital: WD20EARS-00S8B1/-22S8B1 (2 TB)

3. Add: Plasma Mode

SET UP--->Video --->Plasma Mode: Off

Dark

Dim

Light

ad. 1. No jak na razie torrent działa i się nie zawiesza.

ad. 3. Ustawienia jasności obrazu , przydatna rzecz dla posiadaczy np. plazmy.

Reszta działa normalnie,nie wiem jak tam z dźwiękiem bo koledzy sygnalizowali problemy,ale brak amplitunera uniemożliwia sprawdzenie.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem

Doszły opcje jak w opisie zmian + zmniejszyli czcionkę w MENU na mniejszą.

Kiedyś zjadało początek i koniec opisu. Teraz OK

Mam jednak inne pytanie. Doradźcie jakiegoś fajnego klienta FTP pod Winde 7 najlepiej freeware do obsługi Icka

Używam teraz FileZilla ale program jest ograniczony co do operacji na serwerze

Edytowane przez testus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam problem , dotychczas dzialalem z dyskiem usb podpietym po usb.Chcialem udostepnic go w sieci i jest problem.Jak w menu wlacze ftp ,to gdy daje ok wyskakuje "start ftp fail".W windows 7 widze niby dysk w sieci jak wlacze "nas" , ale do czasu gdy nie wylacze icyboxa , po ponownym uruchomieniu boxa dysk juz nie jest widoczny , trzeba w ustawieniach sieci jeszcze raz wlaczac lan , nas itd.

Ftp w ogole nie dziala , nie wiecie co jest?mial juz to ktos?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc zakupiłem Icka :)

Dzięki wszystkim za pomoc w wyborze na a zwłaszcza long_28y'emu

Hehhe no to bardzo milo mi to slyszec. Minusy sa faktycznie bardziej zwiazane z estetyka i GUI niz funkcjonalnoscia.

U mnie tez niemrawo ta SAMBA dziala - jak juz zadziala to sie tnie i wiesza. Odpuscilem i wlaczylem FTPa w ICY i problem z glowy.

Z minusow jeszcze to zauwazylem dziwna rzecz na 15m kablu HDMI bardzo niskiej jakosci (75PLN allegro). Zadne moje urzadzenie nie ma z nim problemow (tuner sat, PS3) za wyjatkiem wlasnie ICYBoxa ktory pokazuje obraz strasznie zaszumiony z przeklamanymi kolorami.

Stabilnie dziala tylko tryb 480i.

Na szczescie robiac kiedys w domu remont, pociagnalem pod podloga takze kabelek komponentowy i z nim nie ma najmniejszych problemow.

Edytowane przez long_28y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może kabelek jednak jest jakiś trafiony/uszkodzony ?

Udało mi się odpalić sambę i podłączyć przez kompa. Chodzi dokładnie jak po ftp

Jedyny bug który mnie denerwuje, że w trybie passtrough przez optyka nie idą zwykłe mp3

Cała reszta idzie bez problemów. Wyczytałem na niemieckim forum że tak się zwaliło po którymś upgrade firmware.

Jutro podepnę dodatkowo po chinch'ach stereo do ampli i to powinno pomóc :)

[edit]

no i 2 bug - po zmianie na najnowszy firmwere nie działją mi serwisy internetowe i radio :(

działają Wam te funkcje ?

Edytowane przez testus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi z koleji po wgraniu nowego softa przestal rozpoznawac polskie znaki w napisach srt.??? Musze wgrac do pliku mkv i wtedy dziala chociaz czasem (gdy mowi jakas osoba trzecia np. glos w sluchawce albo opowiadajacy lektor) oprocz tekstu pojawiaja sie rozne dziwne znaki na poczatku i koncu linijki jak: << >> /. Czy to jest normalne???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety potwierdzam tego bug'a i że występuje to tylko w zewnętrznych napisach

Wróciłem do poprzedniego softu bez problemów. Na szczęscie.

Dalej nie działają EMS i Radio. Troszkę [beeep]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze wiecie jak wlaczyc blokade rodzicielska do okreslonych folderow ? Trenowalem to wczoraj bez rezultatow :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety potwierdzam tego bug'a i że występuje to tylko w zewnętrznych napisach

Wróciłem do poprzedniego softu bez problemów. Na szczęscie.

Dalej nie działają EMS i Radio. Troszkę [beeep]

Aby nie było problemu z napisami należy w ustawieniach System wyłączyć Auto Detect Encoding.

Kodowanie tekstu Europejskie(CE)

Radio działa , lecz nie wszystkie.

Edytowane przez Zbilas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aby nie było problemu z napisami należy w ustawieniach System wyłączyć Auto Detect Encoding.

Kodowanie tekstu Europejskie(CE)

Radio działa , lecz nie wszystkie.

Dzięki Zbilas - działa :)

Zrobiłem update jeszcze raz na nowy firmeware i po wyłączeniu auto detect encoding napisy działają OK

No i odkryłem dlaczego nie działało mi radio i serwisy internetowe - IP ustawione na stałe to powoduje.

Przynajmniej u mnie. Dałem na DHCP auto i działa wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Zbilas - działa :)

Zrobiłem update jeszcze raz na nowy firmeware i po wyłączeniu auto detect encoding napisy działają OK

No i odkryłem dlaczego nie działało mi radio i serwisy internetowe - IP ustawione na stałe to powoduje.

Przynajmniej u mnie. Dałem na DHCP auto i działa wszystko.

Witam,

Na wstępie witam wszystkich forumowiczów.

Mam parę pytań odnośnie tego odwarzacza-

- testował ktoś na nim wifi?

- odtwarzał ktoś filmy HD z niego po DLNA, jeżeli tak to czy wszystko działa ( napisy, dzwięk HD itp id ) gdzie wyczytałem ze jest problem z dzwiekiem hd po dlna i napisami

- czy dostęp do klienta torrenta jest poprzez jakies gui czy mozna coś porobic via CLI np: ssh?

- cicho to pracuje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja też mam pytanie do użytkowników tego sprzętu - ile odtwarzacz ma pamięci nand flash - 128 czy 256 mb? Dystrybutor pleyera nie ma pojęcia na ten temat, a to jest ważne dla modowanych softów.

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno powiedzieć bo nigdzie nie ma specyfikacji niestety

Odtwarzacz też niezbyt popularny jeszcze wiec i alternatywnego softu brak

Dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest pasywna obudowa bo to naprawdę działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi