Skocz do zawartości
kropek

Zostałem abonentem "n" - opinie, narzekania, biadolenie, zachwyty

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie sześć kanałów w HD? Gdzie ty to widzisz?
Nawiasem mówiąc konkurencja robi swoje. Od kilku dni na C+ programy HBO i HBO 2 puszczają większość filmów w 16/9. Wcześniej nie widzieli takiej potrzeby. Jeśli tak dalej pójdzie to nie zrezygnuję z C+. Tylko jaki tuner zaproponują do HD? Na jakich zasadach? :)
Jeśli chodzi o ofertę N-ki to dajmy im szansę. Jeśli po pierwszym listopada się nic nie zmieni zalejemy N-kę setkami emalii, włącznie z poinformowaniem o przereklamowaniu platformy znaczące media.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Antarktis' post='18160' date='27.10.2006, 22:35 ']Mariupa

[size=5]Po prostu nie widziałeś innych platform[/size]. Jak wygląda zagraniczna oferta programowa, a jak nasza.
Nie będę pisał o angielskiej czy skandynawskiej TV, wystarczy zobaczyć ile kosztuje i co oferuje niemiecka Premiere.

Jesteś zadowolony, to dobrze.
Są jednak takie osoby, które czuja się oszukane - kupujemy bilet do pociągu pierwszej klasy, a jedziemy starym rzęchem bez ogrzewania i okien, a w dodatku nie wiadomo na jakich stacjach będzie sie zatrzymywał, bo konduktorzy też nie wiedzą.[/quote]

To jest stwierdzenie czy pytanie?

Tak sie sklada ze z Polski wyjezdzalem w 1988 roku do Niemiec gdzie w 1990 roku uzywalem Premiere, faktycznie nie zla byla, nastepmie 1995 po skonczeniu szkoly wyjechalem do Hiszpani gdzie uzywalem DIGITAL+ a sasiad jest Anglikiem i ma angielski zestaw do dzisiaj! Dlatego nie pisz farmazoli zanim sie nie zastanowisz! Rownie dobrze moglby napisac jakis Japoniec "co to za telewizje macie w tej Angli"!!!
Wejdz sobie na jakom kolwiek strone angielskojezyczna z Japoni i zobacz sobie oferty!
Jezeli sie zaliczasz do grupy oszukanych to musisz z tym zyc SE LA VI :D
a jesli nie to nie kupuj az angielskie oferty sie nie zrownaja z polskimi :)

Edytowane przez Mariupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Antarktis' post='18186' date='27.10.2006, 23:42 ']Jak widać, niektórzy zmieniają zwyczaje.[/quote]

No i znowu sie nie zastanowiles! :D
Moze po prostu sie nie zaciagaj jak palisz :P

Twoja wiadomosc nie jest wypowiedziom tylko nieznajomoscia, a ja nie atakuje tylko stwierdzam! :)
Ja sobie tak mysle ze jednak Cyfra zatrudnila pare kandydatow aby zniechecali do konkurencji. :D
Jak rezygnowalem z Cyfry to mnie zasypywali ofertami o ktorych nawet wczesniej nikt nie slyszal. :)
W koncu no chyba maja jakis tam budzet na takie zeczy? :D

Edytowane przez Mariupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, ktos tu sie bardzo inteligentnie wypowiedzial, bardzo mi sie to podobalo.
Zgadzam sie ze wejscie N to nasz sukces. Nie z powodu zalosnej obslugi, niespelnionych obietnic (po 16 latach klamstw naszego rządu powinnismy sie juz przyzwyczaic :)). Ale z powodu konkurencji.
Nalezy zauwazyc ze N jest obecnie najtansza i najlepsza ze wszystkich mozliwych wyborow. Co nie znaczy ze jest wystarczajaco dobra.
Scenariusz postepu juz zaczal sie realizowac. Zacofany Canal+ nagle sie obudzil i juz testuje HD. Ubogi Polsat tez cos kombinuje. N jest z przodu, wiec chwilowo moze wszystko olewac. Ale dla ich wlasnego dobra, musza w koncu przyspieszyc. Bo konkurencja wystartowala i chyba stosuje nielegalny doping :D
Innymi slowy, kiedy te trzy platformy osiagna mniej wiecej rowny poziom. Zacznie sie prawdziwa rywalizacja.
Wtedy byc moze N, uslyszy wolania tych ktozy juz beda mieli wybor.
Bo sadze ze chwilowo sprzedaz Polsatu i C+ spadla blisko do zera. A my wyboru niemamy. I N doskonale o tym wie, stawiajac nas w sytuacji : "Bierzcie co dajemy, i tak nic lepszego niema".

I skonczcie prosze z idiotyzmami ze "konkurencja kogos wynajela zeby zniechecal". Bo co ktos sie krytycznie wypowiada to odrazu ktos inny wyskakuje z takim komentarzem, i to na roznych forach. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, i wcale niedziwie sie ludziom ktozy sa z N niezadowoleni. Maja prawo.

Pozdrawiam,
Yui

Edytowane przez Yuiren

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie rozumiem, jak w ogóle coś takieog jak umowy lojalnosciowe na jakikolwiek czas uz góry mogą być akceptowane przez prawo ... przeciez kazdy ma prawo do teog, zeby po np. 2-3 miesiacach uzytkowania jakiejś usługi określić, że nie odpowiada mu np. jakośc w tym przypadku np. oferta programowa rozumiana nie jako lista kanałów ale tych kanałów zawartość ...

jesli nie znam jakichś kanałów i nie wiem co tam nadają to podpisuję umowę w ciemno ... co np. z sytuacjami gdy jakosć danego kanału zdecydowanie sie obniży albo to co nadaje przestanie odpowiadać użytkownikowi?

usługi nadawców TV to nei to samo co sprzedaż samochodów czy komputerów, tu nie można towaru obejrzeć, i podjąć w pełni swiadomej decyzji na temat jego zakupu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Yuiren' post='18206' date='28.10.2006, 03:06 ']Hm, ktos tu sie bardzo inteligentnie wypowiedzial, bardzo mi sie to podobalo.
Zgadzam sie ze wejscie N to nasz sukces. Nie z powodu zalosnej obslugi, niespelnionych obietnic (po 16 latach klamstw naszego rządu powinnismy sie juz przyzwyczaic B)). Ale z powodu konkurencji.
Nalezy zauwazyc ze N jest obecnie najtansza i najlepsza ze wszystkich mozliwych wyborow. Co nie znaczy ze jest wystarczajaco dobra.
Scenariusz postepu juz zaczal sie realizowac. Zacofany Canal+ nagle sie obudzil i juz testuje HD. Ubogi Polsat tez cos kombinuje. N jest z przodu, wiec chwilowo moze wszystko olewac. Ale dla ich wlasnego dobra, musza w koncu przyspieszyc. Bo konkurencja wystartowala i chyba stosuje nielegalny doping :)
Innymi slowy, kiedy te trzy platformy osiagna mniej wiecej rowny poziom. Zacznie sie prawdziwa rywalizacja.
Wtedy byc moze N, uslyszy wolania tych ktozy juz beda mieli wybor.
Bo sadze ze chwilowo sprzedaz Polsatu i C+ spadla blisko do zera. A my wyboru niemamy. I N doskonale o tym wie, stawiajac nas w sytuacji : "Bierzcie co dajemy, i tak nic lepszego niema".

I skonczcie prosze z idiotyzmami ze "konkurencja kogos wynajela zeby zniechecal". Bo co ktos sie krytycznie wypowiada to odrazu ktos inny wyskakuje z takim komentarzem, i to na roznych forach. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, i wcale niedziwie sie ludziom ktozy sa z N niezadowoleni. Maja prawo.

Pozdrawiam,
Yui[/quote]

AMEN :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Niestety platforma n to namiastka telewizyjnej platformy cyfrowej. Jesli porownywacby ja do platform czy to w PL czy w EU , to po prostu wstyd byloby o n-ce wspominac.
{ Po prostu smiesza mnie opinie niektorych, ktorym nka pasuje jak ulal i uwazaja ja za najlepsza platforme. Minimalisci! }
Natomiast bez watpienia n-ka jest gwiazda pierwszej wielkosci jesli chodzi o rozwoj technologi telewizji sat w PL. To dzieki niej jej rozwoj przyspieszyl co najmniej rok a moze 2 lata, zarowno pod wzgledem nowych technologi jak i zwroceniem przez konkurencje uwagi na wlasna jakosc techniczna! W tym temacie wszystko zawdzieczamy ITI.

Trzeba jednak wziac poprawke na poczatki i popatrzec np. przez pryzmat tego, co sie dzialo na tym rynku w PL.
Wizja TV i Cyfra+ weszly od razu z duzym pakietem programow , w ktorym bylo co ogladac - ale za nimi staly ogromne pieniadze koncernow zagranicznych. Mieli doswiadczenie, srodki i materialy.

N-ke mozna porownywac tylko z platforma CyfrowegoPolsatu. Jak pojawil sie na rynku byl sporo ubozszy niz nka teraz. Jednak poszli inna droga - cala platforma byla darmowa i wystarczylo tylko zdobyc dekoder aby ja miec. Trwalo to ponad rok , a jak w koncu sie rozwineli to przestali byc darmowi.

To ze nka jest teraz platforma beznadziejna pod wzgledem oferty programowej jest uzasadnione i do zaakceptowania. Tworzy ja polska firma bez wsparcia z zagranicy. Sami zdaja sobie z tego sprawe i oferuja bardzo elastyczne podejscie do doboru pakietow programowych.

Z mojego punktu widzenia, najslabszym punktem ich oferty jest odbiornik. Gdybym kupil n-ke , to mialbym kilka zapowiadanych!!! kanalow (3 czy 4ry) ktore maja jakas wartosc a ktorych obecnie nie mam. Jednak przede wszystkim wartoscia sama w sobie mialbyc pierwszy odbiornik , ktory pozwolilby odbierac programy hd z calej orbity. A tu figa.
Brak kanalu film HD i mozliwosci uzycia odbiornika jako uniwersalnego odbiornika FTA HD , powoduje ze w ofercie nki nie znajduje nic ciekawego dla siebie.
Nie akceptuje sytuacji uzywania wiecej niz jednego odbiornika do odbierania kanalow satelitarnych, niezaleznie ile mnie to kosztuje.
W momencie gdy pojawi sie dm8000 zniknie potrzeba innego odbiornika HD wiec jego obecne ograniczenia przestana miec znaczenie. Od tego momentu zacznie sie liczyc tylko oferta programowa.
Prawdopodobnie skonczy sie tak jak z cyfrowym polsatem, zakupilem abo dopiero wtedy , gdy techniczne mozliwosci pozwolily mi korzystac z innego niz oryginalny odbiornik satelitarny do odbioru platformy.

Bez watpienia n-ka bedzie sie rozwijac podobnie jak polsat, wiec za jakis czas bedzie mozna prezentowac ta platforme jako rownorzedna pod wzgledem programowym z innymi.
Mniejmy tylko nadzieje , ze nie identyczna. Jakos nie cieszy mnie obecnosc 3 platform , ktore beda roznic sie oferta tylko wlasnych kanalow. Moze n-ka spiknie sie z viasatem, i ich kanaly pojawia sie tylko w n-ce. Takiej roznorodnoci zycze jak najszybciej n-ce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem czy wszyscy zwrócili uwagę że przynajmniej formalnie wczoraj o 0:00 skończył się etap prób i błędów Platformy i od 0:01 wszystko powinno działać zgodnie z obietnicami reklamowymi umowa regulaminem itd itd itd
Jak to oceniacie jako użytkownicy????
Czy biorac pod uwage ze od dzisiaj zaczyna tykac abonament wszystko działa juz jak należy (pewnie nie) Moze ktorys z uzytkownikow podsumuje co oprocz kanału filmowego nie dizała lub nie zgadza sie z ofertą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tylko taka mała uwaga ale podpisując umowę nigdzie nie ma napisane, że będzie kanał filmowy oraz Discovery Historia (piszę o tym kanale bo też ktoś zaraz napisze, że nie ma - będzie od 15)

Z tego co widzę, są wszystkie kanały z umowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
@Gmeru

Chyba nie zauważyłeś że na stronie www.n.pl w pakiecie "style moda muzyka" widnieje kanał VH1 - mam ten pakiet wykupiony a jakoś VH1 u siebie nie widzę !

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Koledzy ale sprzeczanie się nic tu nie da. Ja osobiście podpisywałem umowę z N łudzony opowiadaniami o super kanale filmowym HD - nawet niechby dali zwykly SD super kanal filmowy - byłoby super - sport - oczywiście - powstał kanal NSPORT - ale nie ma na nim nic - poza meczem LM raz na 2 tygodnie i kilkoma powtorkami meczy - mam nadzieje ze sie to zmieni i ze wreszcie pojawia sie jakies ligi pilkarskie i inne sporty.

Prawda tez jest taka ze jak do dnia wczorajszego ogladalismy za darmo tak od dnia dzisiejszego zaczynamy placic za to co mamy - a stare polskie zdanie brzmi :
place - to wymagam.

Wymagam - aby wszystko bylo tak jak mialo byc a nie teraz kolega GMERU mowi ze nie bylo w ofercie kanalu filmowego.

Na koniec moge dodac pare cytatow z telewizjanowejgeneracji.pl
Piotr Zygo: "3. Na początek zapowiadaliśmy 3 kanały w wersji HD. Znacie już 2 z nich: Discovery HD i nSport. Jeśli chodzi o trzeci kanał w HD, to będzie nim kanał filmowy (naprawdę fajny), ktorego nazwę ogłosimy w bardzo bliskiej przyszłości."

Tomasz Grynkiewicz: “hity filmowe” (comedy Central, Wojna i Pokój, AXN: SF, Crime, TVP Film, TCM, Kino Polska plus nowy kanał filmowy w HD)

Tak wiec jednak była mowa o kanale filmowym w HD Edytowane przez m4olo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Gmeru' post='19085' date='01.11.2006, 16:51 ']
Tylko taka mała uwaga ale podpisując umowę nigdzie nie ma napisane, że będzie kanał filmowy oraz Discovery Historia (piszę o tym kanale bo też ktoś zaraz napisze, że nie ma - będzie od 15)

Z tego co widzę, są wszystkie kanały z umowy.
[/quote]

[font="Arial"][size=3][color="#CC33CC"]No, ale nie uważasz, że to wprowadzanie potencjalnego klienta w błąd. :angry:

Skoro w tv na konferencji mówili, że będzie, to tego klient oczekuje idąc do sklepu. Ja wiem, że nie pierwszy o tym piszę, ale przestań ślepo bronić n-ki i nie udawaj, że tak powinno być.[/color][/size][/font]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
no właśnie płacimy to wymagamy,kiedy to wreszcie zacznie działać,a LM raz na dwa tygodnie w NSPORT to chyba troche mało jak na kanał sportowy!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='apatch' post='19122' date='01.11.2006, 17:20 ']
@Gmeru

Chyba nie zauważyłeś że na stronie www.n.pl w pakiecie "style moda muzyka" widnieje kanał VH1 - mam ten pakiet wykupiony a jakoś VH1 u siebie nie widzę !

pozdrawiam
[/quote]

moglbys byc bardziej dociekliwy! VH1 startuje w grudniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='tesbor' post='19138' date='01.11.2006, 18:05 ']
moglbys byc bardziej dociekliwy! VH1 startuje w grudniu
[/quote]

Dzięki, jasne, ciekawość włączyłem już dawno a teraz włączam cierpliwość.
Tylko ile tematów trzeba przeszukać żeby to info znaleźć na n.pl tego nie znalazłem.

Brak profesjonalizmu i tyle - a może damy a może nie, a ja może zapłacę a może nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W reklamach oraz w ofercie hity filmowe, w trakcie podpisywania umowy przeze mnie był kanał filmowy HD, więc Gmeru myślę, że nie masz racji (bardzo się dziwię twojej bezstronności )twierdząć, że kanału nie było.Ja mam N-kę blisko 3 tygodnie a kupilem ją tylko i wyłacznie dla kanalu filmowrgo HD oraz dla sportu HD i co mam w ciągu tych 3 tygodni 2 transmisje LM w HD, nie płaciłem za pazdziernik więc nie narzekałem, ale od dzisiaj muszę płacić za coś czego nie mam.Czuję się nabity w butelkę i głupio mi z tym uczuciem.A poza tym mam propozycję dla telewizji nowej generacji aby blokadę rodzicielską zastosowali tak jak w tv starych generacji, a nie musiałbym wyjmować codziennie karty z czytnika idąc do pracy.
Pozdrawiam wszystkich Edytowane przez mariuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
wlasnie przedchwila dzwonilek do bok i kanal bedzie hoolywod hd filmowy i tam beda same nowosci powiedzial ze to kanal przy wspolpracy hbo ale dopiero 15 niestety:((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Cześć
Więc Gmeru ja też jestem tak jak wszystcy.
Płace i wymagam !!
Mam 3 pakiety + ten darmowy
i brak mi 4 kanałów !!
- Wojna i Pokój
- Discovery Historia
- Nowy super kanał filmowy który ma być lepszy niż HBO i Canal+ razem wzięte i to ma być HD
- nowy kanał do przedszkolaków

Czy to mało ??
nie myśle że to sporo i mogę to przeboleć np. 5-6 dni ale nie dłużej
jak sie okaże że do 5-6 listopad jak nie bedzie połowy z tych kanałów piszę by została obnizona opłata o jakieś 10 zł.
Myśle że jak wiecej nas sie postawi to będe miec problem (widać to że już dzięki NAM mają dodać obsługę ASTRY)

Tynio

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mówimy o kanałach,które mają być w niedalekiej przyszłości,a tymczasem zabrano jedyny kanał FTA HD Luxe tv.Ja wiem ,że zmienił się transporder Luxe,ale od czego są technicy "n"-ki aby go zaraz wpisać z nowymi parametrami ;)
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
LOL ale ja nikogo nie bronie tylko ja nie daje się robić w bambucho celowo więc nie mam pretensji do nikogo.

Podpisuje umowe na cokolwiek to widzę na co się decyduję. Nie ma kanału filmowego (w umowie nie było, że na start będzie) ale jednak to wzialem bo chce miec Discovery HD i tylko to mnie w sumie interesi. SPokojnie sobie poczekam na kanał filmowy do grudnia. Mam tak niski pakiet, że 30 pare złoty mnie nie zbawi czekając na kanał filmowy HD oglądając narazie Discovery HD i Cyfre+ ; )

Nie mam pretensji bo ja nie daje się złapać na sztuczki reklamowe. Jak ktoś się dał złapać to jego problem.

Jak to mówi mój znajomy: "widziały gały co brały" Ja widziałem. I się z tym pogodziłem.

To tyle. Wydaje mi się, że wątki z pretensjami są już nudne i ja już się nie wypowiem bo ja pretensji do nikogo nie mam. Zdecydowałem się na to wiedząc co podpisuje. Ja wiem, że może być tylko co raz lepiej i spokojnie sobie będę czekał. Bo HD to narazie raczkowanie w naszym kraju. Fajnie, że tak szybko bo spodziewałem się raczkowania dopiero w 2007.

Pozdro

PS. Oczywiście, że będę bronił N tak samo jak C+ bo wiem jak BARDZOOOOO trudne jest wprowadzanie HD w EU nie mówiąc o naszym kraju : / ....Chwała im, że się podjeli. Polsat narazie siedzi cicho...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam co do kanału filmowego w HD to dzwoniłem właśnie na infolinie i powiedziano mi że nie mają jak narazie żadnych informacji na temat jaki to kanał bedzie i kiedy wiec trzeba czekać!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Kamil
hehe...ty dzwoniles i powiedzieli ci ze nie maja zadnych informacji,
kolega kilka postow wyzej tez napisal ze dzwonil i niby kanal filmowy bedze z super nowosciami i to juz 15-ego..ciekawe
widac pełny "profesjonalizm" w BOK N-ki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A co ja mam powiedzieć?
Ani kanału filmowego w HD,ani w ogóle pakietu"hity filmowe"i"Cinemax"nie mam:(A za listopad trza będzie już bulić;(mam tylko darmowy pakiet i"sport i motoryzacja".Czyli płace 32zeta a ogladam za 16:(ładna lipa z tej n-ki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi