Skocz do zawartości
Gmeru

Telewizja na kartę w HD! TNK HD już wkrótce na rynku!

Rekomendowane odpowiedzi

Powtórzę pytanie : czy pakiet TNK HD Premium będzie dostępne TYLKO z tunerem czy sama karta też?

pzdr

Karta jest dostępna tylko z tunerem. Jest z nim parowana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Właśnie zadałem pytanie Panu Tomaszowi odnośnie dedykowanego modułu CI który dałby możliwość oglądania TNK HD.

Skanowanie nieba od września z softem do PVR.

ST2850ST będzie wykorzystywany do multiroom.

Szczegóły techniczne po wakacjach:D.

Nagrania z dysku zewnętrznego będzie można odtwarzać tylko na tym boxie, na którym zostały nagrane. Nie mogę ujawniać szczegółów technicznych. ODP TB

Edytowane przez jajo9

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No to lipa na maxa,a wydawało się tak pięknie

Edytowane przez max_max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

No to żadna to telewizja na kartę... tylko HD dla ubogich :P

gdyby choć była opcja z modułem, ale i w to wątpię.

Edytowane przez janek_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I naprawdę szkoda. Gdyby nie było parowania mieliby szansę zawojować rynek :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to żadna to telewizja na kartę... tylko HD dla ubogich :P

gdyby choć była opcja z modułem, ale i w to wątpię.

Myślę, ze i na to przyjdzie czas. A to, ze karta jest sparowana to wielka szkoda. Ale czy wtedy nka by przetrwala? Wątpię... jakby rozparowali to chyba nikt by już nie kupił n dla TVN HD, TVN HD+1 czy TVP HD. Dla mnie najważniejszych kanałów na wyłączność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaki tam będzie siedział soft? Turbodekoder HD czy taki jak w zwykłych nboxach? Chodzi mi np. o wygląd menu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PArowanie musi byc :-(.

Teraz widac jaki byl zamysl wprowadzenia TNK. Przyciagnac klienta a pozniej kazac mu kupowac ich sprzet dedykowany, a jak nie to bye bye.

Telewizja dla mas - ha ha ale kanal.

Teraz ci, ktorzy kupili wczesniej tunery pod TNK beda mogi je sobie wsadzic w d...

Tak to wlasnie sie postepuje z pozyskanym klientem.

Wysysaja z nas wszystkie pieniadze i tyle. A do tego niepotrzebna ekspoloatacja i tak cienkich pokladow roznych surowcow na swiecie i emisja ...

Szkoda gadac

A to parowanie ... szkoda slow

Pozdrawiam

braavoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

40 zl za pelna oferte + obowiazkowe 300 za dekoder, hmm... lepiej dolozyc 14 i miec wszystkie pakiety w nce

ps. wasnie widac ze darmowe kanaly hd w nce tak naprawde kosztuja 19,90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PArowanie musi byc :-(.

Teraz widac jaki byl zamysl wprowadzenia TNK. Przyciagnac klienta a pozniej kazac mu kupowac ich sprzet dedykowany, a jak nie to bye bye.

Telewizja dla mas - ha ha ale kanal.

Teraz ci, ktorzy kupili wczesniej tunery pod TNK beda mogi je sobie wsadzic w d...

Tak to wlasnie sie postepuje z pozyskanym klientem.

Wysysaja z nas wszystkie pieniadze i tyle. A do tego niepotrzebna ekspoloatacja i tak cienkich pokladow roznych surowcow na swiecie i emisja ...

Szkoda gadac

A to parowanie ... szkoda slow

Pozdrawiam

braavoo

Ale dekodery SD? Jak ktoś kupował coś pod TNK SD (czy to dedykowane czy inne) to zazwyczaj tzw. tani shit :P SD więc jakby on się miał przydać pod TNK HD?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
A jaki tam będzie siedział soft? Turbodekoder HD czy taki jak w zwykłych nboxach? Chodzi mi np. o wygląd menu.

Ktoś na innym forum napisał że siedzi w nim niemal identyczny wygląd menu jak z dekodera TURBO..........

Jak dla Mnie TNK HD jest bomba....... :) Podstawowe kanały... plus HD... jeszcze niech dodadzą za 5zł HBO HD... i jest rarytas :rolleyes::D :D

Trochę przeraża mnie serwisowanie tego cuda... jak sobie poczytałem na ich stronie... :P

Edytowane przez herman78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to dooopa zimna. A już myślałem, że po raz trzeci podejdę do N.... a tak nic z tego. Już się rozglądałem za CAM'em do Conaxa :rolleyes: O naiwności! To nie jest żadna Telewizja Na Kartę - to po prostu prepaid z przymusowym tunerem nieznanej jakości.

Poprawka; znanej : bo co może siedzieć w tunerze za 300 ??? (bo przy prepaidzie nie ma jak dotować - zero przewidywalności stałości klienta)

No cóż n-ka miała ogromna szansę naprawdę zatrząsnąć rynkiem a tak .... :D:P

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No to dooopa zimna. A już myślałem, że po raz trzeci podejdę do N.... a tak nic z tego. Już się rozglądałem za CAM'em do Conaxa :P O naiwności! To nie jest żadna Telewizja Na Kartę - to po prostu prepaid z przymusowym tunerem nieznanej jakości.

Poprawka; znanej : bo co może siedzieć w tunerze za 300 ???

Procesor STi7111 :-) Następna generacja po STi7100, który siedzi w białych nboxach i pierwszych czarnych (bez CLRA, w którym siedzi Broadcomm).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Procesor STi7111 :-) Następna generacja po STi7100, który siedzi w białych nboxach i pierwszych czarnych (bez CLRA, w którym siedzi Broadcomm).

Według mnie może siedzieć nawet STi555 albo i STX-BCTT33 trzynastej generacji rewizji siódmej - jakie to ma znaczenie? Nie ma czym się chwalić - tak słabej jakości sygnału jak na tunerach n to nie miałem na żadnym tunerze zewnętrznym nawet polsatu (odwrotnie niż funkcjonalność obsługi, szybkości - żeby być uczciwym)

Dla mnie jest to mydlenie oczu TELEWIZJĄ NA KARTĘ - bo nią nie jest. Mogę się mylić (oby tak było) - ale na moduł CAM też nie ma co liczyć...

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dałbym sobie rękę uciąć że w Turbo chodzi na STI, ale mniejsza o to, korzystając z okazji pozwolę sobie zauważyć że mój Turbo od ostatniej aktualizacji restartuje się co kilka godzin.

Według mnie może siedzieć nawet STi555 albo i STX-BCTT33 trzynastej generacji rewizji siódmej - jakie to ma znaczenie? Nie ma czym się chwalić - tak słabej jakości sygnału jak na tunerach n to nie miałem na żadnym tunerze zewnętrznym nawet polsatu (odwrotnie niż funkcjonalność obsługi, szybkości - żeby być uczciwym)

Możesz napisać który to tuner Polsatu daje lepszą jakość niż nBox, bo osobiście mam przeciwne odczucia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Oferta jest dobra mimo parowania. Zawsze jak się zrezygnuje z korzystania z usług TNK , to będzie można odbierać FTA + DVB-T ... A raz na jakiś czas włączać sobie ichnią ofertę. Do tego dochodzi nPortal czy nRadio - z usług nRadia korzystam bardzo często :P Ma to być tańsza i gorsza technologicznie oferta w stosunku do eN, dlatego nie będzie 2 głowic (nagrywanie kanału A a oglądanie kanału B ) . Wymagający użytkownik na pewno wybierze eNkę ...

Pozdrowionka

P.S.

Tak teraz patrzę a tam w pakiecie HD jest FILMBOX HD :-o ... Mogliby go rozkodować i dać w eN do pakietu Hity Filmowe :rolleyes:

Edytowane przez biedronka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wymagający użytkownik na pewno wybierze eNkę ...

Wymagający user nie kupi N-ki....Wymagający user kupi porządny odbiornik TV-sat gdzie będzie mógł wepchać kilka kart lub modułów i mieć wszystko w jednym.

Osobiście zaświeciły mi się oczy jak usłyszałem o TNK HD....już widziałem kolejną kartę w moim odbiorniku tv-sat... Jest szara z c+ , jest jedna ze słonkiem, niebieską też bym nie pogardził, a tak ....???

Niestety !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak zwykle marketingowcy trochę przesadzili pisząc "unikalne" o funkcji PVR-ready. Szkoda również, że karta ma być parowana bo w innym przypadku mógłbym wykorzystać Fergusona Arivę 100 (też posiada unikalną funkcję PVR-ready) także do oglądania TnK HD w jakości HD a nie tylko cyfry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
Osobiście zaświeciły mi się oczy jak usłyszałem o TNK HD....już widziałem kolejną kartę w moim odbiorniku tv-sat... Jest szara z c+ , jest jedna ze słonkiem, niebieską też bym nie pogardził, a tak ....???

Niestety !!

święte słowa, święte słowa...

Możesz napisać który to tuner Polsatu daje lepszą jakość niż nBox, bo osobiście mam przeciwne odczucia.

@pampalini - miałem Pioneera od Cyfry+, Kathreina UFS910, Samsunga od Polsatu (o tym pisałem - H370G) a teraz TF 7700HSCI i posiadany w tzw. międzyczasie biały nbox miał najgorszy obraz. Wszystkie porównywałem na Sharp 52XL2 i zawsze były to minimum 2 odbiorniki. Więc teraz jestem na TF'ie +2xCAM - najlepszy obraz imo. Aha - też z "unikalną" funkcją PVR :P

pzdr

Edytowane przez nowy66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak zwykle marketingowcy trochę przesadzili pisząc "unikalne" o funkcji PVR-ready.

A gdzie marketingowcy napisali, żePVR-ready jest unikalną funkcją? Na konferencji były wymienione dwie unikalne rzeczy:

- prepaid HD BEZ UMOWY

- zarządzanie pakietami za pomocą SMS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A gdzie marketingowcy napisali, żePVR-ready jest unikalną funkcją? Na konferencji były wymienione dwie unikalne rzeczy:

- prepaid HD BEZ UMOWY

- zarządzanie pakietami za pomocą SMS

W pierwszym poście tego wątku - Nowy dekoder wyposażony jest również w unikalna funkcje PVR-Ready (której komercyjny start nastąpi 1 września 2010 roku) umożliwiającej nagrywanie programów telewizyjnych na zewnętrzny twardy dysk podłączony do dekodera za pośrednictwem złącza USB. Dekoder pracować będzie ze wszystkimi modelami twardych dysków dostępnych na polskim rynku. Nowa funkcja to prawdziwa rewolucja na polskim rynku, która raz na zawsze pozwoli rozwiązać problem braku miejsca na twardym dysku.

Wystarczy czytać, oglądanie samych obrazków nie zawsze wystarcza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

A to już dopisał Gmeru ( o unikalności PVR-ready), a nie marketing ITI Neovision :-)

Zaś ta złośliwość o obrazkach była naprawdę niepotrzebna.

Edytowane przez McGuru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Dla mnie jest to mydlenie oczu TELEWIZJĄ NA KARTĘ - bo nią nie jest. Mogę się mylić (oby tak było) - ale na moduł CAM też nie ma co liczyć...

pzdr

Prosta informacja o zbilzającym sie popularnym produkcie, który jest jakaś opcją, a nie jedyną możliwością wyboru. Z pewnością będzie pasowała wielu uzytkownikom, ale jak zwykle najwięcej maja do powiedzenie i najgłośniej przeciwnicy.

Nie ma przymusu kupna, czy konieczności interesowania się nią, a tak pieknie obnaza ludzką głupote, naiwnosc i fobie.

Taka typowa polska cecha narodowa: marudzic przy każdej sposobności, ile sie tylko da.

Edytowane przez binary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wystarczy czytać, oglądanie samych obrazków nie zawsze wystarcza.

No ale trzymajmy jakiś poziom. Litości. Zawsze można iść pod newsa na satk i się wyżyć...

Powiem tylko, że bawiłem się tym białym klockiem :( i jest takim mini Turbo dekoderem. Więc tutaj nie ma obaw, że jest jakaś lipa za 300zł.... Jest to przepaść w stosunku do oficjalnych dekoderów TNK SD. Ostatnio mi taki wpadł (akurat od TechniSata ale to bez znaczenia bo za taką kasę to czego się spodziewać) to normalnie .... huh ; ) Więc te 300zł to naprawdę tanio w stosunku do produktu.

A to, że jest parowanie to oczywiście WIELKA SZKODA ale z drugiej strony już tutaj ktoś pisał: chyba nka nie miała by czego szukać na rynku. To już chyba prędzej w n coś takiego nastąpi. Ale to tylko dywagacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No ale trzymajmy jakiś poziom. Litości. Zawsze można iść pod newsa na satk i się wyżyć...

Powiem tylko, że bawiłem się tym białym klockiem :( i jest takim mini Turbo dekoderem. Więc tutaj nie ma obaw, że jest jakaś lipa za 300zł.... Jest to przepaść w stosunku do oficjalnych dekoderów TNK SD. Ostatnio mi taki wpadł (akurat od TechniSata ale to bez znaczenia bo za taką kasę to czego się spodziewać) to normalnie .... huh ; ) Więc te 300zł to naprawdę tanio w stosunku do produktu.

A to, że jest parowanie to oczywiście WIELKA SZKODA ale z drugiej strony już tutaj ktoś pisał: chyba nka nie miała by czego szukać na rynku. To już chyba prędzej w n coś takiego nastąpi. Ale to tylko dywagacje.

Gmeru,

1. Mam nadzieje, że zrobisz test nowego boxa (bo mi nie wypada, hehe).

2. Przecież wiesz, co by się działo, gdyby nie było parowania - sharing i kopiowanie kontentu HD.

3. Moduł będzie, ale dopiero w standardzie CI Plus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi