Skocz do zawartości
mamin13

Nowy cennik w Telewizji N, idą zmiany? Nowe kanały HD? Co jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny ciekawy temat na który się natknąłem. Zakładając hipotetycznie sytuację kiedy abonent wysłał już rezygnację z usług, oczywiście z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia.

Od wysłania i potwierdzenia przyjęcia rezygnacji mija powiedzmy tydzień. Za kilka dni, ten sam abonent otrzymuje korespondencję od operatora dowiadując się, że wchodzi w życie nowy regulamin którego warunków nie akceptuje.

Zgodnie z informacją, abonent może wysłać pismo o rezygnację do 14 maja 2010 roku nie zgadzając się na nowe warunki bez ponoszenia z tego tytułu żadnych konsekwencji.

Ludzie zadają pytania, czy w takim wypadku obowiązuje ich 3 miesięczny okres wypowiedzenia czy nie :) Moim zdaniem nie.

Edytowane przez krzysztof2010

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przecież jeżeli ktoś brał promocję GWARANTOWANA CENA przez cały okres trwania umowy nawet jak się coś zmieni w cenniku itd to jak może teraz coś mu się zmienić? .....

Ale panika :) . A zmiany będą jak na lekarstwo. Spokojnie. Pewno jutro, pojutrze już będzie jasne co zyskamy. Z tego co wiem nie ma co panikować. Będzie więcej + niż - a i tak w przypadku HD i dostępności do tych kanałów będzie najtaniej. Sprawy programowe to już inna bajka. Canal+ się nie urodzi.

Gmeru ja nie mam gwarantowanej ceny przez okres trwania promocji ( umowy ) tylko mam gwarantowaną cenę 99,00 pln za pełną ofertę N do końca życia i jeden dzień dłużej ( jeśli nic nie będę kombinował z pakietami ). I nie chodzi mi o to co się stanie przez okres 24 misięcy ... sądzę, ze warunki dla takich jak ja się raczej nie zmienią ( tak mi podpowiada logika ) ale już nie jestem pewien co do okresu po upłynięciu tych 24 misięcy. Niby powinienem mieć dalej full ofertę za 99 pln bo tak jest napisane w umowie i warunkach tej promocji ale kto wie jak oni to potraktują. I wcale nie panikuję. Zastanawiam sie tylko czy N spowoduje , że w przyszłym miesiącu będą mieli jednego abonenta mniej czy nie ....ot wszystko.

Edytowane przez daniel76

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gmeru ma rację, trzeba poczekać. Wszystko do tej pory to insynuacje i przypuszczenia. Za kilak dni będzie można spokojnie komentować ale juz konkretny pakiety i ceny.

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gmeru ma rację, trzeba poczekać. Wszystko do tej pory to insynuacje i przypuszczenia. Za kilak dni będzie można spokojnie komentować ale juz konkretny pakiety i ceny.

Autorus

Przypominam, że żródłem tej informacji jest SAT Kurier.

A źródło to czasami nie jest zbyt dobrze poinformowane.

Oto przykład z poletka n: w tnk miały być na bank dodane 4 programy, dodanow dwa. Miał być wprowadzony starter 12-o miesięczny, nie wprowadzono. He, he ... i ludziska do dzisiaj mają pretensje, poczytajcie tam posty, bo przecież SAT Kurier obiecał.

Jeśli lubicie się podniecać plotkami to właśnie teraz jest najlepsza okazja. Nie lepiej poczekać parę dni jak wszytsko się wyjaśni?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Źródłem poniższej informacji również jest Sat Kurier. Zamieszczam w celu informacji oczywiście przez nikogo nie potwierdzonej. Autor podaje źródło informacji : n.pl ... ciekawe ! :)

Promocja Wszystkie Pakiety n od 28 kwietnia

* 2010-04-26 14:11:25 / Janusz Sulisz

* Ostatnia aktualizacja: 2010-04-26 14:38:12

* źródło: n.pl

W środę, 28 kwietnia 2010 roku platforma satelitarna n wprowadza nową promocję Wszystkie Pakiety n, która obejmuje dekodery: nbox HDTV z aktywacją za 48 zł oraz nbox HDTV recorder/Turbodekoder z aktywacją za 99 zł. Dostęp do wszystkich pakietów kosztuje 54 zł miesięcznie. Klient może podpisać umowę na okres 18 lub 24 miesięcy. Do tego, 28 kwietnia br. przestaje obowiązywać promocja Wielka Rewolucja 2. Klienci nadal będą mogli korzystać z promocji Mini Full i Full.

W przypadku zdecydowania się na nbox HDTV, opcje Cinemax, Filmbox i HBO są do 2 miesięcy gratis, z kolei opcja dodatkowa nFilmHD (nFilmHD i nFilmHD2) dostępna jest opcjonalnie przez 6 miesięcy za 9,90 zł. Decyzję o rezygnacji z tej opcji należy zgłosić najpóźniej w 6 miesiącu od zawarcia umowy.

Klient, który wybierze nbox HDTV recorder/Turbodekoder ma opcje HBO, Cinemax, Filmbox, Picture Box do 2 miesięcy gratis, a opcja dodatkowa nFilmHD (nFilmHD i nFilmHD2, kolekcja VOD nFilmHD VOD) dostępna jest opcjonalnie przez 6 miesięcy za kwotę 9,90 zł. Klient zobowiązany jest podjąć decyzję o rezygnacji z tej opcjinajpóźniej w 6 miesiącu od zawarcia umowy. Kolekcja VOD nSeriale również włączana jest opcjonalnie i obowiązuje do końca 13 pełnego miesiąca w cenie promocyjnej 15 zł miesięcznie. O rezygnacji z tej kolekcji trzeba poinformować Centrum Abonenta najpóźniej w 13 miesiącu.

Edytowane przez krzysztof2010

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, wczoraj na stronce n było "0 dni do końca promocji", a dzisiaj jest "ostatni dzień promocji". Jutro pewnie będzie "już na prawdę ostatni dzień promocji" :P

Dla mnie sprawa jest jasna - n rozpuszcza nieprawdziwe plotki o znaczących podwyżkach w cenach po to żeby ludzie spanikowali i brali aktualną promocję. W praktyce cena prawdopodobnie wzrośnie minimalnie (przy dodaniu nowych kanałów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i cierpliwość popłaca na stronie n-ki nowa promocja ciekawe też jest , że w pakietach reklamują 16 programów HD i można podejrzeć że dochodzą BBC HD ,FoxLife HD i nieszczęsny TVN HD +1 - z tym to już przegięli na maksa brak miejsca na transponderach na porządny bitrate innych kanałów HD a dublują własny program ;) .

Teraz tylko spokojnie czekać na niesławny list od n-ki ze zmianami w regulaminie.

Edytowane przez m12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TVNHD+1. Nie no cudnie. Nie myślałem, że taki poziom debilizmu zostanie kiedyś w ITI przekroczony. Zrozumiałbym TVN7HD( a może i nawet delikatnie się ucieszył) ale to coś? Przestało być śmiesznie. Jest już tylko żałośnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie dowiedzieli sie, ze konkurencja dodaje 3-4 kanaly HD wiec na lapu-capu, bez dodatkowych kosztow chcieli cos ludziom wcisnac. TVN HD+1 to tak chory pomysl, ze nie wiadomo czy sie smiac sie czy plakac. To jest ZENADA do kwadratu. WSTYD!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obok tego, co Koledzy wyżej napisali - TVN DH+1, można zauważyć, że nadal "stali" abonenci nie doczekali się żadnych "premii". Jeżeli podpisując umowę dostaję "wszystko", to co jeszcze można zaproponować, gdy zechcę ją przedłużyć? Chyba tylko "oszczędność" na kolejnych opłatach aktywacyjnych.

Dodatkowo zauważyłem, że pakiecik nFilmowy również dodano do standardu, bez dopłat. Wygląda na to, że abonenci nie chcą płacić za ten wynalazek 20 PLN, nie bardzo garną się również do promocji za 9,90 PLN. Zatem, skoro już jest w ofercie, to dodano go za "darmoszkę", zwiększając cenę "jedynie" o kolejne 6 PLN, co też staje się standardem w eŃce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie w stosunku do poprzedniej promocji:

- abonament droższy o 6 zł ale doszły nowe kanały (BBC HD, FOX Live HD)

- aktywacja dekodera:

białego - jest droższa o 48 zł (było 0 zł)

rekordera - jest droższa o 51 zł (było 48 zł)

- dołożone (ale tylko przez pół roku!) pakiet nFilm

Jednym słowem ... pomijając nowe kanały jest trochę drożej ;)

Na szczęście nie za bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zapomniałeś, że wszystkie pakiety są aktywne, przez cały okres umowy. Dotąd, dla "stałych" abonentów był to okres 3 mcy, a dla "nowych" 6 mcy. Później trzeba było decydować, które wyciąć, albo płacić wielkie rachunki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W praktyce cena prawdopodobnie wzrośnie minimalnie (przy dodaniu nowych kanałów).

Czyli jest tak jak się spodziewałem. Ciekawe natomiast co będzie w listach dla użytkowników aktualnych promocji. Raczej bym się nie spodziewał zmian cen, bo to by było przegięcie. Spodziewałbym się, że użytkownik dostanie opcję do wyboru - dopłać 6zł to będziesz miał 3 nowe kanały HD. Przecież to nie jest techniczny problem żeby ograniczyć do nich dostęp.

Dla użytkowników popromocyjnych pewnie faktycznie będzie podwyżka ceny, ale pewnie połączona z jakąś "ukrytą" promocją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednym słowem chyba dobrze, że w końcu zdecydowałem się na rozwiązanie umowy.

Kończy mi się w maju a od czerwca załapie się na nową umowę.

Wszyscy straszyli, straszyli .... a jak widać nie jest tak źle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście ze dobrze robisz. Wejdziesz na nowa promocje i będzie ok.

Ja mam teraz wszytko za 99zł , ciekawe jak u mnie rozwiążą sprawę z nowymi kanałami.

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam aktywację w promocji "Rewolucja" (po okresie promocyjnym min. 3 pakiety płatne + "Informacja i rozrywka"). W warunkach promocji wpisane jest "od 48 zł miesięcznie" więc rozumiem, że jest to minimalna kwota którą zapłacę za 3 pakiety + "Informacja i rozrywka". Okres nieoznaczony umowy "zgodnie z regulaminem oraz cennikiem" ... więc rozumiem, że mnie podwyżka w tym momencie nie obowiązuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ubiegłym miesiącu wysłałem swoją rezygnację z usług. Dotychczas płaciłem 38 złotych za trzy pakiety tematyczne.

W związku z rezygnacją telefonował do mnie pracownik BOK z propozycją pozostania, oto co zaproponował :

48 złotych na 14 miesięcy i zestaw pakietów taki jak w Wielkiej Rewolucji, bez wymiany dekodera.

Wymiana dekodera wiązałaby się z opłatą za niego, i aneksem na kolejny okres.

Tak więc mogę pozostać ze swoim białym nboxem, płacąc przez najbliższy okres 48 złotych.

Oczywiście propozycja nie zawiera żadnych dodatkowych bonusów na 1 czy 6 miesięcy.

Tak na dzień dzisiejszy wygląda propozycja "N"-ki dla stałych lub rezygnujących klientów. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
W ubiegłym miesiącu wysłałem swoją rezygnację z usług. Dotychczas płaciłem 38 złotych za trzy pakiety tematyczne.

W związku z rezygnacją telefonował do mnie pracownik BOK z propozycją pozostania, oto co zaproponował :

48 złotych na 14 miesięcy i zestaw pakietów taki jak w Wielkiej Rewolucji, bez wymiany dekodera.

Wymiana dekodera wiązałaby się z opłatą za niego, i aneksem na kolejny okres.

Tak więc mogę pozostać ze swoim białym nboxem, płacąc przez najbliższy okres 48 złotych.

Oczywiście propozycja nie zawiera żadnych dodatkowych bonusów na 1 czy 6 miesięcy.

Tak na dzień dzisiejszy wygląda propozycja "N"-ki dla stałych lub rezygnujących klientów. :)

A co ... myślałeś że Ci wszystko za darmo zrobią?

Byłeś na najniższej stawce. Gdybyś miał fulla z 99 to pewnie byłaby inna gadka.

Też chciałem dostać telefon w Erz'e za free. Przy moich niskich rachunkach telefonu za 1 zł niet. Zapewne rozumowanie podobne - słaby klient to się go nie dotuje.

Mam pocieszająca wiadomość: za 38 zł/msc będziesz mógł mieć famlilijny w CP :) .

Pozdro

Edytowane przez pmcomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Oczywiście ze dobrze robisz. Wejdziesz na nowa promocje i będzie ok.

Ja mam teraz wszytko za 99zł , ciekawe jak u mnie rozwiążą sprawę z nowymi kanałami.

Autorus

Zapewne dostaniesz je za free do swojego pakietu.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli BBC HD ma wygladac programowo, tak jak dzisiaj ( caly dzien leci jeden serial odcinek, po odcinku ), to bedzie wielka klapa, program powinien byc bardziej zroznicowany tematycznie, no i niech dadza TOP GEAR w HD !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
A co ... myślałeś że Ci wszystko za darmo zrobią?

Byłeś na najniższej stawce. Gdybyś miał fulla z 99 to pewnie byłaby inna gadka.

Też chciałem dostać telefon w Erz'e za free. Przy moich niskich rachunkach telefonu za 1 zł niet. Zapewne rozumowanie podobne - słaby klient to się go nie dotuje.

Mam pocieszająca wiadomość: za 38 zł/msc będziesz mógł mieć famlilijny w CP :) .

Pozdro

Jeżeli, uważasz że jesteś dow[beeep]NY to, nie jesteś. :)

Już raz zwrócono Ci uwagę, że uprawiasz nachalną reklamę. Teraz jeszcze dodatkowo obrażasz forumowiczów.

Gmeru, bardzo proszę o interwencję, bo pmcomp szalaje.

Edytowane przez wieslawef

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz do meritum. Ktoś płacił 38 PLN/mc bo eŃka takie wystawiała rachunki, i taki abonament zamówił klient. Wynikało to z oferty operatora. Nikt, niczego za darmo nie żąda.

A to, że eŃka nie ma ŻADNEJ koncepcji na premiowanie "swoich" abonentów nie podlega dyskusji. Tak było, jest, i wygląda na to, że będzie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jesli BBC HD ma wygladac programowo, tak jak dzisiaj ( caly dzien leci jeden serial odcinek, po odcinku ), to bedzie wielka klapa, program powinien byc bardziej zroznicowany tematycznie, no i niech dadza TOP GEAR w HD !!!!

Przecież ostatni "sezon" Top Gear już leciał cały w HD... w tym roku będzie za pewne tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A teraz do meritum. Ktoś płacił 38 PLN/mc bo eŃka takie wystawiała rachunki, i taki abonament zamówił klient. Wynikało to z oferty operatora. Nikt, niczego za darmo nie żąda.

A to, że eŃka nie ma ŻADNEJ koncepcji na premiowanie "swoich" abonentów nie podlega dyskusji. Tak było, jest, i wygląda na to, że będzie. :)

Żadna platforma nie ma takiej koncepcji bo to się po prostu nie opłaca, niestety. A to wina NASZA.

Może nie dokładnie ludzi z forum ale raczej abonentów. My jesteśmy bardziej uświadomieni.

Autorus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi