Skocz do zawartości
dragonfly

NTR 82 pierwsze miejsce w rankingu CHIPA-a 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Mógłby być nieco doskonalszy ten sprzęt , ale i tak jest najlepszy w swojej kategorii NMT, mimo ze made in Taiwan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ło matko- ktos jeszcze czyta takie bzdury ? :)

Novatron najlepszy ? ;)

Ta- szczególnie wziawszy pod uwagę jego "bogate" mozliwości audio...

Ratuje go trochę ten wbudowany tuner jesli chodzi o funkcjonalnosć. Gdyby nie to - możnaby go nazwac "xtreamer z wyswietlaczem"

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poza tym chyba made in Korea? :);)

co za roznica Taiwan czy Korea ? ;) szybko, dużo, tanio i zółtymi rączkami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przejrzałem ten tzw "test"

Novatron dostał w nim 100 pkt w kategorii Power !! :)

Mało nie padłem ze śmiechu !!

Pytam sie ZA CO ?

- Za brak Audio HD ?

- Za brak pełnego wsparcia dla BD-J ?

Jaja

Nędzny recenzencik podniecił się chyba tunerem i kolorowym wyświetlaczem - bo tylko to wyróżnia NTR ponad Popcorna ...a nawet Xtreamera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Śmiech na sali... uwielbiam jak pisma komputerowe biorą się za recki odtwarzaczy sieciowych. Ciekawe czy oni w ogóle wiedzą, że teraz liczy się odczyt iso BD, odczyt dźwięku HD z m2ts itd....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać miał wygrać to i wygrał.

Zresztą każda sroczka swój ogonek chwali. Reklama dźwignią handlu a potencjalny klient nie zna przecież wszystkich niuansów. Np QNAP np pisze o swoim NMP-1000: "Jako jedyny radzi sobie także z wyświetlaniem filmów z ISO płyt Blu-ray, a nawet struktury katalogu płyty Blu-ray przekopiowanej na dysk twardy"

BTW Za estetyczny wygląd mógłby nagrodę zebrać (EDIT: miałem na myśli QNAP NMP-1000)

Edytowane przez binary

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mysle ze klient dzisiaj szuka "all in one" i takim wlasnie jest NTR 82 i wlasnie ten sprzet a nie c200 ma szanse zdobyc rozwijajacy sie rynek NMT.

Do tej pory NMT nie bylu zbyt popularne wsrod zwyklych ludzików. Sprzety wielofunkcyjne takie jak NTR 82 a przy okazji niezbyt drogie (w stosunku do swoich mozliwosci), z dosc dobrze dopracowanym firmware (w stosunku do c200 i jego "potencjalu" o ktorym tu mowicie NTR jest dosc przyzwoicie dopracowany) moga podbic rynek multimediów.

Pani Jadzia gdy nie ma jej w domu chetnie ustawi sobie scheduling, zeby nagrac "Majkę" . C200 nie ma opcji recordingu i to jakby nie patrzec jest jego niedorobieniem.

Mowicie o formatach BR itd. Wiekszosc ludzikow w polsce jedzie nadal aviki i rmbv-y.

Ja wroze takim chinskim rozwiazaniom jak NTR 82 co maja w sobie wszystko duzy sukces, a popcorny to zawsze bedzie sprzet dla nielicznych wyrafinowanych klientów.

Edytowane przez dragonfly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu się mylasz. Pani Jadzia nie wie, jak wybrać INPUT na pilocie od TV:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sie dowie, kiedys nie wiedziala co to pilot i krecila gałką Rubina

ludzie szukaja magicznych pudeleczk co robia wszystko i takie wlasnie pudeleczka podbijaja rynek (wystarczy popatrzec na boom smartphoneów)

NMT to nowa rasa urzadzen, ktore maja szanse zrobic taki sam boom w czasch gdy gromadzenie duzej ilosci multimediow nabiera znaczenia coraz bardziej

chociaz moim zdaniem bardzo szybko nastapi integracja funkcji NMT z telewizorami i w tedy bedziemy miec prawdziwe multimedialne all in one bez zbednych kabelków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo robi to za nią jej mąż.

Wiem z doświadczenia :)

Edytowane przez HiFiMike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dragonfly

skad wiesz czego ludzie szukają ?

Prosty przykład. Policz sobie ilosć wpisów w wątkach poświeconych popcornowi C-200 i Novatronowi :)

NIKT przy okazji C200 nie narzeka na brak tunera DVB-T za to przy Novatronie i innych Realtekowatych bardzo często podnoszony jest problem HD Audio

Poczytaj sobie na MPC CLUB jak to się ludzie burzą bo im obiecywano HD Audio a zostali z ręką w nocniku

Ale co sie dziwic. Wejdź na stronę producenta chipa /Realtek/ i znajdź informacje techniczną poświęconą RTL1283 - NIE MA TAKIEJ !

Czyli kazdy kupujący polega wówwczas na tym co mu obieca sprzedawca lub jakie informacje przeciekną z tech-supportu technicznego poszczególnych producentów

A teraz dla kontrastu wejdź sobie na stronę Sigmy - do sciągnięcia przynajmniej 3 solidne PDF-y z których dowiedziec się można wszystkiego

Z tego względu właśnie ludzie bedą uzywać Novatrony i inne Xtreamery wyłącznie jako sprzęt przejściowy bo brak HD Audio i przycinanie się /oczywiście- nie non stop - ale jednak/ na niemal każdym pliku HD są wg mnie nie do przyjęcia

Edytowane przez mobor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dragonfly

skad wiesz czego ludzie szukają ?

Prosty przykład. Policz sobie ilosć wpisów w wątkach poświeconych popcornowi C-200 i Novatronowi :)

NIKT przy okazji C200 nie narzeka na brak tunera DVB-T za to przy Novatronie i innych Realtekowatych bardzo często podnoszony jest problem HD Audio

Poczytaj sobie na MPC CLUB jak to się ludzie burzą bo im obiecywano HD Audio a zostali z ręką w nocniku

Ale co sie dziwic. Wejdź na stronę producenta chipa /Realtek/ i znajdź informacje techniczną poświęconą RTL1283 - NIE MA TAKIEJ !

Czyli kazdy kupujący polega wówwczas na tym co mu obieca sprzedawca lub jakie informacje przeciekną z tech-supportu technicznego poszczególnych producentów

A teraz dla kontrastu wejdź sobie na stronę Sigmy - do sciągnięcia przynajmniej 3 solidne PDF-y z których dowiedziec się można wszystkiego

Z tego względu właśnie ludzie bedą uzywać Novatrony i inne Xtreamery wyłącznie jako sprzęt przejściowy bo brak HD Audio i przycinanie się /oczywiście- nie non stop - ale jednak/ na niemal każdym pliku HD są wg mnie nie do przyjęcia

HD Audio szukasz ty ale nie pani Jadzia....popcorny nie maja opcji nagrywania i to jest straszliwy mankament

ludzie , ktorzy tu zagladaja to zapalency HDTV a nie pani Jadzia

urzadzenia takie jak NTR 82 sa na rynku od niedawna a popcorny maja juz dluga historie, dlatego jest wiecej wpisow o popcornach.

Zreszta zapowiedzi telewizorów "all in one" skutecznie wyeliminuja za kilka lat NMT, zero kabli i porzadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, że pod strzechy trafią odtwarzacze NMT wbudowane w TV. Do tego "internet" w TV z wbudowanymi serwisami oraz już wkrótce 3D.

Taka jest przyszłość i producenci TV nie oddadzą "kasy któa im się należy" jakimś tam producentom playerów z Azji.

My tutaj mierzymy wszystko z poziomu freaków technologicznych (najlepiej HD) a rynek masowy to co innego. A z rynku masowego są tylko zyski dla dużych producentów.

WSZYSTKIE playery NMT dzisiaj to tylko nisza rynkowa.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telewizor służacy do słuchania muzy ? bez jaj :)

Flac'i, ape'y i ....TV pasuje jak pięść do nosa :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie to możliwe. Skoro jakieś badziewie sprzedawane w Aldi-m potrafi nagrywac na zewnetrzna pamiec usb, to taki Samsung na Linuxie moglby robic wszystko. Tylko po co? Skoro mozna takie funkcje implementowac w otwarzaczach i sprzedawac jako dodatkowe pudełka, za dodatkowa kasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
HD Audio szukasz ty ale nie pani Jadzia....popcorny nie maja opcji nagrywania i to jest straszliwy mankament

ja myślę, że Pani Jadzi niepotrzebny NMT tylko N recorder, tam nie będzie miała problemów z nagrywaniem ulubionych seriali ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem mówienie w ogóle o Pani Jadzi ;) w przypadku NMT jest raczej średnie... tak jak wyżej: rzadko kto się w takie coś bawi...po to jest właśnie VOD itd... dla mas i dla ludu.

A jak już się bawi no to widać póki co jaka firma wiedzie prym: albo Popcorn albo Tvix. Reszta się przebija. Mnie np. nie przekonuje. Ale to kwestia przyzwyczajenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale Tvix jest już wyraźnie z tyłu - poszli w Realteka, cholera wie po co...

Gdyby taki 6600 był na nowej Sigmie... byłby to zupełnie inny sprzet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, 6500 (stary jak świat... )ma HD dźwięk, ma ISO BD i czyta MKV i takie tam... ma nawet DVBT. Lepszy od nowych Popcornów co jest jak dla mnie smutne <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
... ma nawet DVBT

Mieć może i ma ale nie działa poprawnie.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak czy owak: stary kapeć a czyta wszystko. A najnowszych nie potrafią zrobić dobrze <_< Miałem NTR do testów (brak czasu i telewizory w ilości masowej do testów nie dały napisać opinii) ale kurcze: to ma czytać mi pliki m2ts na FULL a nie nagrywać telewizję :blink:

Ja się zastanawiam, po co ktoś kupuje NMT? do SD? To nie lepiej Mante czy coś? Do nagrywania to ja mam PVR z danej telewizji kabel, cyfra, nka itd.... Przecież ktoś kto interesuje się takim NMT to musi już być dość mocno w temacie czyli ma jakiegoś kompa, zna się na HD plikach itp (Pani Jadzia odpada)

Zawsze widziałem główne zastosowanie odtwarzaczy sieciowych w poprawnym odtwarzaniu treści HD bez udziału mocnego kompa.... a wszystkie pierdoły jak jakieś DVBT, nagrywania itd.. To mają inne urządzenia (telewizor, telewizja cyfrowa). To ma czytać pliki HD w pełnej krasie i bez zająknięcia. Pamięta ktoś Snazio albo Buffalo? No właśnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak czy owak: stary kapeć a czyta wszystko. A najnowszych nie potrafią zrobić dobrze <_< Miałem NTR do testów ale kurcze: to ma czytać mi pliki m2ts na FULL a nie nagrywać telewizję :blink:

Ja się zastanawiam, po co ktoś kupuje NMT? do SD? To nie lepiej Mante czy coś? Do nagrywania to ja mam PVR z danej telewizji kabel, cyfra, nka itd.... Przecież ktoś kto interesuje się takim NMT to musi już być dość mocno w temacie czyli ma jakiegoś kompa, zna się na HD plikach itp (Pani Jadzia odpada)

Zawsze widziałem główne zastosowanie odtwarzaczy sieciowych w poprawnym odtwarzaniu treści HD bez udziału mocnego kompa.... a wszystkie pierdoły jak jakieś DVBT, nagrywania itd.. To mają inne urządzenia (telewizor, telewizja cyfrowa). To ma czytać pliki HD w pełnej krasie i bez zająknięcia. Pamięta ktoś Snazio albo Buffalo? No właśnie...

A korona by ci spadła, gdyby te urzadzenia mogly nagrywac?Dlaczego nie maja tak podstawowej funkcji jak nagrywanie?Po co mi 2 klamoty i 10 kabli jak moge miec jeden?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie używasz żadnego klamota do oglądania TV? No jak korzystasz z telewizji naziemnej to jesteś w mniejszości. Myślę, że coś tam masz... każdy coś ma. Albo dekoder kablowy albo satelitarny. Chyba, że analogową kablówkę ale to chyba czas się upgrade'ować...

To tak jak nagrywarka DVD. Niby są ale rzadko kto teraz z tego korzysta... (oczywiście są tacy ale już mało). Telewizje ze swoimi PVR wywróciły rynek pod tym względem i dzisiaj już mało kto się bawi w jakieś zewnętrzne nagrywarki. Bo po co? Żeby chomikować? To też już się chyba skończyło...

A tak w ogóle to spokojnie <_< . Zawsze lepiej, że jest taka funkcja niż miałoby jej nie być. Ale to, że Popcorn np. nie ma nagrywania to praktycznie nic nie znaczy. Nie po to został stworzony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

nie bo mam cyfrówkę naziemną to raz a dwa to nie mam zamiaru inwestowac w telewizor z pvr 2 x wiecej niz tej samej klasy bez pvr

nmt to odtwarzacz sieciowy a wiec i nagrywane dane sa w sieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi