Skocz do zawartości
apolosa

neo pdp in 2010 - TX-P50VT20E i TX-P65VT20E

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Właśnie tak zrobiłem i działa :)

A jak to jest z napisami bo mi coś nie chcę ich czytać .

napisy muszą być w formacie srt lub ssa i umieszczone w tym samym folderze co plik video oraz powinny posiadać identyczną nazwę jak plik z filmem

Klawiszem still na pilocie włączasz/wyłaczasz napisy.

Dodam, że czcionka napisów jest dość mała i nie znalazłem póki co możliwości jej powiększenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki spróbuję :)

Edytka:

Dobra spróbowałem przerobić txt na srt jakimś konwerterem online niestety napisy nie

nadążały za filmem .

Jaki program polecacie do konwersji tak aby była zachowana synchronizacja tekstu z obrazem.

Edytowane przez vril

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :)

Po paru próbach wpadł mi w ręce program Bestplayer który również robi konwersje do srt.

Nie dość że mozna podpatrzyć sobie jak są synchronizowane napisy z filmem to jeszcze robi

expresową konwersję z taką samą nazwą jak film :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie po 3 miesiacach śledzenia waszych opini i spostrzeżeń postanowiłem kupić 50vt20 . Długo zastanawiałem sie czy czekać na 50vt30 , ale kupiłem wersję 50vt20EA - czyli wersję poprawioną i dopracowaną w cenie 5599zł !!!!! . a wersja 50vt30 bedzie zaczynać sie w dystrybucji od ok 8000zł ( po 3-6 miesięcy cena spadnie do minimum 6500zł ) Teoretycznie 30% jesniejszy obraz na papierze, 25% oszczedniejszy - powiedzmy , to i tak różnica ok 2-4 zł miesiecznie. nowy luminofor - ten sam co 50vt20EA. Czyli różnica obrazu = brak. Duża różnica w multimediach i wyglądzie ( niestety panel szklany jak w nowych LG ).

Nie ma na co czekać w tej cenie brać można w ciemno wg. mojej opini.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Było było ale dzięki : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Panowie, w modelu 50VT20 mam efekt teatru - jak się tego pozbyć? prośba o pomoc. Ustawienie trybu THX niweluje ten problem ale kosztem pogorszenia jakości obrazu - jakby był mniej ostry i leciutko "niestabilny". Co można jeszcze zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam problem, który już jakiś czas temu poruszałem na kilku forach. Niestety mój post pozostawił jedynie echo ;/

Czy ktoś z Was posiadaczy VT20 mógł by mi odpowiedzieć jakie parametry muszą być ustawione aby PIP/PAP łaskawie zadziałał?

Bo w mojej 46" zadziałał tylko raz po rozpakowaniu go i zmontowaniu. Wówczas włączył się tryb PAP (czy PIP nie pamiętam). Niestety to było na nie podłączonym sygnale żadnym (szary obraz).

Obecnie próbowałem już bardzo wielu kombinacji, ustawień menu. Nawet przywracałem ustawienia fabryczne i nic. Zawsze ten sam komunikat mi wyskakuje, że nie zostały spełnione jakieś tam warunki. Nie jestem w stanie teraz podać z głowy komunikatu, ale pewnie każdy wie o jaki mi chodzi.

Jest to bardzo irytujące i był bym wdzięczny jeśli ktoś by mógł mi w stanie pomóc. Czy są jakieś magiczne ustawienia w menu, które blokują tą opcję? A może sygnał musi być wpięty w odpowiednie wejścia HDMI/EURO etc.

Oczywiście mam wpiętą telewizje analogową zwykłym kablem antenowym.

Spotkał się ktoś z podobnymi problemami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szkoda że vt20 nie jest jednak takim killerem jak piszesz. choć do 3d to chyba nie ma na razie lepszego tv.

w żadnych testach na świecie nie przeskoczył Kuro więc może jednak się rozczarujesz tym panasem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, ja bardzo rzadko piszę na forum. Raczej zawsze czytam. Tym razem muszę jednak coś napisać w temacie Pioneer Kuro vs. Panas. vt20. Do tej pory "jechałem" wyłącznie na Pioneerze. Miałem dwa a obecnie jeszcze jeden. No i tu się zaczyna. Byłem krzewicielem tezy ,że Pionka nic nie przebije, nigdy. Z obrzydzeniem patrzyłem na inne sprzęty i z dumą na swój. Przez namowy rodziny przyszedł czas na zakup 3d. Padło na Panasonica jako najbliższej linii "spadkowej" Pioneera. Bałem się strasznie tej konfrontacji. Stoją dla porównania obok siebie Kuro i VT20 (na razie). No i jajeczko. Koledzy. Niestety Pioneer nie zabija , nie wymiata. Panas jest bardzo ok!!!

Nie chcę powiedzieć,że jest lepszy, lecz na pewno nie gorszy (a w pewnych aspektach bardziej innowacyjny). Czerń? Rewela. Ostrość-Bajka. Full HD-100% porównywalna.

Szczerze mówiąc ulżyło mi i teraz kibicuję w dalszym rozwoju Panasonicowi.

Pozdrawiam

Duszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to zadaj sobie pytanie czy dla samego obrazu zamieniłbyś kuro2 na vt20?

dodaj falsecontouring w panasie i wynik dla mnie jest oczywisty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś kto ma Kuro i wydał na niego krocie może chcieć zmienić TV tylko dla:

- 3D

i... 3D ; )

Albo kupuje projektor 3D a TV zostaje bo szkoda sprzedawać za grosze skoro tyle poszło $.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura kolego bzdura -sprawdziłem oba telewizory mają moduł Wi-Fi dołączany, żaden nie ma wbudowanego modułu.

Coraz większymi krokami zbliża się upgrade oprogramowania telewizorów (tylko modeli EA) :D !!!!

Ilość wypowiadanych komentarzy na forum nie świadczy o wszystkowiedzeniu ;)

Viwaldi, przymierzam się do 50VT20, ale z racji braku konwersji 2d->3D i odtwarzania mkv wciąż się waham, czy jednak nie 46VT20. Piszesz, że zbliża się upgrade modeli EA. Są takie w sklepach w ogóle? Bo ja wszędzie natrafiam na 50VT20 bez żadnego innego oznaczenia. Poza tym dzisiaj dzwoniłem do Panasa i konsultantka (wg mojej oceny nie najlepiej zorientowana) powiedziała, że firma stawia na nowe modele - VT30 itd i o zmianie softu nic jej nie wiadomo. Obawiam się, że będzie lipa, a VT30 zacznie się od 10 patoli, więc znowu mnie cena zablokuje... Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym EA coś mi nie pasuje. Właśnie przejrzałem porównanie vt20e z vt20ea i nie stwierdziłem żadnych różnic. Żaden z nich nie ma wbudowanego modułu wifi, w obu przypadkach dołączany jest moduł podłączany przez USB.

Edyta: doczytałem - różnią się wersją softu.

Wynika coś ze zmiany softu? Np. pojawia się konwersja 2D/3D i możliwość odtwarzania mkv?

Bo jeśli nie, to ja różnicy nie dostrzegam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś tak na prawdę ma ten telewizor u siebie w domu i go używa? Bo po wypowiedziach to mam wrażenie, że 90% osób tutaj się wpisujących widziała go tylko na obrazkach, ma Kuro i próbuje za wszelką cenę udowodnić wyższość jednego nad drugim lub widzieli Panasa w sklepie.

Nikt nie ma problemów z funkcją PIP/PAP? Czy jest ktoś kto może napisać, że jemu działa to ok...? Jeśli tak to prosił bym, w miarę możliwości, o wypisanie ustawień i ew. co jest podpięte do TV (do jakich wejść itd.).

Jest to jedna z tych funkcji, dla których m.in. kupiłem nowy drogi TV. Przy małym obrazku nie ma znaczenia jakość sygnału analogowego więc ogląda się ok.. a raczej oglądało by się.. Sama instrukcja to jakaś kpina, bo w niej nie ma praktycznie nic na ten temat. Ot krótka lakoniczna informacja o tym, że nie można łączyć dwóch sygnałów HDMI np.

Pomoże mi ktoś? Czy mam sobie dać spokój z tym "profesjnonalnym" forum, gdzie znakomita część dyskusji sprowadza się do debaty o głębi czerni i przydatności 3D... o czym napisano już wszystko właściwie.

Ale jak by ktoś miał wątpliwości.

1) Czerń w Panasach z seri VT jest prawie taka dobra jak w Kuro.. niewiele jej brakuje. Dla zwykłego użytkownika bez znaczenia ta różnica.

2) 3D w Panasach z serii VT jest obecnie najlepsze na runku jeśli chodzi o TV..

ile można...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam i używam ale w przypadku PIP nie pomogę bo nawet nie wiem do czego mogło by mi się to przydać :) Pewnie dlatego, że nie oglądam w ogóle programów telewizyjnych a jedynie filmy.

A co do samego TV to dołożę swoje 3 grosze:

Zgadzam się, że czerń jest ok (ale jednak w Kuro troszeczkę lepsza), 3D faktycznie chyba najlepsze na rynku, bardzo fajnie się ogląda ale okazjonalny banding a co gorsza jakieś niesamowite artefakty na panoramowaniach niestety mocno wkurzają i takiego czegoś w TV za 15 tyś zł się jednak nie do końca spodziewałem.

Najgorsze jest to, że te artefakty są moim zdaniem wyłącznie spowodowane jakimiś złymi algorytmami w oprogramowaniu bo w trybach "teatralnych" ich nie ma (tak samo w 3D nie zauważyłem).

Aha i cena dodatkowych okularów to jest rozbój w biały dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@maxiuca

a ty nie masz DVDO Edge? możesz załączyć w nim frame rate conversion z 50hz na 60hz - ponoć skalery/procesory robią to całkiem nieżle.

ja wyprowadzałem z tunera 60hz zamiast 50hz i niestety pojawia sie szarpanie obrazu (choć falsecontouring znika) - ale procesor powinien to zrobić znacznie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja testowałem i niestety nie wiem dlaczego na kanałach HD Panasonic gubi się i rwie obraz - to samo wystepuje z trzema różnymi modułami - TNK, Polsat, Cyfra

Może to problem dostrojenia bo np Polsat HD chodzi na transponderze 12265, a Panasonic pokazuje nawet po ręcznym programowaniu 12264. Możliwości edycji nigdzie nie znalazłem...

czy ktoś ten problem rozwiązał? wydaje mi się że widziałem gdzieś post kogoś kto to zgłosił do serwisu i wymienili mu coś w tv od ręki.

mógłby ktoś nakierować bo coś nie mogę odszukać tego tematu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam Panasonic TX-P50VT20EA i obraz na Polsacie HD jest bardzo ladny to samo w filmach B.R .Tylko jedna sprawa mnie meczy jako gracz posiadam podpiete konsole xbox 360 i Ps3 kablami hdmi do tv i mam pytanie do grajacych na tym tv na jakim trybie gracie ? Wiadomo ze jest tryb gra tylko ze nie wszystkie gry posiadaja regulacje jasnosci np RESISTANCE 2 (PS3) no i jestem zmuszony dawac jasnosc tv na plus cztery.Troche to jest denerwujace .W poprzednim telewizorze ´mialem w opcji polaczenia kabla hdmi poziom czerni dawalem na normalny i gry byly jasne.Tu w plazmie takiej opcji nie ma.Troche mnie to stresuje ze po graniu znow musze regulowac tv aby ogladac telewizje .Na jakim tybie najlepiej grac jak macie ustawione ?.Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Przymierzam się do zakupu 50VT20. Sporo się naczytałem na tym forum o tym modelu i generalnie akceptuję wszystkie zalety i wady tego tv. Zresztą napatrzyłem się trochę na ten telewizor w sklepach i generalnie mi pasuje. Wogóle jestem zwolennikiem plazm, posiadam już trochę starą plazmę LG (nie pamiętam już symbolu) i obraz na tym tv (sygnał z dekodera cyfrowego UPC z dyskiem) mi się bardzo podoba. Chcę teraz zakupić tv do drugiego pokoju gdzie robię sobie powoli takie małe kino :)

Zakupiłem przed tygodniem amplituner Yamahy 767 i kolumny Jamo S608, ciekawe jak to się będzie zgrywało z tym tv?

Do rzeczy...interesuje mnie czy ktoś bardziej testował ten tv pod kontem wbudowanego tunera sat. Mój własny tuner sat. wyzionął ducha jakiś miesiąc temu i pozostała mi antena, siłownik oraz pozycjoner do obracania. Stąd moje zainteresowanie tv z wbudowanym tunerem satelitarnym. Interesuje mnie czy edycja kanałów jest ok, czy szperanie po wielu satelitach nie nastręcza dodatkowych problemów, jak działają moduły cam w wbudowanym gnieździe np N-ki czy C+? A może lepiej zainwestować w porządny tuner sat.?

Zna ktoś odpowiedzi na moje wątpliwości? :) Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie do użytkowników, jak uruchomić z pamięci usb ten plik divx który wygenerował się podczas rejestracji?? Po podłączeniu usb nie mogę wejść w jego zawartość ani nic takiego. Jeśli chodzi o zarejestrowanie usb w tv to wyskakuje mi że urządzenie nie obsługiwane hmm???

Z góry dzięki za odp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie po 3 miesiacach śledzenia waszych opini i spostrzeżeń postanowiłem kupić 50vt20 . Długo zastanawiałem sie czy czekać na 50vt30 , ale kupiłem wersję 50vt20EA - czyli wersję poprawioną i dopracowaną w cenie 5599zł !!!!! . a wersja 50vt30 bedzie zaczynać sie w dystrybucji od ok 8000zł ( po 3-6 miesięcy cena spadnie do minimum 6500zł ) Teoretycznie 30% jesniejszy obraz na papierze, 25% oszczedniejszy - powiedzmy , to i tak różnica ok 2-4 zł miesiecznie. nowy luminofor - ten sam co 50vt20EA. Czyli różnica obrazu = brak. Duża różnica w multimediach i wyglądzie ( niestety panel szklany jak w nowych LG ).

Nie ma na co czekać w tej cenie brać można w ciemno wg. mojej opini.

Cześć. Gdzie można dostać ten tv w takiej cenie? Ma ktoś może namiary na sklep z dobrą ceną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi