jacek2 6 Napisano 7 Lutego 2010 Jesli sprzet jest wysylany zwykla paczka , szanse na jej oclenie sa minimalne , ale z drugiej strony moze ja gdzies wciac po drodze ... Paczki z USA wysylane firmami kurierskimi jak Fedex lub UPS beda clone na 100% . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p0is0n 0 Napisano 7 Lutego 2010 W USA nie ma podatku VAT, istnieje jednak podatek od sprzedaży (sales tax), sięgający w niektórych stanach (np. Nowy Jork) 10% ceny zakupionego towaru lub usługi.Podatek taki można ominąć np w przypadku zakupu samochodu poprzez podpisanie deklaracji potwierdzającej natychmiastowy wywóz z USA.Gdy zapłacisz podatek tam to na cle dopłacasz TYLKO różnicę ,jeśli nie to całość na cle,więc nie widzę sensu omijania podatku w Stanach.Pytałem się Angoli czy da się sprowadzić z chin,Każdy mówił to samo: da ale stanowczo odradza bo przesyłki giną w niewyjaśnionych okolicznościach i nikt nie chce tego ubezpieczać.Wykupujesz ubezpieczenie na terenie chin a gdy przesyłka opuści granice nikt za to nie odpowiada. 1. Omijasz w stanach wiec masz 2x mniej formalnosci. 1 papiery, 1 miejsce do wyjasniania w razie jakichs bledow/problemow. Nie mysl, ze po oplacie cla juz masz z glowy - przez kilka lat jeszcze moga Cie wezwac i wtedy troche latwiej wyjasniac to w kraju, w ktorym mieszkasz. 2. Chiny : gdyby tak bylo, to zaden producent nie produkowalby w Chinach, bo wszystko by ginelo. NIe dramatyzujmy, wazne jest JAK SPROWADZASZ, tutaj konieczne jest zrozumienie Incoterms, bo inaczej faktycznie odpowiedzialnosc za przepadek towaru w drodze moze byc Twoja (czytaj niczyja) i nigdzie tego nie wyjasnisz. Podsumowujac: wiele osob sprowadzalo klocki z Chin, poczytaj na audiostereo.pl. Inna kwestia, ze o gwarancji nie ma wtedy mowy, a i oryginalnosc samego playera moze byc dyskusyjna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macek.g 7 Napisano 8 Lutego 2010 Mam pytanko o polskie ogonki przy wyswietlaniu napisow,raczej nie ma szans? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fitarkus 17 Napisano 9 Lutego 2010 Mam pytanko o polskie ogonki przy wyswietlaniu napisow,raczej nie ma szans? A zrobiłeś upgrade softu?, u mnie wszystko jest jak należy. Co do upgrade- Podłączyłem odtwarzacz do internetu i wybrałem w opcjach szukanie nowego oprogramowania (wiedząc już wcześniej ,że nowy jest) ,ale Oppo go nie znalazł, dopiero po kilku godzinach gdy go uruchomiłem przy starcie poinformował ,że jest nowy soft gotowy do zainstalowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macek.g 7 Napisano 9 Lutego 2010 A ostatnio nierobilem ,bedzie trzeba wyszukac i zaktualizowac,u siebie akurat robie to z pendriv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaka75 0 Napisano 21 Lutego 2010 nie wiecie może czy oppo czyta polskie znaki przy napisach divix? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fitarkus 17 Napisano 28 Lutego 2010 Działają bez problemu jeśli w samym pliku napisów są poprawnie zaznaczone opcje regionalne czy też strona kodowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcemsi 0 Napisano 28 Lutego 2010 Witam Pytanie z nieco innej beczki. Gniazdo zasilania z tylu to takie samo jak komputerowe ? Widac tam tylko 2 piny ale czy standardowy kabel bedzie pasowac ? pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fitarkus 17 Napisano 28 Lutego 2010 WitamPytanie z nieco innej beczki. Gniazdo zasilania z tylu to takie samo jak komputerowe ? Widac tam tylko 2 piny ale czy standardowy kabel bedzie pasowac ? pozdr. TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awatar2000 0 Napisano 1 Marca 2010 (edytowane) TAK Panowie też musieliście podgłośnić suba po podłączeniu oppo do systemu poprzez analog? Aha i dziwna sprawa dlaczego tak jest że odległość suba w opcjach ustawiania dystansu głośników przy podłączeniu analogowym nie może być większa niż głośników frontowych? Kurcze akurat w mojej instalacji jest tak, że suba mam dalej niż fronty i raczej nie będę mógł go przybliżyć. Dopiero jak ustawię fronty na większą odległość wtedy i suba mogę oddalić oczywiście w opcjach ustawień bo fizycznie frontów nie odsune na taką odległość. Jak dobrać złoty środek? I ostatnia sprawa jak to jest z trybem deep colour 36bit. Mam tv pioneer lx5090 i on taki tryb obsługuje, oppo podłączam pod ampli hk 255 i w oppo ustawiam tryb 36bit jednym kablem hdmi z ampli do tv wszystko leci i w tv pokazuje mi tylko 30bit od czego jest zależne żeby pokazał tryb 36bit? Pozatym wszystko bajka a dzwięk po analogu miód dla uszu zarówno w 5.1 jak i stereo, zwłaszcza stereo przy niektórych płytkach, które dobrze znałem, teraz szczęka mi opada Pozdrawiam Edytowane 1 Marca 2010 przez awatar2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fitarkus 17 Napisano 1 Marca 2010 Ogólne zasady akustyki i sztuka nagłaśniania pomieszczeń mówią o tym by nie umieszczać sub-basu poza obrysem głośników satelitarnych oraz np w rogach pokoju, by uniknąć tworzenia się fali stojącej.Jeśli nie daje się uniknąć takiego ustawienia to lekarstwem w pewnym tylko stopniu jest zmiana fazy dźwięku o 180 stopni niestety nie zawsze skuteczna bo służy akurat do czegoś zupełnie innego.By uniknąć ciągłej regulacji głośności sub-basu należy: podłączyć oppo kablem cyfrowym lub innego odtwarzacza i wyregulowanie fizycznie pokrętłem z tyłu sub-basu następnie przełączyć na analog i ponownie dokonać regulacji basu z tym ,że teraz robimy to w menu OPPO tam gdzie ustawiamy odległość głośników opcja "Trim" .Co do trybu 36 bit podłącz Oppo bezpośrednio do tv i zobacz czy działa, jeśli nie to czeka ciebie wymiana przewodu na taki który potrafi przesłać 12 bit na kolor czyli obraz z trzydziestosześcio bitową głębią. Najlepiej wypożyczyć taki kabelek i sprawdzić, chyba że jesteś pewien ,że tv potrafi przyjąć taki obraz po HDMI a nie tylko obrabia sygnał źródłowy w 36 bitach.Spróbuj jeszcze zmniejszyć rozdzielczość w oppo na 720p lub 1080i i sprawdź co się stanie.Na koniec: Jeśli lubisz muzykę i dźwięk to polecam " FORSENSES" Płytka jest na tyle dobra ,że powinna znajdować się na półce każdego HD-maniaka.I chociaż zabawa trwa niecałą godzinę to naprawdę warto.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awatar2000 0 Napisano 2 Marca 2010 Dzięki za instrukcje, pod koniec tygodnia wszystko sprawdzę zgodnie z tym co mi opisałeś bo wtedy będę dysponował wolnym czasem. Natomiast sprawdziłem i wiem na 100% że kabelek, który jest razem z oppo dodawany poprawnie przekazuje tryb 36bit. Może w odtwarzaczu oprócz zaznaczenia tej opcji 36bit w menu należy jeszcze któreś opcje tak ustawić żeby to grało razem nie wiem może opcje z ustawieniami kolorów albo jeszcze inne? Druga sprawa możliwe jest że Harman Kardon 255 nie przepuszcza mi 36bit? raczej nie ale lepiej się upewnić i wyeliminować wszystko I ostatnia zapora z ampli do tv idzie kabelek MRS płaski czyżby on mógłby nie obsługiwać tego trybu w każdym razie na stronce gdzie go kupowałem pisze że jak najbardziej obsługuje Głośno myslę; Jeśli podepnę oppo bezpośrednio do tv kabelkiem oppo i zadziała to będzie znaczyło że albo ampli albo kabel MRS z ampli do tv nie przekazują tego sygnału. Jeśli podepnę bezpośrednio do tv kabelkiem MRS i zadziała to będzie znaczyło że ampli nie przepuszcza i to by było najgorsze. Tylko muszę wiedzieć czy wszystko dobrze ustawiłem w menu oppo żeby móc to sprawdzić w ten sposób jak opisałem wyżej. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awatar2000 0 Napisano 8 Marca 2010 Już po testach Otóż okazało się (w sumie ze zdziwieniem dla mnie), że za brak odbioru sygnału 36Bit Deep Colour był odpowiedzialny...Harman Kardon avr255 Nie pomyslałbym, że ampli nie przepuszcza tego sygnału w takiej wartości a jedynie do 30Bit. W takim razie Oppo mam podpięte bezpośrednio do tv kablem hdmi jako wizja a dzwięk analogowo do ampli. Dobrze, że i tak docelowo zakładałem właśnie wykorzystanie przesyłu dzwięku w formie analogowej (dla tego właśnie kupiłem oppo) bo inaczej musiałbym się zadowolić przesyłem wszystkiego po hdmi. Właściwie to płyty w tej chwili nie wykorzystują 36Bit głębi kolorów ale nie wiadomo co może być w przyszłoci. Pozdrawiam wszystkich Dzięki za instrukcje, pod koniec tygodnia wszystko sprawdzę zgodnie z tym co mi opisałeś bo wtedy będę dysponował wolnym czasem. Natomiast sprawdziłem i wiem na 100% że kabelek, który jest razem z oppo dodawany poprawnie przekazuje tryb 36bit. Może w odtwarzaczu oprócz zaznaczenia tej opcji 36bit w menu należy jeszcze któreś opcje tak ustawić żeby to grało razem nie wiem może opcje z ustawieniami kolorów albo jeszcze inne? Druga sprawa możliwe jest że Harman Kardon 255 nie przepuszcza mi 36bit? raczej nie ale lepiej się upewnić i wyeliminować wszystko I ostatnia zapora z ampli do tv idzie kabelek MRS płaski czyżby on mógłby nie obsługiwać tego trybu w każdym razie na stronce gdzie go kupowałem pisze że jak najbardziej obsługuje Głośno myslę; Jeśli podepnę oppo bezpośrednio do tv kabelkiem oppo i zadziała to będzie znaczyło że albo ampli albo kabel MRS z ampli do tv nie przekazują tego sygnału. Jeśli podepnę bezpośrednio do tv kabelkiem MRS i zadziała to będzie znaczyło że ampli nie przepuszcza i to by było najgorsze. Tylko muszę wiedzieć czy wszystko dobrze ustawiłem w menu oppo żeby móc to sprawdzić w ten sposób jak opisałem wyżej. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masloww 0 Napisano 8 Marca 2010 http://www.av.com.pl/index.php?art=945 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablak 0 Napisano 10 Marca 2010 Działają bez problemu jeśli w samym pliku napisów są poprawnie zaznaczone opcje regionalne czy też strona kodowa.czy plik z napisami musi mieć jakiś specjalny format?Upgrade softu zrobiony, niestety polskie znaczki nie są prawidłowo wyświetlane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaka 0 Napisano 11 Marca 2010 Niestety mam ten sam problem. Próbowałem konwertować napisy do różnych formatów - beskutecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
macek.g 7 Napisano 12 Marca 2010 Niestety wydaje mi sie,ze wina lezy po stronie OPPO i problemie rejonizacji.Jesli masz napisy wbydowane w film nie ma problemu, ale jesli sa dodane to wlasnie wystepuje problem z ogonkami typu:ą,ę,ś. Widzimy wtedy krzaczki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablak 0 Napisano 12 Marca 2010 (edytowane) oto odpowiedź jaką otrzymałem z OPPO Digital: The player was designed to support roman based character sets for external subtitles. We do not support, at this time, European language sets or Unicode. This is something we are investigating for possible future implementation. pozostaje ubroić się w cierpliwość Edytowane 12 Marca 2010 przez pablak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ewik77 0 Napisano 17 Marca 2010 Problemu jako takiego nie widzę ponieważ cała operacja (przerobienia -wbudowania ) napisów do filmu trwa kilka minut, potrzebne programy : SRT v1.4 i mkvmerge GUI. Najpierw w srt przerabiamy txt do pliku srt a następnie wczytujemy do mkvmerge GUI i konwerterujemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raus 145 Napisano 17 Marca 2010 A co z już nagranymi płytami? Bo z grubsza o to się rozchodzi, bo o ile przerobienie każdego pobranego filmu to nie jest wielki problem, o tyle przerobienie całej kolekcji to już rzeźbienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaka 0 Napisano 19 Marca 2010 Czy oppo odtwarza Wam bez problemów pliki mkv? Ja mam parę takich plików i z każdym jest problem przy odtwarzaniu na oppo: -na ekranie tworzy się mozaika i przeskakują kolory - lub obraz skacze Macie może ten sam problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adi1 0 Napisano 20 Marca 2010 Witam Jestem na etapie zakupu niebieskiego odtwarzacza, wcześniej miałem już upatrzonych kilka typów Denon 3800BD, Pioneer BDP-LX71, ONKYO BD-SP807 ale po przeczytaniu waszych wątków oraz testów jestem pod wrażeniem możliwości i jakości Oppo. Potrzebuje odtwarzacza który daje sobie radę bardziej po analogu obraz i dźwięk niż po cyfrze, z racji posiadanego sprzętu, którego na razie nie chcę zmieniać Ampli Onkyo TX-NR100 i projektor Sony VPL-VW10HT gdzie obraz będzie przesłany po komponencie. Mam pytanie do użytkowników odnośnie wyjść analogowych wizja i audio jaka jest jakość na tych wyjściach, scaling i upscaling po komponencie materiału BD i DVD oraz dźwięk coaxial i na wyjściu analogowym 7.1. Gdzie mogę kupić na wyspach za rozsądną cenę bez blokady regionalnej. Będę wdzięczny za sugestie i pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fitarkus 17 Napisano 20 Marca 2010 Witam.Niestety nie mam porządnego kabelka RGB ale sprawdziłem takim który dostałem kiedyś z jakimś odtwarzaczem... czyli popularnym drucie za 5 zł i....? Zdziwko obraz brzytwa, nie myślałem,że po analogu da się uzyskać tak dobry i czysty obraz,z cała pewnością jeśli byłby to kabelek ekranowany , obrazu prawie nie dało by się odróżnić od hdmi.Skalowanie działa bez problemu do 1080p 60Hz.Fajna sprawa to to ,że wysyła sygnały jednocześnie jednocześnie na wszystkich wyjściach Audio jak i Video przez co wystarczy jeden klik w TV i możemy sobie łatwo porównać obraz i dzwięk. Po prostu szok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablak 0 Napisano 21 Marca 2010 Czy oppo odtwarza Wam bez problemów pliki mkv?Ja mam parę takich plików i z każdym jest problem przy odtwarzaniu na oppo: -na ekranie tworzy się mozaika i przeskakują kolory - lub obraz skacze Macie może ten sam problem? problem z otwarzaniem niektórych plików .mkv występuje wg Official OPPO BDP-83 Owner's Thread OPPO zna problem i pracuje nad jego rozwiązaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gothric 0 Napisano 21 Marca 2010 problem z otwarzaniem niektórych plików .mkv występujewg Official OPPO BDP-83 Owner's Thread OPPO zna problem i pracuje nad jego rozwiązaniem A jak wygląda sprawa odtwarzania Bluray z dysku twardego podłączonego po USB ? Czy jest to możliwe? obsługa po USB NTSF czy tylko FAT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach