Skocz do zawartości
TOmeKK

Sharp XD1E wszystkie rozmiary

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='BoDeX' post='13205' date='07.10.2006, 23:34 ']He , oczywiście masz rację , ale pamiętajmy , że czasami produkt z dziwnego rynku potrafi zaskoczyć !
Zobacz na recenzje poprzednich produktów Xoro na www.area.de - same superlatywy , może i ten produkt
okaże się "jedynym słusznym wyborem" , tak jak Chińskie nagrobki za połowe ceny - poczekajmy , zobaczymy ! :unsure:
Pzdr.[/quote]

OPTYMIŚCI ! ..........podobno, to tacy ludzie co widzą na cmentarzu .....same plusy!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dobrym uzupełnieniem do XD1 będzie takie [url="http://www.satelliteguys.us/voom/CEDIA-2006/Pictures/Sharp%20DV-BP1.JPG"]ŹRÓDŁO SYGNAŁU[/url] , ciekawe tylko kiedy się pojawi w sprzedaży ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ my służyliśmy jako pierwsze na świecie źródło opisowe serii XD1E i z nas brano przykład, to dam też link do całej (znanej) strony o D62 (USA) z [color="#FF0000"]PIERWSZYM TESTEM KONSUMENCKIM SERII D62. Od strony 56 - (Therese :) Thanks!)[/color][b]

[url="http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=718029&page=54&pp=30"]http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread....ge=54&pp=30[/url]

pzdr

ps Już nie mogę się doczekać!!

Edytowane przez nowy66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Najlepszy jest ten o Sharpie i HD DVD, gość się zlał w spodnie, pozazdrościć tylko można.
................................................................................
..........................................................................
HD DVD

This is why you get one of these sets. OMG...Fantastic...Bloody wonderful. and yes - it is hyperbole...But the Sharp - when fed a really good source - just smokes anything less. I have seen the lsser size compeitors be equally as good. I have not seen them at 52" I wanted to watch all my HD DVD's again. Since I have not yet seen Batman Returns - I refused to watch more than 5 minutes - but yes...it is that good. If Sharp wanted to sell these sets to the masses - put in BR on an HD DVD and let it play. At 52" - you want more, bigger and closer. There really is nothing else to add here. If you end up with this set - you owe it to yourself to feed it some 1080i goodness, set it in dot by dot and well...you will lose the ability to play or tweak anymore. Thank God I was pretty much done for the day when I started with the HD DVD's. I lost my set then Upconverted DVD's looked quite good. I have been very happy with my A1 - paired with the Sharp - I am ecstatic

................................................................................
.............................................................................

A tutaj coś do wyśrodkowania obrazu np.ze snazio, pamięć temp. koloru na HDMI i pamięć formatu obrazu
na wejściu i 1:1.

............................................................................
That said there are some really neat functions I am glad are there. Like being able to position the image on the display from apparently any source. Ability to remember and display the appropriate stretch/dot by dot etc mode dependent upon detected source. Setting the HDMI color space. Those are just a few I have found and used and will certainly be going through the rest with a fine tooth comb - as Sharp didn't bother spending much time with assisting you in how this set works!
.............................................................................

Pozdr. Edytowane przez TOmeKK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno przyda się również informacja nt odbioru SD (przy zachowaniu proporcji pomiędzy "ich" SD a "naszym" SD :)

Takie pytanie padło zreszta na forum. Te ft to "feet" więc jakieś 35cm.
No i jeszcze jedna sprawa : u nich nie ma TruD (które wpływa na poprawe jakości zwłaszcza z gorszego - np SD - źródła). Tak naprawdę to był jedyny element co do którego miałem wątpliwości : brać XD1E czy też coś innego ;):) . O HD w wykonaniu XD1E nie miałem i nie mam wątpliwości.

[color="#CC0000"]SD Viewing

Using 480i from the afore mentioned SA8300 box via HDMI, the PQ on digital SD was anywhere from good to very good. (Outstanding being used for HD 1080i and fantastic being reserved for HD DVD at 1080i - just to give you a sense of my scale). Viewing Sd in 4:3 from about 7ft proved to be very watchable and stretched (using Sharp's smart stretch - which is excellent and beats the Panny just mode) using a good SD source was also very good. Poor SD sources were okay and certainly no worse than your prior CRT - stretching poor sources (Sd) at 7ft was enough pretty ugly. At 10 ft or better - all the SD sources looked pretty good stretched and most will find the SD PQ on this set to very watchable. The color space is pretty good and loss of color, red push does not become any more evident in viewing a 1080i source. It would have been nice of Sharp to allow us to adjust the color space for SD/HD sources as it clearly recognized tham and allows adjusting the color space elsewhere. I could not find a way to do this. Not that any other set does - just would have been nice I did not see where the noise reduction setting added any benefit. And it is also not in the PQ settings but under yet a completely different menu window. Sharp really should be shot for their poor menu and settings layout. It did not appear ay worse - or better.

You guys will have to ask specific questions on SD as I really do not pay much attention to it. Digital SD was for the most very good at almost all times and needless to say upconverted SD DVD (via my HD DVD were somewhere shy of fantastic)[/color]

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Póki co nie możemy oceniać na własne oczy w domu tego LCD :huh: A Amerykancy juz mogą...

Więc podłączam link do znanego juz forum, gdzie właśnie wczoraj założono nowy thread pt "Owners thread" : opinie z wielu źródeł, opisy ustawień, oceny z różnych źródeł itp. W oczekiwaniu na własny warto przeczytać cudze opinie i spostrzeżenia.

[url="http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=733575&page=1&pp=30"]http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread....age=1&pp=30[/url]

pzdr

nochybażenieudamisieprzebicprezntelewizje <_<:unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W oczekiwaniu na dostawę myśli ( różne ) krążą po głowie
i takie lamelskie pytanie (do wiedzących więcej - TOmeKK , Nowy66 , RS4) jak będziecie w stanie potwierdzić informacje Sharp Polska które otrzymałem telefonicznie iż modele 37 i 42 to też Kamayama II i posiadają " cztery składowe koloru" a nawet własne matryce
Pliiiss podzielcie się info
Mimo innych zapowiedzi moje zainteresowanie XD1 nie słabnie ( osłabjają tylko ceny )
Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='km1' post='13477' date='10.10.2006, 07:47 ']W oczekiwaniu na dostawę myśli ( różne ) krążą po głowie
i takie lamelskie pytanie (do wiedzących więcej - TOmeKK , Nowy66 , RS4) jak będziecie w stanie potwierdzić informacje Sharp Polska które otrzymałem telefonicznie iż modele 37 i 42 to też Kamayama II i posiadają " cztery składowe koloru" a nawet własne matryce
Pliiiss podzielcie się info
Mimo innych zapowiedzi moje zainteresowanie XD1 nie słabnie ( osłabjają tylko ceny )
Dzięki[/quote]

37" Kamayama I brak RGB+(cztery składowe)
42" Matryca od dostawcy z Tajlandii, brak RGB+
46/52 Kamayama II RGB+

RS4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sory za "mędzenie" ale to co Sharp "mija się z prawdą" czy też po dostawie fizycznie pojawią się oficjalne informacje szczegółowe ( instrukcja ? specyfikacja ? ) co w którym modelu XD1 jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='km1' post='13477' date='10.10.2006, 07:47 ']...informacje Sharp Polska które otrzymałem telefonicznie iż modele 37 i 42 to też Kamayama II i posiadają " cztery składowe koloru" a nawet własne matryce ...[/quote]

Wzystkie znaki na niebie i na ziemi wskazuja, że RS4 ma rację tak pisząc jak pisze. Ale...no niestety jest zawsze jakieś ALE. Różnice pomiędzy modelami EU/UAS/JAP są takie (TruD, kontrast,wejścia/wyjścia,..) że trudno coś autorytatywnie stwierdzić. Moim zdaniem (na podstawie forów internetowych zagranicznych) prawdopodobieństwo sprawdzenia się informacji RS4 jest ok. 90-95%. Pozostaje te 5% :) No, OK, 2% :):D

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki Sharp "za prawdę inaczej"
a kolegom z forum już dziękujemy
PS każde info pozwala dotrwać do godziny X

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='TOmeKK' post='9666' date='05.09.2006, 14:23 ']Nowy sie czepia! :)

Wg mnie:

GE1 65 cali - ma DVI, nie ma HDMI. Potwór idzie też do przeróbki w przyszłym roku, nie ma truD!!!

Jest błąd - w katalogu- 42 cale XD1 nie ma RGB Plus, w rozszerzonej wersji jest inaczej. Myślę, że ma - to by był kompletny brak logiki i konsekwencji.

P55 i P70 są na niem. stronie www i w rozszerzonym katalogu, bo są do wysprzedania i są jeszcze w handlu.

Pozdr.[/quote]

Znalazłem to 2% i dzięki info o zachwytach Amerykanców moje nadzieje iż 42 jest "niewiele" gorszy od (braci?) 46-52 ale wiele tańszy
"Trwam w wierze" karmjąc się informacjami o XD1 i naiwnie? licząc iż ceny spadną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='km1' post='13487' date='10.10.2006, 09:46 '].....
a kolegom z forum już dziękujemy
......[/quote]

No, jesli to tak zrozumiałem jak napisałeś, to możesz nie czytać naszych wypowiedzi, chociaż rządzą kaczory to jeszcze jest troche demokracji i wolny wybór, przynajmniej w czytaniu....

RS4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='km1' post='13487' date='10.10.2006, 09:46 ']Dzięki Sharp "za prawdę inaczej" a kolegom z forum już dziękujemy[/quote]

Człowieku! To nie tak!! Co ma zrobic Sharp jeśli sam nie ma danych realnych, namacalnych, zweryfikowanych? Ma podawać bzdury zamiast realnych informacji? Podaje to co wie! Raczej na podstawie czytanych informacji, przekazywanych na szkoleniach, zasłyszanych itp.

ALE JEŚLI NIE MA "DOTYKALNEGO" EGZEMPLARZA TO CO ...?

A jak nie podobają ci się komentarze [color="#CC0000"]("a kolegom z forum już dziękujemy")[/color] i informacje [u]to Twój problem[/u]. Nie zadawaj pytań nie będziesz go miał (tak problemu, ale i informacji). A wierz mi osoby, które (mam nadzieję niechcący) zaatakwałeś, naprawdę mają ogromną wiedzę o Sharpie (TOmeKK i RS4). Edytowane przez nowy66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='RS4' post='13515' date='10.10.2006, 11:07 ']No, jesli to tak zrozumiałem jak napisałeś, to możesz nie czytać naszych wypowiedzi, chociaż rządzą kaczory to jeszcze jest troche demokracji i wolny wybór, przynajmniej w czytaniu....

RS4[/quote]
Sory przepraszam moja culpa lapsus językowy "semantyczny zwrot"
jeśli tak to zrozumiałeś ( podziękowałem w imieniu wszystkich zaiteresowanych XD1 niezbyt czytelnie ale mam nadzieje iż wszyscy którzy tak to zrozumieli przyjmą moje wyjaśnienia - BEZ OBRAZY)

dzięki temu forum " wiem że nic nie wiem " a wiedza którą się dzielicie ( i będziecie nadal mam nadzieję ) z własnej woli nie tylko mnie pozwoliła uniknąć " fachowości ze sklepów nie dla idiotów "
Moje oczekiwanie już około roku na wymarzony LCD ( chyba Sharp? ) może nie zawsze pozwala mi pisać co pomyśli głowa
a tu jeszcze zapowiadanej ofensywy cenowej nie widać a towaru tym bardziej
pozdrawiam w oczekiwaniu na info i XD1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='RS4' post='13480' date='10.10.2006, 08:49 ']37" Kamayama I brak RGB+(cztery składowe)[/quote]

To broszura z IFA klamala? Buuuu... kupuje Tosh 67 w takim razie.

A tak na powaznie... faktycznie, bez 'zywego' modelu nic nie wiemy... na roznych forach pisza rozne rzeczy i tak naprawde wszystkie te informacje sa ze soba w sprzecznosci. Gdyby dalo sie dorwac do manuala... Do listopada poczekam, jak sie okaze, ze 37'' to jednak niedorobka, to kupie Toshibe, albo Sony V2000.

Ale to mnie uspokoilo
[url="http://www.sharp.co.uk/PRESSDETAILS.ASP?ID=421"]http://www.sharp.co.uk/PRESSDETAILS.ASP?ID=421[/url] Edytowane przez pbuda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zazdrościmy dalej.

Jest nowy owner z innego forum, który wymiękł przy Oblivion’ie, nawet zanim odkrył, że 52" ma pixel mapping 1:1 :( . Zdjęcia.

[url="http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1106786"]http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1106786[/url]

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zobaczcie jak koledzy z UK podniecają sie oczekując na nowego Sharpa XD1

[url="http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=381973&page=90"]http://www.avforums.com/forums/showthread....973&page=90[/url]

już maja ponad 1500 postów.

I niestety nadal nic. Mimo że Sharp bardziej dba o ten rynek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Właśnie trzymam najnowszą gazetkę z Saturna.

W dniach od 13-19.10 w promocji telewizor Sharp LC 46XD1 Full HD ten, na który wszyscy czekamy.

Za 12999 zł od ręki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

ARUŚŚŚŚ co za wiadomość. A jednak można czymś zaskoczyć w ramach: mania n ; )

Czyli nasze specjalne ceny były....takie same jak te? Wiedziałem, że tak będzie....a wszyscy się tak jarali, że to o 50% taniej a tu prosze: cena w sklepie praktycznie taka sama:D Ja już wiem, że wybiorę na 99% tego Sharpa.R E W O L U C J A cenowa welcome

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[url="http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=2199"]http://hdtvpolska.com/index.php?showtopic=2199[/url]

I co wy na to? Specjalne ceny okazały się srednio specjalne...ja jestem pod mega wrażeniem O_O ceny w sklepie. Biorę to to od ręki wkrótce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Gmeru' post='13991' date='13.10.2006, 00:48 ']AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ARUŚŚŚŚ co za wiadomość. A jednak można czymś zaskoczyć w ramach: mania n ; )

Czyli nasze specjalne ceny były....takie same jak te?[/quote]

@GMERU nasze są niższe, ale coś mi sie to wydaje podejrzane z dostępnością

RS4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAŻNY CZYTELNIK GAZETKI ZAUWAŻY ZE NIE TYLKO XD1 ALE ROWNIEZ TOSHIBA 37WL67 FULL HDD ZA ..................6799!!!!!!!!! A BARDZO NA NIA CZEKAM PO TESTACH 32 WL68P

:angry:)))))))))))))))))))))))))))))

[quote name='RS4' post='13999' date='13.10.2006, 08:00 ']@GMERU nasze są niższe, ale coś mi sie to wydaje podejrzane z dostępnością

RS4[/quote]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi