Skocz do zawartości
Graczdari

Gladiator edycja Blu-ray - opinie, komentarze

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak napisał misfit, tylko że o tsmuxerze zapomnij. Tylko eac3to.

ok. a jakieś wskazówki do eac3to? tsmuxera mam opanowanego ale ten soft jest mi zupełnie obcy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
ok. a jakieś wskazówki do eac3to? tsmuxera mam opanowanego ale ten soft jest mi zupełnie obcy.

eac3to.exe 00000.mpls -demux

i tyle, dostaniesz strumienie elementarne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Odpaliłem też dzisiaj sobie tego MP2 (ts mpeg2) z kiedyś

Ano dokładnie.

Weterani wiedzą, że kilka pozycji wyciekło w pełnych wersjach studyjnych jeszcze przed epoką BD.

Gladiator do nich należy.

I była to znakomita jakościowa wersja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na pewno lepsza od wydania na blu-ray;]nie przesadzajmy. może i faktycznie nie jest to wybitny obraz HD ale dużo lepszy od innych obrazów. Ja np nie rozumiem zachwytu ludu na Iron manem (chodzi oczywiście o obraz) dla mnie słabiutko.

Edytowane przez ben kenobi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak jak napisał misfit, tylko że o tsmuxerze zapomnij. Tylko eac3to.

Możesz napisać w czym lepszy jest eac od ts w demuxowaniu audio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Możesz napisać w czym lepszy jest eac od ts w demuxowaniu audio?

Lepiej sobie radzi i jest pewniejszy w przypadku płyt z seamless branchingiem, gdzie film podzielony jest na wiele części a audio się powtarza (nakłada na siebie). eac3to potrafi perfekcyjnie (tak jak odtwarzacz Blu-ray, który taką płytę odtwarza) odtwarzyć ciągły plik. TsMuxer czasami sobie z tym nie radzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
tak na pewno lepsza od wydania na blu-ray;]

Jest takie stare, bodajże perskie, przysłowie:

Gdy ktoś ci powie że jesteś koniem uśmiechnij się.

Gdy ktos drugi ci powie że jesteś koniem, zastanów się.

Gdy ktoś trzeci ci powie że jesteś koniem, kup sobie siodło.

Swoją opinię o Gladiatorze na Blu-ray wyraziło już kilka aktywnych forumowiczy, który posiadają kopię. i zajmują się HD amatorsko lub zawodowo od lat.

Ty nie masz na dysku ani nagrań z BEV, ani HBO ani C4HD ani płytki Blu-ray, a wypowiadasz sądy i opinie jakbyś miał.

Daj sobie spokój, bo zaczyna mi to wyglądać na zaczepialstwo i trollowanie. Zwłaszcza, że w dziale Kupie/Sprzedam/Zamienię też się nie popisałeś ostatnio.

Edytowane przez maxiuca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Lepiej sobie radzi i jest pewniejszy w przypadku płyt z seamless branchingiem, gdzie film podzielony jest na wiele części a audio się powtarza (nakłada na siebie). eac3to potrafi perfekcyjnie (tak jak odtwarzacz Blu-ray, który taką płytę odtwarza) odtwarzyć ciągły plik. TsMuxer czasami sobie z tym nie radzi.

jak sam napisałeś, trzeba wybrać poprawny mpls - tu żaden program (na razie) prawidłowo nie doradzi - trzeba pomyśleć

a potem to można wybierać programy do demuxa :angry:

edit:

np. wall-e

Edytowane przez cobico

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
jak sam napisałeś, trzeba wybrać poprawny mpls - tu żaden program (na razie) prawidłowo nie doradzi - trzeba pomyśleć

W wybraniu odpowiedniego mplsa doradza całkiem nieźle BDinfo.

Mam już za sobą kilka remuxów, w tym tytuły disney'a z US (bug's life, cars, ratatuj) do których domuxowałem pl dubbing. Za każdym razem BDinfo był pomocny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, w większości przypadków działa

ale mówiłem o mpls w kontekście eac i ts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dalej nie rozumiem w czym jest problem. Odpalasz BDInfo, które pokazuje Ci które playlisty i sortuje je po długości trwania. Po tej długości można się domyśleć za którą wersję (kinowa, rozszerzona, reżyserska, itp) odpowiada która mpls. Potem demuxujesz go eac3to (albo tsmuxerem, chociaż tak jak pisałem, lepiej nie) i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MAX:

ben_knobi napisał

tak na pewno lepsza od wydania na blu-ray

Odniósł się zapewne do mojej wypowiedzi:

Weterani wiedzą, że kilka pozycji wyciekło w pełnych wersjach studyjnych jeszcze przed epoką BD.

Gladiator do nich należy.

I była to znakomita jakościowa wersja.

która to wypowiedź odnosiła się do wypowiedzi Gmera:

Odpaliłem też dzisiaj sobie tego MP2 (ts mpeg2) z kiedyś ....

Zapewne nie masz dostępu do tamtej wersji.

Jak ją odnajdę to opiszę parametry.

Szukam.

Generalnie temat ciekawy:

tajemnicza wersja ts kontra różne wersje BD.

Edytowane przez dominikjestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zapewne nie masz dostępu do tamtej wersji.

Że niby ja nie mam dostępu?? :angry::)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki chłopaki. wersja custom już gotowa. teraz video ze starego poczciwego mpga, który leżał już kilka lat na dysku + świeżutkie audio z BD i jest miód.

jeszcze raz dzięki za pomoc z tymi mpls-ami :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

martin_ezz,

a jak z synchronizacją? To nagranie z BEV było trochę pocięte i dźwięk na przykład DVD nie pasował bez cięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótko do maxiuca.

Ja się nie popisałem ?to chyba jakieś żarty. Faktem jest, że zrobiła się w dziale Kupię/Sprzedam/Zamienię trochę dyskusja nie na poziomie .

Przecież zgodziłem się na wymianę, a to że użytkownik nie chciał sprawy załatwić po przez allegro i chciał żebym ja pierwszy wysłał płytę no wybacz żyjemy w Polsce.

Śmierdziało oszustwem na kilometr .

pytam się co to ma do wydania gladiatora?widać jak oceniasz ludzi. po prostu śmiech. Trollowanie ? zaczepialstwo? byłeś u mnie w domu i wiesz, że nie mam jakiejkolwiek kopi?masy materiałów np z HBO itd?

Edytowane przez ben kenobi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
martin_ezz,

a jak z synchronizacją? To nagranie z BEV było trochę pocięte i dźwięk na przykład DVD nie pasował bez cięcia.

powiem Ci że się trochę pomęczyłem ale ustawiłem synchro co do milisekundy :angry: (przynajmniej jak się ogląda to nie ma uczucia że coś jest nie tak) - jest idealnie na całej rozpiętości filmu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
widać jak oceniasz ludzi. po prostu śmiech.

Oceniam po postach. Nie popisujesz się, śmiecisz w wątkach, a nazywanie kogoś potencjalnym oszustem tylko dlatego, że nie chce bawić się w wystawianie przez allegro też nie przynosi Ci chwały.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Że niby ja nie mam dostępu??

Po prostu napisz, że masz.

No i oceń poważnie jej walory video.

Bo też mamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy siedzący bardziej w temacie mają tego Gladiatora, więc nie ma czym się licytować.

Walory już oceniałem w tym wątku. Obraz jest wiele bardziej naturalny i filmowy niż obraz z Blu-ray, który jest sztuczny, woskowy i cyfrowo zniszczony.

Zresztą to co zrobił dla siebie kolega martin_ezz, pojawiło się też niedawno w sieci (tzn. obraz z BEV i dźwięk z Blu-ray).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w PL bedzie dostępny Gladiator tylko w wersji STEELBOOK czy będzie też wersja z jednym BD ? I czy będzie to Extended 171 minut czy wersja zwykła ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowny kolego Butcher,

chciałeś moderatora to masz. Proszę nie uzewnętrzniać się poprzez stosowanie wulgaryzmów (omijając jednocześnie zabezpieczenia forum). Można grzeczniej. Na ostudzenie emocji urlop od forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi