Skocz do zawartości
SlawekR

Kupujemy telewizor - czyli poradnik co kupować i jak kupować

Rekomendowane odpowiedzi

Co lepsze do 3000 zł, Sony KD-55XG8577 czy LG 55SM8600, czy może coś jeszcze innego? Super czerń ani duża płynność nie jest wymagana, za to duże kąty widzenia jak najbardziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba mają matrycę IPS, więc z kątami powinno być dobrze (z czernią raczej nie). LCD od LG są uważane za kiepskie, ale to chyba z powodu matryc IPS. Sony na papierze jest dużo jaśniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam matryce ips. Miałem IPS mam teraz VA wiem co mówię, kąty nie są aż tak ważne jak czerń i kontrast.  Nocny seans lub gaming na ips to koszmar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

To ja pójdę trochę pod wiatr....

Do dużej kuchni poszukuję TV 32 lub maksymalnie 40 cali (większy nie wejdzie) i kluczowa sprawa są własnie kąty widzenia- zarówno w poziomie, jak i w pionie  (TV będzie wisieć w rogu na wysokości około 2m), zatem szukam najlepszego IPS w budżecie do ok 2000zł

Będzie tam głównie leciała TV naziemna, ale od czasu do czasu (gdy w salonie na OLED-zie Panasa będę oglądał mecz 🙄), pójdzie coś z Netflixa bądź nc+go dla rodzinki...

Na żywo widziałem SONY KDL-32WD750- obraz różnymi pod kątami rewelacyjny, ale to już wiekowy tv, bez funkcji smart  (choć się nie upieram- zawsze mogę podpiąć nvidia shield).

Czy możecie polecić coś nowocześniejszego, z rewelacyjnym IPSem? Na czerni mi nie zależy, może być i 4k, ale minimum full HD...

Dziękuję...

Edytowane przez Alf2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybór to jakaś masakra, o to ankieta

Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Ok. 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost, kąty nie są ważne
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Zacieniony pokój
7. Jaki masz obecnie telewizor ? LG Lk42
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobra czerń, widoczny HDR, odświeżanie 100hz
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HD i 4K
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder 4K C+, XBSX
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 6/7
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Sport, filmy
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak, Youtube
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, max. 2h dziennie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem
17. Preferencje co do wielkości? Max 55 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Słaba czerń 
19. Preferencje co do marki ? Brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ?  Nie jest potrzebne
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3200zł

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Nie

Edytowane przez Adam Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam telewizora do 3000 taki normalny rodzinny, nie będę na nim grał tylko oglądał filmy,seriale i youtube w większości wieczorami. W tym budżecie zainteresował mnie 

Philips 55PUS7304 ewentualnie Philips 55PUS8804 ale czy on jest jakiś lepszy od 7304 czy tylko się płaci za soundbar? Lepszy będzie dźwięk z tego wbudowanego soundbara, czy lepiej osobno jakiś kupić za około 500zł?

Może jakiś inny TV jest warty zainteresowania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz już brać philipsa to 58 Pus7304 . Ten akurat wg DS ma matryce va czyli 3x lepszy kontrast, nasycenie barw. Za resztę da radę kupić soundbar creative stage 2.1 . No i 3 cale większy .

Aha te tv maja 50hz i HDR na papierze .

Dobry tv z HDR i 100hz trzeba dać ca 4K.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 hours ago, Wilson91 said:

Szukam telewizora do 3000 taki normalny rodzinny, nie będę na nim grał tylko oglądał filmy,seriale i youtube w większości wieczorami. W tym budżecie zainteresował mnie 

Philips 55PUS7304 ewentualnie Philips 55PUS8804 ale czy on jest jakiś lepszy od 7304 czy tylko się płaci za soundbar? Lepszy będzie dźwięk z tego wbudowanego soundbara, czy lepiej osobno jakiś kupić za około 500zł?

Może jakiś inny TV jest warty zainteresowania?

Philips będzie dobrym wyborem, sam mam 70 cali z tego modelu. Posiada wszystkie technologie wyświetlania obrazu oraz Android TV. W tej cenie trudno o lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2

2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3.5m

3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2

4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Kąty nie są ważne

5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać 

6. Jak słońce świeci w pokoju ? Rano ze wschodu po południu od zachodu (nie ma światła na wprost)

7. Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic TX58DX750b

8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 4k, VRR, ALM, HDMI 2.1

9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K, HD

10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS5, kino domowe sony

11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? Różnie, między 2h do nawet 12h

12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie ma znaczenia

13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Netflix

14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak

15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 80%

16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami, w dzień rzadziej

17. Preferencje co do wielkości? 65cali

18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Wolny procesor

19. Preferencje co do marki ? LG

20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? 3d nie potrzebne

21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 9000zl

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Nie

Witam , poszukuje odpowiedzi na pytanie czy pod nową konsolę PlayStation 5 lepiej będzie wybrać LG OLED 65 w wersji C9 czy jednak CX ? Wiadomo budżet ma znaczenie, lecz jeśli więcej pozytywów byłoby po stronie CX to zdecydowałbym się na niego. Zastanawia mnie to HDMI 2.1 w C9 bo niby wyczytałem że chip który odpowiada za poprawne działanie HDMI 2.1 w C9 jest wyłączony. Pozdrawiam i liczę na podpowiedzi. Dzięki !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę dostępność nowych c9 to raczej nie masz wyboru cx to bardzo dobry model więc będziesz zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, DeathRoll666x napisał:

Witam , poszukuje odpowiedzi na pytanie czy pod nową konsolę PlayStation 5 lepiej będzie wybrać LG OLED 65 w wersji C9 czy jednak CX ? Wiadomo budżet ma znaczenie, lecz jeśli więcej pozytywów byłoby po stronie CX to zdecydowałbym się na niego. Zastanawia mnie to HDMI 2.1 w C9 bo niby wyczytałem że chip który odpowiada za poprawne działanie HDMI 2.1 w C9 jest wyłączony. Pozdrawiam i liczę na podpowiedzi. Dzięki !

To raczej CX ma pewne nieistotne ograniczenie HDMI 2.1 ;)

czytaj tu: https://hdtvpolska.com/telewizory-z-hdmi-2-1-do-konsol-i-pc-aktualizowana-lista-sierpien-2020/

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
39 minut temu, Mariobull napisał:

Biorąc pod uwagę dostępność nowych c9 to raczej nie masz wyboru emoji6.png cx to bardzo dobry model więc będziesz zadowolony emoji6.png

Jestem w UK i akurat znalazłem jednego C9 na stanie ;) dlatego pytam ;)

2 minuty temu, Barnaba napisał:

To raczej CX ma pewne nieistotne ograniczenie HDMI 2.1 ;)

czytaj tu: https://hdtvpolska.com/telewizory-z-hdmi-2-1-do-konsol-i-pc-aktualizowana-lista-sierpien-2020/

Czytałem o tym i faktycznie nie wygląda to na problem odnośnie CX i jego HDMI 2.1. 

Myślisz że duża różnica byłaby w jakości obrazu między C9 a CX ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, DeathRoll666x napisał:

Jestem w UK i akurat znalazłem jednego C9 na stanie ;) dlatego pytam ;)

Czytałem o tym i faktycznie nie wygląda to na problem odnośnie CX i jego HDMI 2.1. 

Myślisz że duża różnica byłaby w jakości obrazu między C9 a CX ? 

Moim zdaniem, nie ma żadnej różnicy w jakości obrazu między seriami 7,8,9 i 10. Jedynie można się doszukać łagodniejszych (niż w seriach 7 i 😎 przejść tonalnych w 9 i 10, istotnych dla słabszych sygnałów wideo. A same 9 i 10 już chyba żadnych różnic nie mają. 

ps

aaa chyba wycięli DTS w 10, ale nie śledzę dokładnie tematu

• Zmieszany 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
30 minut temu, Barnaba napisał:

Moim zdaniem, nie ma żadnej różnicy w jakości obrazu między seriami 7,8,9 i 10. Jedynie można się doszukać łagodniejszych (niż w seriach 7 i 😎 przejść tonalnych w 9 i 10, istotnych dla słabszych sygnałów wideo. A same 9 i 10 już chyba żadnych różnic nie mają. 

ps

aaa chyba wycięli DTS w 10, ale nie śledzę dokładnie tematu

No właśnie odnośnie tego DTS to mam potwierdzone że w UK modele CX mają "wycięte" DTS. No nic ;) chyba się jutro przejadę po C9 ;) Dzięki !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg testu na portalu cx jest lepiej dopracowanym modelem ale jeśli DTS jest istotny to bierz c9. Z każdym będziesz zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 12m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 1-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1/2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost kąty nie są ważne
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć 
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Ostre słonce nie dociera
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Brak
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Niski Input lag
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4K, rzadko Full HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PC, Laptop, PS4
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? Myślę że średnio 4h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Matową ale nie przywiązuję zbytniej uwagi do tego.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Telewizja nie będzie podłączona. Jak już to netfilx, hbo go, youtube
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak ale tylko po podłączeniu laptopa. 
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 90%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? I tak i tak 
17. Preferencje co do wielkości? maksymalnie 43 cale
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? 
19. Preferencje co do marki ? Philips ze względu na podświetlenie. Tv używany do grania więc odświetlenie zwiększa zwiększa immersję
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Bez 3D
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Maksymalnie 2tyś 

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ?
Może kiedyś

Z bratem zrobiliśmy sobie podwójne stanowisko. On ma mocnego pc ja laptopa. W planach był zakup konsoli nowej generacji ale się wstrzymujemy i kupujemy lepszą kartę graficzną.
Tv chce zawiesić nad moim laptopem. Używał go będę jako dodatkowy większy ekran do laptopa (trochę koduję). Podłączony będzie też ten mocny komputer  żeby na sofie wygodnie grać. Komputer docelowo obsłuży 4k 60fps. Podłączona też będzie zwykła PS4 i to tylko tutaj będzie sygnał Full HD.
Na oku mam takie modele:
1. Philips 43PUS7354 - 1999zł na IPS
2. Philips 43PUS7805 - 1800zł podobno na MVA. D niego przykuwam największą uwagę 
3. Philips 43PUS6704 - 1500zł tu najbardziej podoba mi się cena :)
4. Samsung 43RU7102 - 1400z fajna cena ale brak podświetlenia>
Jestem otwarty na inne propozycje.

Dzięki z góry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamietaj ze skąpy traci dwa razy, nie szukaj byle taniej, cena ma dużo do jakości, nie kupisz tanio i dobrze. Te 2500 to minimumm za 43 całe no chyba że chcesz mieć mega artefakty, ciemny obraz i kiepskie kolory i do [beeep]y płynność

Edytowane przez koralgool
Błąd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień dobry,

prośba o pomoc w wyborze nowego TV. Poniżej informacje gdzie i do czego będzie wykorzystywany:

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? +/- 5,3mx3,5m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5m - 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2 dorosłych i dwoje nastolatków
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - w większości na wprost, ale też bokiem siedząc na narożniku.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać na szafce 60cm wysokiej, szerokość może być 100cm
6. Jak słońce świeci w pokoju ? z boku, patrząc na TV od prawej strony (okno balkonowe na zachód), w oknie są rolety dzień/noc.
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic 37E30E
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Szybkość działania, dobry system smart (aplikacje typu Netflix, Player itd. itp.), Wi-fi, jeżeli ma to sens i się da to odświeżanie 100hz, dobrą i płynna matrycę pod gry, filmy i oglądanie sportu i przyrodniczych kanałów
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) dekoder 4k więc wszystkie sygnały wchodzą w grę.
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder VU+ Uno 4KSE, PS4, soundbar
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5-8 godzin dziennie
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? A która będzie odpowiednia do położenia TV?
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Informacyjne, sportowe, przyrodnicze, lifestyle, filmy i seriale
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? TAK
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? minimum 1-2 godzinki dziennie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? różnie, jednak częściej wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 50/55 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? slaby obraz, smużenie w czasie oglądania filmów lub sportu, słaba jakość wyświetlania gier z PS4
19. Preferencje co do marki ? Chyba nie mam, myślę na Sony, LG, Samsungiem, Philipsem....ale może być też inna marka, oby tylko TV był wart pieniędzy i spełniał wymagania
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? może, obojętnie, ale nie jest wymagane
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ?.. najlepiej 2500-3000zł
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? pomyślę na tym

Na ten moment biorę pod uwagę:

- Philips 50PUS8804 z głośnikami B&W (tylko że ten już ciężko dostępny jest, więc zamiennik jaki rozważam to Philips 50PUS8535/12)
- LG 49Nano 863 lub 867NA (nie do końca wiem, czym się różnią te modele)
- TCL 50C715 lub wersja 55 cali

korci mnie też jakiś TV Sony, znalazłem jeden model KD-49XF8096 ale nie wiem czy będzie dobry do moich wymagań, a może polecicie jakiegoś innego Soniaka? No i z LG też nad LG LED 55SM8600.

Co wybrać z tego?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, koralgool napisał:

Pamietaj ze skąpy traci dwa razy, nie szukaj byle taniej, cena ma dużo do jakości, nie kupisz tanio i dobrze. Te 2500 to minimumm za 43 całe no chyba że chcesz mieć mega artefakty, ciemny obraz i kiepskie kolory i do [beeep]y płynność

A polecisz coś  dobrego 43 w tej kwocie co podałeś +2500 może trochę wstrzymam się z zakupem i odłożę więcej $$. Ogólne to jestem świadom tego że w tych pieniądzach szału wielkiego nie będzie. Chce coś kupić ze średniej półki. Do szybkich gier mam dobry monitor 144 ale on jest full hd. Z tych co podałem to który będzie w miarę sensowny? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.09.2020 o 06:11, pawel kon napisał:

Jak masz już brać philipsa to 58 Pus7304 . Ten akurat wg DS ma matryce va czyli 3x lepszy kontrast, nasycenie barw. Za resztę da radę kupić soundbar creative stage 2.1 . No i 3 cale większy .

Aha te tv maja 50hz i HDR na papierze .

Dobry tv z HDR i 100hz trzeba dać ca 4K.

Tak siedzę i grzebie i już w głowie mam totalnie namieszane co wybrać. Wygrzebałem jeszcze takiego Philipsa 58PUS8535/12 jest to chyba tego roczny model z nowszym procesorem, ale ma matryce MVA warte jest to coś?

Czy już nie grzebać i kupić tego 7304, ale tutaj jeszcze zastanawiam się który będzie lepszy do mojego mieszkania wersja 55" z IPS czy 58" z VA, w sumie ten ambilight poprawia jakość czerni w matrycach IPS i może lepiej wziąć ten co będzie miał lepszy obraz pod kątem.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 45m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4,5Xm
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 3X
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisiec
6. Jak słońce świeci w pokoju ? z kazdej strony, dom jest przeszkolony
7. Jaki masz obecnie telewizor ? SAMSUN uE55H7000 
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? im więcej tym lepiej, nie wiem co obecne tv posiadają.
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? tv naziemna plus netflix
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? amplituner denon i ps4
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 1-2h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? youtube i netflix
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? nie
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? ps4 raz w tygodniu
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ?  noc
17. Preferencje co do wielkości?  75 -85 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? clouding
19. Preferencje co do marki ? BRAK
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie chce 3d
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 75" 8 tys, 85 " - 10 tys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten 8535 ma matryce mva/va i androida . Jest ok. Zależy jak bardzo pod katem . Degradacja koloru występuje mocniej przy va nieco słabiej w ips. Ja bym brał va bo różnica w kontraście jest ogromna . Miałem philipsa z ips i ambilight to fajny bajer i tyle . Równie dobrze można zapalić światło ale braku kontrastu tak nie poprawisz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 21.08.2020 o 11:49, filkuz napisał:

Hej,

Jestem nowym forumowiczem, męczę i męczę jaki tv wybrać. Najbardziej zdecydowany jestem na Sony 75 XH9096, ale cena 9200 zł trochę odstrasza.

Czy byłby ktoś zainteresowany wspólnym zakupem telewizorów w ramach promocji 5 produkt za 1 zł w euro rtv agd? 
Przy zakupie 4 telewizorów przy średniej 9450 zł wychodzi 1750 zł rabatu. Czyli kupujemy za 7700 zł. 
Aktualnie w budżecie do 10 000 zł

Sony KD-75XH9096
Samsung QLED QE75Q80TAT
LG OLED65CX3LA
LG 75NANO913NA

Każdy produkt musi być inny.
Co najlepsze - rabat nalicza się dodatkowo oprócz ceny promocyjnej! Czyli przykładowo Sony 75 XH9096 - który teraz jest na promocji za 9199 zł, z rabatem wychodzi około 7500! 
Oczywiście jeśli ktoś chciałby kupić jakiś produkt drożej niż za 10 000, to można proporcjonalnie podzielić się rabatem.

Żeby nie było podejrzeń o jakieś szachrajstwa - proponuję zakupu dokonać w sklepie za gotówkę, w obecności wszystkich zainteresowanych. 

W załączniku przesyłam kalkulację z euro - tak na zachętę. Mam nadzieję że znajdą się chętni ;) Koszyk euro.pdf

Cześć czy wybrałeś i kupiłeś już TV ? Ja stawiam na Sony KD-75XH9096. Byłem w sobotę w EURO i chcieli mi go sprzedać za 7800. To chyba dobra cena. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? lekko pod katem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisiec
6. Jak słońce świeci w pokoju ? z prawej strony do poludnia
7. Jaki masz obecnie telewizor ? SAMSUN UE48H6400
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ?  iptv
9.  Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? tv naziemna, netflix, w pryszlosci iptv
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? xbox w pryszlosci jakis soundbar
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? od 4 do 12h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? youtube i netflix
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? czasami
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? xbox 2 raz w tygodniu
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ?  osobiscie noc ale dzieci w dzien
17. Preferencje co do wielkości?  48-49 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? chyba nie mam wielkich wymagan
19. Preferencje co do marki ? BRAK
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie jest obowiazkowe
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? od okolo 2500 do 4500 tys (mieszkam w UK i tu bede kupowal wiec ceny moga sie delikatnie roznic dlatego tez taki przedzial)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Wixser napisał:

A polecisz coś  dobrego 43 w tej kwocie co podałeś +2500 może trochę wstrzymam się z zakupem i odłożę więcej $$. Ogólne to jestem świadom tego że w tych pieniądzach szału wielkiego nie będzie. Chce coś kupić ze średniej półki. Do szybkich gier mam dobry monitor 144 ale on jest full hd. Z tych co podałem to który będzie w miarę sensowny? 

Moim zdaniem ten jest najlepszy Philips 43PUS7805 ale ja bym go nie kupił ponieważ moim zdaniem trzeba naciułać minimum te 2500zl. Najwazniejsze kryterium to kontrast czyli matryca VA i jasność czyli HDR 

Edytowane przez koralgool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi