Skocz do zawartości
pmcomp

MEGA-TEST Samsung BD-P2500 - pierwsze wrażenia i odpowiedzi na najważniejsze pytania

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name='Gmeru' post='141174' date='09.01.2009, 19:01 ']... wyszedł zapowiadany update do DTS HR/MA : >
Pliki na stronie Samsunga![/quote]

HR może i tak , a co do MA to chyba jakieś nieporozumienie ( techniczna niemożność ) ;)
Zapewne MA zwala do HR i tak daje na analogi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.
Czy podlaczajac BD-2500 po analogu do amplitunera 5.1 uzyskam nowe formaty? Jesli tak, to ktore konkretnie? Na pewno DTS i DD+, bo DD mam na pokladzie Onkyo. Samsung ma wyjscie 7.1 , a Onkyo wejscie 5.1 Czy to zagra? Surround L i R pozostanie niewykorzystane. Czy sygnal z Samsunga poplynie "w caloscie" do wejsc 5.1? Czy przy takim polaczeniu musze podlaczyc tez optical, czy multichannel idzie tylko po analogu? Zalezy mi na tym odtwarzaczu, bo mam TV Samsunga i chce uruchomic Anynet, ale nie mam pewnosci co do dzwieku, bo amplituner juz troche wiekowy.
Pozdrawiam! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='windmill' post='139159' date='29.12.2008, 13:57 ']>> haszu

Sprawdź ustawienia obrazu dla wyjścia component w odtwarzaczu. Być może nie taka rozdzielczość/częstotliwość odświeżania. Zapewne powinno być 576i lub 576p. Wydaje mi się, że PanSłoik nie wypuszczał telewizorów kineskopowych, akceptujących sygnały HD i HDReady. Na pewno Philips i Samsung miały takie modele.[/quote]

Tv to Panasonic TX-29PX20P. Już wiem co było źle ustawione. Dzięki za wskazówki:)
Czy ktoś z Was wgrał już soft 090104...? Spełnia swoje zadanie?
Pozdrawiam Edytowane przez haszu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='haszu' post='142057' date='14.01.2009, 06:34 ']Czy ktoś z Was wgrał już soft 090104...? Spełnia swoje zadanie?[/quote]

Ostatnie FW jest z 20.12.08 (2.2) - gdzie widziałeś nowsze ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='BoDeX' post='142061' date='14.01.2009, 08:15 ']Ostatnie FW jest z 20.12.08 (2.2) - gdzie widziałeś nowsze ?[/quote]

Witaj.
Na oficjalnej stronie samsunga. Ściągnąłem sobie ale jeszcze nie wgrałem.
Tutaj link: [url="http://www.samsung.com/us/consumer/detail/support.do?group=audiovideo&type=blu_ray&subtype=blu_raydiscplayers&model_nm=BD-P2500&language=&cate_type=all&mType=FM&dType=D&vType=&cttID=2043506&prd_ia_cd=03020100&disp_nm=BD-P2500&model_cd=BD-P2500/XAA&menu=download&menu2=detail"]http://www.samsung.com/us/consumer/detail/...mp;menu2=detail[/url] Edytowane przez haszu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie wyświetlania napisów w divix'ach. Czy Wam też nie wyświetla części napisów ? Z reguły to druga część zdania jest pomijana. Plik txt w układzie microdvd. Proszę o wszelkie sugestie w tym temacie ? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Jak mam rozpoznać wersję oprogramowania w tym odtwarzaczu?

Nie mogę podłączyć go do internetu a w sys info mam cały ciąg znaków i trudno mi się wyznać.

SW081002.01_100908BO_1254.09.XEF

Czy ten odtwarzacz czyta płyty BD dual layer - 50 gigowe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam, mam pytanie odnośnie wyświetlania napisów w divix'ach. Czy Wam też nie wyświetla części napisów ? Z reguły to druga część zdania jest pomijana. Plik txt w układzie microdvd. Proszę o wszelkie sugestie w tym temacie ? Pozdrawiam

TXT słabo wypadają na stacjonarnych playerach , te są zaprogramowane głównie do SRT . Musisz ściągnąć napisy w tym formacie albo spróbować konwersji TXT do SRT za pomocą odpowiednich instrumentów patrz Google :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
TXT słabo wypadają na stacjonarnych playerach , te są zaprogramowane głównie do SRT . Musisz ściągnąć napisy w tym formacie albo spróbować konwersji TXT do SRT za pomocą odpowiednich instrumentów patrz Google :rolleyes:

Czy najnowsze oprogramowanie (v2.3) do BD-P2500 umożliwia odtwarzanie Divx z USB?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie leży v. 2.3 dla europejskich playerów ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W USA jest już 2.4 , ale musisz lubieć ryzyko chcą to załadować do EUROPEJSKIEGO playera ! ;)

http://www.samsung.com/us/consumer/detail/...mp;menu2=detail

To prawda - jest to trochę korcące.

Ciekawy jestem czy po takiej zmianie możliwy byłby powrót do europejskiej - stąd też wzięło się moje pytanie.

A tak swoją drogą to ciekawi czy SAMSUNG poradzi sobie z odtwarzaniem na tym "playerze" RW+ i R+.

Ostatnio miałem dwie płyty przerobione z Blu ray USA na AVCHD - obraz bdb - dźwięk jedna DTS HD też bdb - ale niestety "SAMSUNG 2500" nie podjął tematu - natomiast super poszły na SONY BD-P S350 - tyle, że ten "soniak" nie ma analogu 7.1 - oczywiście jest S-550 ale to jednak pięć stów więcej ... .

I jeszcze jedno czy można gdzieś zdobyć wersję europejską (o ile taka jest) 2.3 softu do 2500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich mam pytanie, zamierzam kupic tego playera z tego co widzialem w komplecie nie ma kabla hdmi, jaki polecacie kabel do tego sprzetu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byle jaki - działający ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest nowe firmware do pobrania ze strony Samsunga - wersja 2.5

może ktoś z Was wie jekie zmiany wprowadza.

Edytowane przez adax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy BDP2500 odczyta płytkę DVD ze zrobioną strukrurą Blu-ray np. programem tsMuxerGUI

chodzi o krótkie pliki z kamery *.m2ts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem to cudo jesli chodzi o jakość Blue-ray BD wypada świetnie :o ,ale jeśli ktoś ma zamiar kupić do odtwarzania DVD odpada przysłowiowa manta podbija obraz DVD do takiej samej jakości :) -to moje prywatne zdanie oczywiscie ...po co przepłacac- no...wiadomo tylko po co komu BD do płyt DVD?raczej nie!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten sprzęt nadal jest godny polecenia ? Pytam gdyż można go znaleźć w naprawdę niskich cenach a po upggrade firmware jak widzę jest kompatybilny z profile 2.0, ma wyjścia analgowe, jedyne czego mu brak 1080p i DTS HD MA ale za 700 zł można by to przeżyć ...

EDIT: po sprawdzeniu okazuje się, że jest i 1080p, i DTS HD MA w następstwie zaaplikowania firmware upgrade ... to daje do myślenia...

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10141591-1.html

Promocja cenowa odbywa się w jednym z marketów wielkiej sieci, nie w sklepach internetowo - wysyłkowych.

Edytowane przez jabba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi