Jump to content
Sign in to follow this  
tomekfff

Jaki wieszak / uchwyt na ścianę - polećcie coś

Recommended Posts

Witam Szanownych Kolegów i Koleżanki

Przymierzam się do „rzucenia” swojego TV na ścianę no i jak zwykle, jest dylemat – co wybrać. Znalazłem masę wieszadełek, ale jak z tego wyłuskać coś dobrego?
Może ktoś ma jakieś sugestie? Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam
Tomek

Myślę że nie ma tu co dywagować.
Przejdź się do Media Markt'u, Saturna albo coś podobnego. Zobacz czy ci pasuje kolorek i łatwość montażu, spisz nazwę i zamów na allegro :blink:
Kiedyś też oglądałem takie zawieszki. Wszystkie praktycznie spełniają swoją rolę.
Przecież na dobrą sprawę to liczy się jedna cecha .... takie uchwyt ma utrzymać telewizor i tyle. No dobra jeszcze obrót w pionie ale to ma każdy uchwyt.

[quote name='Fantom' post='89633' date='06.03.2008, 17:35 ']Myślę że nie ma tu co dywagować.
Przejdź się do Media Markt'u, Saturna albo coś podobnego. Zobacz czy ci pasuje kolorek i łatwość montażu, spisz nazwę i zamów na allegro :blink:
Kiedyś też oglądałem takie zawieszki. Wszystkie praktycznie spełniają swoją rolę.
Przecież na dobrą sprawę to liczy się jedna cecha .... takie uchwyt ma utrzymać telewizor i tyle. No dobra jeszcze obrót w pionie ale to ma każdy uchwyt.[/quote]
I tak tez uczynie :) Dzieki za tip

Ja tez przegladałem uchwyty i upatrzyłem sobie Edbak LWB2 lub SWB2. są to uchwyty uchylne. Ten LWB2 jest chyba do 36 cali ale wejdz na strone Edbak i tam są odpowiedniki. Mi bardziej podoba sie SWB2 bo nie ma szerokiej szyny na scianie.
[url="http://www.edbak.pl/?d=77"]http://www.edbak.pl/?d=77[/url] Edited by pawel973

A ja dodam jeszcze od siebie że też szukałem i ......... nie znalazłem.
Powód? Potrzebowałem uchytu odchylanego w bok (nawet do 90 stopni). A takich nie produkują. Przynajmniej takich które by udzwignęły 42'' tv.
Musiałem sam zrobić. Nie wygląda wspaniale ale służy bardzo dobrze. Zresztą wygląd nieważny bo i tak jest schowany w całości za tv :blink:

Witam
Ja mam pytanko do użytkowników wieszaków , mianowicie czy Ktoś montował taki wieszak mając ścianę z cegły ;dziurawki;.Będę wdzięczny za odpowiedz, lub ewentualne rady.

I jak Tomekfff,kupiłeś wieszak? Jaki?
A moze ma ktoś uchylny wieszak edbaka i moze cos o nim napisze?...jakieś porady,uwagi..