Skocz do zawartości
michal_poznan

co wybrać 77Z93AEG czy TX-77MZ2000E?

Rekomendowane odpowiedzi

cześć, mam dylemat - co wybrać???

TX-77MZ2000E z 2023 roku czy aktualny model z 2024 77Z93AEG?

używam TV raczej wieczorami - Netflix, Blue Ray; w dzień bardziej "leci w tle" YouTube itp.

czy warto dopłacić te 2-3k za model z 2024?

z góry dzięki celne uwagi

PS. od razu uprzedzę - nie mogę czekać na najnowszy model Z95B ... ma być z tego co czytałem newsy pod koniec roku 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj o Panasonicach z 2024 i 2023 że coś jest z nimi nie tak, nawet tutaj na forum było opisywane. Jakby obraz nie był płynny. Jeśli to faktycznie prawda, to poszukaj modelu albo z 2022 roku, albo pomyśl o najwyższym modelu Sony bądź LG seria G

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakoś nie chce mi się wierzyć ze obraz w topowym modelu "nie był płynny" - mi zależy najbardziej na trybie film (Dolby Vision...) i oglądane wieczorami/noc

ja raczej wyłączam większość polepszaczy - większość problemów z obrazem wynika ze ludzie włączają pierdyliard opcji i potem z tego kiszka wychodzi

bardziej mnie tutaj interesuje czy ktoś potrafi odpowiedzieć na pytanie o realnych różnicach (poza Amazon FireTV...) pomiędzy tymi telewizorami

PS. nie wiem czy jestem gotów zdradzić Panasonic na rzecz innych 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwoli ścisłości testowany przeze mnie był model Z95A a nie Z93A. Nie wiem czy problemy z Z95 mają jakieś przełożenie na Z93 ponieważ w Stanach nie można kupić tego modelu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, michal_poznan napisał:

cześć, mam dylemat - co wybrać???

TX-77MZ2000E z 2023 roku czy aktualny model z 2024 77Z93AEG?

używam TV raczej wieczorami - Netflix, Blue Ray; w dzień bardziej "leci w tle" YouTube itp.

czy warto dopłacić te 2-3k za model z 2024?

z góry dzięki celne uwagi

PS. od razu uprzedzę - nie mogę czekać na najnowszy model Z95B ... ma być z tego co czytałem newsy pod koniec roku 

Mam telewizor OLED Panasonic  .Model  z 2019 roku.Telewizor działa do dziś bez  usterki .  Telewizor ma przepracowane ponad  10220 godzin.Płynność bardzo dobra, funkcja IFC  wyłączyłem.

Czas pracy w tym modelu tzn gz950 po id modelu  4

9fe54be750e5f.jpg&key=30d6712b1532ba0b41

Jeśli chodzi o wybór telewizora TX-77MZ2000E z 2023 roku czy aktualny model z 2024 77Z93AEG?.

Jeśli starszy model jest tańszy to proponuje kupić ten telewizor.  Telewizor spełni   wszystkie oczekiwania.

Naprawiam telewizory . Telewizor OLED Panasonic  to najlepszy wybór.

Obejrzyj  test   modelu MZ2000 na filmie.

Cytat

Pomimo tego, że o telewizorze Panasonic 65MZ2000 nie mówi się tak dużo jak o konkurentach z Korei, to śmiało mogę stwierdzić, że jest to najlepszy telewizor z jakim miałem do czynienia w ciągu kilku ostatnich lat. Zapraszam do zapoznania się z modelem 65 OLED MZ2000.

W tym modelu   tzn MZ2000 też sprawdzisz    ilość przepracowanych godzin w menu telewizora po id modelu 4

Edytowane przez grundig
  • Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za uwagi. Ten 65” z 2023 ma MLA a 77 już nie. Mnie bardziej interesuje jaka jest różnica w panelu itp pomiędzy 77” modelami - czyli oba bez MLA. 

Kurczę tylko na dzień dzisiejszy ten z 2023 kosztuje ok 18k a aktualny model z 2024 kosztuje 19k.

W grudniu były promocje na ten MZ2000 i 77” był po 15k - i to byłby argument za nim. 
Na ten moment chyba jednak ta różnica 1000 zł nie robi szału i chyba rozsądniejszym jest wybór nowszego 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W telewizorze Z93A jest sześć głośników , podobnie jak w modelu MZ2000.W moim telewizorze jest 5 głośników.Po włączeniu korektora w telewizorze, ustawieniu  korektora ,wybraniu  dookolny,kino profesjonalne , wzmocnieniu basów i  wybraniu trybu użytkownik jakość audio  bardzo dobra. w Z93A będzie jeszcze lepsza jakość audio.

W Z93A panel od LG. Wiecej informacji na ten temat w linku niżej

https://hdtvpolska.com/ces-2024-panasonic-telewizory-oled-z95a-z93a-144-hz-fire-tv-kiedy-premiera-gdzie-kupic-ceny/

Odpowiedz na pytanie w drugim linku.

https://pl.homecinesolutions.fr/blog/posts/574-oled-mla-kontra-qd-oled-kto-wygra-bitwe-o-najwyzsza-jakosc-obrazu

Edytowane przez grundig

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[mention]michal_poznan [/mention] nie do końca. Tegoroczne mają „chyba” system Fire TV. Plus taki że więcej aplikacji, minus że podobno napakowany reklamami. Ten starszy ma autorski system Panasonica. Minus że mniej aplikacji, plus że za różnice w cenie można kupić jakąś przystawke i mieć aktualizacje dłużej niż ten system z telewizora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi