Eleonor 308 Napisano 25 Listopada 2024 No to super - to o co się zakładasz tylko coś poważnego poproszę 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 25 Listopada 2024 O milion dolarów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 308 Napisano 25 Listopada 2024 Mi wystarczyłoby coś w tym stylu: ,,Przepraszam miałeś racje a ja jej nie miałem - zwracam honor i nie będę cwaniakował,, czy jakiś użytkownik C9 chce sprawdzić czy piszę prawdę ? napiszę na PW 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 185 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) Pewnie różnica taka że w C9 wersja US w zwykłym menu telewizora była ilość godzin a w wersji EU nie. Czyli teoretycznie obaj macie rację ale ponieważ dyskusja nie dotyczyła specyficznie modelu EU, nie można powiedzieć że C9 w ogóle nie miało tej opcji. EDIT: Na potwierdzenie, na stronie LG, jeśli spojrzysz na samym dole, masz info jak sprawdzić informację na telewizorach od 2017 wzwyż: https://www.lg.com/in/support/product-support/troubleshoot/help-library/cs-CT52006584-20153301882434LST/ Edytowane 25 Listopada 2024 przez silverrobert Chcialem dodac link do strony LG. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) Jeśli masz telewizor LG C 9 i twierdzisz że w menu telewizora jest widoczny czas pracy to zrób zdjęcie. Zdjęcie z modelem telewizora i czasem pracy . Edytowane 25 Listopada 2024 przez grundig 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DalejLama 21 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) Może to trochę rozładuje atmosferę ... dodatkowo, pobocznie dopiszę ... Na zdjęciu z - chyba 2019 r., widać tego Panasonica, którego kupiłem mojej mamie. Naprawdę był świetny, ale u mnie stał na stopie i o prawie metr bliżej, więc pomimo świetnych parametrów, patrzenie na niego, też było trochę męczące - był 1,20 m przed moją twarzą. Musiałem go jednak przetestować, ustawić i sprawdzić przez ileś tam miesięcy a później, wynająłem busa i zawiozłem go mojej mamie, która mieszka 50 km dalej. Tak, wiem, mogłem wysłać kurierem ... a jednak 8 700 zł to nie jest mało i choć paczki są ubezpieczone to wiecie, jak to jest z tymi ubezpieczeniami w firmach kurierskich. Kto by się z tym użerał? Dodam też, że dzięki rekomendacji HDTV Polska, kupiłem naprawdę świetny kabel HDMI - ten w paski, który docelowo był przeznaczony do tego Panasonica Oled. Piszę to, bo generalnie nie kupuje drogich kabli, tylko porządnie wykonane, gdzie sygnał wejściowy, jest jak najbardziej zbliżony do sygnału wyjściowego. Zajmuje on drugie miejsce, zaraz po moich dwóch najlepszych – tych samych kablach HDMI - chodzi o te srebrne. Zapomniałem nazwy, ale kilkanaście lat temu, gdy małpiszony trąbiły wszem i wobec, że kabel do cyfrowego sygnału to kabel i nie ma znaczenia, jaki jest oraz ile kosztuje. Wtedy, można było kupić bardzo DOBREJ, SUPER jakości kable za grosze, gdyż nikt nie przywiązywał do nich wagi. Zapłaciłem za te dwa kable po 180 zł za sztukę w RtV EuroAGd. Kabel rekomendowany przez HDTV, kosztował ok. 200 zł, ma niesamowitą przepustowość i obraz przez niego wyświetlany, ostaje w ok. 20 – 30% jakością obrazu od tych z RTVEuro. Co ciekawe, ten srebrny na zdjęciu z filtrami z RtvEuro, jest w standardzie HDMI 1.0 lub 1.1 Były to pierwsze kable HDMI, jakie pojawiły się na polskim rynku. Do tej pory nie znalazłem kabla - przewodu HDMI, który mógłby dorównać mu jakością. Różnica pomiędzy śmieciowymi a tym, jest naprawdę obłędna. Trochę te kable wyblakły przez lata i błyszcząca super powłoka utleniła się a jednak, żaden kabel do 500 zł nie jest w stanie mu dorównać jakością przesyłanego cyfrowo obrazu. Napisałem że do 500 zł, bo droższych nie testowałem. Obsługuje on prawie wszystko, poza nowym standardem sygnału zwrotnego - zapomniałem nazwy, chyba ARC, internet i inna funkcja tym samym kanałem. Na zdjęciu, jest jeszcze niebieski, niemiecki Oehlbach, też dobry jakościowo, ale zajmuje on trzecie miejsce, tuż za pasiastym HDTV 😀 Ten wpis zamieszczam, jako ciekawostkę. Edytowane 25 Listopada 2024 przez DalejLama 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 308 Napisano 25 Listopada 2024 Przepraszam Administrację ... nie chcę dostać bana czy coś w tym stylu za zaśmiecanie @grundig Nie pisałem że mam to w menu pisałem że w pliku i jest to w LG od minimum 5-7 lat C8, C9 G4 te daję głowę ściąć - reszty nie sprawdzałem ale zdradzę że dawno temu znalazłem to w wątku o LG C6 ( do dziś jest to w internecie ) Ja na razie dziękuję - podtrzymuję to co napisałem i wiem co napisałem. Tyle ode mnie Kto nie chce wierzyć nie musi 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 25 Listopada 2024 Napisałeś o pliku, gdzie jest ten plik ? Gdy włączasz telewizor plik się aktualizuje? jest w tym pliku widoczny czas pracy.Przecież to kit. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xisiek 1 692 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) Może po prostu wrzucić fotkę, żeby kolega Grunding się ucieszył, to zdaje się najprostsze 👍 Edytowane 25 Listopada 2024 przez Xisiek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 308 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) 5 minut temu, Xisiek napisał: Może po prostu wrzucić fotek, żeby kolega Grunding się ucieszył, to zdaje się najprostsze 👍 To by było za proste - to nie ja naprawiam tv ... spec powinien znać proste, normalnie dostępne rzeczy - nawet w google można wyszukać to w 3 minuty max... Widocznie chce to poznać i dlatego ciągnie sprawę ------------------------------------------ Napisałby że przeprosi za swoją niewiedzę to bym Mu udowodnił ... a tak brnie w to w co chce wierzyć Edytowane 25 Listopada 2024 przez Eleonor 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 25 Listopada 2024 Nie ma takiej możliwości aby w tym modelu telewizora był widoczny w menu czas pracy lub w jakimś pliku.W nowych telewizorach LG jest taka możliwość ale nie w C9. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 185 Napisano 25 Listopada 2024 Just now, grundig said: Nie ma takiej możliwości aby w tym modelu telewizora był widoczny w menu czas pracy lub w jakimś pliku.W nowych telewizorach LG jest taka możliwość ale nie w C9. Wrzuciłem ci już wyżej link że opcja jest od 2017 roku. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 25 Listopada 2024 Twierdze inaczej.Obejrzyj film niżej, chyba że link nie jest widoczny. https://www.youtube.com/watch?v=fsPBhTAdmKY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 185 Napisano 25 Listopada 2024 1 minute ago, grundig said: Twierdze inaczej.Obejrzyj film niżej, chyba że link nie jest widoczny. https://www.youtube.com/watch?v=fsPBhTAdmKY No to doczytaj wyraźnie, w linku jest napisane że jest to zależne od lokalizacji i nie wszystkie kraje miały tę opcję. Ale w Stanach w 2017 OLED już miały tę informację. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 25 Listopada 2024 (edytowane) Czas na powrót do pytań z pierwszego postu. Niestety telewizory samsung i lg są awaryjne.Ciekawy przykład na filmie..Podobny przykład ale dotyczy lg Edytowane 25 Listopada 2024 przez grundig 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 308 Napisano 25 Listopada 2024 Ja twierdzę inaczej - mam tv przed sobą więc wiem co piszę Powtórzę ostatni raz - nie ważne z jakiego kraju Mam to w pliku - plik sam się nie aktualizuje trzeba to ręcznie zrobić Bez wchodzenia w menu serwisowe. Można to zrobić w C8, C9 G4 i prawdopodobnie w C6 gdyż to w temacie o C6 znalazłem kiedyś tą ogólnie dostępną tajemnicę. Dziękuję. 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 185 Napisano 25 Listopada 2024 1 minute ago, Eleonor said: Ja twierdzę inaczej - mam tv przed sobą więc wiem co piszę Powtórzę ostatni raz - nie ważne z jakiego kraju Mam to w pliku - plik sam się nie aktualizuje trzeba to ręcznie zrobić Bez wchodzenia w menu serwisowe. Można to zrobić w C8, C9 G4 i prawdopodobnie w C6 gdyż to w temacie o C6 znalazłem kiedyś tą ogólnie dostępną tajemnicę. Dziękuję. Nie mówię że nie, podejrzewam że dane są z jakiegoś pliku do którego można uzyskać dostęp. Ale w wersji telewizora US od C7 ta informacja była w zwykłym menu telewizora. Wiem bo używałem dużo C7 i pamiętam że informacja była dodana po tym jak studia filmowe poprosiły o nią żeby wiedzieć dokładnie ile czasu telewizor działał żeby po określonym czasie przeprowadzić kalibrację (średnio 200h). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Eleonor 308 Napisano 25 Listopada 2024 W LG takich fajnych rzeczy jest dużo Można jednym kliknięciem wywołać różne specjalne menu tylko trybów obrazu, menu oszczędzania energii, menu wyboru ścieżki dźwiękowej , zegar, szczegółowe dane na hdmi i pewnie dużo więcej rzeczy o których nie wiem niedostępnych pilotem dołączonym bo jest on na bluetooth a nie IR 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 185 Napisano 25 Listopada 2024 13 minutes ago, Eleonor said: W LG takich fajnych rzeczy jest dużo To fakt. Disney miało w tym roku ciekawą prezentację na konferencji SMPTE gdzie rozmawiali o zmianach ustawień telewizorów LG przez sieć. Wygląda na to że większość opcji w menu telewizora jest dostępna zdalnie jeśli znasz protokół. Cała prezentacja tutaj: 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DalejLama 21 Napisano 26 Listopada 2024 13 godzin temu, grundig napisał: Niestety telewizory samsung i lg są awaryjne.Ciekawy przykład na filmie..Podobny przykład ale dotyczy lg Świetny film. To trochę otwiera oczy. Nie twierdzę, że mogę mieć podwójnego pecha i następny Samsung lub nowy LG, będzie miał od razu ten sam problem. W sumie to nie mam na to czasu, choć mam mostki pomiarowe i dosyć zaawansowany sprzęt do weryfikacji komponentów, więc szybko bym sobie z tym poradził ... ale przecież nie po to kupuje się nowy tv na gwarancji, by samemu rozwiązywać potencjalne problemy. Pytanie brzmi, jak długo wytrzymałby nowy np. LG OLED55C45LA lub Samsung QE55S94D - QE55S90D 55"? Szczególnie, brałem wcześniej pod uwagę, ten model Samsunga QE55S90D 55". Z komentarzy wynikało, że ma dosyć dobrą matrycę. Teraz rozważam, także LG OLED55C45LA. Największym zaufaniem obdarzam Panasonica, ale czy są jeszcze w sprzedaży fabrycznie nowe LZ1000E ? Końcem końców, coś muszę wreszcie kupić. Panasonic i Samsung mają świetne piloty. W Panasonic-u TX-FZ950E55 były dwa, naprawdę wypasione, aluminiowe piloty. Jeden był duży i podświetlany, drugi mały do szybkiej obsługi. Oczywiście, pilot nie jest głównym kryterium. Muszę to szybko przemyśleć. Bardzo mi pomogliście tymi filmami, uwagami i komentarzami. Jakby nie patrzeć to dużo ludzi posiada, te czasami wadliwe telewizory, więc usterki nie są regułą, trapiącą wszystkich posiadaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grundig 556 Napisano 26 Listopada 2024 (edytowane) Proponuje kupić telewizor OLED Panasonic lub Sony z panelem LG. Wiele osób jest rozczarowanych panelami oled samsunga z powodu bardzo delikatnej powłoki antyrefleksyjnej która łatwo uszkodzić. Przykłady z avforums.Na avforums też jestem zarejestrowany https://www.avforums.com/threads/anti-glare-on-samsung-q9fn-tv-issue.2228167/page-8 forum samsung, podobne przykłady https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/samsung-qe55qn91aat-powłoka-antyrefleksyjna/td-p/4524887/page/4 cytat z forum samsunga. U Ciebie ta powłoka też się uszkodziła po czyszczeniu? U mnie w S92C prawdopodobnie zeszła w miejscu gdzie była przecierana z początku suchą mikrofibrą, a po niepowodzeniu zwilżona wodą. Strasznie beznadziejna jest ta powłoka. Nie można dotknąć telewizora bo uszkodzisz ekran .koniec cytatu Kolejny poważny problem w telewizorach lcd samsung to "tęczowe odbicia". Przykład zagraniczny i Polski. https://eu.community.samsung.com/t5/tv/anti-glare-screen-problem-ceiling-light-reflections/td-p/1559374/page/3 https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/tęcza-na-obrazie-i-ziarenka/td-p/4462584 W telewizorze Panasonic LZ 1000 jest panel LG. https://www.displayspecifications.com/en/model/ade52c6c Jeśli telewizor jest nowy lub" z małym przebiegiem" to na pewno warto go kupić. Niestety w niektórych modelach OLED Sony też montowane są panele Samsunga. Przykład. https://hdtvpolska.com/forum/topic/71644-test-sony-a95l-qd-oled-król-telewizorów-jest-tylko-jeden/page/4/ Przed kupnem warto zajrzeć na internetowa stronę displayspecifications i sprawdzić jakiej firmy panel OLED jest w telewizorze. Zacytuje sam siebie..Na avforums jest dużo przykładów wadliwych paneli samsunga z filtrem antyrefleksyjnym.Powłoka antyrefleksyjna jest wadliwa, ulega uszkodzeniu. Zdjęcie z avforums.Można tylko współczuć klientom którzy kupili telewizory z tego typu panelem.Trzeba kupić telewizor z panelem LG bez filtra antyrefleksyjnego. W tym modelu Sony jest ten sam model Samsunga i problem będzie taki sam. Na koniec jeszcze jeden przykład z forum samsunga. cytat... Raczej nikt z nas nie przypuszczał, że Samsung zastosuje taki paździerz w swoich telewizorach. Mnie też na infolinii powiedzieli, że jest to wada mechaniczna, której nie obejmuje gwarancja. U mnie tak to wygląda: 4 godziny temu, DalejLama napisał: Największym zaufaniem obdarzam Panasonica, ale czy są jeszcze w sprzedaży fabrycznie nowe LZ1000E ? LZ 1000 to model telewizora z 2022 roku.Można kupić np w sklepie w linku.Zadałeś pytanie czy telewizor jest nowy?Telewizor mógł stać w magazynie i czekać na klienta.Czas pracy można sprawdzić bez problemu. https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-panasonic-oled-tx55lz1000e-master-oled-4k-120-hdmi-2-1-tv-pro-ai-22 Modele na ten rok to seria Z czyli np. Z85 https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-panasonic-tv55z85aeg-55-oled-4k-120-hz-fire-tv-dolby-atmos-dolby-vision-hdmi-2-1 W telewizorze Z85 znajduje się panel LG. https://www.displayspecifications.com/en/model/392e3b31 Wybrałbym LZ1000 bo jest w dobrej cenie. Jeśli planujesz kupić telewizor to proponuje zadzwonić do sklepu . Zapytać się czy LZ1000 to fabrycznie nowy telewizor, czy nie stał na wystawie w sklepie.Jeśli telewizor jest nowy to warto kupić.Nawet z pocałowaniem w rękę bo cena jest bardzo, bardzo, bardzo, bardzo atrakcyjna. Edytowane 26 Listopada 2024 przez grundig 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 160 Napisano 26 Listopada 2024 w Mediaexpert jest teraz Panasonic 65LZ1000E za 4999zł. Pędź czym prędzej https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizory/telewizor-panasonic-oled-tx65lz1000e-master-oled-4k-120-hdmi-2-1-tv-pro-ai-22 1 2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiojaworzno 160 Napisano 27 Listopada 2024 I już po. Zostały jeszcze 55 cali za 3999zł. Lada moment też zapewne ich nie będzie 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DalejLama 21 Napisano 27 Listopada 2024 Już biegnę !!! ... czekaj, tylko sandały narzucę 😲 3 godziny temu, krzysiojaworzno napisał: Zostały jeszcze 55 cali Wszystko się dopełnia, ale nic jeszcze nie piszę, by nie zapeszyć. Pięćdziesiąt pięć cali, jak i sześćdziesiąt pięć cali, są jak płatność przekazem w polu kwota. A poważnie to 65" jest za duży i nie wejdzie we wnękę u mnie a u mojej mamy, bo do niej trafi docelowo, też jest zbyt duży. Telewizor 55", jest wręcz idealny, większy byłby za duży. Boję się, że mogłoby ją zabić, samo promieniowanie z tak dużego panelu. Moja mama mieszka w małym mieszkaniu, w bloku ... to nie salon w którym "burżuje" grają sobie w mini nogę. Wybory miss TV nadal trwają, choć wszystko już jest na finish-u. Jeszcze pozwolę sobie na takie przemyślenia ... Moja mama widzi już tylko na jedno oko a i to zaczyna jej szwankować. Telewizor jest dla niej wszystkim. Takich osób jest pewnie wiele. Gdyby mnie nie było to zastanawiam się, jak skończyłby się zakup, tak wielkiego telewizora, który np. w następnym dniu, zwyczajnie uległby uszkodzeniu. Co taka osoba może zrobić? Chyba tylko liczyć na pomoc znajomych ... syna koleżanki, sąsiadki itd. Osobom, które nie stać na bardzo drogie produkty, muszą kupować najlepsze jakościowo, bo finalnie, zawsze wychodzi taniej, zdrowiej i bardziej komfortowo. Gdy kupowałem dla niej smartfona to drugiego, dokładnie takiego samego, kupiłem dla siebie. Dlaczego? Odpowiedź jest oczywista. Kolejna rzecz to wysyłka telewizorów i zwroty. Telewizory są teraz ogromne a z opakowaniem to kolosy. Nie jest łatwo wysłać takiego kolosa a żaden przewoźnik nie oferuje tej usługi. Można wysłać opony, żywność, szkło, zwierzęta - inwentarz mini klatkowy żywy - poglądowy do głaskania etc., ale nie można wysłać telewizora z opcją przedmiotu wysyłki "telewizor". Wydaj mi się, że same sklepy powinny zapewniać taką usługę - oczywiście odpłatnie, bo mają podpisane umowy z firmami kurierskimi i u nich to zawsze wychodzi najtaniej. Skoro mogą wysłać to mogliby też odpłatnie zapewnić transport powrotny w razie usterki np. fabrycznej. Osobiście, mogę polecić kiedyś Sendit a obecnie APACZKA. Mają tam prawie wszystkich kurierów i jeśli macie konto w Allegro to możecie korzystać z tego dobrodziejstwa ... choć teraz chyba, nawet nie trzeba mieć tam konta. Wysyłki są w bardzo niskiej cenie. To naprawdę świetna inicjatywa. Właśnie dzięki APACZKA - SENDIT, mogłem dosyć tanio odesłać telewizor. Sprawdzałem w historii przesyłek i dzisiaj została odebrana przez odbiorcę. Pokaże jeszcze zdjęcia, pisząc o moich obawach, które wiążą się z wysyłka tak drogiego, delikatnego i dużego przedmiotu, jak telewizor. Telewizor dla mojej mamy, leżał u mnie spakowany o ponad pół roku dłużej, bo nie wiedziałem jak mam go wysłać. Wszystkim wiadomo, że uszkodzenia mechaniczne nie podlegają gwarancji a tego właśnie się obawiałem. Cena telewizora ~ 8 500 zł ... mało nie mało, ale nawet dla większości zamożnych ludzi to godna uwagi kwota. Ten Panasonic, miał ogromne pudło z ogromnymi styropianami ochronnymi. Karton z niego, można by użyć do budowy ścian domku letniskowego - jest tak gruby i mocny. Koniec końców, wynająłem busa long z którego musiałem, jeszcze wyciągnąć jeden rząd siedzeń. Zrobiłem dzieciom wycieczkę do babci, bus kosztował niemało, ale wszystko zakończyło się pomyślnie. Plusem ogromnym było to, że poustawiałem go na miejscu, podłączyłem, dostosowałem itd. Wszystko działa do tej pory, choć nie wiadomo, ile jeszcze. Przykładowo LG Cinema 3D, który kupiłem mojej mamie i sobie, działał u niej około 9 lat. Ja swój sprzedałem, chyba ponad pół roku po zakupie. Jeszcze pozwolę sobie zaprezentować w swoim temacie tą wspomnianą firmę, która ma prawie wszystkich kurierów na stronie. Dzięki niej, mogłem zwrócić szybko uszkodzony telewizor ... a miałem tu prawdziwy zgryz. Jeśli nie wierzycie to spróbujcie nadać paczkę telefonicznie lub rejestrować się na stronie jakiegoś kuriera. To za jej pomocą, wiele razy udawało mi się szybko nadawać, nawet nietypowe paczki. Dlaczego to robię i o tym piszę? Czynię to ze względu na duże różnice w cenach, bezpośrednio na stronach firm kurierskich. Baaardzo lubię tą firmę i dlatego ze swojej inicjatywy o niej wspominam. Kiedyś, było to dobrodziejstwo dla użytkowników z Allegro, aby mogli oni po przez tą stronę nadawać paczki. Teraz wszystko się zmieniło, ale firma nadal pozostała i funkcjonuje. Tak, jak zachwalam Panasonica, Asusa itd., tak polecam Alsendo - Apaczkę - Sendit ... to ta sama firma i świetnie obsługuje wysyłki. Wystarczy założyć konto na email lub z nika Allegro i już. Środki na przesyłki doładowuje się przelewami, czyli szybko. Ogrom możliwości i ceny bardzo niskie. To nie jest reklama, tylko reakcja na dobrze funkcjonującą firmę z której od wielu, wielu lat, jestem naprawdę zadowolony. Bardzo polecam.https://www.sendit.pl/ 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silverrobert 185 Napisano 27 Listopada 2024 Jeśli chodzi o jakość obrazu, tegoroczny test Vincenta z HDTVTest pokazał wszystkie flagowe OLEDy głównych producentów na rynku ze zbliżoną jakością obrazu (+/- 1pkt) za wyjątkiem flagowca Panasonica który wypadł dużo gorzej (-5pkt względem lidera). Osobiście też nie byłem tym Panasoniciem zachwycony o czym pisałem w innym wątku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach