Skocz do zawartości
kozik1981

AB IPBox 9000HD

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj rozmawialem ze Slowakiem. Nowy termin 16-01-2008 u nich. Powod opoznienie w dostawie z Singapuru :-).
Oby to sie jeszcze nie opoznilo bo z tego co wiem w tamtych stronach teraz zaczyna sie wlasnie nowy rok i maja 3 tyg wolnego :-).
Jesli wyjdzie to moze byc ciekawie bo wlasnie dzisiaj na stronie DreamMedia ukazala sie info o ich nowosciach WIDMO :-).
Duzy i maly brat HDtv :-)

Pozdrawiam

braavoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='braavoo' post='78632' date='10.01.2008, 23:23 ']Wczoraj rozmawialem ze Slowakiem. Nowy termin 16-01-2008 u nich. Powod opoznienie w dostawie z Singapuru :-).
Oby to sie jeszcze nie opoznilo bo z tego co wiem w tamtych stronach teraz zaczyna sie wlasnie nowy rok i maja 3 tyg wolnego :-).
Jesli wyjdzie to moze byc ciekawie bo wlasnie dzisiaj na stronie DreamMedia ukazala sie info o ich nowosciach WIDMO :-).
Duzy i maly brat HDtv :-)

Pozdrawiam

braavoo[/quote]
na pewno robi się coraz ciekawiej, może konkurencja poprawi jakość kathrein (znaczy softu), może wreszcie wezmą sie za robotę nad dopracowaniem oprogramowania, bo za chwilę kathi niem będzie już jedynaczką na HD w linuksie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='braavoo' post='78632' date='10.01.2008, 23:23 ']Oby to sie jeszcze nie opoznilo bo z tego co wiem w tamtych stronach teraz zaczyna sie wlasnie nowy rok i maja 3 tyg wolnego :-).[/quote]
Jest Chiński Nowy Rok 7-8 lutego, obchodzony też w Singapurze, ale wątpie żeby sobie 3 tygodnie wolnego robili.
Bo w Singapurze to sie pracuje a nie opierd.... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Kathrein to moze jeszcze wypuscic ulepszony model swojego ufs910 wzbogacony o wbudowany dysk wewnetrzny.
Plyta glowna ma wyjscie SATA i calkiem duzo miejsca na montaz dysku. Przydaloby sie rowniez jakies dodatkowe chlodzenie :-) i obsluga obrotnicy. Gdyby udalo im sie jeszcze zmienic troszke plyte czolowa (przesunac wyswietlacz na bok) to moznaby zamontowac jakis naped albo nagrywarke :-).
Niby taka mala zabawka ale wolnego miejsca ma w sobie bardzo duzo :-)

Pozdrawiam

braavoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Wczoraj rozmawialem ze Slowakiem. Nowy termin 16-01-2008 u nich." Ciekawe, na stronie abcom-eu już od grudnia widnieje data 16.01 a nie 19. 01. Kręcą jak goście od DM :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
AB IPBox 9000HD Čierny
19. 01. 2008 po prihlásení
HDTV prijímač, operačný systém LINUX (266MHz, 160MB DDR SDRAM, 16 MB flash pamäť), 2x X-Crypt a FireCrypt čítačka kariet, 2x slot pre CI modul, 1x tuner DVB-S2 (plug&play tuner)...
................................................................................
................................................................................
.
..
To koledzy jest na stronie [url="http://shop.abcom.sk/?flag=kategorie&cat=0000500152"]http://shop.abcom.sk/?flag=kategorie&cat=0000500152[/url] czyli już tuż tuż ...
Wytrzymacie jeszcze troszkę ??? Edytowane przez PKKK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
To jest data podana przez abcom eu już 1,5 miesiąca temu. Tradycja nakazuje dalsze przesunięcia, dlatego wczoraj robiłem z kolegą typowanie nowej daty, która pewnie niedługo na tej stronie się pojawi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja stawiałem na 20.02.2008, ale i tak nie ma pewności, czy to będą wreszcie terminy ostateczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a ja myślę, mam nadzieje, że jednak uda im się na 21 stycznia wystartować. ....Testowałem dzisiaj oficjalny tunerek cyfry PVR - porażka ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widzę na stronie AB COMU ze dziś powinny ukazać sie w sprzedaży tunerki (19. 01. 2008) czy ktoś wie coś więcej ??????.Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name='Pawel500' post='80289' date='19.01.2008, 08:51 ']Widzę na stronie AB COMU ze dziś powinny ukazać sie w sprzedaży tunerki (19. 01. 2008) czy ktoś wie coś więcej ??????.Pozdro[/quote]
pewnie jeszcze z 5 razy premierę przesuną... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ciekawe, na stronie sklepu axxaro pojawiła się obok 9000, którego w dalszym ciągu nie ma, 9000plus, status zielony????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziś rozmawiałem ze Sławkiem z [url="http://www.hevex.pl/"]http://www.hevex.pl/[/url] .... powiedział "...dzwoń za tydzień." Mam wrażenie, że wie co mówi. Czyli czekamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Miejmy nadzieję, bo status na axxaro już czerwony. A tak przy okazji, na czym w sumie ma polegać różnica między 9000 a 9000plus?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na tej stronie jest status zielony :lol:
[url="http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/oesg/790044_-ipbox-9000-hd-hdtv-pvr-ab-com.html"]http://www.idealo.de/preisvergleich/Offers...pvr-ab-com.html[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na idealo ten pseudo zielony status utrzymywany jest od wielu tygodni, ale widzisz uwagę, że po 10 do 14 dniach. W samym sklepie zaś jest ewidentnie czerwony!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[quote name='Carmen' post='80849' date='21.01.2008, 20:45 ']Miejmy nadzieję, bo status na axxaro już czerwony. A tak przy okazji, na czym w sumie ma polegać różnica między 9000 a 9000plus?[/quote]

9000 plus ma 2x DVB-S2 Tuner a 9000 jeną kartę tunera S2 w slocie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki za odpowiedź.
Trochę tak przypuszczałem. Jeśli więc axxaro ma już tak uszczegółowione dane, to może faktycznie już niedługo... .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[url="http://shop.abcom.sk/?cmd=tovar_detail&product=187869"]http://shop.abcom.sk/?cmd=tovar_detail&product=187869[/url]
Słowacy już nie przesuwają daty, ale też nie zaczęli sprzedaży -> co to jest Zaruka24 ??????

Niemcy mają drogo jak diabli (cena ponad 2100 PLN za 9000 HD), ale też nie zaczęli sprzedaży

Vipsat.pl odpowiedział w stylu polskiego handlowca z bazaru: "jak będziemy mieli to będziemy sprzedawali"
Hevex.pl ma datę "od 25 stycznia" ale znając życie będzie to od 31 stycznia bo w weekend pewnie zamówień nie będą przyjmować...

To trochę dziwne i głupie aby nie zrobić przedsprzedaży jeśli towar jest 'tuż, tuż" (rzekomo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słowacy przesunęli na 30.01.2008 - pewnie na razie :)
Ale za to jest zmiana w niemieckich sklepach na żółty.

Edytowane przez Carmen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Widze ze zaczyna sie robić jak z dreamboxem 8000 hehe co jakiś czas zmiana dat o parę dni nie rozumiem jednego skoro nie mogą wypościć produktu na rynek bo nie dostali zgody to by łaskawie na swej stronie napisali o tym a nie co tydzień zmiana dat w nieskończoność i tylko ludzi denerwują .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby chociaż powiedzieli że towar jedzie z Chin albo stoi na cle ! Pewnie jeszcze nie opuścił fabryki :)
Tak się kryją jakby była zażarta konkurencja na tym rynku. A poza Kathrein NIC sensownego nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Można w nieskończoność ale tym razem nowa data jest w środe , a tamte były zawsze na sobote więc możę?????????????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi