pmcomp 1,499 Posted November 4, 2007 (edited) Witam, oto film na który długo czekałem: [url="http://imageshack.us"][img]http://img402.imageshack.us/img402/2739/35297vn5.jpg[/img][/url] Na początek dane wydania: video: 1080p, VC-1, bitrate nawet do 32 Mbps (mniam !!!) audio: PCM 5.1 (16/48 - 4,6 Mbps) eng, DD 5.1 (640k) eng, fra, spa, DTS 5.1 (1,5 Mbps) fra, spa napisy: eng, fra, spa i inne, polskich brak region: B, mozliwe że all dodatki: są, część w SD, część w HD pochodzenie: Australia Na początek powiem tak: mniam, mniam, mniam, najlepszy blu-ray jaki widziałem, obraz zwala z nóg, po prostu ostra żyletka taka jakie misie HD lubia najbardziej. Biorąc pod uwagę, że ten film ma już parę ładnych latek jest to po prostu mistrzostwo świata. Kodek VC-1 a bitrate przekracza momentami 30 Mbps-ów. Wczoraj robiąc testy wrzuciłem na chwilę HD DVD z filmem Next i jakośc obrazu była żałosna w porównaniu do tego wydania. Dla mnie na dzień dzisiejszy referencja obrazu na blu-ray'u. Jeżeli chodzi o dźwięk to PCM5.1 robi swoje ale ten film nie ma jakiś spektakularnych efektów dźwiękowych. Słuchałem go już na Onkyo 905 w opcji Multichannel THX 2 Ulstra Cinema i ... głośniki znikły z pokoju. Mało tego, tak jakby tyłu wogóle nie było słychać. Grało pomieszczenie. Efekt był fantastyczny (BTW zaraz zrobię testy na The Patriot i Desperado w SD). Co ciekawe to wydanie ma jeszcze ścieżki w DD5.1 i DTS 5.1 z bardzo dużym butrate'm 1,5 Mbps. Na pudełku narysowany jest znaczeh dts HD ale w opisie ścieżek bardzo wyraźnie "tylko" DTS 5.1. Tego nie rozumiem. Dodatków jak zwykle nie oglądałem. Moim zdaniem pozycja must have, szczególnie, że to jeden z moich ulubionych filmów. Referencja w obrazie. Pozdro Edited November 4, 2007 by pmcomp Quote Share this post Link to post Share on other sites
AreckiW 6 Posted November 4, 2007 hej pmcomp, też mój ulubiony film, te fantastyczne robale, efexy, lovely blondi Denise Richards taka niewinna jak dziewica orleańska, narracja i estetyka filmu a'la Tarantino, oglądałem z 17 razy... ja mam dedykowany zestawik głośników do Home Cinema: Jamo THX System Two 7.1 (THX Ultra) - 4 ohmowe z subkiem 400 WATT, nie mogę się doczekać, kiedy podepnę go do Onkyo 875 w nowym domku, mam parę płytek z Telarcu z 20-bitowym dźwiękiem i DTS 5.1 (ale to jeszcze nie losless PCM, jak w IMAXie)... pozdrufka Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,499 Posted November 4, 2007 [quote name='AreckiW' post='66347' date='04.11.2007, 23:24 ']hej pmcomp, też mój ulubiony film, te fantastyczne robale, efexy, lovely blondi Denise Richards taka niewinna jak dziewica orleańska, narracja i estetyka filmu a'la Tarantino, oglądałem z 17 razy... ja mam dedykowany zestawik głośników do Home Cinema: Jamo THX System Two 7.1 (THX Ultra) - 4 ohmowe z subkiem 400 WATT, nie mogę się doczekać, kiedy podepnę go do Onkyo 875 w nowym domku, mam parę płytek z Telarcu z 20-bitowym dźwiękiem i DTS 5.1 (ale to jeszcze nie losless PCM, jak w IMAXie)... pozdrufka[/quote] Pa, pa, kiedy parapetówa? Czemu 875 a nie 905? Pozdro Quote Share this post Link to post Share on other sites
AreckiW 6 Posted November 4, 2007 (edited) [quote name='pmcomp' post='66348' date='05.11.2007, 00:27 ']Pa, pa, kiedy parapetówa? Czemu 875 a nie 905? Pozdro[/quote] Parapetówa dopiero na wiosnę, jestem na etapie instalacji i stanu surowego zamkniętego nie potrzebuję podpinać 905 do netu, żeby sobie puszczać mp3, dlatego 1500 zł zostaje w kieszeni, a reszta bebechów klocka ta sama, a i tak przesiadka ze słabawego Sonego STR-DA333ES, to będzie niebo dla uszu...przede wszystkim te wydajne końcówki mocy w środku Onkyo w końcu dadzą siłę moim wymagającym dużego pałeru Jamnikom (te 4 Ohmy, oj elektrownia będzie płakać ) na parapetówce oblejemy i dom i sprzęcik, mam nadzieję, że z KURĄ Full HD już na ścianie P.S. Nawet nie wiesz jak mi ciężko tak czekać do wiosny, te kilka miesięcy z kasą gotową w kieszeni i niemożnością jej spożytkowania na upatrzone klocki (Jamniki w kartonach czekają, sic !!!) P.S. 2 Wczoraj sobie z przyjemnością obejrzałem inny ulubiony film z "dzieciństwa" na TVN-ie, The Thing - Carpentera, z demoniczną muzyczką Ennio Morricone, film ma 25 lat, a cały czas ma power... pozdro Edited November 4, 2007 by AreckiW Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,499 Posted November 4, 2007 [quote name='AreckiW' post='66354' date='04.11.2007, 23:55 ']P.S. 2 Wczoraj sobie z przyjemnością obejrzałem inny ulubiony film z "dzieciństwa" na TVN-ie, The Thing - Carpentera, z demoniczną muzyczką Ennio Morricone, film ma 25 lat, a cały czas ma power...[/quote] Jeszcze przed gwiazdką zamówię go na HD DVD z amazona. Pozdro Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gmeru 2,237 Posted November 4, 2007 [quote name='pmcomp' post='66359' date='05.11.2007, 00:19 ']Jeszcze przed gwiazdką zamówię go na HD DVD z amazona. Pozdro[/quote] Ten film rządzi jakością na HD DVD. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sebik 0 Posted November 5, 2007 [quote name='Gmeru' post='66360' date='05.11.2007, 01:24 ']Ten film rządzi jakością na HD DVD.[/quote] Tak na 100% nie rządzi.... Trochę kompresja się pojawia na niebie (np. jak sobie latają helikopterem). Ale rządzi napewno na 95%. Polecam również Rambo 1 i Diunę... Quote Share this post Link to post Share on other sites
pmcomp 1,499 Posted November 7, 2007 troszkę bardziej profesjonalna ( ) recenzja: [url="http://bluray.highdefdigest.com/1191/starshiptroopers_uk.html"]http://bluray.highdefdigest.com/1191/stars...roopers_uk.html[/url] Pozdro Quote Share this post Link to post Share on other sites
braavoo 17 Posted November 7, 2007 AreckiW to kiedy ta parapetówka ??? Może będzie okazja do spotkania. Caly czas mam w pamieci nasze pierwsze spotkanie. Mała grupka zapalencow i poczatki HD. A teraz prosze bardzo. KURA zniesie może nam jakąś flaszeczkę zamiast jajka :-) Pozdrowionka z Orbity braavoo Quote Share this post Link to post Share on other sites